Czy to możliwe, że doszło do ciąży? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-05, 18:29   #1
adusieQ
Przyczajenie

Czy to możliwe, że doszło do ciąży?

A więc, z chłopakiem uprawialiśmy seks (mamy po 17 lat) i oczywiście jak przed i po seksie chłopak sprawdzał prezerwatywę. Nie była ani pęknięta ani się nie zsunęła. Nie dochodził we mnie.
W grudniu mięliśmy nasz pierwszy raz, a potem kochaliśmy się jeszcze z 10 razy.
31 grudnia (sylwester ;d) miałam mieć okres. I niestety nie mam do dziś (33 dzień cyklu). Zazwyczaj (przez ostatnie 3/4 miesiące) miałam w 28 dniu cyklu miesiączkę. A teraz jak nie ma tak nie ma. Myślę żeby zrobić test, choć wiem, że nie mogło do niczego dojść bo spermy nie było we mnie. I jeszcze do tego bolą mnie piersi po bokach i na dole. Sutki nie bolą.

Jak myślicie?
Co mam robić?
I czy w ogóle jest jakaś szansa że jestem w ciąży?
adusieQ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 18:48   #2
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Dot.: Czy to możliwe, że doszło do ciąży?

Cytat:
Napisane przez adusieQ Pokaż wiadomość
A więc, z chłopakiem uprawialiśmy seks (mamy po 17 lat) i oczywiście jak przed i po seksie chłopak sprawdzał prezerwatywę. Nie była ani pęknięta ani się nie zsunęła. Nie dochodził we mnie.
W grudniu mięliśmy nasz pierwszy raz, a potem kochaliśmy się jeszcze z 10 razy.
31 grudnia (sylwester ;d) miałam mieć okres. I niestety nie mam do dziś (33 dzień cyklu). Zazwyczaj (przez ostatnie 3/4 miesiące) miałam w 28 dniu cyklu miesiączkę. A teraz jak nie ma tak nie ma. Myślę żeby zrobić test, choć wiem, że nie mogło do niczego dojść bo spermy nie było we mnie. I jeszcze do tego bolą mnie piersi po bokach i na dole. Sutki nie bolą.

Jak myślicie?
Co mam robić?
I czy w ogóle jest jakaś szansa że jestem w ciąży?
wg mnie nie ma.

zrob test.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 19:10   #3
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Nie masz szans na ciąże

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 19:41   #4
paula78
Zakorzenienie

Test zrobić.

Skoro gumki były w całości to szanse małe.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 21:31   #5
Alecia Knowles
Raczkowanie

Szanse są małe, ale są! Jeśli przed aktem był petting a twój parter nie miał prezerwatywy to są szanse, że przeniósł zawarte w płynie przedejakulacyjnym (to nie jest sperma) plemniki np. ręką. Pamiętajmy, że tam one też są
Szanse są małe, zrób test dla pewności.
Alecia Knowles jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 21:54   #6
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alecia Knowles Pokaż wiadomość
Szanse są małe, ale są! Jeśli przed aktem był petting a twój parter nie miał prezerwatywy to są szanse, że przeniósł zawarte w płynie przedejakulacyjnym (to nie jest sperma) plemniki np. ręką. Pamiętajmy, że tam one też są
Szanse są małe, zrób test dla pewności.
Link z badaniami proszę. bo z tego co wiem, nie jest to udowodnione.
Mogą być, ale nie muszą.

Nie jesteś w ciąży, spokojnie.
Stary 2011-01-05, 21:57   #7
lala2506
Zakorzenienie

Nie jesteś znowu plemniki terminatory
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-05, 22:22   #8
Alecia Knowles
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Link z badaniami proszę. bo z tego co wiem, nie jest to udowodnione.
Mogą być, ale nie muszą.

Nie jesteś w ciąży, spokojnie.
Płyn preejakulacyjny

Dr n. med. Krzysztof Nowosielski
Bardzo proszę o szczegółowe informacje na temat płynu preejakulacyjnego. Czy płyn ten wydobywający się u mężczyzny podczas podniecenia (na długo przed wytryskiem) zawiera plemniki zdolne do zapłodnienia? Będę wdzięczna za odpowiedź. Bejbi
Droga Bejbi,

U każdego mężczyzny, przed osiągnięciem orgazmu i wytryskiem, pojawia się niewielka ilość płynu, który zawiera już plemniki. W terminologii medycznej określamy to zjawisko „kropelkowaniem”. Niestety w tej „kropelce” wydzieliny zawarta jest już ilość plemników pozwalająca na zapłodnienie. Dlatego też zawsze istnieje ryzyko zapłodnienia i choć ryzyko niechcianej ciąży nie jest w takim wypadku zbyt duże, to jednak warto o tym pamiętać.

Niestety nie mam skutecznych metod, które pozwoliłyby na zahamowanie „kropelkowania”. Pozostaje w tym przypadku albo antykoncepcja mechaniczna (prezerwatywa), hormonalna (tabletki antykoncepcyjne) albo... wstrzemięźliwość seksualna. Kobiety zawsze muszą mieć świadomość tego, że nawet gra wstępna, petting, a stosunek przerywany w szczególności niesie ze sobą ryzyko zajścia w ciążę. Mam nadzieję, że choć trochę rozwiałem Twoje wątpliwości. Na zakończenie życzę Ci, by Twoje życie seksualna było kolorowe, radosne i wolne od obaw o niechcianą ciążę. Pozdrawiam

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

http://dziecko.onet.pl/4,28552,2051,...t_artykul.html

Mam nadzieję, że wypowiedź lekarza ginekologa wystarczy.
Stary 2011-01-05, 22:27   #9
anka68
BAN stały

Na 100% będziesz miała miesiączkę. Oczywiście, jeśli to co przedstawiłaś jest zgodne z rzeczywistością.
anka68 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 22:36   #10
Anulka12617
Raczkowanie

Moim zdaniem nie jesteś.

Ja miałam okres jak w zegareczku.Cykl 33 dniowy. Po moim pierwszym razie okres spoznil mi sie 2 tyg.......To byla trauma ale do tej pory mamą nie jestem:P
Anulka12617 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-06, 08:37   #11
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alecia Knowles Pokaż wiadomość
Płyn preejakulacyjny

Dr n. med. Krzysztof Nowosielski
Bardzo proszę o szczegółowe informacje na temat płynu preejakulacyjnego. Czy płyn ten wydobywający się u mężczyzny podczas podniecenia (na długo przed wytryskiem) zawiera plemniki zdolne do zapłodnienia? Będę wdzięczna za odpowiedź. Bejbi
Droga Bejbi,

U każdego mężczyzny, przed osiągnięciem orgazmu i wytryskiem, pojawia się niewielka ilość płynu, który zawiera już plemniki. W terminologii medycznej określamy to zjawisko „kropelkowaniem”. Niestety w tej „kropelce” wydzieliny zawarta jest już ilość plemników pozwalająca na zapłodnienie. Dlatego też zawsze istnieje ryzyko zapłodnienia i choć ryzyko niechcianej ciąży nie jest w takim wypadku zbyt duże, to jednak warto o tym pamiętać.

Niestety nie mam skutecznych metod, które pozwoliłyby na zahamowanie „kropelkowania”. Pozostaje w tym przypadku albo antykoncepcja mechaniczna (prezerwatywa), hormonalna (tabletki antykoncepcyjne) albo... wstrzemięźliwość seksualna. Kobiety zawsze muszą mieć świadomość tego, że nawet gra wstępna, petting, a stosunek przerywany w szczególności niesie ze sobą ryzyko zajścia w ciążę. Mam nadzieję, że choć trochę rozwiałem Twoje wątpliwości. Na zakończenie życzę Ci, by Twoje życie seksualna było kolorowe, radosne i wolne od obaw o niechcianą ciążę. Pozdrawiam

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

http://dziecko.onet.pl/4,28552,2051,...t_artykul.html

Mam nadzieję, że wypowiedź lekarza ginekologa wystarczy.
Niebardzo, bo to jest po prostu zdanie jednego z milionów ginekologów.
Ten mówi, że są, inny, że nie ma.
Mnie chodzi o jakieś wyniki badań, pokazujące, że w preejakulacie u każdego mężczyzny znajdują się plemniki zdolne do zapłodnienia.
A takich badań nie ma.
Stary 2011-01-06, 08:49   #12
Ewelinka_00
Raczkowanie

+ to byłyby cuda, gdyby dziewczyna zaszła w ciąże
raz: przez płyn preejakulacyjny (szanse niby bardzo małe, ale są)
dwa: przez palcówkę...

Ewolucja! Niedługo przestaniemy się kochać i będziemy się zapładniać wciskając palce w dziurki!
Poważnie... aż tak łatwo dzidziusia się nie robi...

A co do autorki, nie ma się czym martwić, jeśli gumki przez te wszystkie stosunki były całe, to nie ma szanse ciąży. A piersi mogą boleć na nadchodzący okres ;]
Pomóż zwierzakom!
http://www.pustamiska.pl

Edytowane przez Ewelinka_00
Czas edycji: 2011-01-06 o 08:51
Ewelinka_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-15, 21:40   #13
Alecia Knowles
Raczkowanie

Ja nie powiedziałam, że szanse są olbrzymie, ale są. To jest moje zdanie, ale jeśli uważasz, że to jest absolutnie wykluczone to naprawdę serdecznie gratuluję...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości