|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pierwsze opakowanie tabletek
Biorę pierwsze opakowanie tabletek ARTIZIA, nigdy wcześniej nie brałam tabletek anty, biorę je od 13 dni, podczas których ciagle wystepuje krwawienie. Pierwsze 7 dni, normalny okres- z bólem brzucha, krwawienie zmiejszało intensywność w miarę upływu dni, potem do 12 dnia bardzo małe, znikome krwawienie i dziś (13) krwawienie takie jak na początku okresu ( brak bólu brzucha, zauważyłam jedynie że zwiększa się przy wysiłku.)
czy wy też miałyście takie problemy na początku brania tabletek? i kolejne pytanie, opakowanie kończe 21 grudnia, od 26 do końca roku wyjeżdżam, czy mogę od razu zacząć brać drugie opakowanie po skończeniu pierwszego? czy nie mogę robić przerwy zaraz po pierwszym opakowaniu? proszę o odpowiedź i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsze opakowanie tabletek
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ja właśnie skończyłam pierwsze opakowanie Artizi, z tym że wcześniej przez rok brałam Novynette. Przy Novynette nie miałam żadnych plamień tylko niedawno zaczęło mi sie kręcić w głowie i miałam problemy żołądkowe więc postanowiłam zmienić tabletki i lekarz polecił mi nowe- Artizie.
W trakcie 21 dni nie było żadnych negatywnych objawów - no może tylko libido mi się obniżyło. Wczoraj był pierwszy dzień przerwy i zauwazyłam lekkie jasnobrązowe plamienie. Dzisiaj rano tak samo - ale dodam że również lekkie. Czy to możliwe że w trakcie 21 dni było w porządku a dopiero teraz organizm zaczął tak reagować na nowe hormony? Czytałam, że po pierwszym opakowaniu zamiast krwawienia występują tylko plamienia, ale tak od razu w pierwszym dniu przerwy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jakby ktoś doczytał ulotkę, to by wiedział, że przez pierwsze 3 miesiące organizm musi wyrównać poziom hormonów i w tym czasie mogą występować plamienia.
Odpowiedź tak blisko, a nikt nawet do niej nie zajrzy...
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja miałam tylko przez pierwsze dwa tygodnie plamienie. Dzisiaj sporzyłam ostatnią pigułkę z opakowania a od jutro mam 7-mio dniową przerwę. Mimo tych skutków ubocznych i tak myślę że warto ;p.
głowa do góry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.