|
|||||||
| Notka |
|
| Cena Urody W dniach 25-28 kwietnia (od poniedziałku do czwartku włącznie) na nowym forum CENA URODY na Wasze wnikliwe pytania będą odpowiadały autorki tej świetnej pozycji. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
depilacja laserowa - ocena skuteczności
Przejrzałam wszystkie Pytania do Pań, ale nie znalazłam wątku o depilacji laserowej.
Chciałam zapytać, jak oceniają Panie skutecznośc tego zabiegu? Jaki laser najlepiej wybrać? Czym kierować sie przy wyborze gabinetu? Jakie badania należy wykonać w przypadku nadmiernego owłosienia, przed wykonaniem zabiegu? Wiele razy na naszym forum rozmawiałysmy na ten temat, Pani Beata Krajnik wyrazała swoja opinię, która nie była zbyt pochlebna, a tym samym zachęcająca. Jestem ciekawa opinii lekarza Chodzi głównie o skuteczność - tzn czy faktycznie można tą metodą pozbyć się niechcianego owłosienia w 100%Pozdrawiam |
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
depilacja laserowa - ocena skuteczności
Przejrzałam wszystkie Pytania do Pań, ale nie znalazłam wątku o depilacji laserowej.
Chciałam zapytać, jak oceniają Panie skutecznośc tego zabiegu? Jaki laser najlepiej wybrać? Czym kierować sie przy wyborze gabinetu? Jakie badania należy wykonać w przypadku nadmiernego owłosienia, przed wykonaniem zabiegu? Wiele razy na naszym forum rozmawiałysmy na ten temat, Pani Beata Krajnik wyrazała swoja opinię, która nie była zbyt pochlebna, a tym samym zachęcająca. Jestem ciekawa opinii lekarza Chodzi głównie o skuteczność - tzn czy faktycznie można tą metodą pozbyć się niechcianego owłosienia w 100%Pozdrawiam |
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Re: depilacja laserowa - ocena skuteczności
Witamy! Rzeczywiście róznie z tym laserem bywa. Skuteczniejsze są lasery medyczne (bo działają silniej). Lapiej likwidować nimi włoski ciemne, bo laser lepiej je zauważa. Napisz nam, jakie są Twoje włoski - grube, ciemne, gęste, gdzie najgęstsze, itp. Laser daje u niektórych naprawdę świetne efekty, ale każda z nas jest inna i wszystko zależy od rodzaju włosów, genetyki, itp...
POzdr BiN |
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Witamy! Rzeczywiście róznie z tym laserem bywa. Skuteczniejsze są lasery medyczne (bo działają silniej). Lapiej likwidować nimi włoski ciemne, bo laser lepiej je zauważa. Napisz nam, jakie są Twoje włoski - grube, ciemne, gęste, gdzie najgęstsze, itp. Laser daje u niektórych naprawdę świetne efekty, ale każda z nas jest inna i wszystko zależy od rodzaju włosów, genetyki, itp...
POzdr BiN |
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje włosy nadają sie chyba idealnie do depilacji laserowej
Czy ewentualne zaburzenia hormonalne moga byc przeciwskazaniem do depilacji laserowej? Nigdy nie miałam robionych badan poziomu hormonow, brałam przez dłuższy czas Diane 35,ale w zasadzie po ponad roku terapii zadnych efektow, jesli o owłosienie chodzi, nie było...Pigułki przepisała moja ginekolog, komentując moje owłosienie "to normalna sprawa u brunetek" Nie chciałabym wydać ciężkich pieniędzy na zabieg, który nie pomoże... Pozdrawiam Marilyn Edytowane przez Marilyn Czas edycji: 2006-02-17 o 01:47 |
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje włosy nadają sie chyba idealnie do depilacji laserowej
Czy ewentualne zaburzenia hormonalne moga byc przeciwskazaniem do depilacji laserowej? Nigdy nie miałam robionych badan poziomu hormonow, brałam przez dłuższy czas Diane 35,ale w zasadzie po ponad roku terapii zadnych efektow, jesli o owłosienie chodzi, nie było..Pigułki przepisała moja ginekolog, komentując moje owłosienie "to normalna sprawa u brunetek" Nie chciałabym wydać ciężkich pieniędzy na zabieg, który nie pomoże.. Pozdrawiam Marilyn Edytowane przez Marilyn Czas edycji: 2006-02-17 o 01:48 |
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
up
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
up
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Depilacja na pewno pomoże, u niktórych to idzie wolniej, u innych szybciej. Dobre lasery medyczne działają i koniec. Najlepiej żeby to był laser w gabinecie dermatologicznym.
Przeciwwskazaniem nie są zaburzenia hormonalne, tylko jeśli ktos ma problem z hormonami powinien najpierw je uregulować, a potem dopiero wybrac sie na laser. Pozdr BiN |
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Depilacja na pewno pomoże, u niktórych to idzie wolniej, u innych szybciej. Dobre lasery medyczne działają i koniec. Najlepiej żeby to był laser w gabinecie dermatologicznym.
Przeciwwskazaniem nie są zaburzenia hormonalne, tylko jeśli ktos ma problem z hormonami powinien najpierw je uregulować, a potem dopiero wybrac sie na laser. Pozdr BiN |
|
Nowe wątki na forum Cena Urody
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

Chodzi głównie o skuteczność - tzn czy faktycznie można tą metodą pozbyć się niechcianego owłosienia w 100%