|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
kurczak w cieście
Uwielbiam kurczaka w cieście. wiem, ze jest to ciasto naleśnikowe..
dodam, iż nie mam żadnego doświadczenia w kuchni... prócz chińszczyzny takiej z proszku Fix knorra (chyba) naprawdę nic nie umiem zrobić w kuchni dlatego postanowiłam czegoś się nauczyćzrobiłam ostatnio gofry ale dodalam troszkę za dużo proszku do pieczenia czy moglbyście dokładnie powiedziec mi jak robi się kurczaka w cieście? prosilabym o BARDZO dokładny opis.. ![]() dzięki z góry |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: kurczak w cieście
ja najpierw gotuję udka z kurczaka np.podczas przygotowywania zupy studzę je i robię ponierkę taką jak do schabowego potem je smażę na petelni a wersja z ciastem naleśnikowym podobna tylko cisto musi być nieco gęściejsze no i bez dodatku cukru zanużamy w nim części z kurczaka i smażymy
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
o! dzięki wielkie. nie wiedziałam, ze ma byc to ugotowane mięsko
|
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
Znam absolutknie banalny i wyborny przepis na kurczaka w cieście - nie lubię mięsa, ale to jest wyborne!!! Wystarczy pierś z kurczaka pociachać na kawałki 2 na 2 cm. Ciasto to jajko z mąką ziemniaczaną - ma przypom,inać konsystencję b. gęstej śmietany (jak nabierzesz doświadczenia to wybierzesz taką konsystencję z której ciasto wyjdzie tak chrupkie jak lubisz). Jajo roztrzepujesz z mąką i maczasz kawałeczki kurczaka (nadziane na szpikulec) a następnie wkładasz to rozgżanego gorrącego oleju. Troche to brudne zajęcie, ale efekt.... mmmmm!!!!
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczak w cieście z piwa
Podam wam pysznny przepis znaleziony kiedys w jakiejs ksiazce kucharskiej. Mam nadzieje ze jeszcze nikt go tutaj nie podawał
Jesli tak to przepraszam.Składniki Filety/pierś z kurczaka jajko łyzeczka proszku do pieczenia pół szklanki piwa mąka Przygotowanie -Filety/ pierś z kurczaka pokroić w plastry (tak wg gustu najlepiej zeby były nie za szerokie i nie za dlugie. Takie apetyczne kawałeczki ) -Jajko, łyzeczke proszku do pieczenia, poł szklanki piwa i mąke wymieszać (na panierke). Mąki dodac tak zeby ciasto było gęstrze niż na ciasto naleśnikowe. -Obtoczyć w tym fileciki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu ![]() Przepisik jest bardzoo prosty i szybciutko sie to przygotowuje. Efekt rewelacyjny! Doskonale urozmaicenie nudnego niedzielnego obiadu Najlepsze je sie takie swiezutkie, podgrzewane juz sa takie dziwne. Niestety nie mam jak zrobić zdjęcia aa do tej "panierki" mozna dodawac sobie jakies przyprawy czy zioła ale to juz kwestia eksperymentów Mozna tez tak obtoczyc całego kurczaka czy całą nóżkę ale wtedy nie jest to takie pyszniutkie i apetyczne. Tyle ![]() Smacznego ! |
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kurczak w cieście z piwa
Atoska, fajny przepis i malo pracochlonny, wiec na pewno wyprobuje. pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawie się zapowiada ta procentowa panierka.
Napewno wypróbuję
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
jadłam coś takiego kiedyś w chinskiej knajpie był to chyba kurczak w cieście sezamowym ale ten napewno wypróbuję bo mi się podoba.
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Zrobiłam wczoraj te piersi w cieście i powiem, że wszystko wyszło i było pycha
miały b. delikatny smak gorąco polecam i ide szukać kolejnych wątków z drobiem ;-) bo jako początkująca "kucharka" od tego zaczynam ![]() ![]() ![]()
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz wypróbowałam i pyszności wyszły, ale wole takie bez przypraw z dużą ilością soli, mojemu TŻ smakowały z kolei bardziej z przyprawą do gyrosa
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Spoko przepisy palce lizać
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Ja też do ciasta dorzucam rózne urozmaicenia, np. ziarenka sezamu, albo zmiażdżony czosnek, albo jakąś mieszankę ziołową, wedle tego, co akurat jest pod ręką
. Może najprzyjemniej się tego nie robi, ale smakuje ![]() ![]() :sli na:![]()
|
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
Jako totalna amatorka, która musi dzisiaj przygotować obiad wpadłam na pomysł, aby zrobić kurczaka w cieście i może banalne pytanie, ale nie wiem jakiej mąki użyć do tego przepisu. Pszennej?
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
a powiedzcie z czym podajecie takiego kurczaka w cieście? jakieś warzywka? ryż?
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
procenty wyparują, bejbe
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
to jak sie zrobi normalne ciasto nalesnikowe tylko gestsze obtoczy i usmazy bedzie ok?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

naprawdę nic nie umiem zrobić w kuchni dlatego postanowiłam czegoś się nauczyć

Jesli tak to przepraszam.