|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Pomoc psychologa
Witam, pewnie jak zwykle na każdym forum założyłam nowy watek w złym mijescu albo taki już był ale ja go nie potrafiłam znależź wieć proszę aby mnie poprawiono. Każdy z nas ma te gorsze chwile w życiu zwłaszcza tym emocjonalnym. Ja własnie coś takiego przechodzę nie radzę sobie z tym co się dzieje w mojej głowie i potrzebuję pomocy specjcalisty. Baardzo się tego wstydzę i nie potrafie sobie już sama pomóc. Porszę Was jeśli macie podobne doświadczenia lub podobne problemy a jakoś dałyście radę lub znalazłyście fajnego, godnego polecenia psychologa w Poznaniu to proszę podajcie adres i błagam o pomoc. Po krótce opisze swoje porblemy:
- totalny brak pewności w siebie i wiary we własne siły i możliwości - straszne kompleksy - poczucie że jestem nikim - przeczucie że gdybym umarła to wszyscy by odetchneli z ulga - myśli samobójcze - płacz o wszystko - wpadanie we furię i jaieś nerwowe stany - straszne nadmierne przejmowanie sie tym co ludzie o mnie pomyślą lub powiedzą - strach przed wszystkim przed jazda samochodem, przed pracą , przed podejmowaniem jakiekolwiek decyzji Mój apel to : wołam o pomoc błagam pomóżcie ( Ja miałam strach nawet przed napisaniem tego bo po pierwsze już od kilku tygodni sie z tym zbieram a po drugie że mie moderator wyzwie za wątek w złymmiejscu i w ogóle o wszystko ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomoc psychologa
Tu rzeczywiście potrzebna jest pomoc specjalisty chociaż pewnie większość z nas nie jest pewna siebie i ma jakieś tam kompleksy ale jeżeli to zachacza o myśli samobójczę myślę że musisz wybrać się do psychologa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Raczej masz depresje i potrzebne Ci leki. Idź do psychiatry - nie trzeba skierowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Poszukaj jakiegos psychologa przed internet, tam napewno znajdziesz tez opinie o nich- poczytaj napewno cos wybierzesz. Moze spróbuj pogadac tez ze swoim rodzinnym lekarzem- napewno cos poleci. Glowa do gory ! Zawsze po tych zlych chwilach i dołkach przychodzą te dobre. Czasami musi byc zle żebysmy umieli pózniej cos docenic.
Nie dołuj sie, postaraj sie mysleć pozytywnie, otaczaj sie ludzmi z którymi sie dobrze czujesz. Postaraj sie czyms zajać- moze jakas interesujaca ksiażka, porzadki w szafie, zmiana fryzury, nowe hobby, wprowadz cos noweo do swojego zycia - moze codzienny jogging albo nauka jezyka obcego? Napewno jest chociaż jedna osoba dla ktorej jestes bardzo ważna ale pewnie sobie wcale z tego nie zdajesz sprawy! Nie martw sie - ta dluga zima, plucha i brak slonca wszytskim daje sie we znaki. Polecam witaminy D, B, magnez, duzo owocow, warzyw i sokow. Wszytsko bedzie ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze, że widzisz że jest problem - nie zwlekaj z pójściem - otrzymasz fachową pomoc. To absolutnie nie jest żaden wstyd, że potrzebujesz pomocy - od tego są lekarze i psychoterapeuci, aby Ci pomóc! ![]() Od jak dawna masz te objawy? Rozmawiasz o nich z kimś bliskim?
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Też uważam, że jak najszybciej powinnaś pójść do psychologa. Sama zaczęłam niedawno, bo sobie nie radziłam. Ponadto można w internecie znaleźć numery na infolinie świadczące porady psychologiczne. Niektóre są czynne nawet w weekend, więc możesz jutro zadzwonić, a w poniedziałek zapisać się do psychologa, bo czekanie nie ma sensu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Dzięki za te wszystkie porady kurcze tylko 2 razy sie odezwalam na forum zwykle tego unikam bo sie oczywiscie boję nawet nie wiem czego a tu tyle pozytywnych w moim kierunku wypowiedzi. Dziękuję. Poszukam kogoś. jeśli chodzi o wsparcie to mąż się stara i doceniam to ale i on juz nie daje rady ze mną...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Lillian,
dobrze,że wiesz,że coś sprawia Ci kłopot. Nie bagatelizuj tego. Wskazane symptomy znamionują stany depresyjne. Idż do psychiatry, poszukaj dobrego psychoterapeuty, który (niezależnie od farmakoterapii) pozwoli Ci stanąć na nogi i odzyskać pozytywny obraz świata. Zatroszcz się o siebie! Jesteś ważna! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Na szczęście "to tylko depresja!" I pewnie nerwica lękowa, te stany często się przenikają. Całkowicie wyleczalne
![]()
Edytowane przez mel89 Czas edycji: 2011-01-15 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Tu bym się niestety nie zgodziła, bo prawdziwa depresja, nie jakiś tam "dół" to naprawdę okropna choroba. I niestety nie każdego można wyleczyć, a znam taką osobę. I gdyby bliscy tej osoby usłyszeli zdanie typu "Na szczęście "to tylko depresja!" to nie wiem naprawdę jaka była by ich reakcja.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja cierpię na depresję i nerwicę lękową i wierz mi, że znam różnicę pomiędzy dołem a depresją. Napisałam "na szczęście" - bo z tego można wyjść, to nie rak z przerzutami czy jakaś inna śmiertelna choroba i dobrze jest sobie to uświadomić.
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
uważam ze mi ci tu nie pomożemy, tu potrzebna jest pomoc psychologa i to dobrego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.