Jak to jest z tymi mężczyznami...? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-10, 20:32   #1
kaslip
Przyczajenie

Jak to jest z tymi mężczyznami...?

Witam,
Wiem że wątków dotyczących mężczyzn/chłopaków/facetów jest mnóstwo a same tematy są dość oklepane, dlatego z góry Was przepraszam...
Niestety nie znalazłam innego ujścia dla moich emocji więc postanowiłam napisać tutaj.

Rzecz oczywiście dotyczy relacji damsko-męskich, z którymi poprostu sobie nie radze. Chyba niestety wogóle nie rozumiem płci przeciwnej

Zaczne choćby od podstaw czyli osławionego "nigdy nie narzucaj się facetowi" , "czy nie uganiaj się za chłopakami"- owszem sam sens rozumie i stosuje się do tych zasad w końcu nie ma nic gorszego niż natrętna osoba ale latka lęcą ... i tak wkrótce skończe 23 lata i nigdy nie miałam chłopaka
Jak dla mnie wszystko tutaj sobie zaprzecza.
Prosze wyjaśnijcie mi jak znaleść faceta kiedy ja się za nimi "nie uganiam", a oni tym bardziej się "nie uganiają za mną"?

Kojejna sprawa (ileż razy to słyszałam) "bądź sobą"/"bądź naturalna"...
....i tak jestem sobą , jestem naturalna, jestem przeciętną zadbaną dziewczyną z przeciętną urodą i ze spokojnym charakterem i cóż nikt się mną taką nie interesuje...

Ja nie chce się tutaj żalić, broń Boże tylko poprostu chciałabym zrozumieć płeć przeciwną i jakoś poprawić swoje relacje

Oczywiście o ile się nie mylę co do powyższego... a jedyną prawdą nie okaże się stereotyp mężczyzny, który tylko szuka " seksownej laski z małym rozumkiem"...

Pozdrawiam serdecznie Kasia
kaslip jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-10, 21:14   #2
agniesikk
Zakorzenienie

Dot.: Jak to jest z tymi mężczyznami...?

Wiesz, nikt za facetem Ci się uganiać nie każe, ale przecież poflirtować czy trochę podrywać możesz Tak samo facet nie zapuka do Twoich drzwi, trzeba wyjść do ludzi, poznawać nowych ludzi i przede wszystkim NIE SZUKAĆ NA SIŁĘ. Zauważyłam, że dziewczyny, które strasznie chcą mieć faceta i go tak namiętnie szukają, to wchodzą w jakieś 1-2 miesięczne dziwne związki.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-10, 21:23   #3
MORGAN90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaslip Pokaż wiadomość
Witam,
Wiem że wątków dotyczących mężczyzn/chłopaków/facetów jest mnóstwo a same tematy są dość oklepane, dlatego z góry Was przepraszam...
Niestety nie znalazłam innego ujścia dla moich emocji więc postanowiłam napisać tutaj.

Rzecz oczywiście dotyczy relacji damsko-męskich, z którymi poprostu sobie nie radze. Chyba niestety wogóle nie rozumiem płci przeciwnej

Zaczne choćby od podstaw czyli osławionego "nigdy nie narzucaj się facetowi" , "czy nie uganiaj się za chłopakami"- owszem sam sens rozumie i stosuje się do tych zasad w końcu nie ma nic gorszego niż natrętna osoba ale latka lęcą ... i tak wkrótce skończe 23 lata i nigdy nie miałam chłopaka
Jak dla mnie wszystko tutaj sobie zaprzecza.
Prosze wyjaśnijcie mi jak znaleść faceta kiedy ja się za nimi "nie uganiam", a oni tym bardziej się "nie uganiają za mną"?

Kojejna sprawa (ileż razy to słyszałam) "bądź sobą"/"bądź naturalna"...
....i tak jestem sobą , jestem naturalna, jestem przeciętną zadbaną dziewczyną z przeciętną urodą i ze spokojnym charakterem i cóż nikt się mną taką nie interesuje...

Ja nie chce się tutaj żalić, broń Boże tylko poprostu chciałabym zrozumieć płeć przeciwną i jakoś poprawić swoje relacje

Oczywiście o ile się nie mylę co do powyższego... a jedyną prawdą nie okaże się stereotyp mężczyzny, który tylko szuka " seksownej laski z małym rozumkiem"...

Pozdrawiam serdecznie Kasia
Wiesz wielu facetow szuka sekswnej laski z duzym rozumkiemA tak powaznie co do bycia soba..to nigdy nie nalezy z tym przesadzac w poczatkowej fazie zwiazku i w trakcie ,,poszukiwan''faceta,praw da jest niestety brutalna-jezeli np masz nadwage zrzuc ja,jezeli ubierasz szarobure worki zacznijnosic sie bardziej stylowo,jezeli masz brzydka cere zainwestuj w dobre kosmetyki itd itd....Przede wszystkim stan sie bardziej owarta,bo mysle,ze troche fiksujesz sie na swoim braku faceta moze poprostu wysylasz sygnaly ,ze jestes jakas deseratka,ktora mysli tylko o zlowieniu kolesia?Za malo piszesz o sobie zeby mozna bylo dokladnie stwierdzic co jest przyczyna Twoich klopotow...
MORGAN90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-11, 12:51   #4
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Może napisz jak dokładnie wygląda u Ciebie "nie uganianie się".

To znaczy, wyobraź sobie taką sytuację, że jesteś zaproszona do znajomych, idziesz tam i spotykasz fajnego faceta. Nie znasz go, ale widzisz, że Ci się podoba i wydaje się interesujący, chciałabyś go lepiej poznać.

a) nic nie robisz, siedzisz sobie daleko licząc, że sam Cię zauważy
b) patrzysz na niego, łapiesz jego wzrok, uśmiechasz się i liczysz, że wtedy podejdzie
c) podchodzisz bliżej i np włączasz się do rozmowy
d) podchodzisz kiedy widzisz, że jest sam, i zagadujesz do niego
e) starasz się nawiązać kontakt, rozmawiasz z nim, a potem pytasz o jego numer telefonu

Co do naturalności, to moim zdaniem jest to dobra zasada pókim ujmuje się ją jako "bycie sobą". Czemu myślisz, że nie możesz być interesująca będąc sobą? Nie masz nic ciekawego do powiedzenia, nie masz przekonań, charakteru, zainteresowań?
Co do "przeciętności". Co znaczy "przeciętna uroda" według Ciebie?

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2011-03-11 o 12:54
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-11, 17:18   #5
kaslip
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Może napisz jak dokładnie wygląda u Ciebie "nie uganianie się".

To znaczy, wyobraź sobie taką sytuację, że jesteś zaproszona do znajomych, idziesz tam i spotykasz fajnego faceta. Nie znasz go, ale widzisz, że Ci się podoba i wydaje się interesujący, chciałabyś go lepiej poznać.

a) nic nie robisz, siedzisz sobie daleko licząc, że sam Cię zauważy
b) patrzysz na niego, łapiesz jego wzrok, uśmiechasz się i liczysz, że wtedy podejdzie
c) podchodzisz bliżej i np włączasz się do rozmowy
d) podchodzisz kiedy widzisz, że jest sam, i zagadujesz do niego
e) starasz się nawiązać kontakt, rozmawiasz z nim, a potem pytasz o jego numer telefonu

Co do naturalności, to moim zdaniem jest to dobra zasada pókim ujmuje się ją jako "bycie sobą". Czemu myślisz, że nie możesz być interesująca będąc sobą? Nie masz nic ciekawego do powiedzenia, nie masz przekonań, charakteru, zainteresowań?
Co do "przeciętności". Co znaczy "przeciętna uroda" według Ciebie?
Co do pytania o w/w przypadku obstawiłabym do b-niestety na resztę nie miałabym nawet odwagi.

A co znaczy "przeciętna " - najprościej ujmując jestem taka jakby nijaka, nie posiadam ani nadzwyczajnej urody ani przebojowego charakteru. Niczym szczególnym poprostu się nie wyróżniam na tle innych...
...z wyglądu: średnia buzia ani ładna, ani brzydka z normalną cerą, średnia figura przy 155cm waże 45kg więc taka ani gruba ani chuda, brunetka z długimi włosami i piwnymi oczami, z urodą powiedziałabym chyba raczej taką dziewczęcą, gdy ktoś nie zna mojego wieku daje mi 15/16 lat.
...z charakteru: coż nie będę kłamać ale jestem poprostu spokojna, raczej wstydliwa, nie lubię być w samym centrum zainteresowania bo najzwyczajniej w świecie się pesze, jestem także troszkę nie ufna w stosunku do nowo poznanych ludzi i nigdy w stosunku do nich się do końca nie otwieram, poza tym myślę że jestem miła i symapatyczna zawsze wysłucham, jak potrafię to pomogę, mało we mnie egoizmu, raczej skromna a gdy już chce wyraźić swoje poglądy to najczęściej nikt mnie nie słucha. Co do zainteresowń to przede wszytskim książki i dobre kino.
I tyle o mnie... Pozdrawiam
kaslip jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-11, 17:32   #6
invisible_01
Zakorzeniona

Największym błędem, jaki popełniamy, jest traktowanie drugiej płci jak przybyszy z innej planety. Najczęściej tyczy się to niestety kobiet. Nieśmiertelne teksty: "faceci nie potrafią mówić o uczuciach", "faceci są tacy i śmacy" sprawiają, że kobiety dwoją się i troją i uważają, że żeby zdobyć faceta trzeba poznać jakieś magiczne sztuczki. A faceci to też ludzie Bądź po prostu sobą, nie staraj się na siłę za nikim latać albo nie latać, uśmiechaj się, a na pewno kogoś sobą zainteresujesz
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości