Czy ktos tak mial? Pomocy ! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-30, 18:40   #1
Abeca
Przyczajenie

Czy ktos tak mial? Pomocy !

Cześć
Jestem tu pierwszy raz i nie wiedzialam gdzie mam napisac o moim problemie ,wiec pisze tutaj..
otoz mam kilka dolegliwosci z ktorymi nie wiem co zrobic i do kogo sie zwrocic:
1)od jakiegos czasu okolo 2 miesiecy boli mnie glowa , nie przez cały czas , lecz nie mam dnia by chodz chwile mnie nie bolala.Bol ten jest lekki ,ale tez przeszkadzajacy.Czasami mam dziwne uczucie w głowie , jakby cos ciagnelo mnie do dołu , a czasem jakbym miala zaraz zemdlec....
Natomiast przy szybkim podnoszeniu sie np.z łożka czy fotela mam jakies zachwiania rownowagi(nie zawsze ,ale ostatnio czesto)- tkie moroczki przed oczami , ze przez chwlie wszystko widze tak bardzo niewyraźnie ,az czasami tez mam wrazeni ,ze zaraz padne
2)od okolo miesiaca boli mnie przy schylaniu do przodu i tyłu szyja..
Myślicie ,ze moze to miec zwiazek z tym,że ma troche krzywy kręgosłup?
3)czasami miedzy miesiaczkami zdarzały mi sie plamienie i myslalam ,ze tak widocznie musi byc (bo to było na poczatku mojej 'przygody' z miesiaczkowaniem) natomiast ostatnio tez pojawia sie to krawienie a wraz z nim bol podbrzusza (nie wiem czy to jest bol jajnikow czy czegos innego - naprawde nie wiem:/ ) zamienie z bolem tylnej dolnej czesci plecow , mniej wiecej na wysokosci nerek .Miała tak ktoras z Was? Prosze pomozcie , bo wstydze sie strasznie isc do ginekologa -jakos nie moge sie przemoc
Jakby ktoras z Was miala kiedys ktorys tych polegliwosci , ktore mi towarzysza , to napiszcie prosze i piszczie jak sobie z tym radzicie
Prosze , bo to dla mnie wazne , chcialabym wiedziec co mam ze soba zrobic , bo od dosc dlugiego czasu sie jakos zle czuje...
Abeca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 19:29   #2
mezaga
Zakorzenienie

Dot.: Czy ktos tak mial? Pomocy !

Cytat:
Napisane przez Abeca Pokaż wiadomość
Cześć
Jestem tu pierwszy raz i nie wiedzialam gdzie mam napisac o moim problemie ,wiec pisze tutaj..
otoz mam kilka dolegliwosci z ktorymi nie wiem co zrobic i do kogo sie zwrocic:
1)od jakiegos czasu okolo 2 miesiecy boli mnie glowa , nie przez cały czas , lecz nie mam dnia by chodz chwile mnie nie bolala.Bol ten jest lekki ,ale tez przeszkadzajacy.Czasami mam dziwne uczucie w głowie , jakby cos ciagnelo mnie do dołu , a czasem jakbym miala zaraz zemdlec....
Natomiast przy szybkim podnoszeniu sie np.z łożka czy fotela mam jakies zachwiania rownowagi(nie zawsze ,ale ostatnio czesto)- tkie moroczki przed oczami , ze przez chwlie wszystko widze tak bardzo niewyraźnie ,az czasami tez mam wrazeni ,ze zaraz padne
2)od okolo miesiaca boli mnie przy schylaniu do przodu i tyłu szyja..
Myślicie ,ze moze to miec zwiazek z tym,że ma troche krzywy kręgosłup?
3)czasami miedzy miesiaczkami zdarzały mi sie plamienie i myslalam ,ze tak widocznie musi byc (bo to było na poczatku mojej 'przygody' z miesiaczkowaniem) natomiast ostatnio tez pojawia sie to krawienie a wraz z nim bol podbrzusza (nie wiem czy to jest bol jajnikow czy czegos innego - naprawde nie wiem:/ ) zamienie z bolem tylnej dolnej czesci plecow , mniej wiecej na wysokosci nerek .Miała tak ktoras z Was? Prosze pomozcie , bo wstydze sie strasznie isc do ginekologa -jakos nie moge sie przemoc
Jakby ktoras z Was miala kiedys ktorys tych polegliwosci , ktore mi towarzysza , to napiszcie prosze i piszczie jak sobie z tym radzicie
Prosze , bo to dla mnie wazne , chcialabym wiedziec co mam ze soba zrobic , bo od dosc dlugiego czasu sie jakos zle czuje...
Jeśli ten ból głowy jest dokuczliwy to idź do neurologa, zrób TK i przebadaj się. Bóle mogą być od krzywego kręgosłupa - ja tam mam na przykład - ale to raczej przy bardzo dużym skrzywieniu.
Co do krwawienia i bólu w dole brzucha - to mogą być objawy owulacyjne. W których dniach cyklu masz te krwawienia. W końcu do ginekologa i tak będziesz musiała iść. Więc chyba lepiej wcześniej niż później.
Stary 2010-12-30, 21:25   #3
anoska
Zakorzenienie

Dot.: Czy ktos tak mial? Pomocy !

to raczej nie sprawa ginekologa a neurologa.
a takie zawroty głowy przy szybkim wstawaniu to hipotonia ortostatyczna

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2010-12-30 o 21:27
anoska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości