|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co ja mam teraz zrobiæ?! Chyba bêdê ³ysa Oo
Mia³am ¶liczne, ciemnorude w³osy. By³o mi w nich bardzo twarzowo. Jednak nie wiem co mnie podkusi³o na blond ;/ Chcia³am jakiej¶ zmiany, no i my¶la³am ¿e bêdzie ³adnie mi w tym kolorze, i jeszcze mój ch³opak przyje¿d¿a za 4[!] dni, a miesi±cami go nie widzia³am no i chcia³am go jako¶ zaskoczyæ.
Farbowa³am siê p³omienn± iskr± z Joanny. Mój naturalny kolor to jasny/¶redni br±z. Kupi³am krem rozja¶niaj±cy z Garniera Superblond i (te¿ z Garniera) Superjasny be¿owy blond. Wymiesza³am obydwie farby (tak jak kaza³a babka w drogierii) i tak rozpocz±³ siê mój dramat. Odór taki, ¿e ma³o co bym siê nie udusi³a, ³zy lecia³y mi z oczu. Na³o¿y³am farbê, po godzinie sp³uka³am. W pewnym miejscu (na czubku g³owy) choler.nie mnie zapiek³o. Na nastêpny dzieñ rano my¶la³am, ¿e dostanê zawa³u; w³osy s± koloru hm.. jajecznicy?! :O Na dodatek w tak jasnym kolorze wygl±dam po prostu.. obrzydliwie. A co do miejsca, w którym zapiek³o.. uby³o mi tam w³osów. Nawet kolega (facet, a faceci nie zauwa¿aj± wielu rzeczy itd.) powiedzia³: chyba siê ¼le uczesa³a¶, albo w³osy ci tam wypad³y. I powiedzia³o mi to te¿ nastêpne pare osób. Sprawdzi³am to w domu - rzeczywi¶cie.. Co ja mam teraz zrobiæ?! Nie mam ju¿ zaufania do Garniera. Chcia³abym spowrotem p³omienn± iskrê. Jednak, gdy dzisiaj lub do niedzieli rana bym siê zafarbowa³a w³a¶nie p³omienn± iskr±, czy nie wy³ysiejê ca³kiem?! Czy w³osy nie wyjd± zielone?! Pomocy, nie wiem co robiæ, wygl±dam tragicznie a On przyje¿d¿a ju¿ w niedzielê.. ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- PS: nie staæ mnie na fryzjera |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 234
|
Dot.: Co ja mam teraz zrobiæ?! Chyba bêdê ³ysa Oo
Nie wiem na twoim miejscu albo bym tak zostawi³a i kupi³a szampon z joanny nadajacy kolor platyny to troszkê ten ¿o³ty kolor by zmieni³ siê . Albo bym posz³a do fryzjera zafarbowa³a na naturalny kolor swój obcie³a w³osy zeby je wzmocniæ. Lepiej zrób tak ¿eby w³osy by³y bardziej bezpieczne id¼ do fryzjera. Te¿ mia³am problem tylko farbowa³am z blondu na czarno i po³owê w³osów mi wypad³o na czubku mia³am ³atê jakbym ³ysia³a ale na szczê¶cia podcie³am w³osy farbujê farb± bez amoniaku i biorê belissê i pomog³o widzê malutkie w³osy które rosna i o dziwo ³ata z czubka g³owy zniknê³a . Powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 586
|
Cytat:
![]() zapraszam do w±tku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post23792141
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 020
|
o matko, ales sobie bidulo narobi³a! Nigdy siê nie miesza farby rozja¶niajacej z rozjasniaczem i nie k³adzie tego na ca³a g³owe. Pewnie trzyma³as tyle co w ulotce? Tzreba by³oz robic k±piel rozjasniaj±ca i na to farbe. Ale teraz to juz po ptokach.
W tym miejscu, co Ci w³oski wypad³y, to ppewnie sie przegrza³y - przekrêca³as pasma, zeby sie nie grza³y nadmiernie? Jak Cie piecze skóra g³owy, to zapytaj w aptece o ¿el z aloesem albo cos na oparzenia np panthenol. A jesli nie, tylko w³oski siê przepali³y, to juz trudno, musisz poczekac az odrosn±. Nie nak³adaj nic na g³owe, bo naprawde Ci moga w³osy wypasc. Kup sobie fioletowy szmapon z Joanny, to na pewno poprawi jajecznice do ch³odneog blondu. Dobrze skórze g³owy zrobi tez maseczka z l'biotici biovax. Nie zawiera sls ani silikonów- nie podrazni Ci skóry a poprawi tez wyglad w³osów, bo pewno s± przesuszone? Ch³opakiem siê przejmujesz? W najgorszym wypadku bedzie siê ¶mia³, ale sadze, ¿e predzej Cie przytuli.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Oj, tych w³osów mi nie wypad³o trochê, tylko mam tam wielki, £YSY PLACEK.. :O
Zgarniam wiêc do ty³u w³osy i spinam spink±, ¿eby nie by³o tego widaæ. Nie umia³am patrzeæ na ten obrzydliwy, sraczkowaty kolor wiêc spowrotem zafarbowa³am siê na mój ciemnorudy <3 i nareszcie czujê siê jak JA. Pomy¶la³am: NIGDY ju¿ nie rozja¶niê w³osów, ¿adnych blondów! Niedojrze, ¿e trochê kasy straci³am, to jeszcze sporo w³osów. Teraz to chyba bym siê na ³yso musia³a zgoliæ.. XD A mia³am takie piêkne, grube, puszyste w³osy ;( Edytowane przez Decybel Czas edycji: 2010-12-16 o 15:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 373
|
m±dry Polak po szkodzie
![]() ja farbowa³am na czerwono przez 2 lata a¿ postanowi³am zostaæ blondynk± (jak w dzieciñstwie). przechodzi³am pasemkami, a¿ zniecierpliwiona nalo¿y³am sama w domu rozja¶niacz. wyszed³ kurczakowo - pomarañczowo - s³omkowy kolor ![]() ![]() po 2 tygodniach by³o mi wstyd w szkole (chodzi³am wtedy do liceum jeszcze) i machnê³am ¶rednim br±zem - wygl±da³am nareszcie jak cz³owiek ![]() ale potem br±z gdy siê spiera³ to pod ¶wiat³em robi³ siê zielony ![]() do dzi¶ (3 lata od tamtej chwili) gdy spiera mi siê br±zowa farba to na koñcówkach w³osów (jeszcze nie odro¶niêtych i nie ¶ciêtych) prze¶wituje ten stary nieszczêsny blond i mam takie karmelowe "pasemka" ![]() nauczy³am siê, ¿e nie warto samemu rozja¶niaæ ciemnych w³osów... przestrzegam Was dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 500
|
ooooojjjj, wiem co¶ o kurczakowatych w³osach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() do autorki --> nie martw siê, w³osy szybko odrosn±, nawet nie zauwa¿ysz,ze by³ tam jaki¶ ³ysy placek ![]() ![]() trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 70
|
Widzê,¿e nie tylko ja mam takie m±dre pomys³y, wywinê³am sobie te¿ dobry numer, z czarnych w³osów postanowi³am przej¶æ w blond..brawa za g³upotê/odwagê.. 3 razy rozja¶niacz i farba w ci±gu 1 miesi±ca.. w³osy wygl±da³y jakbym uciek³a z psychiatryka.. tu d³u¿sze tam krótsze.. tu rude tam sraczkowate.. totalny meksyk.. kaptur na ³eb i po 3 tyg. czarna farba.. pó¼niej kole¿anka odda³a siê bezwiednie w moje rêce..a w³a¶ciwie 1/4 swoich w³osów..chcia³a rozja¶niæ do bia³o¶ci i zmieniaæ na nich kolory proszkami farbuj±cymi.. wiêc zadzia³a³am rozja¶niacz + p³ukanka..to by³o to, w³osy by³y tak jasne,¿e co na nie nie na³o¿y³a to wygl±da³o ¶wietnie.
![]() |
#9 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 24
|
oj biedna
![]() ![]() ja tez sobie niezl± krzywde zrobi³am...i to juz 2 raz!! na³ozylam na mój zloty sredni blond farbê Syossa Miodowy blond...chcialam miec tez pasemka wiêc gdzie niegdzie polozylam ciemny z³ocisty blond...efekt? a) nie widac pasemek b) w³osy s± jadowito ¿ó³te!!! koszmar!! mia³y byc w sumie karmelowo z³ote:/ jakis koszmar...tez niewiem co zrobiæ ju¿ ![]() nie chce jasnych..na³ozylam 2 dni temu,co ja moge z tym teraz zrobiæ...farba czy szamponetka?szamponetka chyba niszczy i spiera siê na ¿ó³to... ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Na ³yse plaski najlepszy szampon Anaphase ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 265
|
A ja na Twoim miejscu posz³abym do jakiej¶ zaufanej fryzjerki, która mo¿e w jakim¶ stopniu naprawi³aby to co zrobi³a¶.
Ja tez sie skrzywdzi³am. Tylko tyle, ze ja szamponetk± a nie farb±. Mia³ byæ z³oty blond a wyszed³ rudy. ![]() Edytowane przez VVerr Czas edycji: 2010-12-20 o 07:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 31
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 500
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie przekreslaj blondu tak od razu, wygladalas strasznie z jajecznica, ale byc moze np. w zimnym blondzie bylo by ci ladnie? pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 571
|
Podbaj teraz trochê o nie - nale¿y im siê
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.