|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problem z dietą
Witajcie.
Mam takie pytanie, otóż zastanawia mnie, czy jedząc produkty o niskim ig jako główne posiłki, a jako IIśniadanie i podwieczorek produkty o niskim ig, jakąś małą rzecz(np. 2-3 kostki czekolady,lub cokolwiek innego, ale z wyższym ig) będę chudnąć? Oczywiście nie oczekuję chudnięcia 5kg/tydzień, raczej chodzi mi tutaj o 1kg/2tygodnie lub coś w ten deseń? Bo dieta Montignaca jest dla mnie dosyć trudna ze względu na wiek i czas, i nie na wszystko mogę sobie finansowo pozwolić(pomimo tego, iż jestem niepełnoletni, około 100-200zł z moich miesięcznych funduszy przeznaczam na zdrową żywność, bo rodzice takowej nie chcą sponsorować). Z góry dziękuję bardzo za odpowiedzi. PS. Jakie plany macie dietowiczki na święta? Pozdrawiam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z dietą
powiedziałabym tak: nie wiele diet, które mają swoje nazwy jest dobrych. jako, że jesteś nieletni (też mam ten problem
![]() jesz ok. 5 posiłków dziennie, ograniczasz tłuszcz i złe węglowodany, na śniadanie najlepiej jakieś pełnowartościowe węglowodany, na kolację białko. ogólnie ograniczamy jedzenie wszystkiego (ale bez przesady) dużo wody i zielonej herbaty. ze 3 razy trening aerobowy i dobrze by było chociaż raz zrobić siłowy. 2-3 kostki czekolady nie zaszkodzą, ale też się nimi nie najesz ;d ja sobie pozwalam tak raz w tygodniu na jakiś "skok w bok", np. zamiast obiadu jem 2 tosty z serem. dzięki temu nie jestem żądna niezdrowych rzeczy i przez resztę tygodnia daję radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.