|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Nie zrozumiałam filmu - wątek głównie na biało
Zdarza mi się (i wiem, że nie tylko mi), że po obejrzeniu jakiegoś filmu stwierdzam, że go nie rozumiem. Czasem można znaleźć jakieś wyjaśnienie w internecie, albo obejrzenie po raz drugi pomaga. Czasem jednak nie
![]() Postanowiłam więc założyć wątek, w którym można byłoby pytać o niezrozumiałe filmy albo o motywy w filmach. Oczywiście nikt by nie chciał dowiedzieć się za wcześnie jakie jest zakończenie jakiegoś filmu więc proponuję pisać na czarno tylko tytuł i reżysera a konkretne pytania już na biało. Tak samo odpowiedzi. Mam nadzieję, że wątek się przyjmie ![]() Lokator Polańskiego Obejrzałam go dwa razy i nadal nie rozumiem. Czy lokatorzy w tym domu na prawdę mieli coś na sumieniu? Czy może główny bohater zwyczajnie zwariował? A może to wcale nie on, może to sen poprzedniej lokatorki? ![]() Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2011-01-30 o 23:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nie zrozumiałam filmu - wątek głównie na biało
Ojjj jak miło, że ktoś zaczął od tego filmu
![]() Dla mnie bohater po prostu utożsamia się z Simon Szul (nie wiem jak to się pisze ![]() Ale to tylko moje przemyślenia ![]() Dla mnie "Absurda" Lyncha, mam co prawda jakąś swoją interpetacje, ale jestem ciekawa co myślą inni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Weiser - interesuje mnie interpretacja innych osób? nie wiem czy dobrze myślę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Konia z rzędem temu, kto zrozumiał Mulholland Drive... 3 razy oglądałam, aż w końcu dałam sobie spokój, no bo ileż można...
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja chętnie bym się dowiedziała jak inni rozumieją zakończenie serialu Twin Peaks
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Mucha, niestety nie widziałam.
Narrhien, nie dostanę konia ![]() regretsareuseless, oglądałam tylko kinową wersję. Mam traumę z dzieciństwa i już jak słyszę samą muzykę to zaczynam się bać ![]() Madziaq, no właśnie tylko domysły, eh. Zaznacz swoją odpowiedź na biało, nie chcemy nikomu psuć przyjemności z oglądania filmu ![]() Widzę, że same pytania i prawie żadnych odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
A kto i jak zrozumiał "Antychrysta" von Triera?
![]() ...mam swoje opcje, ale ciekawa jestem Waszych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.