POMOC, on nie chce tak często seksu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-07, 13:52   #1
mynia22
Przyczajenie

POMOC, on nie chce tak często seksu

Witam,
Mamy z partnerem problem dotyczący seksu, Jesteśmy ponad rok razem,bardzo się kochamy,planujemy wspólnie przyszłość, ale ciągle sprzeczamy się w kwestii seksu. Próbujemy szczerze rozmawiać ale problem nie zniknął. I ciągle ten sam temat męczy mnie jak i jego. Może opiszę problem, sprawa wygląda u nas tak, że ja jestem osobą bardzo żywiołową, rzadko zmęczoną mogłabym uprawiać z nim seks codziennie (nie mówię o długotrwałym seksie ,lecz o nawet zwykłych pieszczotach) , zaś samo współżycie chciałabym by było jak najczęściej, minimum 3 razy w tygodniu, za to mój mężczyzna jest zawsze zbyt zmęczona na seks czy nawet pieszczoty. Wraca z pracy i chcę się tylko przytulić i iść spać, Próbowałam nawet rano go namówić na chwilkę przyjemności, lecz bez skutecznie, (jego brak zaangażowania i jak zawsze słowa" oj nie teraz" same sprawiają że odechciewa mi się seksu) . Chłopak ma dopiero 26 lat, zawsze wydawało mi się że w jego wieku chłopaki bardzo chętnie uprawiają seks. Nie powiem że w ogóle nie ma ochoty na seks bo ma, ale zdaża się to raz na tydzień, czasem raz na półtora a dla mnie to zdecydowanie zbyt rzadko, Kocham go i wiem że on mnie także, ale niezgranie dotyczące seksu nas oddala. Ja także pracuję, uczę się i nigdy nie odmówiłam mu gdy miał ochotę, zaś ja co chwilę muszę się hamować ponieważ "nie chce go zmuszać" ,,nie wiem co robić, czy on może mieć problemy z hormonem męskim czy to może ze mną coś jej nie tak..
Dodam jeszcze że od początku naszej znajomości jest taka sytuacja, a ja jestem pierwszą dłuższą jego partnerką, jego wcześniejsze życie nie opierało się na seksie, więc jak często mówi" on nie potrzebuje tak często seksu jak ja" , ale jak znaleźć kompromis miedzy nami.
Proszę o pomoc, Z góry dziękuję za odpowiedz
mynia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 13:53   #2
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mynia22 Pokaż wiadomość
Witam,
Mamy z partnerem problem dotyczący seksu, Jesteśmy ponad rok razem,bardzo się kochamy,planujemy wspólnie przyszłość, ale ciągle sprzeczamy się w kwestii seksu. Próbujemy szczerze rozmawiać ale problem nie zniknął. I ciągle ten sam temat męczy mnie jak i jego. Może opiszę problem, sprawa wygląda u nas tak, że ja jestem osobą bardzo żywiołową, rzadko zmęczoną mogłabym uprawiać z nim seks codziennie (nie mówię o długotrwałym seksie ,lecz o nawet zwykłych pieszczotach) , zaś samo współżycie chciałabym by było jak najczęściej, minimum 3 razy w tygodniu, za to mój mężczyzna jest zawsze zbyt zmęczona na seks czy nawet pieszczoty. Wraca z pracy i chcę się tylko przytulić i iść spać, Próbowałam nawet rano go namówić na chwilkę przyjemności, lecz bez skutecznie, (jego brak zaangażowania i jak zawsze słowa" oj nie teraz" same sprawiają że odechciewa mi się seksu) . Chłopak ma dopiero 26 lat, zawsze wydawało mi się że w jego wieku chłopaki bardzo chętnie uprawiają seks. Nie powiem że w ogóle nie ma ochoty na seks bo ma, ale zdaża się to raz na tydzień, czasem raz na półtora a dla mnie to zdecydowanie zbyt rzadko, Kocham go i wiem że on mnie także, ale niezgranie dotyczące seksu nas oddala. Ja także pracuję, uczę się i nigdy nie odmówiłam mu gdy miał ochotę, zaś ja co chwilę muszę się hamować ponieważ "nie chce go zmuszać" ,,nie wiem co robić, czy on może mieć problemy z hormonem męskim czy to może ze mną coś jej nie tak..
Dodam jeszcze że od początku naszej znajomości jest taka sytuacja, a ja jestem pierwszą dłuższą jego partnerką, jego wcześniejsze życie nie opierało się na seksie, więc jak często mówi" on nie potrzebuje tak często seksu jak ja" , ale jak znaleźć kompromis miedzy nami.
Proszę o pomoc, Z góry dziękuję za odpowiedz
Sami musicie kompromis wypracowac. Nie kazdemu sie chce codziennie.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 16:17   #3
Madzialena7
zniemczona peema

Dot.: POMOC, on nie chce tak często seksu

No tak praca, stres, obowiązki- to wszystko źle wpływa na pożycie. U mnie jest to samo . Tylko, że u nas to on ma zawsze "chcice" a ja rzadko . I w sumie sama nie wiem czym to jest powodowane, dużo mam na głowie i jestem nie raz po prostu zmęczona i wolę położyć się z nim i przytulić i po prostu tyle. Dawniej byłam energiczna, żywiołowa a teraz.. leń :p.
Być może także z Twoim facetem tak się stało, jest przemęczony to tez wpływa niekorzystnie na nastrój a co za tym idzie na seks.
Ale może on po prostu tak ma, że ma niski poziom testosteronu i seks na tydzień w zupełności mu wystarcza
Madzialena7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 16:34   #4
progressive
Raczkowanie

Tak źle, tak niedobrze... Jakie to skrajne problemy mają ludzie. Ja bym się cieszyła jak nie wiem :D Bo mi seks wystarczałby raz na miesiąc... ;] Ale mój facet.. Gdybym miała ochotę to robiłby ze mną codziennie, po kilka razy...
progressive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 22:29   #5
anulka785
Raczkowanie

Rozumiem, że on jest zmęczony i w ogóle. Może się obawia, że nie da rady cie zadowolić gdy jest taki wyczerpany. Jak już jesteś taka napalona i sama ze sobą wytrzymać nie możesz to powiedz mu ze o nic nie musi się martwic i sama weź się do roboty a niech on leży i patrzy i podziwia

Wiem, że na dłuższą metę to chyba nie pomoże bo nikt nie lubi gdy ta druga osoba leży jak kłoda ale możesz się ratować a nuż mu się spodoba, że go tak "gwałcisz"
anulka785 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-08, 12:32   #6
201607040946
Konto usunięte

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=527236&page=7
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-08, 15:28   #7
otoMati
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mynia22 Pokaż wiadomość
Wraca z pracy i chcę się tylko przytulić i iść spać,
jak chlop wraca z pracy i pada na pysk znaczy sie jest zmeczony
jak sie jest zmeczonym to i na seks mozna nie miec ochoty
otoMati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-08, 16:29   #8
helencia01
Raczkowanie

Czasem bywa, że zmęczenie niekorzystnie wpływa na popęd.. jednak jeżeli na przykład nawet raz w tyg nie ma siły na pieszczoty to coś jest nie tak
Stary 2013-02-09, 23:29   #9
dagmarakuban
Przyczajenie

Nie ma czasami jakiś problemów w pracy? Może to go męczy?
dagmarakuban jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-09, 23:41   #10
Tonny86
Przyczajenie

Niektórzy ludzie tak poprostu mają. Może Twój TŻ do nich należy.

Istnieje też możliwość, że coś odwraca jego uwagę (lub zmniejszaj popęd) seksualny:
- stres w pracy (lub w innej sferze życia)
- problemy zdrowotne (problemy hormonalne, cukrzyca, przewlekły ból itd)
- dieta (brak np witamin - często mężczyznom spada popęd pod koniec zimy z powodu niedoboru różnych witamin)
- jest jeszcze ktoś o kim nie wiesz (marna szansa - zważywszy na to co opisujesz)
Tonny86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 12:25   #11
otoMati
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez helencia01 Pokaż wiadomość
Czasem bywa, że zmęczenie niekorzystnie wpływa na popęd.. jednak jeżeli na przykład nawet raz w tyg nie ma siły na pieszczoty to coś jest nie tak
nie zgadzam sie

pracujac naprawde ciezko, nie tylko fizycznie
mozna byc tak wyczerpanym ze seksu nie chce sie WCALE
nawet przez killka tygodni

dotyczy obu płci
otoMati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-12, 13:09   #12
dagmarakuban
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez otoMati Pokaż wiadomość
nie zgadzam sie

pracujac naprawde ciezko, nie tylko fizycznie
mozna byc tak wyczerpanym ze seksu nie chce sie WCALE
nawet przez killka tygodni

dotyczy obu płci
Mnie też właśnie o to chodziło, trochę wcześniej skróciłam swoją myśl. Może zróbcie sobie urlop. Jak na wakacjach nie będzie chciał się kochać gdzie człowiek jest odprężony to się wtedy możesz obawiać, że coś jest nie halo.
dagmarakuban jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości