Blogowanie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe wyliczanki

Notka

Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-28, 20:32   #1
Dominique_90
BAN stały

Blogowanie

Witam. Jestem na forum od nie dawna, lecz udzielam się trochę w kilku wątkach.
Mam do Was jednak pytanie. Prowadzę bloga na którym zamieszczam recenzje kosmetyków oraz domowe sposoby dbania o siebie, recenzje i artykuły o eko kosmetykach. Dziennie na bloga wchodzi 40-50 osób, co jest dla mnie bardzo zadowalającą liczbą. Mam jednak problem z komentarzami. A właściwie z ich brakiem. Liczba odwiedzin bloga nie jest adekwatna do liczby zostawianych komentarzy. I tutaj jest moja prośba- czy macie jakieś pomysły jak zmobilizować odwiedzających mojego bloga do tego, by zostawili komentarz? Zwracam się do Was z pomocą, bo może ktoś będzie miał jakiś dobry pomysł, ponieważ ja już nie wiem co robić
Dominique_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-28, 20:45   #2
blackberry8
Zakorzenienie

Dot.: Blogowanie

A sama komentujesz inne blogi?

Możesz zrobić tak zwane candy, czyli małe rozdanie. Na pewno ludzie będą komentować
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-28, 20:47   #3
Dominique_90
BAN stały

Właśnie ogłosiłam konkurs na blogu
owszem odwiedzam kilka blogów i je komentuje, ale nadal to nie daje efektów;/ owszem zaczęło wchodzić więcej osób na bloga, ale to tyle. Albo aż tyle
Stary 2011-04-28, 21:38   #4
Rarita
Wtajemniczenie

No jeśli ludzie nie czują potrzeby, żeby komentować twoje posty, to raczej ich do tego nie zmusisz... może tematyka którą opisujesz nie jest zbyt popularna? Może strona wizualna bloga odpycha czytelników? Albo twoje recenzje są zbyt mało inspirujące?
Spróbuj coś zmienić, wprowadź jakieś innowacje, zadawaj w postach pytania do czytelników...
powodzenia
Rarita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-29, 08:15   #5
Dominique_90
BAN stały

Ostatnio wprowadziłam sporo zmian. Zmieniłam szablon, dodałam możliwość subskrypcji oraz założyłam profil na facebooku.
Recenzuję kosmetyki. Blog cieszy się sporą popularnością, dziennie wchodzi na bloga ok. już 50-60 osób (co bardzo mnie cieszy! ) współpracuję z kilkoma firmami kosmetycznymi oraz portalem szybkajazda.pl, tym się nie martwię. Martwi mnie tylko to, że nikt nie komentuje. Reszta jest ok
A może Wy macie jakieś pomysły? może oświecicie mnie co jest nie tak na moim blogu? może czegoś brakuje, lub jest za dużo? może miałybyście dla mnie jakieś porady co zmienić, by było lepiej czekam na propozycje, bardzo chętnie poznam opinie z zewnątrz!

Edytowane przez Dominique_90
Czas edycji: 2011-04-29 o 09:43
Stary 2011-04-29, 14:34   #6
PPP90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dominique_90 Pokaż wiadomość
Ostatnio wprowadziłam sporo zmian. Zmieniłam szablon, dodałam możliwość subskrypcji oraz założyłam profil na facebooku.
Recenzuję kosmetyki. Blog cieszy się sporą popularnością, dziennie wchodzi na bloga ok. już 50-60 osób (co bardzo mnie cieszy! ) współpracuję z kilkoma firmami kosmetycznymi oraz portalem szybkajazda.pl, tym się nie martwię. Martwi mnie tylko to, że nikt nie komentuje. Reszta jest ok
A może Wy macie jakieś pomysły? może oświecicie mnie co jest nie tak na moim blogu? może czegoś brakuje, lub jest za dużo? może miałybyście dla mnie jakieś porady co zmienić, by było lepiej czekam na propozycje, bardzo chętnie poznam opinie z zewnątrz!
ja też jak wchodze na blogi to raczej rzadko komentuje
ale tobie proponuje zmienić kolor czcionki, może o jedną powiększyć aby blog wyglądał bardziej czytelnie

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowcą
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-29, 15:04   #7
Dominique_90
BAN stały

Cytat:
Napisane przez PPP90 Pokaż wiadomość
ja też jak wchodze na blogi to raczej rzadko komentuje
ale tobie proponuje zmienić kolor czcionki, może o jedną powiększyć aby blog wyglądał bardziej czytelnie
Bardzo dziękuję za pomysł. Powiększyłam czcionkę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-29, 15:28   #8
PPP90
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dziękuję za pomysł. Powiększyłam czcionkę
nie wiem czy ci sie spodoba. Ja proponuje też aby każdy wpis był hmmm nie wiem jak to sie dokładnie nazywa-dymku? mimo że masz inny kolor czcionki nowego wpisu od reszty, to niestety sie zlewa
taki mam pomysł jeszcze

Wielbicielka Labradorów
Stary 2011-04-29, 15:39   #9
Dominique_90
BAN stały

Cytat:
Napisane przez PPP90 Pokaż wiadomość
nie wiem czy ci sie spodoba. Ja proponuje też aby każdy wpis był hmmm nie wiem jak to sie dokładnie nazywa-dymku? mimo że masz inny kolor czcionki nowego wpisu od reszty, to niestety sie zlewa
taki mam pomysł jeszcze
ale jak w dymku? nie rozumiem a czy może jest lepiej jak jest pogrubiona czcionka? chyba bardziej wyraźnie?
Stary 2011-04-29, 15:44   #10
PPP90
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak w dymku? nie rozumiem a czy może jest lepiej jak jest pogrubiona czcionka? chyba bardziej wyraźnie?
chodziło mi o jakiś kwadraty, prostokąty. Nie wiem jak to sie nazywa bo nie pisze bloga.

Wielbicielka Labradorów
Stary 2011-04-30, 19:47   #11
Mrs.
Zakorzenienie

Jak dla mnie mało przejrzysty i nie czytelny , szczerze to posty jak jakies wypracowanie , nie przypadł mi do gustu . Ale proponuje jakieś zmiany i zrobienie coś z tym po lewej stronie co jest..
Mrs. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-30, 19:59   #12
Dominique_90
BAN stały

Ale co dokładnie masz na myśli? co mam zmienić? prosiłam o konstruktywną krytykę, dzięki której będę mogła się dowiedzieć jakie błędy popełniam, a nie że nie podoba Ci się to i to. Proszę o wyjaśnienie i przykłady. Konkretnie co i gdzie zmienić i dlaczego
blog.pl jest bardzo ograniczony nie mogę wprowadzić dużo zmian. W czerwcu planujemy przenieść się na blogspot.com ponieważ można tam bardziej ingerować w bloga. Proszę o porady co zmienić do tego czasu, by przyciągnąć więcej ludzi na bloga, by chciało się go czytać i by pomógł innym osobom

Czas edycji: 2011-04-30 o 20:09
Stary 2011-05-08, 15:35   #13
BornIntoChaos
Przyczajenie

GG do BornIntoChaos

Hey też mam bloga ale z przepisami na dietę dukana, dla cukrzyków, dietetyczne ogólnie bardzo dużo odwiedzin i początkowo było mi źle ponieważ nie było żadnych komentarzy i panikowałam, że ludziom się nie podoba, ale oni po prostu chyba nie lubią pisać? bo dostawałam wiadomości od nich na maila lub gg, że często czytaja, że im się podoba, ale nie chcą mi zaśmiecać więc piszą gdzie indziej
Często tego nie rozumiałam dlaczego opisują moje przepisy na forach a nie powiedzą nic mnie.. ale co zrobić.. jak pisano wyżej, nie zmusisz ich do niczego a muszą mi wystarczyć odwiedziny, że są, że ludzie czytają i się interesują
pozdrawiam

Edytowane przez BornIntoChaos
Czas edycji: 2011-05-08 o 19:43
BornIntoChaos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 18:49   #14
Dominique_90
BAN stały

Nie stworzyłam tego tematu, by inne blogi się tutaj reklamowały. Tym bardziej, że to nie zgodne z regulaminem i powinnaś za to dostać ostrzeżenie.
Tak czy siak dziwne, że pisali na maila a komentarzy. Ja nie rozumiem tego w ogóle. Zazwyczaj jak wchodzę na jakiegoś bloga to zostawiam komentarz
teraz trochę to się poprawiło, dziewczyny zaczęły zostawiać komentarze, ale tak czy siak to są nieliczne osoby. I nadal nie wiem jak zachęcić do zostawiania ich
Stary 2011-05-08, 19:46   #15
BornIntoChaos
Przyczajenie

GG do BornIntoChaos

Nie wiedziałam, właściwie wogóle nie korzystam z wizażu
Polecam jednak zostawianie pytań, nie widziałam twojego bloga więc nie powiem dokładnie, ale jeśli są to recenzje kosmetyków, to może pozostawiaj jakieś pytanie dotyczące ich wrażeń, albo co myślą o danej rzeczy? lub czy mają jakieś pomysły?
BornIntoChaos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 19:56   #16
Dominique_90
BAN stały

Cytat:
Napisane przez BornIntoChaos Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam, właściwie wogóle nie korzystam z wizażu
Polecam jednak zostawianie pytań, nie widziałam twojego bloga więc nie powiem dokładnie, ale jeśli są to recenzje kosmetyków, to może pozostawiaj jakieś pytanie dotyczące ich wrażeń, albo co myślą o danej rzeczy? lub czy mają jakieś pomysły?
Nie martw się, ale wolałam ostrzec, bo ja za coś takiego dostałam ostrzeżenie
W takim razie zapraszam na bloga- bardzo chętnie posłucham opinii- link jest w podpisie
robię tak z pytaniami, jednak rzadko ktokolwiek na nie odpowiada. Chociaż ostatnio trochę się ludzie rozkręcili
Stary 2011-05-09, 07:52   #17
agatusia88
Rozeznanie

Cytat:
Witam. Jestem na forum od nie dawna, lecz udzielam się trochę w kilku wątkach.
Mam do Was jednak pytanie. Prowadzę bloga na którym zamieszczam recenzje kosmetyków oraz domowe sposoby dbania o siebie, recenzje i artykuły o eko kosmetykach. Dziennie na bloga wchodzi 40-50 osób, co jest dla mnie bardzo zadowalającą liczbą. Mam jednak problem z komentarzami. A właściwie z ich brakiem. Liczba odwiedzin bloga nie jest adekwatna do liczby zostawianych komentarzy. I tutaj jest moja prośba- czy macie jakieś pomysły jak zmobilizować odwiedzających mojego bloga do tego, by zostawili komentarz? Zwracam się do Was z pomocą, bo może ktoś będzie miał jakiś dobry pomysł, ponieważ ja już nie wiem co robić
Fajny pomysł na bloga, choć jest już takich wiele, i pewnie dlatego ciężko zdobyć stałych czytelników.
Myślę, że powinnaś więce komentować i "reklamowac" bloga wtedy się odwdzięczą i skomentują Twój
Ale to już ktoś pisał
Pewnie za dużo nie pomogłam

Zapraszam na konkurs u mnie na blogu!
agatusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-09, 07:56   #18
Dominique_90
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agatusia88 Pokaż wiadomość
Fajny pomysł na bloga, choć jest już takich wiele, i pewnie dlatego ciężko zdobyć stałych czytelników.
Myślę, że powinnaś więce komentować i "reklamowac" bloga wtedy się odwdzięczą i skomentują Twój
Ale to już ktoś pisał
Pewnie za dużo nie pomogłam
Fakt nie za dużo, ale każda rada się przyda dziękuję
Ale zobacz np. Ty założyłaś bloga takiego, których też jest dużo, a jednak go prowadzisz i masz stałe grono czytelników jak widzę właśnie o tym mówię- mimo wszystko się nie poddawać, a być może że okaże się, że jesteś na tyle dobry, że odniesiesz swojego rodzaju sukces.
Dla mnie wielkim sukcesem jest to, że dziennie wchodzi te 20-30 osób czasem 30-40 i że podjęłam współpracę z firmami kosmetycznymi i z portalem szybkajazda. Dla mnie to na prawdę ogromny sukces, bo właściwie zaczynałam od zera

Czas edycji: 2011-05-09 o 07:59
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości