para nie para? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-04, 21:56   #1
karolina_1990
Przyczajenie

para nie para?

witam! Opiszę po krótce i proszę o rady niezawodne Wizażanki.

Poznaliśmy się, wymiana numerów, kilka spotkań, zapowiada się wg mnie fajna znajomość, po pewnym czasie kontakt słabnie, wręcz zanika.. bardziej z jego strony, nie naciskam, odpuszczam bo widze że nie ma sensu, mija srednio miesiac.. przez ten czas kilka niezobowiązujacych smsow.

Andrzejki, pytanie czy przyjade na imp, moja odpowiedz nie, mijaja niecale dwa tygodnie sms z zyczeniami urodzinowymi i pytnie o wyjscie, zgodzilam sie, wtedy pada propozycja sylwestra, mysle nad tym, po kilku dniach zgadzam sie, po tygodniu lodowisko i kilka godzin w knajpie na rozmowach -pierwszy pocalunek w usta, drugi dzien swiat wieczor razem, film , przytuleni, pocalunek na pozegnanie. W końcu sylwester, jego troska o mnie ''a moze sie napijesz'' ''a chcesz isc potanczyc'' ''a nie zimno Ci'', polnoc, zyczenia i pocalunek w usta, zabawa, taniec, pocalunki przy znajomych, wracamy trzymanie za reke, przytuleni w taksowce caluje mnie w czolo dwa razy,czule. Nocuje u mnie, razem, do niczego nie dochodzi( ja nie chcialam,a on nie probowal sie ze tak powiem ''dobrac''), nie spimy do osmej, calujemy sie, spimy to sie przebudzamy i calujemy, wstajemy , on po pol godz musi jechac.. w ten sam dzien krotki tel, na drugi dzien 2 smsy, normalne, bez czulosci, potem kilka krotkich smsow, rozmowa na fb, sms wymieniony na moj juz nie odp, dzis pisze smsa troche flirt, nie odpisuje, a widze ze w miedzy czasie byl na nk.
Na znanym portalu status dalej wolny, zmienil zainteresowania, cos tam ale nie to. Ok,moze nie zauwazyl,moze nie traktuje tego powaznie??

Zero na temat koljnego spotkania, w sob imp, on ne pojdzie bo idzie do kolegi na urodziny, a na pytanie czy niedziela zaplanowana to ze nie wie czy nie bedzie musial gdzies tam jechac..

Co myslicie.. ?? Para nie para..?? Co dla was by to znaczylo?
Miałabym ochote zapytac ''co to dla Ciebie znaczylo?'' wiem wiem.. nie moge.. zeby nie wystraszyc go.

wiem czekac... ale chyba poprostu potrzebowalam sie wypisać, zaangazowalam sie, przezywam, analizuje.

Edytowane przez karolina_1990
Czas edycji: 2011-01-04 o 21:59
karolina_1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-04, 22:03   #2
sensualangel
Wtajemniczenie

Dot.: para nie para?

jak dla mnie to nie para
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-04, 22:10   #3
paolyn
Rozeznanie

jak dla mnie to z nim pogadaj.

50 kg
75B -> 65E/F
paolyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-04, 22:53   #4
Gosicaa
Raczkowanie

a jak dla mnie to chciał Cie przelecieć, tylko mu nie wyszło .
przepraszam, jeśli przesadziłam

Nie mów mi jak mam żyć bo nie będziesz za mnie umierać.

Gosicaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-04, 23:01   #5
justipe
Raczkowanie

Wiesz co no nie wygląda to za dobrze Nie chcę niczego przesądzać bo przecież bywa różnie ale wydaje mi sie, ze on poprostu potrzebowal towarzystwa na sylwestra, fajnej laski co mu się podoba a i buzi da, ale nie ma wobec Ciebie tak poważnych zamiarów na jakie masz nadzieję..
justipe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-04, 23:05   #6
karolina_1990
Przyczajenie

zapomniałam dodać że dostałam od niego prezent na święta.

p.s . teraz odpisal ;|
karolina_1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-04, 23:07   #7
Gosicaa
Raczkowanie

hm, dziwna sytuacja.. mogę spytać w jakim on jest wieku?

Nie mów mi jak mam żyć bo nie będziesz za mnie umierać.

Gosicaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-04, 23:28   #8
Dotka90
Zakorzenienie

Nie para, po czym tak wnioskujesz?
Po prostu się spotykacie, jakieś tam buziaki i tyle.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 07:27   #9
d0lcevita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina_1990 Pokaż wiadomość
witam! Opiszę po krótce i proszę o rady niezawodne Wizażanki.

Poznaliśmy się, wymiana numerów, kilka spotkań, zapowiada się wg mnie fajna znajomość, po pewnym czasie kontakt słabnie, wręcz zanika.. bardziej z jego strony, nie naciskam, odpuszczam bo widze że nie ma sensu, mija srednio miesiac.. przez ten czas kilka niezobowiązujacych smsow.

Andrzejki, pytanie czy przyjade na imp, moja odpowiedz nie, mijaja niecale dwa tygodnie sms z zyczeniami urodzinowymi i pytnie o wyjscie, zgodzilam sie, wtedy pada propozycja sylwestra, mysle nad tym, po kilku dniach zgadzam sie, po tygodniu lodowisko i kilka godzin w knajpie na rozmowach -pierwszy pocalunek w usta, drugi dzien swiat wieczor razem, film , przytuleni, pocalunek na pozegnanie. W końcu sylwester, jego troska o mnie ''a moze sie napijesz'' ''a chcesz isc potanczyc'' ''a nie zimno Ci'', polnoc, zyczenia i pocalunek w usta, zabawa, taniec, pocalunki przy znajomych, wracamy trzymanie za reke, przytuleni w taksowce caluje mnie w czolo dwa razy,czule. Nocuje u mnie, razem, do niczego nie dochodzi( ja nie chcialam,a on nie probowal sie ze tak powiem ''dobrac''), nie spimy do osmej, calujemy sie, spimy to sie przebudzamy i calujemy, wstajemy , on po pol godz musi jechac.. w ten sam dzien krotki tel, na drugi dzien 2 smsy, normalne, bez czulosci, potem kilka krotkich smsow, rozmowa na fb, sms wymieniony na moj juz nie odp, dzis pisze smsa troche flirt, nie odpisuje, a widze ze w miedzy czasie byl na nk.
Na znanym portalu status dalej wolny, zmienil zainteresowania, cos tam ale nie to. Ok,moze nie zauwazyl,moze nie traktuje tego powaznie??

Zero na temat koljnego spotkania, w sob imp, on ne pojdzie bo idzie do kolegi na urodziny, a na pytanie czy niedziela zaplanowana to ze nie wie czy nie bedzie musial gdzies tam jechac..

Co myslicie.. ?? Para nie para..?? Co dla was by to znaczylo?
Miałabym ochote zapytac ''co to dla Ciebie znaczylo?'' wiem wiem.. nie moge.. zeby nie wystraszyc go.

wiem czekac... ale chyba poprostu potrzebowalam sie wypisać, zaangazowalam sie, przezywam, analizuje.
nawet jeśli dla niego to para to i tak do niczego go niezobowiązująca
Stary 2011-01-05, 07:53   #10
201803290936
Konto usunięte

Skąd Ci się, autorko wątku, wzięło w ogóle to pytanie - "para nie para"? Niby w którym momencie on się zachował, jak Twój facet? Kiedy poczułaś się traktowana jak jego dziewczyna? Całowanie się po imprezie Ci to nasunęło, czy co? Chłopak to ledwo Twój znajomy, kontakt rwany, słaby i najczęściej SMS-owo - internetowy. W dodatku znajomy, który zaznacza swoją potrzebę wolności i nie robienia z Waszej znajomości czegoś regularnego, stałego. Za dużo sobie wyobraziłaś, dopowiedziałaś i teraz czujesz się rozczarowana. Nie proś się o kontakt, gdyby mu zależało, to by się odzywał, zabiegał o kolejne spotkanie, pokazał, że chce być z Tobą. Jeżeli za miesiąc znowu się odezwie z okazji jakieś imprezy, Ty polecisz, to będziesz sama sobie winna.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 08:06   #11
Pachnąca_trawą
Zadomowienie

Nie jesteście parą, nie zmienił statusu na fejsbuku.

Stary 2011-01-05, 08:27   #12
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pachnąca_trawą Pokaż wiadomość

o tempora! o mores! że tak zajadę łaciną
ehh za bujna wyobraźnia to problem wielu kobiet, nie tylko Twój. Chłopak pocałuje dziewczynę w czoło, a ona oczami wyobraźni już widzi ich razem na ślubnym kobiercu, w otoczeniu cioć wujków i wzruszonych rodziców, w deszczu ryżu tudzież pieniązków. Ehh... ta potrzeba bycia czyjąś własnością.....
To, co opisałaś również wygląda mi na zupełnie niezobowiązującą znajomość. Może i w coś konkretniejszego sie ona z czasem przerodzi, pod warunkiem, że wyhamujesz z emocjami i fantazją. Więcej luzu, nie masz zreszta podstaw, by się w to angażować. Powiedz sobie- fajny z niego kolega, lubię go a jak ma cos być między nami, to bedzie. Nie szpieguj go na portalach, nie wypartuj koperty na wyświetlaczu, zajmij się czymś, wypełnij swój czas zamiast non stop analizowac pocałunki.
wandaweranda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 09:34   #13
201608251020
Konto usunięte

Żadna para
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 09:39   #14
201803300917
Konto usunięte

zdecydowanie nie para
randkowanie, flirt, romans- tak. do pary to wam jeszcze hohoho

Edytowane przez 201803300917
Czas edycji: 2011-01-05 o 09:42
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 10:00   #15
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karolina_1990 Pokaż wiadomość

Co myslicie.. ?? Para nie para..??
A Ty co myślisz ? Para czy nie para ?
Czujesz, że jesteś kochana i tworzysz z kimś związek ?

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2011-01-05 o 10:01
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 15:23   #16
201708250923
Konto usunięte

Jaka para? Ile Wy macie lat?

Edytowane przez 201708250923
Czas edycji: 2017-08-24 o 23:39
201708250923 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 16:23   #17
karolinaSTW
Raczkowanie

Wystraszyć? A czym Ty chcesz go wystraszyć skoro on najwyraźniej traktuje to jak miły wyskok? Moim zdaniem nie masz nic do stracenia. To nie związek, to tylko kilka spotkań i to mało znaczących.
karolinaSTW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 16:38   #18
Imperfecta
Zakorzenienie

Hm jaka znów para? Zgadzam się z powyższymi.. Facet ma Cie może za koleżankę "do towarzystwa" a Ty się zastanawiasz czy para? Bo w czółko pocałował?
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 17:14   #19
lea88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pachnąca_trawą Pokaż wiadomość

Dokladnie to samo pomyslalam. Ja nie zmienilam statusu na "zareczona" i to nie znaczy, ze sie tego wstydze, czy nie traktuje tego jako fakt , ale po pierwsze nie zamierzam sie chwalic przed calym swiatem tym faktem, po drugie takie zabawy jak zmiana statusu to dla mnie dziecinada i nawet na to nie wpadlam, ze mozna taki status dac (kolezanki mi to dopiero ostatnio pokazaly, ze jest taka mozliwosc) ..

Ogolnie, zeby oficjalnie byc para moim zdaniem trzeba sie dobrze poznac, spotykanie sie ze soba, przebywanie, flirty i czulosci pary nie tworza same z siebie. Zalezy jeszcze czego on naprawde szuka- przelecenia, pobawienia sie, towarzystwa, powaznego zwiazku. W przypadku mojego zwiazku, akurat dla nas obojga jasne bylo, ze w dniu kiedy sie I raz pocalowalismy i poszlismy na wspolna imprezo-randke stalismy sie para . Ale np. moja kolezanka byla z facetem i okazalo sie po roku, ze zorganizowala im rocznice 2 czy nawet 3 miesiace przed data, ktora on uwazal za oficjalne rozpoczecie ich zwiazku... Jak widac mozna sie pomylic. Z reszta co to zmienia, czy on was uzna za pare? Jesli jest uczciwy i jestes ta osoba ktorej szuka to bedziecie para, jak nie to nawet oficjalna informacja oglaszajaca ten fakt nie wplynie na to jak facet cie bedzie traktowal.
lea88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 18:35   #20
donttouchmebeybe92
Przyczajenie

Według mnie są to niezobowiazujace spotkania, jakas odskocznia od codzienosci, dziwny uklad w sumie... Jesli chcesz czegos wiecej pogadaj z nim...
donttouchmebeybe92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 19:28   #21
la'Mbria
Zakorzenienie

zdecydowanie nie para
słabe koleżeństwo...powiedziała bym że raczej traktuje cię jak "znajomą którą można by ewentualnie przelecieć gdyby się zgodziła" a jak nie...to lajcik

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 21:05   #22
olenkasz
Zakorzenienie

zbyt mało ze sobą czasu spędziliście żeby w ogóle zacząć mówić o byciu parą.

ja bym tak negatywnie chłopaka nie oceniała. całowali się na sylwestra, przestał się odzywać... skąd wiecie, że chciał ją "przelecieć"? dla mnie sroga nadinterpretacja.
wasz układ to koleżeństwo, któremu przydarzył się wyskok, tyle.
Stary 2011-01-06, 00:17   #23
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
zbyt mało ze sobą czasu spędziliście żeby w ogóle zacząć mówić o byciu parą.

ja bym tak negatywnie chłopaka nie oceniała. całowali się na sylwestra, przestał się odzywać... skąd wiecie, że chciał ją "przelecieć"? dla mnie sroga nadinterpretacja.
wasz układ to koleżeństwo, któremu przydarzył się wyskok, tyle.
NIE koniecznie CHCIAŁ
mógłby...gdyby zaszły sprzyjające okoliczności
ot taka różnica subtelna

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-06, 01:08   #24
lea88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
NIE koniecznie CHCIAŁ
mógłby...gdyby zaszły sprzyjające okoliczności
ot taka różnica subtelna
Tez uwazam, ze to naciagana wersja. Rownie dobrze mogl poznac inna, wrocic do bylej panny, moze po prostu ma zly okres i chce byc sam, moze w ogole nie wie czego chce i woli teraz sie nie odzywac. Teorii i pomyslow moze byc 1000, a jaka jest prawda to tyle koles wie (albo i sam nie wie do konca).
Fakt jest taki, ze raczej nie ma sie co nastawiac na to, ze po paru milych spotkaniach i momentach bliskosci od razu jest sie oficjalnie para, bo szczegolnie na poczatku zwiazku rozne rzeczy moga sie wydarzyc/okazac i potem przychodzi rozczarowanie...
A autorka i koles nie maja jakichs wspolnych znajomych? Moze oni by cos podpowiedzieli? Bo przez takie domysly to mozna sie tylko wpedziec w depresje..
lea88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości