|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
POMOC, on nie chce tak często seksu
Witam, Mamy z partnerem problem dotyczący seksu, Jesteśmy ponad rok razem,bardzo się kochamy,planujemy wspólnie przyszłość, ale ciągle sprzeczamy się w kwestii seksu. Próbujemy szczerze rozmawiać ale problem nie zniknął. I ciągle ten sam temat męczy mnie jak i jego. Może opiszę problem, sprawa wygląda u nas tak, że ja jestem osobą bardzo żywiołową, rzadko zmęczoną mogłabym uprawiać z nim seks codziennie (nie mówię o długotrwałym seksie ,lecz o nawet zwykłych pieszczotach) , zaś samo współżycie chciałabym by było jak najczęściej, minimum 3 razy w tygodniu, za to mój mężczyzna jest zawsze zbyt zmęczona na seks czy nawet pieszczoty. Wraca z pracy i chcę się tylko przytulić i iść spać, Próbowałam nawet rano go namówić na chwilkę przyjemności, lecz bez skutecznie, (jego brak zaangażowania i jak zawsze słowa" oj nie teraz" same sprawiają że odechciewa mi się seksu) . Chłopak ma dopiero 26 lat, zawsze wydawało mi się że w jego wieku chłopaki bardzo chętnie uprawiają seks. Nie powiem że w ogóle nie ma ochoty na seks bo ma, ale zdaża się to raz na tydzień, czasem raz na półtora a dla mnie to zdecydowanie zbyt rzadko, Kocham go i wiem że on mnie także, ale niezgranie dotyczące seksu nas oddala. Ja także pracuję, uczę się i nigdy nie odmówiłam mu gdy miał ochotę, zaś ja co chwilę muszę się hamować ponieważ "nie chce go zmuszać" ,,nie wiem co robić, czy on może mieć problemy z hormonem męskim czy to może ze mną coś jej nie tak.. Dodam jeszcze że od początku naszej znajomości jest taka sytuacja, a ja jestem pierwszą dłuższą jego partnerką, jego wcześniejsze życie nie opierało się na seksie, więc jak często mówi" on nie potrzebuje tak często seksu jak ja" , ale jak znaleźć kompromis miedzy nami. Proszę o pomoc, Z góry dziękuję za odpowiedz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
zniemczona peema
|
Dot.: POMOC, on nie chce tak często seksu
No tak praca, stres, obowiązki- to wszystko źle wpływa na pożycie. U mnie jest to samo
![]() ![]() Być może także z Twoim facetem tak się stało, jest przemęczony to tez wpływa niekorzystnie na nastrój a co za tym idzie na seks. Ale może on po prostu tak ma, że ma niski poziom testosteronu i seks na tydzień w zupełności mu wystarcza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Tak źle, tak niedobrze... Jakie to skrajne problemy mają ludzie. Ja bym się cieszyła jak nie wiem :D Bo mi seks wystarczałby raz na miesiąc... ;] Ale mój facet.. Gdybym miała ochotę to robiłby ze mną codziennie, po kilka razy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Rozumiem, że on jest zmęczony i w ogóle. Może się obawia, że nie da rady cie zadowolić gdy jest taki wyczerpany. Jak już jesteś taka napalona i sama ze sobą wytrzymać nie możesz to powiedz mu ze o nic nie musi się martwic i sama weź się do roboty
![]() ![]() Wiem, że na dłuższą metę to chyba nie pomoże bo nikt nie lubi gdy ta druga osoba leży jak kłoda ale możesz się ratować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Czasem bywa, że zmęczenie niekorzystnie wpływa na popęd.. jednak jeżeli na przykład nawet raz w tyg nie ma siły na pieszczoty to coś jest nie tak
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Nie ma czasami jakiś problemów w pracy? Może to go męczy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Niektórzy ludzie tak poprostu mają. Może Twój TŻ do nich należy.
Istnieje też możliwość, że coś odwraca jego uwagę (lub zmniejszaj popęd) seksualny: - stres w pracy (lub w innej sferze życia) - problemy zdrowotne (problemy hormonalne, cukrzyca, przewlekły ból itd) - dieta (brak np witamin - często mężczyznom spada popęd pod koniec zimy z powodu niedoboru różnych witamin) - jest jeszcze ktoś o kim nie wiesz (marna szansa - zważywszy na to co opisujesz) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
pracujac naprawde ciezko, nie tylko fizycznie mozna byc tak wyczerpanym ze seksu nie chce sie WCALE nawet przez killka tygodni dotyczy obu płci |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Mnie też właśnie o to chodziło, trochę wcześniej skróciłam swoją myśl. Może zróbcie sobie urlop. Jak na wakacjach nie będzie chciał się kochać gdzie człowiek jest odprężony to się wtedy możesz obawiać, że coś jest nie halo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.