Pomoc psychologa - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-14, 19:08   #1
Lillian_
Rozeznanie

Unhappy

Pomoc psychologa

Witam, pewnie jak zwykle na każdym forum założyłam nowy watek w złym mijescu albo taki już był ale ja go nie potrafiłam znależź wieć proszę aby mnie poprawiono. Każdy z nas ma te gorsze chwile w życiu zwłaszcza tym emocjonalnym. Ja własnie coś takiego przechodzę nie radzę sobie z tym co się dzieje w mojej głowie i potrzebuję pomocy specjcalisty. Baardzo się tego wstydzę i nie potrafie sobie już sama pomóc. Porszę Was jeśli macie podobne doświadczenia lub podobne problemy a jakoś dałyście radę lub znalazłyście fajnego, godnego polecenia psychologa w Poznaniu to proszę podajcie adres i błagam o pomoc. Po krótce opisze swoje porblemy:
- totalny brak pewności w siebie i wiary we własne siły i możliwości
- straszne kompleksy
- poczucie że jestem nikim
- przeczucie że gdybym umarła to wszyscy by odetchneli z ulga
- myśli samobójcze
- płacz o wszystko
- wpadanie we furię i jaieś nerwowe stany
- straszne nadmierne przejmowanie sie tym co ludzie o mnie pomyślą lub powiedzą
- strach przed wszystkim przed jazda samochodem, przed pracą , przed podejmowaniem jakiekolwiek decyzji
Mój apel to : wołam o pomoc błagam pomóżcie
( Ja miałam strach nawet przed napisaniem tego bo po pierwsze już od kilku tygodni sie z tym zbieram a po drugie że mie moderator wyzwie za wątek w złymmiejscu i w ogóle o wszystko )
Lillian_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 19:11   #2
natasia20
Zakorzenienie

Dot.: Pomoc psychologa

Tu rzeczywiście potrzebna jest pomoc specjalisty chociaż pewnie większość z nas nie jest pewna siebie i ma jakieś tam kompleksy ale jeżeli to zachacza o myśli samobójczę myślę że musisz wybrać się do psychologa
natasia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 19:17   #3
fankapsychiatrii
Wtajemniczenie

Raczej masz depresje i potrzebne Ci leki. Idź do psychiatry - nie trzeba skierowania.
fankapsychiatrii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 19:57   #4
manima
Zadomowienie

Poszukaj jakiegos psychologa przed internet, tam napewno znajdziesz tez opinie o nich- poczytaj napewno cos wybierzesz. Moze spróbuj pogadac tez ze swoim rodzinnym lekarzem- napewno cos poleci. Glowa do gory ! Zawsze po tych zlych chwilach i dołkach przychodzą te dobre. Czasami musi byc zle żebysmy umieli pózniej cos docenic.
Nie dołuj sie, postaraj sie mysleć pozytywnie, otaczaj sie ludzmi z którymi sie dobrze czujesz. Postaraj sie czyms zajać- moze jakas interesujaca ksiażka, porzadki w szafie, zmiana fryzury, nowe hobby, wprowadz cos noweo do swojego zycia - moze codzienny jogging albo nauka jezyka obcego?
Napewno jest chociaż jedna osoba dla ktorej jestes bardzo ważna ale pewnie sobie wcale z tego nie zdajesz sprawy! Nie martw sie - ta dluga zima, plucha i brak slonca wszytskim daje sie we znaki. Polecam witaminy D, B, magnez, duzo owocow, warzyw i sokow. Wszytsko bedzie ok
manima jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 21:40   #5
sunny_me
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lillian_ Pokaż wiadomość
Witam, pewnie jak zwykle na każdym forum założyłam nowy watek w złym mijescu albo taki już był ale ja go nie potrafiłam znależź wieć proszę aby mnie poprawiono. Każdy z nas ma te gorsze chwile w życiu zwłaszcza tym emocjonalnym. Ja własnie coś takiego przechodzę nie radzę sobie z tym co się dzieje w mojej głowie i potrzebuję pomocy specjcalisty. Baardzo się tego wstydzę i nie potrafie sobie już sama pomóc. Porszę Was jeśli macie podobne doświadczenia lub podobne problemy a jakoś dałyście radę lub znalazłyście fajnego, godnego polecenia psychologa w Poznaniu to proszę podajcie adres i błagam o pomoc. Po krótce opisze swoje porblemy:
- totalny brak pewności w siebie i wiary we własne siły i możliwości
- straszne kompleksy
- poczucie że jestem nikim
- przeczucie że gdybym umarła to wszyscy by odetchneli z ulga
- myśli samobójcze
- płacz o wszystko
- wpadanie we furię i jaieś nerwowe stany
- straszne nadmierne przejmowanie sie tym co ludzie o mnie pomyślą lub powiedzą
- strach przed wszystkim przed jazda samochodem, przed pracą , przed podejmowaniem jakiekolwiek decyzji
Mój apel to : wołam o pomoc błagam pomóżcie
( Ja miałam strach nawet przed napisaniem tego bo po pierwsze już od kilku tygodni sie z tym zbieram a po drugie że mie moderator wyzwie za wątek w złymmiejscu i w ogóle o wszystko )
Na tej stronie możesz wyszukać opinie o dobrych psychiatrach i psychologach w Poznaniu : www.znanylekarz.pl
Dobrze, że widzisz że jest problem - nie zwlekaj z pójściem - otrzymasz fachową pomoc. To absolutnie nie jest żaden wstyd, że potrzebujesz pomocy - od tego są lekarze i psychoterapeuci, aby Ci pomóc!
Od jak dawna masz te objawy? Rozmawiasz o nich z kimś bliskim?
Stary 2011-01-14, 21:53   #6
anka1985
Raczkowanie

Też uważam, że jak najszybciej powinnaś pójść do psychologa. Sama zaczęłam niedawno, bo sobie nie radziłam. Ponadto można w internecie znaleźć numery na infolinie świadczące porady psychologiczne. Niektóre są czynne nawet w weekend, więc możesz jutro zadzwonić, a w poniedziałek zapisać się do psychologa, bo czekanie nie ma sensu.
anka1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-15, 11:41   #7
Lillian_
Rozeznanie

Dzięki za te wszystkie porady kurcze tylko 2 razy sie odezwalam na forum zwykle tego unikam bo sie oczywiscie boję nawet nie wiem czego a tu tyle pozytywnych w moim kierunku wypowiedzi. Dziękuję. Poszukam kogoś. jeśli chodzi o wsparcie to mąż się stara i doceniam to ale i on juz nie daje rady ze mną...
Lillian_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-15, 12:05   #8
HEXISELLA
Przyczajenie

Lillian,

dobrze,że wiesz,że coś sprawia Ci kłopot. Nie bagatelizuj tego. Wskazane symptomy znamionują stany depresyjne. Idż do psychiatry, poszukaj dobrego psychoterapeuty, który (niezależnie od farmakoterapii) pozwoli Ci stanąć na nogi i odzyskać pozytywny obraz świata. Zatroszcz się o siebie! Jesteś ważna!
HEXISELLA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-15, 14:11   #9
mel89
Zakorzenienie

Na szczęście "to tylko depresja!" I pewnie nerwica lękowa, te stany często się przenikają. Całkowicie wyleczalne Idź do psychiatry, nie do psychologa - psychiatra zapisze Ci leki, które umożliwią funkcjonowanie a potem psycholog i terapia. Niestety nie jestem z poznania więc nie mogę nic doradzić, ale zajrzyj może na strony typu znany lekarz i tam poszukaj specjalisty. Trzymaj się, wiem przez co przechodzisz.

Edytowane przez mel89
Czas edycji: 2011-01-15 o 14:14
mel89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-15, 16:30   #10
nielegalnaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mel89 Pokaż wiadomość
Na szczęście "to tylko depresja!" I pewnie nerwica lękowa, te stany często się przenikają. Całkowicie wyleczalne
Tu bym się niestety nie zgodziła, bo prawdziwa depresja, nie jakiś tam "dół" to naprawdę okropna choroba. I niestety nie każdego można wyleczyć, a znam taką osobę. I gdyby bliscy tej osoby usłyszeli zdanie typu "Na szczęście "to tylko depresja!" to nie wiem naprawdę jaka była by ich reakcja.

nielegalnaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-15, 18:12   #11
mel89
Zakorzenienie

Ja cierpię na depresję i nerwicę lękową i wierz mi, że znam różnicę pomiędzy dołem a depresją. Napisałam "na szczęście" - bo z tego można wyjść, to nie rak z przerzutami czy jakaś inna śmiertelna choroba i dobrze jest sobie to uświadomić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-15, 19:05   #12
niebieskayumm
BAN stały

uważam ze mi ci tu nie pomożemy, tu potrzebna jest pomoc psychologa i to dobrego
niebieskayumm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości