|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
guzek w gardle???
Hej dziewczyny piszę do was bo szukam pocieszeni/ pomocy/ wytłumaczenia?
a więc moja mama przeziębiła się, bolała ją szyja z zewnątrz (jak twierdziła: owiało ją) gdy ból miną pojawil soę guz na przełyku/ krtani? poszła z tym do lekarza, dał jej antybiotyk który oczywiście nic nie pomógł. poszła znów zlecił jej badania krwi, moczu morfologie pod kontem min. tarczycy wyniki okazały się w normie. była dzis u niego (lekarz rodzinny) i powiedział jej że to napewno! jakiś guz i jutro ma iść wieczorem na usg proszę was powiedzcie mi co to może być? strasznie się martwię nie wiem jak wytrzymam do jutra
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: guzek w gardle???
Cytat:
moja mama miala swego czasu ciagle uczucie "guli" w gardle, wykonala badania, w tym usg pod kontem guza tarczycy, wszytsko wyszlo ok. "gula znikneła" tarczyca reaguje bardzo na stres osoby, moze pojawiac sie czasem uczucie "guli" czegos w gardle. Mama nie ma ostatnio stresujacego okresu w swoim zyciu?? Nie denerwuje sie czyms nadmiernie? |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz, ciało człowieka takie dziwne jest, ze lubia sie nam przyplatywać dziwne choroby, jakies zgrubienia, guzki itp. ciagle znaszym cialem sie cos dzieje, nie zawsze zlego... to, ze mama wyczula jakiegos guzka nie oznacza od razu raka i to zlosliwego. Niech mama idzie na to usg, jesli lekarz stwierdzi, ze warto to zrobia biopsje i sprawa sie wyjasni... Wiem, ze latwo mowic, ale uwierz, z doswiadczenia wiem, ze nie nalezy pisac carnych scenariuszy jesli nie sprawdzilismy wszytskiego... po badaniu bedzie jasniejsza sprawa ): trzymam kciuki |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
jest bardzoźle
![]() usg wykazało 4 guzki- lekarz powiedział że 2 to torbiele- nie groźne a 2 są bardzo duże i czarne- powiedziął że źle to rokuje ![]() opisze wyniki na poniedziałek i da pewnie skierowanie do endokrynologa bo to na tarczycy
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
a mama pali papierosy? Będą jej pobierać wycinek do badania?
oj przepraszam nie doczytałam ze to na tarczycy. Słuchaj nie martw się, wiem jak to brzmi kiedy to pisze obca osoba, ale to mozna leczyć operacyjnie i potem udzie zyją zupełnie normalnie i po jakimś czasie nawet nie pamiętają że mieli jakąkolwiek operacje
Edytowane przez odada Czas edycji: 2011-01-11 o 20:39 |
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw szczególowe badania, a potem bedziecie sie martwic jak beda jakies zle szczegoly... trzymaj sie i pisz na biezaco co tam z mama |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.