odwołałam swoje zajęcia..i jazda - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-26, 17:59   #1
julcia_bleble
Raczkowanie

odwołałam swoje zajęcia..i jazda

Dzisiaj rano odwołałam swoje jutrzejsze popoludniowe zajecia prywatne (niemiecki) To ja sie ucze, dziewczyna mnie doszkala. Napisalam jej grzecznie, ladnie w smsie ze mam powod wazny i ze musze odwolac no i ze ja przepraszam.Rzadko kiedy odwoluje, ale czasami sa sprawy wazniejsze. Po chwili dostalam od niej malo przyjemnego smsa" ze mam sie okreslic czy chce chodzic czy nie, bo jej czas jest cenny a ja ostatnio odwoluje co 2 zajecia a ze ona musi caly dzien przygotowywac sobie pod moja osobe" oczywiscie sie wscieklam, bo po 1 ja nie traktuje tych lekcji niemieckiego jak priorytet, robie to dla relaxu, a nie dla zdania egzaminu. Po 2 -nigdy jej nie odwoluje zajec w ost.chwili czyli np.godzine czy tam 4 h przed, wiec moim zdaniem kazdemu moze sie zdarzyc odwolac zajecia dzien przed (sama udzielam korkow i nie lubie jak mi odwoluja, wiec moge wczuc sie w jej sytuacje, z tym ze ja odwolalam caly 1 dzien! wiec nie wiem czemu sie tak stresuje) Generalnie czuje i wywnioskowalam tak, ze chodzi jej o kase . OK- ja tez nie udzielam korkow dla relaxu ani charytatywnie, ale bez przesady... nie mozna tak po chamsku pisac. Nie wiem..moze ja to tak odebralam. Zaczynam sie zastanawiac czy nie zrezygnowac z niej, bo ona cos te korki traktuje w dziwny sposob- musze byc chocby walilo sie i palilo. Ja traktuje te zajecia powaznie, malo odwoluje, no ale wydaje mi sie ze jesli ktos notorycznie odwoluje to wtedy trzeba z nim porozmawiac (tak jak ja to robie z matkami gimnazjalistow). Ale jej podejscie do doroslej osoby bylo nie wiem..nie na miejscu i jestem w ciezkim szoku Rozumiem ze korki sa dla kogos jedynym zrodlem dochodu, ale bez przesady...wielka mi afera- jakos szczerze watpie ze caly swoj harmonogram przestawiala dla mnie...
julcia_bleble jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-26, 18:30   #2
kenio26
Rozeznanie

Dot.: odwołałam swoje zajęcia..i jazda

Cytat:
Napisane przez julcia_bleble Pokaż wiadomość
Dzisiaj rano odwołałam swoje jutrzejsze popoludniowe zajecia prywatne (niemiecki) To ja sie ucze, dziewczyna mnie doszkala. Napisalam jej grzecznie, ladnie w smsie ze mam powod wazny i ze musze odwolac no i ze ja przepraszam.Rzadko kiedy odwoluje, ale czasami sa sprawy wazniejsze. Po chwili dostalam od niej malo przyjemnego smsa" ze mam sie okreslic czy chce chodzic czy nie, bo jej czas jest cenny a ja ostatnio odwoluje co 2 zajecia a ze ona musi caly dzien przygotowywac sobie pod moja osobe" oczywiscie sie wscieklam, bo po 1 ja nie traktuje tych lekcji niemieckiego jak priorytet, robie to dla relaxu, a nie dla zdania egzaminu. Po 2 -nigdy jej nie odwoluje zajec w ost.chwili czyli np.godzine czy tam 4 h przed, wiec moim zdaniem kazdemu moze sie zdarzyc odwolac zajecia dzien przed (sama udzielam korkow i nie lubie jak mi odwoluja, wiec moge wczuc sie w jej sytuacje, z tym ze ja odwolalam caly 1 dzien! wiec nie wiem czemu sie tak stresuje) Generalnie czuje i wywnioskowalam tak, ze chodzi jej o kase . OK- ja tez nie udzielam korkow dla relaxu ani charytatywnie, ale bez przesady... nie mozna tak po chamsku pisac. Nie wiem..moze ja to tak odebralam. Zaczynam sie zastanawiac czy nie zrezygnowac z niej, bo ona cos te korki traktuje w dziwny sposob- musze byc chocby walilo sie i palilo. Ja traktuje te zajecia powaznie, malo odwoluje, no ale wydaje mi sie ze jesli ktos notorycznie odwoluje to wtedy trzeba z nim porozmawiac (tak jak ja to robie z matkami gimnazjalistow). Ale jej podejscie do doroslej osoby bylo nie wiem..nie na miejscu i jestem w ciezkim szoku Rozumiem ze korki sa dla kogos jedynym zrodlem dochodu, ale bez przesady...wielka mi afera- jakos szczerze watpie ze caly swoj harmonogram przestawiala dla mnie...
Szczerze powiem to nie rozumiem,jak często odwołujesz zajęcia?
Bo wiesz dla jednej osoby często to raz w miesiącu,a dla innej raz na tydzień
Jeśli zaś poczułaś się urażona,że aż wątek zakładasz to rezygnuj.

Odwyk kosmetyczny od jutra
kenio26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-26, 18:36   #3
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kenio26 Pokaż wiadomość
Szczerze powiem to nie rozumiem,jak często odwołujesz zajęcia?
Bo wiesz dla jednej osoby często to raz w miesiącu,a dla innej raz na tydzień
Jeśli zaś poczułaś się urażona,że aż wątek zakładasz to rezygnuj.
Jak wyżej.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-26, 18:38   #4
julcia_bleble
Raczkowanie

wiesz co..ostatnio zdarzylo mi sie 2 razy w miesiacu, lecz musze zaznaczyc ze np. jesli w pon nie moge bo cos mi wypadnie w pracy to umawiam sie z nia na nastepny wolny termin , czyli patrzac sie na to jej sposobem- kasa u niej w portfelu zawsze jest. Wkurzylo mnie to niezle, bo nie spodziewalam sie takiego smsa- zgadzam sie ze jesli odwolalabym zajecia 3 -4 h przed to moglaby sie wqrzyc, ale jeden dzien to juz przesada. Nie chodzi nawet o to, ze ona ma to tolerowac, bo znam problem odwolywania zajec, gdyz sama je prowadze i rowniez tępie nagminne odwolywanie, ale osobiscie stwierdziłam, ze ja jako osoba dorosla nie potrafie tak napisac komus smsa, nawet w sytuacji kiedy mi odwola 2h przed (sa rozne sytuacje) TAK JAK ONA.Wiadomo, ze jak to robi co tydzien to juz reaguje. Moim zdaniem jej mega zalezy na tych zajeciach- na kasie, ale z drugiej strony gydby je zalezalo na kliencie , takie jest moje rozumowanie to nie pisalaby tak malo przyjemnego smsa.

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Doris1981, uwazasz ze przesadzam?? tzn nie chce rezygnowac, bo nie ukrywam ze ona ma dobra cene, no ale jej postepowanie nie podoba mi sie zupelnie. Ona traktuje te zajecia jak obowiazek, a ja na lajcie.
Stary 2010-12-26, 18:39   #5
sara100
Raczkowanie

ja bym zrezygnowała z takiej nauczycielki, płacisz jej, więc nie powinna się tak zachowywać. a na drugi raz jak będziesz odwoływać to zadzwoń, wtedy łatwiej przeprosić, a jej trudniej się tak po chamsku odezwać
sara100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-26, 18:42   #6
julcia_bleble
Raczkowanie

Nie potrafie napisac klientowi smsa nawet jak nie przyjdzie, bo chyba za bardzo zalezy mi na nich. Zaloze sie gdybym ja napisala smsa" Prosze sie szanownie zdecydowac czy bedzie pani chodzi czy nie, bo mam dosc odwolywania" to mysle ze zaraz stracilabym klientow.. i nie mowie tu teraz o dzieciach, ale rowniez o doroslych. Sama lubie jak ktos lekcje traktuje powaznie, ale nie mam takiego parcia jak ona i to parcie u niej mnie strasznie wkurzylo, bo poczulam sie tak jakbym conajmniej spiep... jej jutrzejszy caly dzien, odwolujac 1 h lekcji.
Stary 2010-12-26, 18:43   #7
kenio26
Rozeznanie

Jeśli spotykasz się z Nią raz w tygodniu to 2 razy zrezygnowałaś i 2 razy byłaś?To faktycznie trochę mało.
Wiesz może kobieta po prostu podchodzi do tego obowiązkowo i dojrzale,a nie jak powiedziałaś na lajcie.
Obraziłabym się,gdybym płaciła kasę i jakaś panna by mnie uczyła tak jak Ty mówisz ''na lajcie''.To są korepetycje,a nie spotkanie towarzyskie.
Dla mnie już masz przypięta do niej łatkę,że ona to robi tylko dla kasy,więc zrezygnuj i znajdź sobie luzackiego nauczyciela.
Jestem jednak w szoku,że takiego nauczyciela poszukuje osoba dorosła.Mnie by było szkoda kasy na takie rozrywki,baa jak byłam młodsza i nauczyciel więcej ze mną gadał ogólnie niż naukowo to sama mówiłam mamie,że nie chcę takiego nauczyciela.
Tylko że wiesz ja szukałam korepetycji na których się wiele nauczę,zdam egzamin,a nie tak jak Ty powiedziałaś dla rozrywki.

A w ogóle to kto w dzisiejszych czasach rezygnuje z korków smsem????Przyjmijmy,że się uczymy u kumpeli to ok wierzę,ale u obcej osoby smsem?Dla mnie to jest chamstwem autorko,jak już tutaj wypominamy coś komuś.

Edytowane przez kenio26
Czas edycji: 2010-12-26 o 18:45

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-26, 18:55   #8
julcia_bleble
Raczkowanie

EJEJE spotykam sie raz w tygodniu, 2 tyg temu umowilam sie na pon, musialam wyjsc pozniej z pracy wiec odwolalam, ale od razu na wtorek sie umowilam. No i teraz jutro musialam odwolac. Cos chyba zle przeczytalas.. ona wlasnie nie jest na "lajcie". Bardzo profesjonalnie podchodzi do tego, ale ja jej ciagle przypominam ze nie ucze sie POD egzamin, wiec za ma tempo zwolnic, ze ma wiecej rzeczy do konwersacji robic itp.BO TO NIE JEST MARATON. Sama ucze, wiec sie orientuje co mi jest potrzebne a co nie. Dla rozrywki to nie mam na mysli siedzenie przy kawusi, tylko chce sie niemieckiego nauczyc do celow komunikacyjnych, a ze jestem osoba pracujacą, dorosła to nie mam parcia zeby ona uczyla mnie szybko i tak jak do matury. Ja to biore bardziej pod hobby i ona o tym dobrze wie. Zaden termin mnie nie goni, nie mam egzaminu ...nic.

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

chodzi o to tego jej smsa . Moze ja cholera tez powinnam tak zaczac pisac do uczniow i stawiac sprawe jasno i klarownie..

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

bo jak na moje oko, dziewczyna za bardzo sie zagalopowala, to ze biore u niej lekcje nie znaczy ze bede brac je dozywotnio i ze nic mi nie wolno zmieniac i ze kazdy termin jest swięty. W swojej karierze mialam liczne sytuacje ze np. dziecko szlo do mnie na korki i niestety nie doszlo bo potracone zostalo przez samochod, ostatnio smsa mi matka jedna napisala ze "Daria nie mzoe przyjsc bo jest chora". Wkurzylam sie strasznie bo smsa napisala godzine przed zajeciami, no ale co mialam zrobic??? nic nie zrobilabym, ale moglabym tak jak ona..zadzwonic czy napisac ze sobie nie zycze takiego przestawiania, ale zaloze sie ze juz nie mialabym klienta. A tak na prawde rozne rzeczy sie zdarzaja.. mogla np. mała dostać nie wiem..wymiotow w szkole i tyle.
Stary 2010-12-26, 18:55   #9
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Jeśli spotykasz się z Nią raz w tygodniu to 2 razy zrezygnowałaś i 2 razy byłaś?To faktycznie trochę mało.
Wiesz może kobieta po prostu podchodzi do tego obowiązkowo i dojrzale,a nie jak powiedziałaś na lajcie.
Obraziłabym się,gdybym płaciła kasę i jakaś panna by mnie uczyła tak jak Ty mówisz ''na lajcie''.To są korepetycje,a nie spotkanie towarzyskie.
Dla mnie już masz przypięta do niej łatkę,że ona to robi tylko dla kasy,więc zrezygnuj i znajdź sobie luzackiego nauczyciela.
Jestem jednak w szoku,że takiego nauczyciela poszukuje osoba dorosła.Mnie by było szkoda kasy na takie rozrywki,baa jak byłam młodsza i nauczyciel więcej ze mną gadał ogólnie niż naukowo to sama mówiłam mamie,że nie chcę takiego nauczyciela.
Tylko że wiesz ja szukałam korepetycji na których się wiele nauczę,zdam egzamin,a nie tak jak Ty powiedziałaś dla rozrywki.

A w ogóle to kto w dzisiejszych czasach rezygnuje z korków smsem????Przyjmijmy,że się uczymy u kumpeli to ok wierzę,ale u obcej osoby smsem?Dla mnie to jest chamstwem autorko,jak już tutaj wypominamy coś komuś.
z tym bym nie przesadzala, bo rozne relacje ma sie z korepetytorami.

generalnie wydaje mi sie, ze dziewczyna przesadza. nie pasuje ci jej zachowanie - podziekuj za wspolprace
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-26, 18:56   #10
kenio26
Rozeznanie

To tylko świadczy o tym,że nie chce od Ciebie kasy ciągnąć tylko szybko nauczyć.Ja to tak przynajmniej widzę.
Zresztą widać,że Jej nie cierpisz,więc po co do Niej chodzisz?
Bo na razie podałaś powód pieniędzy (że can Ci pasuje),więc chyba aż tak łasa na pieniądze ta kobieta nie jest?
Zresztą ja już powiedziałam,nie pasuje to rezygnuj i już,TYLKO NIE SMSEM.

Ja jednak jestem z tych osób,ze jak cos Ci nie pasuje u uczniów to rozmawiaj z nimi osobiscie lub przez telefon,a nie smsami.

Caly watek jest przesada.

Stary 2010-12-26, 19:04   #11
julcia_bleble
Raczkowanie

Zgadzam sie, do obcej osoby nie napisalabym smsa, bo to nie ta forma i nie przystoi, ale my jestesmy na Ty, poza tym kiedy dzwonilam to nie odbierala, no ale mamy swiateczny czas, wiec z komorka nie musi chodzić. Dlatego wysłałam smsa, bo zalezalo mi na czasie, aby ja wczesniej powiadomic.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Jest cos w tym co mowisz - ze ona chce szybko nauczyc. Ale moja nauka to nie jest nauka na AKORD, bo ja tym nie zyje na codzien. I tu jest chyba jej problem..bo ona ze mnie nagle chce geniusza zrobic. Wiesz jak to jest.. chodza do mnei gimnazjaliscie na korki, licealiscie, kazdy ma inne potrzeby, ale chodza tez dorosli. Niektorzy chca sie nauczyc mówic, inni potrzebuja jezyka do pracy. Inni mowia wprost- prosze nie pędzić bo traktuję to jako wypełnienie czasu wolnego, ale i zarazem coś chce z zajęc wynieść. TAk jak i ja.Inaczej sie pracuje z doroslymi, inaczej z dzieci, ktore sie uczy pod egzamin. Ja nie potrzebuje nauki na czas, na akord.. ciagle jej to powtarzalam. To ze bierze malo, to nie musi oznaczac, ze nie zalezy jej na kasie. Ja poprzez takie hasla do mnie w tym smsie stwierdzilamz e tak chyba jest, skoro piekli sie ze odwolalam zajecia dzien wczesniej.

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

A dziewczyna osobiscie wydaje sie byc sympatyczna, zreszta to nie o to chodzi, ma nauczyc, ale tak jak mowie..nie po trupach..i mimo wszystko ile jej place nie powinna robic afery

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-26, 19:16   #12
Hultaj
BAN stały

no dobrze, 2 x odwołałaś, a jak długo do niej chodzisz?
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-26, 19:17   #13
julcia_bleble
Raczkowanie

oj chyba juz z ponad pół roku, więc uważam że nie ma się o co czepiać
Stary 2010-12-26, 19:19   #14
Ironfield
Przyczajenie

Ja podobnie jak skazana_na_bluesa uważam, że pisanie smsów w tym wypadku jest mało kulturalne.

Skąd jest ta dziewczyna? Pytam bo może problem się rozgrywa o to, że ona była na święta gdzieś u rodziny, a specjalnie żeby dojechać na Twoje zajęcia musiała wcześniej wracać.

Jeżeli nie odpowiada Ci to, że dziewczyna chce Cię nauczyć czegoś to ja się zastanawiam po co brać korki
Ironfield jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-26, 19:25   #15
Hultaj
BAN stały

zapytałam, jak długo się uczycie, bo może nie zdążyła Cię za dobrze poznać, i Twojego stosunku do nauki czy ludzi.
może dziewczyna rzeczywiście liczyła na kasę przed sylwkiem, ale myślę, że niepotrzebnie się złościsz, dała Ci do zrozumienia czego ona oczekuje (szanowania jej terminów, 2 odwołania w ciągu 3 tygodni db nie wyglądają) i to, że Ty sobie traktujesz zajęcia ''lekko'' nie ma nic do rzeczy. Czy Ty byś się uczyła szybko do egzaminu czy wolno bo hobbystycznie jest mało ważne, dla niej liczy się dana godzina i grafik dnia a nie Twoja motywacja.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

no to jeśli Cię uczy od pół roku i 2 x zawaliłaś, szczególnie w okresie świątecznym, kiedy ludzie nastawiają się, że może coś wypasć, choćby tylko przedłużony świąteczny wyjazd, terminy w pracy /koniec roku/, więc powinna to mieć na uwadze - i tym bardziej nie powinna Ci pisać sms'a tylko z Tobą na spokojnie pogadać przy następnym spotkaniu.
Nie kłoć się z nią o to, i jeśli jesteś zadowolona to tak szybko z niej nie rezygnuj, co najwyżej nie daj się opieprzać.
Nie ma sensu się kłocić o takie rzeczy ale panna chyba faktycznie trochę przesadziła.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2010-12-26 o 19:27
Stary 2010-12-26, 19:28   #16
Suziii90
Raczkowanie

Cytat:
To tylko świadczy o tym,że nie chce od Ciebie kasy ciągnąć tylko szybko nauczyć.Ja to tak przynajmniej widzę.
Zresztą widać,że Jej nie cierpisz,więc po co do Niej chodzisz?
Bo na razie podałaś powód pieniędzy (że can Ci pasuje),więc chyba aż tak łasa na pieniądze ta kobieta nie jest?
Zresztą ja już powiedziałam,nie pasuje to rezygnuj i już,TYLKO NIE SMSEM.

Ja jednak jestem z tych osób,ze jak cos Ci nie pasuje u uczniów to rozmawiaj z nimi osobiscie lub przez telefon,a nie smsami.

Caly watek jest przesada.
Nie zgadzam się z tym do końca że korepetytorka na kase nie leci bo może to byc na tej zasadzie że za niską cene uczy a ma wielu klientów i w sumie na tym zarabia... a Tobie Autorko radze porozmawiać z nią na ten temat osobiście albo poszukać kogoś innego i sprawdzonego
Suziii90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-26, 19:29   #17
julcia_bleble
Raczkowanie

Dziewczyna na bank była w domu podczas świąt. Ja nie wiem, ale mam wrazenie ze dla Was korki to tylko nauka po nocach do egzaminu, do matury itp. Nie przyjmujecie do wiadomosci,że są ludzie ktorzy ucza sie jezyka dla przyjmenosci własnej??dla relaxu, aby zapełnić sobie czas, a nie na szybkość, ze dana osoba ma sie nauczyc w rok mówić na tip top. Nie jest mi niemiecki potrzebny, ale chcialabym moć go mniej wiecej umiec, co wcale nie znaczy że świat sie zawali jak odwołam zajęcia. Matko i córko! To nie w tym rzecz ze NIE chce sie nauczyc, ale nie lubie jak ktos mnie przystawia wrecz do muru. MUSISZ być bo się umówiłaś. Mnie zadowala jak uczy mnie, czasem jej podpowiem co chcialabym robic wiecej, czego mniej i tyle. Z całym szacunkiem dla niej, bo uważam że uczy ok, ale nie jest zadnym mgr, nie ma działalnosci gosp. więc czego ona może wymagac od klientów?? stwierdzilam, ze dziewczyna chyba przecenia siebie i przegina zwyczajnie, bo jesli szanowałaby klientów to nie wysmaliłaby smsa takiego, biorąc pod uwage to że nie jestem gówniarą i ze nie uciekam jej z zajęc bo nie odrobiłam zadania. Kiedy odrobię to odrobię, kiedy nie mam czasu to nie i koniec. Jak nie zdążę to zrobię nastepnym razem, świat się nie zawali.
Stary 2010-12-26, 19:30   #18
Luba
Zakorzenienie

Powiem szczerze, że odwoływanie zajęć dzień przed niepoważne. I tu nie chodzi o forsę ale faktycznie o to, ze dziewczyna, tak jak pisała ma juz ustalony jakis plan dnia, może ma wiecej osób do nauki (zreszta pisałas, że więcej ludzi do neij chodzi) i nagle wyskakuje jej "okienko".
Odwołanie dzień przed, to jest za póżno! Szczególnie w Świeta, kiedy nikogo sobie na to meijsce nie wciśnie i bedzie siedziała godzinę jak ten kołek, bo Ty sobie odwołałas zajęcia.
Należy szanowac cudzy czas, tak jak chciałoby się, zeby ktos szanował nasz.
Uważam, że to ona powinna zrezygnować z nauczania Ciebie, bo olewasz totalnie jej wysiłek i go nie szanujesz.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2010-12-26 o 19:32
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-26, 19:31   #19
lady opium
Zadomowienie

Cytat:
Ale gdzie tu chamstwo Wchodząc na watek spodziewałam się niezłej draki, a tu raptem jeden esemesik lekko podirytowanej korepetytorki, którą zresztą poniekąd rozumiem... Też bym chciała mieć takie problemy...

08.06.2012
, 17.08.2013, 06.11.2013, 03.02.2014

lady opium jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-26, 19:33   #20
julcia_bleble
Raczkowanie

Hultaj, własnie bardziej zabolało mnie to opieprzanie. Poczułam się jak jakies małe dziecko, które dostało opieprz. Wiesz jak to jest..z racji tego ze wykładam w domu, w firmach i w szkolach jezykowych ona czasami opowiada mi o akcjach roznych " ze ktos jej odwołal zajecia h przed ", no to ja jej rowniez mówie że sie nie dziwie że ja to denerwuje bo to prawda. Sama miewam czasem tak i cos mnie trafia. Ona zna moj stosunek do tego odwolywania, a mimo tego wysmarowala takiego smsa... i to mnie strasznie wkurzylo, bo ja jej specjalnie tego nie zrobilam.
Stary 2010-12-26, 19:33   #21
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Dziewczyna na bank była w domu podczas świąt. Ja nie wiem, ale mam wrazenie ze dla Was korki to tylko nauka po nocach do egzaminu, do matury itp. Nie przyjmujecie do wiadomosci,że są ludzie ktorzy ucza sie jezyka dla przyjmenosci własnej??dla relaxu, aby zapełnić sobie czas, a nie na szybkość, ze dana osoba ma sie nauczyc w rok mówić na tip top. Nie jest mi niemiecki potrzebny, ale chcialabym moć go mniej wiecej umiec, co wcale nie znaczy że świat sie zawali jak odwołam zajęcia. Matko i córko! To nie w tym rzecz ze NIE chce sie nauczyc, ale nie lubie jak ktos mnie przystawia wrecz do muru. MUSISZ być bo się umówiłaś. Mnie zadowala jak uczy mnie, czasem jej podpowiem co chcialabym robic wiecej, czego mniej i tyle. Z całym szacunkiem dla niej, bo uważam że uczy ok, ale nie jest zadnym mgr, nie ma działalnosci gosp. więc czego ona może wymagac od klientów?? stwierdzilam, ze dziewczyna chyba przecenia siebie i przegina zwyczajnie, bo jesli szanowałaby klientów to nie wysmaliłaby smsa takiego, biorąc pod uwage to że nie jestem gówniarą i ze nie uciekam jej z zajęc bo nie odrobiłam zadania. Kiedy odrobię to odrobię, kiedy nie mam czasu to nie i koniec. Jak nie zdążę to zrobię nastepnym razem, świat się nie zawali.
przegięła, ale Ty też przeginasz.
To, że ona nie ma tytułów a Ty ją wybrałaś to Twoja sprawa, ale kobito, przestań podkreślać, że Ty się uczysz hobbystycznie bo to nikogo nie obchodzi.
Płacisz, dostajesz za co płacisz, ona Ci powiedziała, że jej czas jest cenny i nawet jeśli chce się poobijać na wizażu to nada jest, bo jest jej własnym.
To, że się umówiłaś z poniedziałku na wtorek nie oznacza, że ona musiała być z tego tytułu zachwycona.
Przesadza, bo nie powinna zachowywać się względem Ciebie jak wobec pierwszej z brzegu olewające podfruwajki ;-), ale sama też się za bardzo spinasz, uznaj też jej racje.
Stary 2010-12-26, 19:36   #22
julcia_bleble
Raczkowanie

Luba, zgadzam sie ze nalezy szanowac czas, tak jak napisalas, ale wyskoczylo mi cos i nie moge. I co? mam sie pochlastac i pojechac do niej mimo wszystko? bez przesady. Ja uwazam ze dzien przed jest jak najbardziej ok, zawsze mozna cos zaplanowac. Nie raz mi sie zdarzylo ze ludzie niepowazni odwoluja zajecia godzine przed czy 2 h. To jest dopiero szczyt wszystkiego i ja tu moge mowic o siedzeniu jak kołek..ale nie ktos kto wie o tym caly dzien.
Stary 2010-12-26, 19:36   #23
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Należy szanowac cudzy czas, tak jak chciałoby się, zeby ktos szanował nasz.
totalnie to może przesada, 2 spotkania na 24 to jeszcze nie powinien być taki znowu dramat, powiedziałabym, że raczej ryzyko wpisane w taki a nie inny zawód, równie db uczen może komuś nie dojechać, bo karambol na drodze, bo miłość życia spotkana w markecie , bo staną tramwaje.
ale ogólnie to jak wyżej w cytacie, o to to to.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-26, 19:38   #24
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
przegięła, ale Ty też przeginasz.
To, że ona nie ma tytułów a Ty ją wybrałaś to Twoja sprawa, ale kobito, przestań podkreślać, że Ty się uczysz hobbystycznie bo to nikogo nie obchodzi.
Płacisz, dostajesz za co płacisz, ona Ci powiedziała, że jej czas jest cenny i nawet jeśli chce się poobijać na wizażu to nada jest, bo jest jej własnym.
To, że się umówiłaś z poniedziałku na wtorek nie oznacza, że ona musiała być z tego tytułu zachwycona.
Przesadza, bo nie powinna zachowywać się względem Ciebie jak wobec pierwszej z brzegu olewające podfruwajki ;-), ale sama też się za bardzo spinasz, uznaj też jej racje.
I tu autorkę boli najbardziej Bo przecież ta jej nauczycielka ani mgr nie ma ani nie ma działalnosci gospodarczej a do pani, która wykłada tu i tam i jeszcze ówdzie, takiego smska napisała. Zamiast się giąć w ukłonach i cieszyc, ze taka osobistość do niej przychodzi na naukę

Nie, no sorry julcia, ja rozumiem jakies zdarzenia losowe czy cos. Wszytsko się może zdarzyć. Jednak też nie jestes panem stworzenia, dziewczyna miała prawo sie wkrewić, szczególnie, że jak piszę w Święta nikogo na Twoje miejsce nie wsadzi i byc może nie ma możliwości zmiany planów.
Zmień nauczycielkę na osobę której nei przeszkadza odwoływanie lekcji.

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2010-12-26 o 19:42
Stary 2010-12-26, 19:40   #25
julcia_bleble
Raczkowanie

Hultaj, podkreslam to specjalnie dlatego ze w zasadzie po studentach roznych rzeczy mozna sie spodziewac. Podkreslam to ,ze ucze sie hobbystycznie, bo to duzo zmienia. Ona najchetniej robilaby ciagle gramatykę, kiedy ja nie potrzebuje jej az tak w takim zakresie. Znam sie na rzeczy, wiec czasem ja troche pokieruję, bo wole jak mi zrobi slownictwo , konwersacje. Wiadomo musisz cos znac z gramy, ale bez przesady. Dlatego podkreslam to hobbystycznie, bo inaczej sie kogos uczy do egzaminu a inaczej ot tak
Stary 2010-12-26, 19:42   #26
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
I tu autorkę boli najbardziej Bo przecież ta jej nauczycielka ani mgr nie ma ani nie ma działalnosci gospodarczej a do pani, która wykłada tu i tam i jeszcze ówdzie, takiego smska napisała. Zamiast się giąć w ukłonach i cieszyc, ze taka osobistość do niej przychodzi na naukę

Nie, no sorry julcia, ja rozumiem jakies zdarzenia losowe czy cos. Wszytsko się może zdarzyć. Jednak też nie jestes panem stworzenia, dziewczyna miała prawo sie wkrewić, szczególnie, że jak piszę w Święta nikogo na Twoje miejsce nie wsadzi i byc może nie ma możliwości zmiany planów.
Zmień nauczycielkę na osobę której nei przeszkadza odwoływanie lekcji.
mnie to raczej chodziło o to, że pół roku uczenia kogoś to chyba powinno już wystarczyć by wyczaić czyjś stosunek do nauki; czy często takiemu komuś coś wypada, czy często nie zdązy odrobić pracy domowej..., czy widać synusia który chodzi bo musi bo tatuś zasponsorował itp.
Stary 2010-12-26, 19:43   #27
julcia_bleble
Raczkowanie

Luba bez przesady, aby byc dobrym czy bardzodobrym nie trzeba miec mgr. Serio.. więc nic mnie nie boli teraz to nawet troche mnie rozsmieszylas tylko rzecz w tym, ze jesli masz dział. gosp, wystawiasz faktury itp itd to juz możesz czegos wymagac od klientow i tu bym ja mogla zrozumieć... a w takim przypadku w jakim ona jest to nie jestem w stanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-26, 19:43   #28
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Hultaj, podkreslam to specjalnie dlatego ze w zasadzie po studentach roznych rzeczy mozna sie spodziewac. Podkreslam to ,ze ucze sie hobbystycznie, bo to duzo zmienia. Ona najchetniej robilaby ciagle gramatykę, kiedy ja nie potrzebuje jej az tak w takim zakresie. Znam sie na rzeczy, wiec czasem ja troche pokieruję, bo wole jak mi zrobi slownictwo , konwersacje. Wiadomo musisz cos znac z gramy, ale bez przesady. Dlatego podkreslam to hobbystycznie, bo inaczej sie kogos uczy do egzaminu a inaczej ot tak
no to jeśli Ty chcesz konwersacji a ona Ci sadzi gramę i gramę;-) no to oczywiście może być mega problem, ale to, że niech ona się niech nie spina, bo Ty się uczysz dla siebie a nie dla kogoś lub czegoś, to wiesz, guzik to kogo interesuje, w tym i ją, po co Ty do niej chodzisz.
Stary 2010-12-26, 19:46   #29
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Zmien nauczycielkę. Nic Ci nie pasuje, to po co sie jej trzymasz?

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
mnie to raczej chodziło o to, że pół roku uczenia kogoś to chyba powinno już wystarczyć by wyczaić czyjś stosunek do nauki; czy często takiemu komuś coś wypada, czy często nie zdązy odrobić pracy domowej..., czy widać synusia który chodzi bo musi bo tatuś zasponsorował itp.
A mnie chodzi własnie o to, że tu widac jak na dłoni, ze uczeń chce bardziej pouczać niż sie uczyć.
Ja bym jej nie uczyła, bo nie lubię czegos takiego. Niech sobie ktos tam będzie mega specjalistą w swojej dziedzinie ale w mojej dziedzinie ja jestem specjalistą i nie będzie mnie uczeń pouczał jak mam go uczyć.
Jak komus nie pasuje to może nie przychodzić, przymusu nie ma.
I nie wykluczam w tym momencie, że pani korepetytorka tez ma dosyc takiej uczennicy i ją troche nerwy poniosły.

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2010-12-26 o 19:47
Stary 2010-12-26, 19:54   #30
julcia_bleble
Raczkowanie

Hultaj , dlatego ja jej ciagle podkreslam- Aniu- ten niemiecki to nie jest numer 1. Nie przygotowujesz mnie do egzaminu, wiec wyluzuj z ta gramatyka itp. Generalnie ucze sie, bo chce cos umiec, zadanka robie, zdarzy sie czasem ze nie zrobie, ale wtedy nadrobie. Mam swoj rytm i tyle. Chodzi o to, ze ona o tym dobrze wiedziala, bo ja jej od poczatku mowilam, ze zajmuje sie na codzien innym jezykiem, a ten niemiecki to tylko aby był, więc bez stresu podchodzimy do tego.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Hultaj i tu sie z Toba nie zgodzę, bo to ona jest dla mnie a nie ja dla niej. Ona musi brac pod uwage potrzeby klientow i sie dostosowac.Zgadzam sie ze jak wyklada, to narzuca coś bo w koncu zna sie na tym, ma wiedze. Jedni się uczą pod testy, inni nie potrzebują ich. Mam pelno osob, które mi mowia zebym kierowała ich sama, a inni wrecz odwrotnie maja zyczenia aby gramy nie robic tylko np. tlumaczenia zdan. I co wtedy? oczywiscie ze robie to co kazdemu jest potrzebne.

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

To nie tyle ze pouczac Luba, tylko wiesz..maja korki z laikiem ktory sie na tym kompletnie nie zna, mozesz mu wciskac kit i cala godzine robić z nim odmiane czasownika TO be i dla niego bedzie to ok, a ja zwyczajnie siedzac w tym fachu sama potrafie mniej wiecej powiedziec i sie okreslic co jest mi ptrzebne mniej a co bardziej. Czesto prosze o tlumaczenie zdan, ktore uwazam jest potrzebne, a niestety nie wiedziec czemu nie moge sie doprosic. Generalnie korki mi pasuja ze wzgledu na godzine, na cene i w zasadzie mozna by rzec profesjonalnosc, ale to zachowanie nie spodobalo mi sie i juz zaczynam sie zastanawiac powaznie czy by nie zmienic mojej korepetytorki
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości