|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Lingwistyka stosowana- gdzie?
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Lingwistyka stosowana- gdzie?
Jeśli chcesz wyjechać, to może sprawdź ofertę Uniwersytetu Warszawskiego?
Ja studiuję lingwistykę stosowaną dziennie właśnie na UW ( I rok- tłumaczenia specjalistyczne, kombinacja językowa Angielski- Rosyjski) oprócz lingwistyki- tłumaczenia jest też lingwistyka- glottodydaktyka. Studia nie są łatwe, mnóstwo materiału, szczególnie wkuwania słówek, ale to normalne na kierunku językowym. Jeśli masz jakieś konkretne pytania, czy chcesz więcej informacji, to napisz na priv, chętnie odpowiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
z
Edytowane przez Zuzaa_21 Czas edycji: 2013-08-17 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niestety nie mam znajomych z lingwistyki na żadnej innej uczelni oprócz UW. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Wprawdzie sama nie studiowałam lingwistyki stosowanej, ale kilka moich koleżanek studiowało lingwistyki na UW i chwaliły sobie (chociaż faktycznie, żeby się dostać trzeba mieć powyżej 90% na maturze).
Co do Lublina to pochodzę z niego, ale mimo lokalnego patriotyzmu to raczej nie zdecydowałabym się pójść tam na studia. Po pierwsze, z tego co słyszałam na UMCSie na dobrym poziomie stoją głównie kierunki ścisłe (matematyka, chemia, fizyka). Po drugie, pomyśl sobie jak długie czekają Cię dojazdy z Białegostoku do Lublina. A jeśli idzie o koszty życia to największa różnica dotyczy kwoty za wynajem mieszkania, ale tak jak Assia napisała zawsze można złożyć wniosek o akademik. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Całkiem fajną opcją jest również jechać na studia do Warszawy z koleżanką, kolegą i wtedy razem wynająć mieszkanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
dzięki dziewczyny za odpowiedzi .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Angielski - 89% Oba rozszerzone. Mam najliczniejszą grupę na roku, teraz 20 osób, odpadły dwie w ciągu pierwszego semestru. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Witam
W tym roku zdaje mature i zamierzam składać papiery na Lingwistyke Stosowaną na UW z językiem angielskim przewodnim i drugim niemieckim. Nie liczę, że dostane się na dzienne chociażby dlatego, że niemiecki zdaję w podstawie, ale pisałam kiedyś na forum z dziewczyną z UW, która mówiła że są też studia wieczorowe na tym kierunku i łatwiej się dostać. I tu moje pytanie, czy wiecie czy w tym roku też będzie taki kierunek? Ponieważ w katalogu kierunków nie ma takiej kombinacji języków na wieczorowych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem dokładnie jak to jest z kombinacjami, ale z tego co widzę na listach obecności to wieczorowi podpisują swoje grupy jako A1, N1. Dla porównania, moja grupa dzienna to AR. Wydaje mi się, że ten drugi język na wieczorowych jest w inny sposób przydzielany. Na pewno nie jest to drugi język od podstaw, ale wieczorowi troszkę odstają poziomem od dziennych. Chodzę na jedne ćwiczenia dla wieczorowych bo nasza godzina mi nie odpowiada i wykładowca się zgodził na przeniesienie. Widać małą różnicę. Ale kombinacja Angielski- Niemiecki na pewno będzie uruchomiona dla wieczorowych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.