![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
CZY TO CIĄŻA? przerażona
Proszę o radę, jestem przerażona. Przedwczoraj powinnam dostać miesiączkę. Bolały mnie piersi okolo 4 dni, już przestały, podbrzusze mnie boli od jakiś 3 dni, tzn od czasu do czasu sie odezwie. Nie miałam wyjątkowo żadnych pryszczy. Ostatni okres miałam 11 grudnia. Mam regularne miesiączki 31 dniowe. Moje cykle od lipca wyglądały nastepująco: 31,31,29,33,31. Współżyłam z chlopakiem, BEZ zabezpieczenia 10 dni przed spodziewaną miesiączką, czyli jak spodziewasz się 1 stycznia około 11godz. Nie było żadnego wytrysku, dopiero gdzies po 15 minutach poza mną, i potem zadnego kontaktu z jego penisem i nasieniem nie miałam. Potem wpółżyliśmy z zabezpieczeniem gdzies 5 dni przed miesiączką i tez nie było mowy o zadnym wytrysku we mnie. Od 3 dni może 4 mam wodnisty, przeźroczysty śluz, uczucie mokrości, bez zapachu, nie ciągnący się, bez grudek. jestem zrozpaczona, popadam w paranoje, nie przypominam sobie zeby moj okres sie spoźniał, moze dzin poźniej, dzien wczesniej. Stresuje się bardzo, ciagle, co 5 min sprawdzam czy jest krew na bieliźnie, czytam ciągle to forum, nie wiem już co myśleć, chyba zwariuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY TO CIĄŻA? przerażona
Test zrobiłaś ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Nie nie robiłam, chyba za wcześnie. Chciałam porady zanim go zrobię
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
a nie mozesz zrobic testu?
boze. 10zl w aptece i po problemie. dziwia mnie te wszystie pytania "czy jestem w ciazy". jak my mamy za pomoca komputera i wizazu sprawdzic czy ktos jest w ciazy???
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
powiedzieć co o tym myślicie, po prostu. Nie, nie szkoda pieniędzy. chciałam rady zanim go kupię i zrobię, zresztą po 11 dniach chyba nie byłby wiarygodny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
No ja (o czym pisałam już w innych wątkach) jako pierwszy objaw ciąży miałam właśnie bardzo obfity śluz.... A to,że TŻ nie miał wytrysku to o niczym nie świadczy, bo plemniki są już w odrobinie wydzieliny, która wydostaje się w momencie podniecenia u faceta.
Jeśli jsteś już po spodziewanym terminie miesiączki możesz śmiało zrobić test i będzie on już wiarygodny. Więc zamiast są zastanawiać tu na forum-marsz do apteki!
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać. Maryniu ![]() Niania Ogg zwykle kładła się spać wcześnie. W końcu miała już swoje lata. Czasami szła do łóżka nawet o szóstej rano. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale jakiej rady? u kazdej kobiety ciaza objawia sie inaczej, u jednej objawy ciazy to u drugiej choroba, wiec ci nikt nie podpowie na forum czemu spoznia ci sie okres. na test nie jest za wczesnie wiec go zrob, a najlepiej dwa rozne. wtedy bedziesz miala pewnosc.
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Po 11 dniach można zrobić - przynajmniej jakaś wstępna informacja będzie. Potem do ginekologa - chociażby po to, żeby Ci wbił do głowy, że seks bez zabezpieczenia to w większości przypadków ryzyko zajścia w ciążę i żeby Ci jakąś antykoncepcję zaproponował.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Test jest wiarygodny juz po 3 dniach od zaplodnienia. Poza tym nawet jesli nie bylo wytrysku wewnatrz, przed wytryskiem mezczyzni "maja" przezroczysty plyn w ktorym rowniez sa plemniki. Powinnas zrobic test i bedziesz miala swiet spokoj, chociaz mysle, ze jesli masz wszystkie objawy miesiaczki-bol piersi, czy bol w dole brzucha, to moze byc to opoznienie jednorazowe. Grunt to spokoj bo im bardziej bedziesz sie tym denerwowala-tym bardziej moze Ci sie spoznic okres, trzymam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
A to nie byly juz dni nieplodne? Przeraziłyście mnie teraz jeszcze bardziej. Na innym forum pisali ze plemniki pojawiają sie na krotko przed wytrykiem i sa zdolne do zaplodnienia, nie wiem co myśleć. Jak tu sie nei stresować jak lada moment przez własną glupote moge byc mama. Ten okres nigdy nie nadejdzie przy takim stresie. Dodam ze jestem przeziębiona,ale nie biorę żadnych lekarstw
Edytowane przez kamila9999 Czas edycji: 2011-01-12 o 08:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
A ja myśle ,że ten wątek to prowokacja ,jakbys sie tak bardzo denerwowała to już dano zrobiłabyś test sikany,test z krwi i byłabys u ginekologa a ty szukasz rady wywróżonej z kuli /fusów itd.
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
A wiesz kiedy dochodzi do zapłodnienia ? nie ,dlatego tes jest wiarygodny min. 14 dni po stosunku lub w dniu oczekiwanej miesiaczki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Boże dziewczyno trzeba było myśleć o zabezpieczeniu a nie przerażać się teraz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak Cie pocieszyc, mysle ze nie jestes w ciazy, pisalam tylko jak moze byc i zebys na przyszlosc wiedziala..kup ten test dla swojego spokoju
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
żadna prowokacja, boże wiem ze mogłam sie zabezpieczac a nie panikowac, ale stalo się i sie nei odstanie, wiec rady typu trzebabylo myslec przed teraz są zbędne. Ja to wiem, glupota, wielka glupota. Test zrobie nie martwcie sie, teraz ide do szkoly, wroce, kupie i zrobie jutro rano, z porannego moczu. Myślałam, ze uslysze słowo otuchy, jednak nie. Dziękuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
dni płodne to ty raczej miałaś parę dni przed stosunkiem tym. Kiedy to zrobiłaś, to miałaś już niepłodne, bo płodne sa m/w w połowie cyklu przecież.
Ale: test możesz zrobić w dniach spodziewanej miesiączki, jak ci paula pisze, więc możesz go zrobić teraz - idź do apteki po prostu, jeśli dziś jeszcze nie robiłaś siku, to tym bardziej idź do apteki i rób ![]() Mógł ci się okres też przez ten stres opóźnić, przecież to normalne, że różne cuda się dzieją z okresem, jak człowiek zestresowany jest! Trzebaby było mieć kulę szklaną coby zgadnąć, czy jesteś czy nie jesteś. Co do śluzu, który opisywałaś, to nie znam się, więc tu ci nie podpowiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=paula78;24320770]Nawet naukowcy się kłócą o ta kwestie a ty wiesz to na 100 % ?wow,gratuluje
KOchana mam dziecko i wiem z własnego doświadczenia. A tak w ogóle to już któryś raz z kolei obserwuję,że twoje posty są "zadziorne". Rozumiem,że kulturalna polemika nie leży w Twojej naturze? Współczuję charakteru, cięzko być Ci musi ![]() DO AUTORKI: No niestety ciężko byłobyCię pocieszyć jeśli oczekujesz słów "nie martw się nie jesteś w ciąży", bo prawdopodobieństwo niestety jest.
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać. Maryniu ![]() Niania Ogg zwykle kładła się spać wcześnie. W końcu miała już swoje lata. Czasami szła do łóżka nawet o szóstej rano. Edytowane przez AnQś Czas edycji: 2011-01-12 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=AnQś;24320995][QUOTE=paula78;24320770]Nawet naukowcy się kłócą o ta kwestie a ty wiesz to na 100 % ?wow,gratuluje
KOchana mam dziecko i wiem z własnego doświadczenia. A tak w ogóle to już któryś raz z kolei obserwuję,że twoje posty są "zadziorne". Rozumiem,że kulturalna polemika nie leży w Twojej naturze? Współczuję charakteru, cięzko być Ci musi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=AnQś;24320995]
KOchana mam dziecko i wiem z własnego doświadczenia. A tak w ogóle to już któryś raz z kolei obserwuję,że twoje posty są "zadziorne". Rozumiem,że kulturalna polemika nie leży w Twojej naturze? Współczuję charakteru, cięzko być Ci musi ![]() Nie "kochaniuj" mi,proszę . A na co dowodem ma być posiadane przez ciebie dziecko ? na to ,że wpłynie pre. są plemniki zdolne do zapłodnienia ? Wystarczy poszukać info ,że naukowcy spierają się co do tej zdolnosci do zapłodnienia to ,że ty masz dziecko z tego plynu nie świadczy o całej reszcie meskiej populacji. Jaka może być kulturalna polemik kiedy dorosle osoby powtarzają mity i nie potwierdzone info? Personalne wycieczki proponuje stosowac na pw ale pewnie odwagi zabraknie. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2011-01-12 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
rób test i nie gadaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Zbierz się do kupy i idź po test, szkoda czasu na nerwy!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
jeny... ludzie.... następnym razem się zabezpiecz to nie będziesz musiała sikać po gaciach.
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Podróżniczka
|
Już wyciągam szklaną kule i przepowiadam
![]() ![]() Nie szybciej by było do aptek i problem zamartwiania się z głowy?...a tak se tu bedziesz debatować i zastanawiać się do wieczora! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
paula ma rację. Nie zostało stwierdzone naukowo, że w preejakulacie istnieją plemniki zdolne do zapłodnienia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesteś po prostu agresywna na tym forum i ja tego nie pochwalam, a priv* nie ma tu nic do rzeczy, bo wygłaszam swoją opinię wszem i wobec. Trochę więcej wyrozumiałości, empatii i życzliwości nie zaszkodzi prawda? A czasem od tego jak się sformułuje zdanie zależy to, jak jest się odbieranym...Masz prawo mieć odmienne zdanie ale nie masz prawa kogokolwiek obrażać albo być niemiłym. I jeśli ja jako dorosla osoba powtarzam mity i nie potwierdzone informacje, to ty jako osoba kulturalna możesz po prostu napisać grzecznie, że słyszałaś ,że te informacje takie właśnie są, a nie od razu wyjeżdżać z "wow gralulacje", "dorosłymi ludźmi" itp. Takie właśnie "szpile" powodują ,że klimat na forum niepotrzebnie się psuje. Ale Ty najwyraźniej na tym forum po prostu lubisz się wyżywać. A może kiedyś przyjdzie dzień , kiedy zwrócisz się do wizażanek z jakimś problemem, a one zareagują wtym samym tonie, co zazwyczaj Ty. Nie będzie Ci przykro? Autorkę wątku przepraszam za offtop. *Poza tym za stara jestem na pyskówki na privie. A denerowować się nie mogę , bo mi laktacja spowolni ![]()
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać. Maryniu ![]() Niania Ogg zwykle kładła się spać wcześnie. W końcu miała już swoje lata. Czasami szła do łóżka nawet o szóstej rano. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
moim zdaniem nie jestes w ciąży, wg tego co mówisz do zapolodnienia musialoby dojsc po dniach plodnych czyli w dni nie plodne, chyba ze wczesniej byl jakis stosunek o ktorym nie napisalas. mi sie kidys okres spoznil 5 dni, spowodowane to bylo tym ze mialam w tym miesiacu duzo wysilku fizycznego, a 2 dni tj pryszcz, nie masz sie jeszcze nad czym nawet zastanawiac.
kup sobie kalendarzyk na przyszlosc - skuteczna ochrona, uwierz ![]() Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-01-12 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
powiem ci jak u mnie było okres spoźniał mi sie tydzień... ale bolały mnie piersi i podbrzusze sie odzywało tak jak to określiłaś, zawsze przed okresem mam taką wydzieline i uczzucie mokrości. popadałam w gorszą paranoje niz ty.... ale zrobiłam test. wynik był negatywny. uspokoiłam i sie i już na drugi dzień okres był. a własnie ból brzucha i ta wydzielina to u mnie oznaki ze okres sie zbliza. wiec mysle ze ty dostaniesz tez.moze mamy podobnie.
a kalendarzyka bym Ci nie polecała. ciało kobiety to przecież nie maszyna ktora jest zaprogramowana i zawsze działa tak samo. kalendarzyk stosują kobiety które chcą zajść w ciąze i wyliczają sobie najbardziej prawdopodobne dni kiedy moze dojsc do zapłodnienia. Jesli współzyjesz regularnie idz do ginekologa on poradzi ci najlepsza forme antykoncepcji dla Ciebie. Edytowane przez Martyna_1991 Czas edycji: 2011-01-12 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem jest prawdopodobieństwo, że autorka jest w ciąży, chociaż niewielkie, ale jest. Czyli jak głosi przysłowie starożytnych Czechosłowaków: Prawdopodobne jest, leć po test. Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
skoro szkoda ci 10 zł na test ciekawe jak ty będziesz pieluchy kupować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.