|
Notka |
|
Rêkodzie³o: szyde³kowanie, bi¿uteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubi± tworzyæ co¶ w³asnymi rêkami. Miejsce dla pocz±tkuj±cych oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rêkodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 33
|
![]() rze¿ba na pol metra!!! pytanie!
Czesc kochane!
Pytanie mam pomys³ ale nie wiem jak sie za niego zabrac! ![]() potrzebuje zrobic pol metrowa rzezbe z modeliny!! no moze nie pol metrowa ale tak 30cm minimum napewno ma byc dziewczynka z chlopcem czytajace ksiazke no i tutaj pytanie jak mysliscie moze to wyjsc czy nie..? i jak to potem wypalic..? i wogole to dobry pomysl czy nie! :P potrzebuje pomocy bo za miesiac musze byc gotowa z tym prezentem a jeszcze w razie zrobienia tej rze¼by trza napisac ta ksiazke co oni beda czytac!:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 444
|
Dot.: rze¿ba na pol metra!!! pytanie!
mo¿e lepiej z masy solnej?
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 127
|
bêdzie ciê¿ko, nie wiem jak to siê wypali pó¼niej bo jest du¿e
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
no w³asnie a nie wiem z czego innego takie cos robic. . . nie am takich zdolnosci plastycznych jakie bym chciala:Pa mase solna potem trzeba pomalowac;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Tak do 40 cm to ¶mia³o mo¿na wypalaæ w piekarniku domowym przez 30 minut w 130 stopniach , oczywi¶cie po³o¿ona poziomo . Rze¼ba musi byæ zbudowana na szkielecie z drutu. Ok³adana warstwami masy stopniowo i wypalana etapami wielokrotnie aby u³atwiæ sobie pracê i nie gnie¶æ tego co ju¿ zdo³a³o siê wymodelowaæ. Proszê te¿ zabezpieczyæ sobie piekarnik w taki spoósb aby nie przypali³ rze¼by czyli po³o¿yæ drewnian± deskê (owiniêt± foli± aluminiow±) od góry jak±¶ tacê czy ruszt wyposa¿yæ w grub± warstwê foli aluminiowej co by siê to wszystko nie przypali³o. Lub zrobiæ co¶ w rodzaju namiotu grubego z folii aluminiowej aby chroni³ figurkê od góry. Mówiê to wszystko z do¶wiadczenia. Trzeba bardzo pilnowaæ tej temperatury aby by³a dok³adnie taka.
Wiêcej na ten temat na moim w±tku.Zapraszam
Klub dla mi³o¶ników rze¼by miniaturowej OOAK https://wizaz.pl/forum/group.php?groupid=211 Mój W±tek - Rze¼by figurek OOAK z polimeru https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=277377 Forum dla rze¼biarzy lalek i figurek OOAK. Moja stronka o lalkach Anleda.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 906
|
mo¿e lepiej z gliny. Wygl±da mniej... tandetnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mowa omodelinie chyba tak..? ![]() bo jezeli tak to bede skakac z radosci ;D i brac sie do roboty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.