|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pomóżcie mi uratować moje włosy!
Hej.
Zacznę od początku... A więc... Zawsze chodziłam malować włosy do fryzjerki... Miałam robione platynowe włoski rozjaśniaczem z małą ilością czarnych (niewidocznych pasemek), z kolejnym malowaniem fryzjer dodał mi czarne pasemka - wyglądało to ładnie, noo ale mój koszmar zaczął się jakoś miesiąc przed świętami! Byłam na kolejnym malowaniu i podcinaniu włosów. Miałam dość duże odrosty - tyle kazała mi czekać fryzjerka, żeby zbyt nie zniszczyć włosy... Chciałam, żeby mi pomalowała całe farbą na jakiś jasny blond, a ta pomalowała mi TYLKO odrosty CAŁE rozjaśniaczem (nie jakieś pasemka, tylko CAŁE... masakra); podobno miałam żółte jak kurczaczek, ja tego nie widziałam... Ok... No że jej nie wyszło to zamalowała mi to odżywką koloryzującą. Efekt? RUDO CZERWONE włosy.! ![]() ![]() ![]() Jestem załamana... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pomóżcie mi uratować moje włosy!
te wychodzące pasemka to te czarne farbowane pasemka? nic nie zrobisz, zwłaszcza jeśli są drobne
![]() jak będziesz te włosy katować rozjaśniaczem, to te które są już blond się spalą i wypadną i zostaniesz z garstką pasemek - tych co kiedyś były czarnymi - w kolorze rudawym ![]() możesz iść do dobrego fryzjera - i żeby ci powybierał te wszystkie ciemniejsze pasemka i na nie rozjaśnianie tylko - ale to robota straszna pewnie, a i blond się złapią i popalą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Czyli muszę zostać z takimi `łatami` na głowie? ; /O żal.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Hmm no spoko, czyli jednolitego blondu nie uzyskam... A czy gdybym pomalowała hmm za jakiś miesiąc włosy na jakiś ciemny kolor, np czekolada? Włsy również narażone byłyby na popalenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
niech Ci ta fryzjerka naprawikolor skoro go zepsuła, prosiłaś o zupełnie coś innego niż uzyskałaś, masz prawo prosić aby za darmo zrobiła Ci bardzo jasny blond, w końcu nie za to płacisz aby Ci zrobiła po swojemu, swoją drogą nieciekawie to wygląda jak piszesz o tym, pewnie masz zniszczone włosy? niech Ci zrobi kąpiel rozjaśniającą ta fryzjerka i nałozy popielatą jasną farbke oraz niech Ci zregeneruje włosy, nie wiem jak mozna na rozjaśniane wcześniej włosy kłaść ponownie rozjaśniacz, kiedy klientka chce odrosty zrobić ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
No mówię Wam, jakaś masakra.! Wrrr...
A w tym wszystkim jest najgorsze, że to jest profesjonalna fryzjerka, ale również moja znajoma i ona malowała mi u siebie w domu włosy. :/ Powiedzcie mi co ja mogę teraz sama zadziałać, żeby mieć jakiś jednolity kolor no i żeby włosy mi wszystkie nie wypadły! ![]() Zdesperowana jestem... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
jeśli chcesz działaś na własną ręke to zrob dekoloryzację albo kapiel rozjaśniającą potem nowy kolor nałóż. ale nie wyjdzie idealnie musisz sie z tym liczyć, a i po kąpieli włosy mogą znowu ucierpieć na kondycji. mówie najlepiej iść do fryzjerki i powiedzieć ze chcesz aby naprawiła Ci kolor który zrobiła, a którego nie chciałaś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Hej,
wiesz, z właśnego doświadczenia radzę - nie kombinuj w domu. Owszem -jakbyś nałożyla ciemny brąz albo czerń to zapewne na początku pokryło by równomiernie - ale potem..przy zmywaniu - mogłaby być tragedia i chciałabyś to również ratować, no wiesz- takie błędne koło,a włosy się masakruje. Też jestem zdania,że powinnaś zareklamować tą usługę - niech poprawią. Z drugiej strony, sama niewiem,czy to nie strach iść do takiego kogoś jak ta Pani. Z tego co opowiadasz, niezbyt wie, co robi. Z jakiego jesteś miasta? Może poszukaj jakiegoś zaufanego fryzjera i idź do niego na konsultacje, pokaż mu,co masz i powiedz,co byś chciała - specjalista napewno pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.