|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Mój zakątek decoupage
Witam wszystkie szanowne Dekupażystki
![]() Chciałabym się przywitać i wyrazić podziw dla Waszych prac, które codziennie oglądam z zapartym tchem ![]() O metodzie decoupage dowiedziałam się kilka tygodni temu właśnie z tego forum, kupiłam mini zestaw startowy na Allegro i po prostu przepadłam. Uwielbiam te wszystkie malowanki, wycinanki i przyklejanki dzięki którym powstają piękne przedmioty. Na początek chciałabym pokazać kilka moich prac. Słoik z Murzynkami to własność mojej Mamy i jedna z pierwszych rzeczy jakie zrobiłam. Chciałam zrobić cienie ale wtedy jeszcze nie miałam pojęcia o opóźniaczach, patynach, ogólnie o cieniowaniu i nie do końca wyszło tak jak bym chciała. No ale pierwsze koty za płoty. Herbaciarka i słoik na kawę ze słonecznikami to prezent dla Mamy, a herbaciarka z magnoliami dla koleżanki Mamy. Chciałam pocieniować patyną w którą się niedawno zaopatrzyłam ale w ostatniej chwili stchórzyłam. Bałam się że mi cienie czy postarzenia nie wyjdą i zepsuję całą pracę a że to miały być prezenty to wolałam nie kombinować. Przedmiotów metodą decoupage zrobiłam o wiele więcej ale zanim wpadłam na to żeby je uwiecznić na zdjęciach, poleciały do różnych osób ![]() Następne rzeczy planuję już cieniować, postarzać i dodawać spękania. Mam nadzieję że efekt nie będzie opłakany. Pozdrawiam serdecznie wszystkie Dekupażystki ![]() PS. I błagam nie bijcie zbyt mocno bo dopiero się wszystkiego powoli uczę ![]()
Edytowane przez Wendy Czas edycji: 2014-05-27 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój zakątek decoupage
Witaj
![]() Nie będę krytykować, bo praktycznie nie ma się za bardzo do czego przyczepić. Jak na początek dekupażowej drogi jest całkiem dobrze, prace bardzo estetyczne. Sama piszesz, że masz zamiar rozwijać swój warsztat, więc teraz powinien przyjść czas na podmalowywanie i cieniowanie. Pamiętaj - to trening czyni mistrza, więc klej, maluj, a w razie problemów pytaj i nie zrażaj się gdy coś nie wyjdzie ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Lexor dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Witam,słoik z murzynkami podoba mi sie bardzo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.