![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 404
|
Zwi±zki które nie mia³y prawa siê udaæ a jednak.
Jak w temacie dziewczyny. Zwiazki, gdzie wydawac by sie mog³o, ze facetowi nie zalezy, k³amie, bawi siê. Takie historie, ktore gdyby sie znalazly na wizazowym forum zostaly by spisane na straty, a na facecie nie zostawi³ybysmy suchej nitki.
Mo¿e zaczne. Moja znajoma. Zaczela sie spotykac z facetem, nie Polakiem (mieszkamy za granic±). Wszystko bylo super do póki nie zasz³a w ci±¿ê. Wtedy zaczely sie sypac trupy z szafy: okazalo sie ze w tym samym czasie w ciaze zaszla tez jego druga "dziewczyna". Moja znajoma zostawil sama z dzieckiem. Jak mala skonczyla kilka miesiêcy pan sie obudzil i chcial wszytsko naprawiac. Moja znajoma mu wybaczyla. Przeszli terapie. Sa razem juz ponad 10 lat. On placi alimenty ale jest dobrze, kochaja sie, ona jest szczesliwa. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 386
|
Dot.: Zwiazki ktore nie mialy prawa sie udac, a jednak
To ja na przekór. Nie wierzê w takie zwi±zki. Uw¿am, ¿e w ¿yciu nie chodzi o to by cierpieæ i siê po¶wiêcaæ bo kiedy¶ bêdzie dobrze on siê zmieni, zrozumie bla bla bla...
Przyk³ady z najbli¿szego ¶rodowiska: 1. Niegdy¶ przyjació³ka - by³a z facetem 3 razy w ci±gu 7 lat. Bo mi³o¶æ etc. Mieli ró¿ne problemy i za ka¿dym razem chyba my¶leli, ¿e w miêdzyczasie wyparowa³y. Jak us³ysza³am, ¿e 3 raz do niego wróci³a powiedzia³am wprost co na ten temat my¶lê, to nie odzywa³a siê do mnie kilka miesiêcy. Ostetecznie przyzna³a mi racjê... Mi³o¶æ to niestety nie wszystko. 2. Dobra kole¿anka - zakocha³a siê chyba od pierwszego wejrzenia. Ogólnie mia³a du¿e ci¶nienie, bo zbli¿a³a siê 30. ona d³ugo sama, chcia³a dziecko. No i po 2 mies zasz³a w ci±¿ê. On ci±glê zmienia³ pracê, nigdy nie mówi³ gdzie i co robi. Nie raz z³apa³a go na k³amstwie. Ale mi³o¶c, rodzina. Mieszka u niej nieznacznie dok³±daj±c siê, no ale nie ma z czego a ona go kocha ![]() 3. Kole¿anka ze studiów - ona z wykszta³conej rodziny, on po podstawówce. W ¿yciu g³ównie siê k³ócili, wieczne fochy z jednej i drugiej strony. Nawet krótko przed ¶lubem tak siê k³ócili, ze rodzice proponowali, by odwo³aæ ¶lub etc. Ale ona siê upar³a, chcia³a byæ ksi±¿kniczk± i takie brednie - ¶lub siê odby³. Po ¶lubie by³ dok³±dnie to samo - schodzili siê, rozchodzili, wieczne wojny. Po kilku latach on zgin±³ w wypadku i to straszne, ale... jej chyba ul¿y³o... Przepraszam Autorko, pewnie nie o to Ci chodzi³o. Ale ja uwa¿am, ¿e jak na pocz±tku s± jakie¶ niepokoj±ce sygna³y trzeba wiaæ i nie marnowaæ ¿ycia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 853
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 770
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 386
|
Podejrzewam, ¿e Autorka w³a¶nie w takim zwi±zku jest i chce pokazaæ ¶wiatu, ¿e ich wielka mi³o¶æ pokona wszelkie przeciwno¶ci losu. Wola³am po prostu ostrzec.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 663
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 32
|
A co s±dzicie o przypadku, gdy on pochodzi z u³o¿onej rodziny, jest weso³a, ma plan na ¿ycie, idzie na dobr± uczelnie, ma mnóstwo znajomych(nie jest typow± ksiê¿niczk±, która szuka rycerza w bia³ym BMW) za to on pochodzi z patologicznej rodziny, z któr± nie utrzymuje kontaktu, na polu zawodowym mimo prawie 30 ci±gle szuka swego miejsca w firmach, nie ma studiów, nie jest g³upi ale ¿ycie go przydusi³o na tyle ¿e nie wie¿y w siebie.
£±czy ich mi³o¶æ, wzajemny szacunek, dogaduj± siê, po prostu jest im dobrze ze sob±. S± ze sob± dopiero miesi±c. Czy taki zwi±zek ma prawo przetrwaæ wiele lat? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
lubi eks swojego mê¿a
Wiadomo¶ci: 1 791
|
Cytat:
I wydaje mi siê, ¿e w zwi±zku, w którym jedna strona nieustannie czuje siê lepsza ("ja z takiej dobrej rodziny, a on z patologa, ja po takich dobrych studiach, a on ma tylko maturê, przede mn± taka ¶wietlana przysz³o¶æ, a on jeszcze nie zrobi³ ¶wietnej kariery") nie ma szans na wzajemny szacunek i zrozumienie.
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 461
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 853
|
Skoro to raptem miesi±c to na pocz±tku przymyka siê na to wszystko oczy i wierzy siê w to, ¿e taki zwi±zek przetrwa, ¿e rozwinie siê z tego co¶ piêknego, trwa³ego i bezproblemowego.
Niestety, ale moim zdaniem to tylko bajka. Je¿eli mê¿czyzna w wieku 30 lat jest niestabilny zawodowo, ma problemy emocjonalne (bo moim zdaniem je ma skoro przydusi³o go ¿ycie, ewidentnie widaæ tutaj wp³yw patologicznej rodziny na niego) to nie jest to dobry kandydat na drug± po³owê. Nie twierdzê, ¿e jest to z³y cz³owiek, mo¿e byæ dobrym cz³owiekiem, ale nieodpowiednim. Tym bardziej jak jest zbyt du¿a przepa¶æ miêdzy dwojgiem ludzi trudniej bêdzie w przysz³o¶ci o zwi±zek stabilny. Z czasem pojawi± siê ró¿ne oczekiwania, potrzeby, priorytety a w tym zwi±zku to kobieta bêdzie siê dusiæ a jej potrzebny chocia¿by emocjonalne nie zostana zaspokojone. Z do¶wiadczenia wiem, ¿e lepiej jest celowaæ w kogo¶, kto jest mniej wiêcej na tym poziomie co by. Zbyt du¿e przepa¶ci prowadz± donik±d.
![]() |
#11 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 32
|
Przykre jest to co piszecie ale prawdziwe. Bo jak inaczej nazwaæ tak± prawdziw± mi³o¶æ, w której jest wszystko jest na swoim miejscu, która rozsypuje siê z przyczyn rozs±dkowych.
Smutne to gdy dwoje ludzi ³±cz±cych tak wiele rozstaje siê bo przekonania jakie panuj± w tym chorym ¶wiecie nakazuj±, wrêcz zmuszaj± postêpowaæ wedle nich Edytowane przez Ssalvatore Czas edycji: 2018-07-17 o 10:14 Powód: z³e u¿yte s³owo |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 461
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 30 163
|
[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;84888256]Nie chcia³am offtopowaæ ale na ile kojarzê historiê autorki, to nie wierzê ¿e z tego w±tku wyniknie dla niej co¶ dobrego.
![]() Pisanie, ¿e on pi³, bi³ 20 lat, a potem siê zmieni³ i happy end to raczej s³aby przekaz dla osób w takich zwi±zkach. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#14 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 321
|
Znam zwi±zki, które dobrze siê maj± mimo, ¿e wiêkszo¶æ osób by je skrytykowa³a. Bo prawda jest taka, ¿e ka¿dy jest inny i to co dla jednego jest nie do wybaczenia dla drugiego jest warte przepracowania. Jedni ludzie potrafi± wykorzystaæ to, ¿e dostali szanse inni nie. Najwa¿niejsze to ¿yæ w zgodzie z sob± samym i umieæ czasem powiedzieæ dosyæ. Niektóre b³êdy s± nie do wybaczenia moim zdaniem np. przemoc. I takich zwi±zków nawet na pozór szczê¶liwych nie kojarzê.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 318
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 849
|
Znam historiê takiej pewnej mojej znajomej. Ona by³a 19-letni± uczennic±. On 32-letni facet, ¿onaty, jej nauczyciel. Nawi±za³ siê miêdzy nimi romans. On mia³ zostawiæ ¿onê, ale to by³y puste s³owa. Jak ¿ona siê dowiedzia³a o ich romansie to sama go pu¶ci³a z torbami, on zosta³ z t± moj± znajom± (nie wiem czy dalej s± razem) i oczywi¶cie pracê jako nauczyciel straci³.
Druga historia to mojej kuzynki. Toksyczny zwi±zek. Maj± dwójkê dzieci. Ci±gle awantury, on nie chce chodziæ do pracy, patologia, widzia³am na w³asne oczy jak on j± bije. Ale kuzynka nadal ¶wiêcie zakochana w swoim ksiêciu i nikt jej do rozs±dku nie przemówi. No, ale prawdziwa mi³o¶æ ![]() Uwa¿am, ¿e nie ma sensu walczyæ o zwi±zek z d... Relacja z drugim cz³owiekiem powinna dam dawaæ rado¶æ, a nie krzy¿ cierpienia.
![]() |
#17 |
Gazela inteligencji
Wiadomo¶ci: 6 371
|
Ja znam zwi±zek, w którym facet szanta¿owa³ zerwaniem (i zrywa³) co jaki¶ miesi±c, laska stara³a siê go odzyskaæ, nawet siê samookalecza³a. Zrywali chyba z kilkana¶cie razy, normalnie w równych odstêpach. W miêdzyczasie niby szczê¶liwi. No có¿, zwi±zek trwa
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Co kto lubi.
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam drugi przyk³ad tez od znajomych ktorzy sa ze soba kolo 10 lat tez. Opowiada³a ze pocz±tki nie byly najlepsze, chodzil z nia, krêci³ z inna w tym samym czasie, olewal ja, to ona zebrala o atencje. A dzisiaj obydwoje swiata poza soba nie widza i maja 5letniego syna. A gdyby te 10 lat temu zalozyla watek na wizazu wszystkie zgodnie bysmy stwierdzily ze to nie ma sensu. A jednak. Mysle ze Mariamalaria tez moglaby sie wypowiedziec w temacie. Co by nie mowic jej zwiazek byl spisany przez wizazanki na straty, bo byla kochanka. Jednak jest zona. W tym watku chodzi mi o to, zeby pokazac ze nie wszytsko jest takie czarno-biale jak jest dla uzytkowniczek forum. Ze czasem jest szansa tylko potrzeba troche cierpliwosci i wiary. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Btw nie pytalam co kto sadzi o takich zwi±zkach tylko o historie z zycia wziete. A i nie jesten w takim zwiazku jak ktos zasugerowal. Moj zwiazek z panem ktory mieszkal z byla sie swietnie rozwija. Ja znalazlam mieszkanie w koncu. Z tamtego poprzedniego smiejemy sie razem ![]() Co do mojego romansu sprzed roku gdzie bylam ta druga: oni sie rozwodza. Nie mieszkaja juz razem. Odezwal sie do mnie raz, czy moze mnie zaprosic na kawe i pewnie gdybym nie byla zakochana w mpim obecnym najcudnowniejszym facecie na ¶wiecie to poszlabym i kto wie... Dziewczyny nie wszytsko jest takie czarno-biale. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 487
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;84894696]Brzmisz jakby¶ próbowa³a nas przekonaæ. Mo¿e sama nie do koñca w to wierzysz st±d ten w±tek?
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Nie wiem w jakim celu mialabym kogokolwiek przekonywac. Bylam ciekawa historii bo ciagle tylko piszecie "zerwij" "rzuc" "to nie ma sensu" "z tego nic nie bêdzie" a nie zawsze tak jest. Nawet z moim bylym poxzatki wygl±da³y tak ze rzadko mial dla mnie czas bo ciagke SPAL. i dzieki bogu nie zalozylam wtedy watku na wizazu bo na pewno byloby ze powinnam to skonczyc zanim siê zaczê³o bo on na bank sciemnia plus jeszcze pamietam jak bylam z nim na mie¶cie i dzwonila do niego "Kasia ![]() Niektóre dziewczyny sa rozbite przez to wizazowe spisywanie wszystkiego na straty, a mo¿e czasem warto dac szanse i troche czasu czasowi ![]() I nie chodzi mi tu o zwi±zki gdzie ktos jest razem tyle i tyle lat i przez wiekszosc czasu facet zneca sie fizycznie lub psychicznie lub jest alkoholikiem. Mala szansa ze to sie zmieni. Chodzi mi o to, ze moze czasem faktycznie ktos ma jakies problemy, nie ma czasu, lub z jakichs innych powodów nie moze poswiecic nam tyle czasu ile bysmy chcialy, lub jak w przypadku mojego by³ego kochanka naprawde chce siê rozejsc z zona tylko potrzeba mu wsparcia i pomocy w znalezieniu sily by to zrobic. Dla was wszytsko jest czarno biale: wykrêca sie od spotkan - nie zalezy mu, bawi siw, jestes kolem zapasowym. A wcale tak nie jest. A moze jest ale potrzebuje troche czasu i wszystko mozw sie zmienic. Jestes kochanka JUZ trzy miesiace, jeszcze sie nie okreslil - koniec nigdy tego nie zrobi (a u Mariimalarii trwalo to ponad rok). Ale wy wszystkich zqwszw do jednego wora, a czasem jest szansa. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 214
|
nie znam takich zwi±zków, które s± teraz szczêsliwe.
Znam za to zwi±zki, w które kto¶ wchodzi³ z nadziej±, ¿e druga osoba siê zmieni no i czê¶æ tak ju¿ czeka i doczekaæsiê nei mo¿e. Druga czê¶æ siê przezwyczai³a i ju¿ nie uwa¿a wybryków partera za co¶ z³ego a codzienno¶æ.
Nikogo niestety nie zmusisz do mi³o¶ci ale zawsze mo¿esz zamkn±æ wybranka w piwnicy i trzymaæ tam dopóki nie rozwinie siê u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I dlaczego od razu brak szacunku do siebie. Kazdy mozw miec inne zdanie na ten temat. Dlaczego czekanie na kogos kogo KOCHAM oznacza ze nie mam dla siebie szacunku. Dla mnie brak szacunku do siebie to np sypianie z kim popadnie czy przypadkowy seks z gosciem poznanym na imprezie. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To jest brak szacunku do siebie, bo nie szanujesz swojego czasu i pozwalasz sobie komu¶ Tob± pomiataæ. Seks bez zobowi±zañ nie jest niczym z³ym, o ile dwie strony tego chc± dobrowolnie. Zreszt± dla Ciebie przypadkowy seks jest z³y, a sypianie z zajêtym facetem ju¿ nie ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A sa tez takie "jak nie ten to nastêpny" i tak ciagle te portki meskie zmieniaja. Bez sensu. Mozw lepsze jest podej¶cie albo ten albo zaden i powalczyc choc troche. Moze czasem warto. Moze gdybym was nie pos³uchala teraz bylabym w zwiazku z tym sprzed roku. Nie mowie ze sie zle stalo ze nie jestem bo mam kogos innego kogo kocham. Ale jak widzicie SZANSA BYLA. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 3 713
|
Czekaj, seks bez zobowi±zañ to brak szacunku, wiêc Ty sypia³a¶ z ¿onatym w zwi±zku jednostronnie zobowi±zanym, czy jak?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Je¶li mia³abym wybór czekaæ na ¿onatego faceta, który zapewne ¿ony zostawiæ nie chce, albo pój¶æ dalej - posz³abym dalej.
![]() |
![]() |
#29 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 3 713
|
Poza tym, w tym w±tku nie mo¿na przytaczaæ zwi±zków kole¿anek, kolegów, ¿adnego, poza swoim, bo nikt tym ludziom w g³owach nie siedzi, ich prze¶cierad³em nie jest, byæ mo¿e po wielkim powrocie jednak wcale nie jest tak idealnie, byæ mo¿e wstydz± siê przyznaæ do kolejnej pora¿ki i zgrywaj± big love w¶ród ludzi, ile¿ razy m±¿ marnotrawny jednak zacz±³ znowu zdardzaæ, ale tym razem, ¿ona postanowia³a zaciskaæ zêby, bo dzieci, bo dom, bo cokolwiek, ile siê nie przyzna, ¿e znowu pije, bije, powodów mo¿e byæ milion, nie zawsze '¶wiat spisa³ ich na starty, ale mi³o¶æ wygra³a <3"
Edytowane przez patusiaa23 Czas edycji: 2018-07-17 o 14:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niewa¿ne. Mam kolejny przyklad ktory wszystkie pewnie znaja: Natalia Siwiec. Jej zwiazek wlasnie tak siw zaczal. Byla kochanka. W wywiadzie z nia slyszalam ze bardzo cierpia³a przez swojego obecnego faceta. Nikt mi nie wmowi ze teraz oni nie sa szczesliwi bo to szczescie az od nich bije. Ale wy sie zapierajcie w tych swoich przekonaniach ze jak trzeba poczekac to brak szacunku do siebie. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.