Cieniowane włosy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-28, 14:30   #1
osomer37
Przyczajenie

Cieniowane włosy

cześć,

mam pytanie odnośnie cieniowania włosów. Nie mogę znaleźć ani zdjęcia z taką fryzurą ani do końca nie umiem jej wytłumaczyć

Wygląda ona mniej więcej tak jak by od nasady na górze głowy włosy były cieniowane na coraz krótsze, i przez to układają się tak fajnie, że widać że są od dołu twarzy coraz szersze (niektórzy ludzie nazywają to " szopa " -.- ) piszę to określenie bo może was oświeci po tym zwrocie .

Są one poprostu tak świetnie ułożone.. muszę takie mieć! mam włosy na około 10 cm. W mieście widuję czasami takiego chłopaka, który ma dokładnie takie włosy, i ma takiej długości jak ja, i ma taką fryzurę.

Wiecie może kto ma taką fryzurę? (zdjęcie)
Albo jak wytłumaczyć fryzjerce żeby domyśliła się o co chodzi (bez zdjęcia raczej boje się do niej iść .. bo jej nie wyjdzie i znowu będzie trzeba zapuszczać)

Nie wiem czy to istotne, ale ten chłopak ubiera się zupełnie jak ja (firmy typu vans, dc. (nie chce się tu chwalić, poprostu jak podam firmy odrazu wiadomo o jaki styl chodz.

Jak macie jakieś pytania to piszcie każde nakierowanie na dobrą drogę się liczy .
osomer37 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-28, 18:55   #2
CzerwonaKokarda
Zakorzenienie

Dot.: Cieniowane włosy

Chodzi Ci o coś takiego? Nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Włosy maja być krótkie u nasady? Długość Twoich włosów to 10 cm?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 370x-1-395b760b4b749316bf66d14d49c86e6f.jpg (24,8 KB, 54 załadowań)
CzerwonaKokarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-28, 21:58   #3
osomer37
Przyczajenie

niee jestem chłopakiem, nie napisałem ale można to wywnioskować z 1 posta.

Nie wiem naprawdę jak Wam to zilustrować .. poprostu włosy są u góry puszyste, a im niżej, tym są węższe, chodzi o takie " \o/ " o - to głowa, a \ i / to rozstawanie się włosów. Mają być coraz szersze, mama coś tłumaczyła ze pewnie tak ma je wycieniowane że mu się właśnie robi taka "szopa" ale też nie wie jak to wytłumaczyć .

Dzięki za odpowiedź.
Stary 2011-01-29, 11:41   #4
Charlottus
Raczkowanie

ciężko wyobrazić sobie, o jakiej fryzurze mówisz, ale po rysunku wygląda paskudnie
Charlottus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 11:41   #5
kaska222
Moderator

Cos takiego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6fdfc13229f-Hair.jpg.jpg (21,4 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg adam-levine1313.jpg (24,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bd285_hairdo-2.jpg (23,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hairstyles.jpg (69,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg men shag.jpg (17,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Men-Latest-Cool-Short-Spikey-Hairstyles411.jpg (21,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Men-Latest-Cool-Short-Spikey-Hairstyles417.jpg (18,1 KB, 11 załadowań)

RegulaminWizaz.pl
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 15:37   #6
karmazynka99
Zakorzenienie

może spróbuj narysowac i zeskanuj ?

mozliwe że wiem o co ci chodzi ale nie jestem pewna.

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 21:38   #7
osomer37
Przyczajenie

rysunek koleżanki, chodzi o mniej więcej coś takiego. Od góry , od środka głowy włosy są krótkie, a potem w miare oddalania od środka są coraz dłuższe, przez co układają się mniej więcej w ten sposób jak na rysunku. I w wyniku czego do góry są szerokie, a potem im niżej tym są węższe.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-30, 16:03   #8
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez osomer37 Pokaż wiadomość
rysunek koleżanki, chodzi o mniej więcej coś takiego. Od góry , od środka głowy włosy są krótkie, a potem w miare oddalania od środka są coraz dłuższe, przez co układają się mniej więcej w ten sposób jak na rysunku. I w wyniku czego do góry są szerokie, a potem im niżej tym są węższe.

mize pokaz fryzjerowi ten obrazek?

znalazłam cos, troche podobne, choc nie do końca to samo.
http://www.mojageneracja.pl/3716732/...cdeead6ed74504

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości