| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2005-08-26, 13:48 | #1 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | No to jak z tym cieniowaniem?

Od razu powiem że mam cienkie przyklapujące się włosy. Poszłam do fryzjerki a ona mówi, że aby nadać fryzurze lekkości to włoski trzeba wycieniować, wystopniować. Ale doszłam do wniosku, że jak się cieniuje, stopniuje to się przerzedza włosy i stają się one jeszcze cieńsze  . Jak myślicie? to jak w końcu jest z tym cieniowaniem?  Bo ja juz sama nie wiem. 
				__________________ Rasowa   | 
|     |   | 
|  2005-08-26, 14:06 | #2 | 
| Zadomowienie | 

Dot.: No to jak z tym cieniowaniem?

ja mam takie same włosy cienkie, takie nic ja na to mowie 'sianko' rzeznia ogolnie  ale cieniowanie daje swietne efekty wtedy masz jakby wiecej włosów  a nei mniej. napewno cieniowanie nie sprawia ze sa jeszcze cieńsze i ze sie włosy przerzedzaja a wrecz przeciwnie tylko musisz miec dobrze pocieniowane  ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) pzdr   
				__________________ so are you game?   nie ma dla mnie rzeczy niemożliwych pod warunkiem,  że nie wiem o czym mówię  | 
|     |   | 
|  2005-08-26, 14:15 | #3 | 
| Raczkowanie | 

Zuziuniu ja też mam cieniutkie włoski i cieniowanie sprawiło, że wyglądają o wiele lepiej, jest ich więcej, są bardziej puszyste i lepiej się układają, polecam cieniowanie.

__________________ " I met a girl who sang the blues and I asked her for some happy news. But she just smiled and turned away." | 
|     |   | 
|  2005-08-26, 14:18 | #4 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2005-07 
				 | 

Ja też mam takie włosy jak Wy - cieńkie, delikatne, oklaple i ogólnie mało ich jest ale dzisiaj  byłam u fryzjera i pocieniowałam - normalnie rewelacja! Mam burze włosów jak jeszcze nigdy - i to bez ukladania, modelowania. Prawie w domu ze szczescia płakałam    | 
|     |   | 
|  2005-08-26, 14:31 | #5 | 
				 | 

A jaką długość włosków macie kobietki?

|     |   | 
|  2005-08-26, 14:34 | #6 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2005-07 
				 | 

Wcześniej miałam troche dłuższe niz do ramion a po ścięciu mam w najdłuższym miejscu prawie do ramion a w najkrótszym takie do górnej wargi.

| 
|     |   | 
|  2005-08-26, 14:41 | #7 | 
				 | 

No to tak samo jak ja. Ale ostatnio myślałam żeby podchodować trochę włoski np. do łopatek ale nie wiem czy wtedy długość nie obciążyłaby mi włosów

|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2005-08-26, 14:52 | #8 | 
| Zakorzenienie | 

I właśnie o to chodzi z cieniowaniem - włosy są przeróżnej długości, co sprawia, że nie są oklapnięte (przy rzadkich włosach krótsze są włosy po zew. stronie) i ładnie unoszą się od nasady - dlatego dzięki cieniowaniu można uzyskać efekt tzw. push up.    
				__________________ 68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma     | 
|     |   | 
|  2005-08-26, 14:55 | #9 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

och jaka ty madra jestes   | 
|     |   | 
|  2005-08-26, 15:00 | #10 | 
| Zakorzenienie | 

A Ty beznadziejny. Nudzi Ci się? Kolegów nie masz?    
				__________________ 68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma     | 
|     |   | 
|  2005-08-26, 15:02 | #11 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

Wszystko zależy od rodzaju cieniowania - jedne dają właśnie efekt "push up", a inne zmniejszają objetość zbyt bujnej czupryny. Czyli dla każdego coś się znajdzie.   | 
|     |   | 
|  2005-08-26, 15:38 | #12 | 
				 | 

heh... ja mam teraz włosy za ramiona i też takie cienkie   idę w przyszłym tygodniu do fryzjera, ale zastanawiam się jak wytłumaczyć fryzjerce, że chcę mieć pocieniowane same końcówki, tak żeby włoay nadal były długie dosyć.  Jak Wy opisywałyście u fryzjera Wasze cieniowane cięcia?   
				__________________ Ze wszystkich rzeczy, które kiedykolwiek utraciła, najbardziej żal jej było rozumu... Gdzieśtam czeka na nią Książe w lazurowoniebieskich kalesonach... kiedyś ją znajdzie. Bo ona nie szuka. Nie teraz. Nie... nie teraz... She walks on the boulevard of broken dreams.   | 
|     |   | 
|  2005-08-26, 15:51 | #13 | 
| Zakorzenienie | 

Poproś, by wycieniowała Ci włosy jednak, żeby nic - podkreśl to jakoś np. 'nic, kompetnie nic'   nie zmieniała z długości. Ja mam fryzjerkę, która mnie słucha i bardzo uważa, by z długości nic ni skracać.   
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.