|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ból pleców i temperatura do 38°C-objawy?
Hejka, od wczoraj bolą mnie plecy, w jednym miejscu i mam temperaturę do 38°C. Martwię się czy to jakiś świrus, czy może mnie przewiało? Wiem, że nikt tutaj nie jest lekarzem ale tele porada pewnie opierać się będzie na lekach przeciwzapalnych i czekaniu. Dodam, że wróciłam z karkonoszy, gdzie się nie oszczędzałam(bieganie po górach, różnice temperatur). Zastanawiam się czy ktoś z Was miał podobne objawy podczas zarażenia covidem, czy może to zwykły efekt "przewinia"?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ból pleców i temperatura do 38°C-objawy?
Jeśli obawiasz się zakażenia, to najlepiej zrobić sobie test w drive-thru (o ile takie punkty dalej funkcjonują). Ja np. codziennie stykam się z wieloma ludźmi, bo jeżdżę pociągami - i wcale nie jest przesądzone, że NIE mam CoVida, bo mogę to przechodzić bezobjawowo. Temperatura to często wymieniany symptom, ale ból pleców raczej nie ma nic do wirusa.
Obstawiam, że po prostu się przeforsowałaś, może pojawiły się mikrourazy, a jak organizm jest wyczerpany, to często pojawiają się drobne infekcje. Zawodowi sportowcy tak mają, że jak są w mocnym treningu, to często łapią przeziębienia. Może zrób sobie okład chłodzący z https://yellowsport.pl/bandaz-chlodz...cm-x-3-2m.html na obolałe miejsca na grzbiecie?!? A tak w ogóle to nie traktuj moich spostrzeżeń jako wyroczni, tylko skonsultuj się ze specjalistą - najpierw zdalnie, potem ew. umów się na wizytę. Edytowane przez krzynett Czas edycji: 2020-08-04 o 07:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Interleukina Druga
|
Dot.: Ból pleców i temperatura do 38°C-objawy?
Byłaś przez ten czas u lekarza? Mogłabyś napisać coś więcej? Gdzie dokładnie boli, czy masz jeszcze jakieś inne objawy (pytam głównie pod kątem pieczenia przy oddawaniu moczu, częstego parcia na pęcherz, pustych parć na pęcherz itp - objawów zapalenia pęcherza/cewki moczowej). Bo gorączka i ból w okolicy lędźwiowej nasilający się przy wstrząsaniu tej okolicy silnie sugerują odmiedniczkowe zapalenie nerek. Infekcja najczęściej zaczyna się w dolnych drogach moczowych (stąd pytanie o inne objawy) i wymaga antybiotykoterapii. Na pewno jest konieczne żeby zbadał Cię lekarz i potwierdził lub wykluczył to podejrzenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:14.