|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Obżeram się ;( co się dzieje?? :|
Witam!
![]() Kochane Wizażanki mam nadzieję, że któraś z Was może mi chodź w małym stopniu pomóc. Mianowicie chodzi o to, że od pewnego czasu się objadam....nie potrafię nad tym zapanować. Nigdy niczego podobnego nie przeżywałam, nie jestem głodna a jem (nie mogę nad tym zapanować), potem mam wyrzuty sumienia.... Należę do raczej szczupłych dziewczyn, co powoli zaczyna się zmieniać ;( jeszcze rak temu koleżanki podejrzewały mnie o to, że zaczynam chorować na anoreksję ( prawie nic nie jadłam, ale to z powodu diety....czułam się źle w swoim ciele). Nie potrafię zrozumieć co się ze mną dzieje ;( Mam 16 lat, 176/177 cm i obecna waga 58 kg. Baaaardzo proszę o osoby z podobnymi problemami o odzew. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Obżeram się ;( co się dzieje?? :|
W tej chwili masz idealna wge do swojego wzrostu, więc specjalnie nie musisz sie martwić. Co wg ciebie oznacza słowo objadam? napisz swój przykładowy jadłospis z jednego dnia-to znaczy co zjadałas od rana do wieczora. Czy zdarzaja Ci sie napady obżarstwa noca? jeśli to to warto wybrac sie do psychologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj się pilnowałam, ale i tak zjadłam tyle,że miałam ochotę wymiotować. ok godz 10 śniadanie : muesli z tłustym mlekiem,4 bułeczki z masłem orzechowym, snickers. ok 11: 2 jogurty truskawkowe, 4 mandarynki. godz 14. 3 bułeczki z masłem orzechowym,wędliną,serem. Potem zasnęłam i obudziłam sie ok 17.30 i od razu po wstaniu zjadłam taki deser ryżowy i serek wiejski. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Witajcie ja mam podobny problem tylko że ja mam 24 lata. W zeszłym roku ważyłam 59 kg przy wzroście 173 cm.Jesienią zeszłego roku zaczęłam mieć problemy z obżeraniem się i tak aż do tego roku. Teraz ważę o zgrozo 74 kg i dalej nie potrafie tego powstarzymać. Zawsze uwielbiałam pić wodę mineralną codziennie szła jedna czasem 2 butelki a teraz nie mogę patrzeć wypicie nawet pół litra to dla mnie wielki problem. Wiem że nie powinnam tego robić ma to fatalny wpływ na moją figurę, jem cały dzień a jak przestaję jeść to odrazu robię się niby głodna. Na niczym nie mogę się innym skupić tylko jedzenie mi w głowie siedzi :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
O matko,mam to samo. Mam 19 lat,173cm i ok62 kg. Nie czuję się gruba,acz wiadomo,jakiś tłuszczyk na brzusiu czy udkach jest :< Jak dopadnę się do jedzenia, nie ma końca! Dostałam puszkę0,5 kg pierniczków na mikołajki,nie było ich po dwóch dniach ! Ostatnio przez parę dni myślałam,że jest ok,ale to przez chorobę(przeziębienie),o dziwo zmniejszył mi się apetyt,ale czuję,że to już mija...ehh..okropieństwo. .zastanawiam się,czy może wpływ mają tabletki anty..nie wiem,ale strasznie się na siebie za to wkurzam i czasem wręcz ryczę przez to,że nie potrafiłam się opanować,jak zwierzę..uh..no wystarczy użalania : )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Może to na jakimś tle nerwowym?Stresujesz się czymś ostatnio, cos sie dzieje takiego w Twoim zyciu??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Za dużo cukru spożywasz. To się rzuca w oczy przede wszystkim.
![]() |
![]() |
#8 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
I dziękuję bardzo za odzew... ;* sama nie wiem co się ze mną dzieje. ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
A tak w ogóle to też czasem rycze, czuje,że nie panuje nad tym co wokół mnie się dzieje, nad tym ile jem... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
kurcze mam tak samo tylko ze na domiar zlego zaczynam miec wyrzuty sumienia i zaczynam wymiotowac zeby tym regulowac wage...potem znowu jem prawidlowo i zdrowo i gdy juz czuje ze panuje nad soba obzarstwo powraca a ja juz w pierwszej sekundzie wiem ze nie jestem glodna i nie powinam konsumowac tylu kalorii na raz dalej to robie i kolo sie zamyka... ciezko jest sie do tego przyznac ale zaczynam podejrzewac bulimie... masakra nie wiem jak mam sobie z tym poradzic....sama sie tego wstydze ze zycie zaczyna krecic sie wokol jedzenia i mysleniu o nim a potem konczy sie w toalecie;( pomocy;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
wiem, a jednak to jest silniejsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o kwestie ściśle dietetyczne:
spróbujcie zmniejszyc spożycie cukrów prostych na rzecz węglowodanów złożonych, 5-6 posiłków co 3 godziny, żeby nie dopuscic do uczucia głodu i nie nakładanie na siebie jakichś restrykcyjnych wymagań typu niejedzenie słodyczy, czy o zgrozo niejedzenie kolacji. organizm w pewnym momencie się zbuntuje, czego efektem będzie rzucenie się na jakieś zakazane produkty. obowiązkowo ciepły obiad, duże, energetyczne śniadanie. ale radzę też popatrzec na problem ze strony psychologicznej. poobserwujcie w jakich sytuacjach zaczynacie się objadac, podczas stresu,porażek, czy może nudząc się? warto zaobserwowac jakie emocje wywołują w was taką, a nie inną reakcję, spróbowac znaleśc sobie inny sposób radzenia z nimi. to może byc wstęp do zaburzeń odżywiania... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ojj ;| no i dzisiaj była u babci....zjadłam najmniej z całej rodziny, a jednak zwymiotowałam... ale nie prowokowałam wymiotów,samo tak wyszło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
może spróbuj jeść według jakiegoś ustalonego planu tzn. 1.śniadanie 2.drugie śniadanie 3.obiad 4.podwieczorek 5.kolacja oprócz tego owoce warzywa polecam lekturę ->http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694
Edytowane przez mg78 Czas edycji: 2010-12-25 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Też mam problem z obiadaniem się co jakiś czas i przez to trudno mi schudnąć, od roku się odchudzam, a zeszło mi 3 kg (przez tydzień wszystko ok - jestem zadowolona z tego co jem, a jak złapię jakiś kawałek czekolady czy czegoś słodkiego to znowu się zaczyna i to takie błędne koło). Ale dziewczyny, musimy sobie jakoś z tym poradzić!
![]() ![]()
"Porównywanie kogoś do chorągiewki na dachu zdradza brak wyobraźni: widzi się tylko obroty, nie zaś intencje: koniec strzałki, który chce zatrzymać się i pozostać w strudze wiatru." J. Cortázar Edytowane przez Moyraa Czas edycji: 2010-12-25 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ja już zamist spoorej ilości cukru staram się jeść orzechy,suszone owoce ;p jak narazie czuje lekki niedosyt, ale dobrze jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.