Co ja mam teraz zrobiæ?! Chyba bêdê ³ysa Oo - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2010-12-15, 14:04   #1
Decybel
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 38
GG do Decybel

Co ja mam teraz zrobiæ?! Chyba bêdê ³ysa Oo

Mia³am ¶liczne, ciemnorude w³osy. By³o mi w nich bardzo twarzowo. Jednak nie wiem co mnie podkusi³o na blond ;/ Chcia³am jakiej¶ zmiany, no i my¶la³am ¿e bêdzie ³adnie mi w tym kolorze, i jeszcze mój ch³opak przyje¿d¿a za 4[!] dni, a miesi±cami go nie widzia³am no i chcia³am go jako¶ zaskoczyæ.
Farbowa³am siê p³omienn± iskr± z Joanny. Mój naturalny kolor to jasny/¶redni br±z. Kupi³am krem rozja¶niaj±cy z Garniera Superblond i (te¿ z Garniera) Superjasny be¿owy blond. Wymiesza³am obydwie farby (tak jak kaza³a babka w drogierii) i tak rozpocz±³ siê mój dramat. Odór taki, ¿e ma³o co bym siê nie udusi³a, ³zy lecia³y mi z oczu. Na³o¿y³am farbê, po godzinie sp³uka³am. W pewnym miejscu (na czubku g³owy) choler.nie mnie zapiek³o. Na nastêpny dzieñ rano my¶la³am, ¿e dostanê zawa³u; w³osy s± koloru hm.. jajecznicy?! :O
Na dodatek w tak jasnym kolorze wygl±dam po prostu.. obrzydliwie.
A co do miejsca, w którym zapiek³o.. uby³o mi tam w³osów. Nawet kolega (facet, a faceci nie zauwa¿aj± wielu rzeczy itd.) powiedzia³: chyba siê ¼le uczesa³a¶, albo w³osy ci tam wypad³y. I powiedzia³o mi to te¿ nastêpne pare osób. Sprawdzi³am to w domu - rzeczywi¶cie..
Co ja mam teraz zrobiæ?! Nie mam ju¿ zaufania do Garniera. Chcia³abym spowrotem p³omienn± iskrê. Jednak, gdy dzisiaj lub do niedzieli rana bym siê zafarbowa³a w³a¶nie p³omienn± iskr±, czy nie wy³ysiejê ca³kiem?! Czy w³osy nie wyjd± zielone?! Pomocy, nie wiem co robiæ, wygl±dam tragicznie a On przyje¿d¿a ju¿ w niedzielê..

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

PS: nie staæ mnie na fryzjera
Decybel jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-12-15, 14:42   #2
ewe11
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 234
Dot.: Co ja mam teraz zrobiæ?! Chyba bêdê ³ysa Oo

Nie wiem na twoim miejscu albo bym tak zostawi³a i kupi³a szampon z joanny nadajacy kolor platyny to troszkê ten ¿o³ty kolor by zmieni³ siê . Albo bym posz³a do fryzjera zafarbowa³a na naturalny kolor swój obcie³a w³osy zeby je wzmocniæ. Lepiej zrób tak ¿eby w³osy by³y bardziej bezpieczne id¼ do fryzjera. Te¿ mia³am problem tylko farbowa³am z blondu na czarno i po³owê w³osów mi wypad³o na czubku mia³am ³atê jakbym ³ysia³a ale na szczê¶cia podcie³am w³osy farbujê farb± bez amoniaku i biorê belissê i pomog³o widzê malutkie w³osy które rosna i o dziwo ³ata z czubka g³owy zniknê³a . Powodzenia
ewe11 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-12-15, 16:39   #3
Kotka17
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 586

Cytat:
Napisane przez Decybel Poka¿ wiadomo¶æ
Mia³am ¶liczne, ciemnorude w³osy. By³o mi w nich bardzo twarzowo. Jednak nie wiem co mnie podkusi³o na blond ;/ Chcia³am jakiej¶ zmiany, no i my¶la³am ¿e bêdzie ³adnie mi w tym kolorze, i jeszcze mój ch³opak przyje¿d¿a za 4[!] dni, a miesi±cami go nie widzia³am no i chcia³am go jako¶ zaskoczyæ.
Farbowa³am siê p³omienn± iskr± z Joanny. Mój naturalny kolor to jasny/¶redni br±z. Kupi³am krem rozja¶niaj±cy z Garniera Superblond i (te¿ z Garniera) Superjasny be¿owy blond. Wymiesza³am obydwie farby (tak jak kaza³a babka w drogierii) i tak rozpocz±³ siê mój dramat. Odór taki, ¿e ma³o co bym siê nie udusi³a, ³zy lecia³y mi z oczu. Na³o¿y³am farbê, po godzinie sp³uka³am. W pewnym miejscu (na czubku g³owy) choler.nie mnie zapiek³o. Na nastêpny dzieñ rano my¶la³am, ¿e dostanê zawa³u; w³osy s± koloru hm.. jajecznicy?! :O
Na dodatek w tak jasnym kolorze wygl±dam po prostu.. obrzydliwie.
A co do miejsca, w którym zapiek³o.. uby³o mi tam w³osów. Nawet kolega (facet, a faceci nie zauwa¿aj± wielu rzeczy itd.) powiedzia³: chyba siê ¼le uczesa³a¶, albo w³osy ci tam wypad³y. I powiedzia³o mi to te¿ nastêpne pare osób. Sprawdzi³am to w domu - rzeczywi¶cie..
Co ja mam teraz zrobiæ?! Nie mam ju¿ zaufania do Garniera. Chcia³abym spowrotem p³omienn± iskrê. Jednak, gdy dzisiaj lub do niedzieli rana bym siê zafarbowa³a w³a¶nie p³omienn± iskr±, czy nie wy³ysiejê ca³kiem?! Czy w³osy nie wyjd± zielone?! Pomocy, nie wiem co robiæ, wygl±dam tragicznie a On przyje¿d¿a ju¿ w niedzielê..

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

PS: nie staæ mnie na fryzjera
no to niezle cie pani za³atwi³a .... z rudego tak ³atwo na blond sie nie przechodzi.... jest dekoloryzacja albo schodzenie pasemkami... a nie mieszanie jaki¶ rozja¶niaczy i k³adzenie tego na g³owê....
zapraszam do w±tku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post23792141
od¿ywianie w³osków
Kotka17 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-12-16, 13:30   #4
mysia m
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 020

o matko, ales sobie bidulo narobi³a! Nigdy siê nie miesza farby rozja¶niajacej z rozjasniaczem i nie k³adzie tego na ca³a g³owe. Pewnie trzyma³as tyle co w ulotce? Tzreba by³oz robic k±piel rozjasniaj±ca i na to farbe. Ale teraz to juz po ptokach.

W tym miejscu, co Ci w³oski wypad³y, to ppewnie sie przegrza³y - przekrêca³as pasma, zeby sie nie grza³y nadmiernie? Jak Cie piecze skóra g³owy, to zapytaj w aptece o ¿el z aloesem albo cos na oparzenia np panthenol. A jesli nie, tylko w³oski siê przepali³y, to juz trudno, musisz poczekac az odrosn±.

Nie nak³adaj nic na g³owe, bo naprawde Ci moga w³osy wypasc. Kup sobie fioletowy szmapon z Joanny, to na pewno poprawi jajecznice do ch³odneog blondu. Dobrze skórze g³owy zrobi tez maseczka z l'biotici biovax. Nie zawiera sls ani silikonów- nie podrazni Ci skóry a poprawi tez wyglad w³osów, bo pewno s± przesuszone?

Ch³opakiem siê przejmujesz? W najgorszym wypadku bedzie siê ¶mia³, ale sadze, ¿e predzej Cie przytuli.
Stary 2010-12-16, 15:39   #5
Decybel
Raczkowanie

GG do Decybel

Oj, tych w³osów mi nie wypad³o trochê, tylko mam tam wielki, £YSY PLACEK.. :O
Zgarniam wiêc do ty³u w³osy i spinam spink±, ¿eby nie by³o tego widaæ.
Nie umia³am patrzeæ na ten obrzydliwy, sraczkowaty kolor wiêc spowrotem zafarbowa³am siê na mój ciemnorudy <3 i nareszcie czujê siê jak JA. Pomy¶la³am: NIGDY ju¿ nie rozja¶niê w³osów, ¿adnych blondów! Niedojrze, ¿e trochê kasy straci³am, to jeszcze sporo w³osów. Teraz to chyba bym siê na ³yso musia³a zgoliæ.. XD
A mia³am takie piêkne, grube, puszyste w³osy ;(

Edytowane przez Decybel
Czas edycji: 2010-12-16 o 15:43
Stary 2010-12-17, 11:07   #6
buziak1
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 373

m±dry Polak po szkodzie
ja farbowa³am na czerwono przez 2 lata a¿ postanowi³am zostaæ blondynk± (jak w dzieciñstwie). przechodzi³am pasemkami, a¿ zniecierpliwiona nalo¿y³am sama w domu rozja¶niacz. wyszed³ kurczakowo - pomarañczowo - s³omkowy kolor wygl±da³am starasznie

po 2 tygodniach by³o mi wstyd w szkole (chodzi³am wtedy do liceum jeszcze) i machnê³am ¶rednim br±zem - wygl±da³am nareszcie jak cz³owiek
ale potem br±z gdy siê spiera³ to pod ¶wiat³em robi³ siê zielony

do dzi¶ (3 lata od tamtej chwili) gdy spiera mi siê br±zowa farba to na koñcówkach w³osów (jeszcze nie odro¶niêtych i nie ¶ciêtych) prze¶wituje ten stary nieszczêsny blond i mam takie karmelowe "pasemka"

nauczy³am siê, ¿e nie warto samemu rozja¶niaæ ciemnych w³osów...
przestrzegam Was dziewczynki
buziak1 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-12-17, 12:56   #7
201607040946
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 20 500

ooooojjjj, wiem co¶ o kurczakowatych w³osach zwykle farbuje na czarno, ale nadchodzi taki moment,¿e mam ochotê przefarbowaæ siê na blond, rozja¶niam sama w domu, oczywi¶cie 1 RAZ, to wychodzi mi karmelowy rudy br±z, jesli bym teraz nalozyla jeszcze raz rozjasnaicz,wyszedlby KURCZAK

do autorki --> nie martw siê, w³osy szybko odrosn±, nawet nie zauwa¿ysz,ze by³ tam jaki¶ ³ysy placek na razie nie szalej, jak chcesz co¶ zafarbowaæ (bo rudy zacznie siê spieraæ i moga byc widoczne jasne przeb³yski) to tylko szamponetki! daj w³oskom odpocz±æ.

trzymam kciuki
201607040946 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-12-19, 08:34   #8
hdg
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 70

Widzê,¿e nie tylko ja mam takie m±dre pomys³y, wywinê³am sobie te¿ dobry numer, z czarnych w³osów postanowi³am przej¶æ w blond..brawa za g³upotê/odwagê.. 3 razy rozja¶niacz i farba w ci±gu 1 miesi±ca.. w³osy wygl±da³y jakbym uciek³a z psychiatryka.. tu d³u¿sze tam krótsze.. tu rude tam sraczkowate.. totalny meksyk.. kaptur na ³eb i po 3 tyg. czarna farba.. pó¼niej kole¿anka odda³a siê bezwiednie w moje rêce..a w³a¶ciwie 1/4 swoich w³osów..chcia³a rozja¶niæ do bia³o¶ci i zmieniaæ na nich kolory proszkami farbuj±cymi.. wiêc zadzia³a³am rozja¶niacz + p³ukanka..to by³o to, w³osy by³y tak jasne,¿e co na nie nie na³o¿y³a to wygl±da³o ¶wietnie.
Stary 2010-12-19, 13:45   #9
cecilly
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 24

oj biedna
ja tez sobie niezl± krzywde zrobi³am...i to juz 2 raz!!
na³ozylam na mój zloty sredni blond farbê Syossa Miodowy blond...chcialam miec tez pasemka wiêc gdzie niegdzie polozylam ciemny z³ocisty blond...efekt? a) nie widac pasemek b) w³osy s± jadowito ¿ó³te!!! koszmar!! mia³y byc w sumie karmelowo z³ote:/ jakis koszmar...tez niewiem co zrobiæ ju¿
nie chce jasnych..na³ozylam 2 dni temu,co ja moge z tym teraz zrobiæ...farba czy szamponetka?szamponetka chyba niszczy i spiera siê na ¿ó³to...

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Na ³yse plaski najlepszy szampon Anaphase mozna kupic na allegro...ale nie jest tani ok.36zl...
cecilly jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-12-20, 07:42   #10
VVerr
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 265

A ja na Twoim miejscu posz³abym do jakiej¶ zaufanej fryzjerki, która mo¿e w jakim¶ stopniu naprawi³aby to co zrobi³a¶.

Ja tez sie skrzywdzi³am. Tylko tyle, ze ja szamponetk± a nie farb±. Mia³ byæ z³oty blond a wyszed³ rudy.

Edytowane przez VVerr
Czas edycji: 2010-12-20 o 07:43
VVerr jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-12-20, 20:55   #11
Dina156
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 31
Wink Dot.: Co ja mam teraz zrobiæ?! Chyba bêdê ³ysa Oo

Nie jeste¶ sama ) Czego siê nie robi dla chwilowego kaprysu...Ja ok rok temu mia³am jeszcze d³ugie, farbowane (od zawsze ) na CZARNO w³osy....Postanowi³am zostaæ blondi i to "ju¿, teraz, natychmiast!" Zniszczy³am w³osy zdejmowaniem koloru, testowaniem farb blond... Mia³am wszystkie odcienie rudo¶ci, pó¼niej blondów W tym momencie mam bia³e w³osy ale jak ju¿ tyle mêczy³am to ¿al by³oby ufarbowaæ na inny kolor.. Pozdrawiam Serdeczie
Dina156 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-21, 10:04   #12
201607040946
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 20 500

Cytat:
Napisane przez Dina156 Poka¿ wiadomo¶æ
Nie jeste¶ sama ) Czego siê nie robi dla chwilowego kaprysu...Ja ok rok temu mia³am jeszcze d³ugie, farbowane (od zawsze ) na CZARNO w³osy....Postanowi³am zostaæ blondi i to "ju¿, teraz, natychmiast!" Zniszczy³am w³osy zdejmowaniem koloru, testowaniem farb blond... Mia³am wszystkie odcienie rudo¶ci, pó¼niej blondów W tym momencie mam bia³e w³osy ale jak ju¿ tyle mêczy³am to ¿al by³oby ufarbowaæ na inny kolor.. Pozdrawiam Serdeczie
JAK to zrobilas? marza mi sie biale
201607040946 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-12-21, 13:32   #13
izuu
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 175
GG do izuu

Cytat:
Napisane przez Decybel Poka¿ wiadomo¶æ
Oj, tych w³osów mi nie wypad³o trochê, tylko mam tam wielki, £YSY PLACEK.. :O
Zgarniam wiêc do ty³u w³osy i spinam spink±, ¿eby nie by³o tego widaæ.
Nie umia³am patrzeæ na ten obrzydliwy, sraczkowaty kolor wiêc spowrotem zafarbowa³am siê na mój ciemnorudy <3 i nareszcie czujê siê jak JA. Pomy¶la³am: NIGDY ju¿ nie rozja¶niê w³osów, ¿adnych blondów! Niedojrze, ¿e trochê kasy straci³am, to jeszcze sporo w³osów. Teraz to chyba bym siê na ³yso musia³a zgoliæ.. XD
A mia³am takie piêkne, grube, puszyste w³osy ;(
Chyba nie dosc, ze? jak chcesz blond, to tylko do fryzjera. twoj wczesniejszy ciemny kolor byl naturalny, czy tez farbowalas wlosy? jesli farbowalas, to blondu ladnego nie uzyskasz za ierwszym razem. moglas na ta swoja jajecznice polozyc farbe blond w jakims stonowanym kolorze, nie zbyt jasnym. a nastepnym razem jak ci sie zamarzy blond to polecam pasemka na poczatek, nie bedzie wielkieg szoku i nie zniszczysz tak wlosow. potem kolejne pasemka, wlosy powoli sie rozjasnia.
nie przekreslaj blondu tak od razu, wygladalas strasznie z jajecznica, ale byc moze np. w zimnym blondzie bylo by ci ladnie? pozdrawiam
izuu jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-12-28, 11:14   #14
Decybel
Raczkowanie

GG do Decybel

Cytat:
Napisane przez izuu Poka¿ wiadomo¶æ
Chyba nie dosc, ze? jak chcesz blond, to tylko do fryzjera. twoj wczesniejszy ciemny kolor byl naturalny, czy tez farbowalas wlosy? jesli farbowalas, to blondu ladnego nie uzyskasz za ierwszym razem. moglas na ta swoja jajecznice polozyc farbe blond w jakims stonowanym kolorze, nie zbyt jasnym. a nastepnym razem jak ci sie zamarzy blond to polecam pasemka na poczatek, nie bedzie wielkieg szoku i nie zniszczysz tak wlosow. potem kolejne pasemka, wlosy powoli sie rozjasnia.
nie przekreslaj blondu tak od razu, wygladalas strasznie z jajecznica, ale byc moze np. w zimnym blondzie bylo by ci ladnie? pozdrawiam
Ah, nie.. ju¿ nigdy nie rozja¶niê.. Naj³adniej mi w ciemniejszych kolorach <3
Stary 2010-12-28, 12:30   #15
tennyo4
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 571

Podbaj teraz trochê o nie - nale¿y im siê

Terry Pratchett
Maskarada
tennyo4 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.