|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy to możliwe, że doszło do ciąży?
A więc, z chłopakiem uprawialiśmy seks (mamy po 17 lat) i oczywiście jak przed i po seksie chłopak sprawdzał prezerwatywę. Nie była ani pęknięta ani się nie zsunęła. Nie dochodził we mnie.
W grudniu mięliśmy nasz pierwszy raz, a potem kochaliśmy się jeszcze z 10 razy. 31 grudnia (sylwester ;d) miałam mieć okres. I niestety nie mam do dziś (33 dzień cyklu). Zazwyczaj (przez ostatnie 3/4 miesiące) miałam w 28 dniu cyklu miesiączkę. A teraz jak nie ma tak nie ma. Myślę żeby zrobić test, choć wiem, że nie mogło do niczego dojść bo spermy nie było we mnie. I jeszcze do tego bolą mnie piersi po bokach i na dole. Sutki nie bolą. Jak myślicie? Co mam robić? I czy w ogóle jest jakaś szansa że jestem w ciąży? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy to możliwe, że doszło do ciąży?
Cytat:
zrob test. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie masz szans na ciąże
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Test zrobić.
Skoro gumki były w całości to szanse małe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Szanse są małe, ale są! Jeśli przed aktem był petting a twój parter nie miał prezerwatywy to są szanse, że przeniósł zawarte w płynie przedejakulacyjnym (to nie jest sperma) plemniki np. ręką. Pamiętajmy, że tam one też są
![]() Szanse są małe, zrób test dla pewności. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mogą być, ale nie muszą. Nie jesteś w ciąży, spokojnie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nie jesteś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dr n. med. Krzysztof Nowosielski Bardzo proszę o szczegółowe informacje na temat płynu preejakulacyjnego. Czy płyn ten wydobywający się u mężczyzny podczas podniecenia (na długo przed wytryskiem) zawiera plemniki zdolne do zapłodnienia? Będę wdzięczna za odpowiedź. Bejbi Droga Bejbi, U każdego mężczyzny, przed osiągnięciem orgazmu i wytryskiem, pojawia się niewielka ilość płynu, który zawiera już plemniki. W terminologii medycznej określamy to zjawisko „kropelkowaniem”. Niestety w tej „kropelce” wydzieliny zawarta jest już ilość plemników pozwalająca na zapłodnienie. Dlatego też zawsze istnieje ryzyko zapłodnienia i choć ryzyko niechcianej ciąży nie jest w takim wypadku zbyt duże, to jednak warto o tym pamiętać. Niestety nie mam skutecznych metod, które pozwoliłyby na zahamowanie „kropelkowania”. Pozostaje w tym przypadku albo antykoncepcja mechaniczna (prezerwatywa), hormonalna (tabletki antykoncepcyjne) albo... wstrzemięźliwość seksualna. Kobiety zawsze muszą mieć świadomość tego, że nawet gra wstępna, petting, a stosunek przerywany w szczególności niesie ze sobą ryzyko zajścia w ciążę. Mam nadzieję, że choć trochę rozwiałem Twoje wątpliwości. Na zakończenie życzę Ci, by Twoje życie seksualna było kolorowe, radosne i wolne od obaw o niechcianą ciążę. Pozdrawiam ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- http://dziecko.onet.pl/4,28552,2051,...t_artykul.html Mam nadzieję, że wypowiedź lekarza ginekologa wystarczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Na 100% będziesz miała miesiączkę. Oczywiście, jeśli to co przedstawiłaś jest zgodne z rzeczywistością.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem nie jesteś.
Ja miałam okres jak w zegareczku.Cykl 33 dniowy. Po moim pierwszym razie okres spoznil mi sie 2 tyg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten mówi, że są, inny, że nie ma. Mnie chodzi o jakieś wyniki badań, pokazujące, że w preejakulacie u każdego mężczyzny znajdują się plemniki zdolne do zapłodnienia. A takich badań nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
+ to byłyby cuda, gdyby dziewczyna zaszła w ciąże
raz: przez płyn preejakulacyjny (szanse niby bardzo małe, ale są) dwa: przez palcówkę... Ewolucja! Niedługo przestaniemy się kochać i będziemy się zapładniać wciskając palce w dziurki! Poważnie... aż tak łatwo dzidziusia się nie robi... A co do autorki, nie ma się czym martwić, jeśli gumki przez te wszystkie stosunki były całe, to nie ma szanse ciąży. A piersi mogą boleć na nadchodzący okres ;]
Kliknij! Pomóż dzieciom! ![]() http://pajacyk.pl Pomóż zwierzakom! ![]() http://www.pustamiska.pl Edytowane przez Ewelinka_00 Czas edycji: 2011-01-06 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja nie powiedziałam, że szanse są olbrzymie, ale są. To jest moje zdanie, ale jeśli uważasz, że to jest absolutnie wykluczone to naprawdę serdecznie gratuluję...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.