|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kora z dęba - czy może zmienić kolor włosów?
Powiem wszystko w duuużym skrócie.
Niedawno byłam u fryzjerki, która zrobiła mi balejaż(pasemka blond). Wszystko fajnie i pięknie gdyby nie to, że prawdopodobnie kobita za długo trzymała mi tą farbę przez co mam na głowie strasznie jasny (podchodzący pod biały kolor) blond. Chciałabym teraz 'wypłukać' sobie te jasne pasemka korą z dębu, by minimalnie je przyciemnić. Zgodnie z waszymi zaleceniami (bo czytałam tematy znajdujące się na tym forum) zaparzyłam tą korę i po umyciu włosów wypłuczę je tym. Moje pytanie - czy po wypłukaniu tym wywarem włosy nie zmienią koloru na np. zielony? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kora z dęba - czy może zmienić kolor włosów?
Nie kora z dęba, a kora dębu. Kora nie wypłukuje farby, tylko barwi. Po jednym użyciu wątpliwe że zrobi rewolucje. Zależy też w jakich proporcjach parzyłaś, już nie mówiąc, że lepiej gotować niż parzyć. I szczerze wątpię, że użyłaś wyszukiwarki.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Moja kumpela ma naturalne czarne włosy, na wakacjach od słońca włosy jej się nieco rozjaśniły, zrobił się jasnobrązowy połysk którego nie znosi i po kilkukrotnym zastosowaniu tejże płukanki włosy wróciły do wcześniejszego stanu. Minusem jest jednak to, że włosy nieco się przesuszyły. Nie wiem natomiast jak to podziała na rozjaśnionym blondzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
obawiam się że włoski mogą zrudzieć
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
kora dębuuu przyciemnia włosy
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Kora z dębu przyciemnia ciemne włosy. Na prawie białe nie zadziała, jedynie sprawi, ze zrudzieją albo zżółkną. Tak więc nie polecam.
Ja z balejażu zeszłam Castingiem. Jeden raz i koniec. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.