![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Laski i faceci jaka metoda antykoncepcji jest dla Was najwygodniejsza i najlepsza?
Jak wyzej. Chcę zrobić taki maly nazwijmy to "test" jakie preferujecie metody antykoncepcyjne, dlaczego taka a nie inna, co przemawia na jej korzysc, a co na niekorzysc. Co na to Wasz partner/partnerka? Istotne jest dla mnie-dlaczego wybralyscie /wybraliscie wlasnie tę metodę , a nie inną
![]() ![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Laski i faceci jaka metoda antykoncepcji jest dla Was najwygodniejsza i najleps
Cytat:
zalety: - wygoda [zakłada i wyjmuje się raz na miesiąc] - skuteczność - nie obciąża wątroby tak jak piguły wady: - mimo wszystko to hormony, ostatnio zaczynam znowu mieć efekty uboczne jak mialam wczesniej przy pigulach - cena co na to mój partner? jest zadowolony, bo tak jak mi zależy mu na skuteczności ostatnio zaczynam się zastanawiać nad spiralą, bo przez najbliższe kilka lat i tak nie planuję dzieci i o niej nie trzeba już w ogóle pamiętać. tylko muszę ogarnąć jaki mój gin ma stosunek do zakładania spiral kobietom, które nie rodziły i jak jest na nie to znaleźć jakiegoś innego dobrego :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: Laski i faceci jaka metoda antykoncepcji jest dla Was najwygodniejsza i najleps
Monius a powiedz, czy podczas zblizenia nie ma zadnego dyskomfortu dla Ciebie lub partnera? Mi tez sugerowal to ginekolog...ale trochę sie boje, bez problemu sie to pozniej wyciąga?
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z wyjmowaniem też nie ma problemu, poczytaj sobie wątek o NuvaRing |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Używam tabletek antykoncepcyjnych. Skutków ubocznych nie odczuwam żadnych,, badania wychodzą ok. Jest bezpiecznie, wygodnie, moje tabletki są w miarę tanie ( Sylvie 20 - ok 20 zł). Nie narzekam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Tabletki, tanie i skuteczne. /4-5 zł za paczkę/ efektów ubocznych brak. Poza tym nie mogę korzystać ze spirali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Tabletki antykoncepcyjne
w moim przypadku nie miałam żadnych skutków ubocznych, ale wiem, że nie u wszystkich było tak kolorowo. Wystarczy trochę systematyczności i nie trzeba się niczym przejmować. No ale niestety nie wszystkie dziewczyny wiedzą, by badać się regularnie podczas przyjmowania tabletek.
Kliknij! Pomóż dzieciom! ![]() http://pajacyk.pl Pomóż zwierzakom! ![]() http://www.pustamiska.pl Edytowane przez Ewelinka_00 Czas edycji: 2011-01-09 o 08:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Ja również biorę tabletki anty. Dosyć wygodne i pewne rozwiązanie, miewałam czasem wątpliwości, czy na pewno nie zajdę w ciążę, ale chyba mi przeszły już, bo biorę ponad półtora roku i jest wszystko ok. Kolejny plus, że po nich bardzo poprawiła mi się cera i nie mam problemów z żadnymi niespodziankami skórnymi w stresowych sytuacjach. Ja jestem zadowolona, partner zadowolony, skutków ubocznych brak. Mam zamiar zostać przy tej metodzie przez klika następnych lat.
Minusy to cena (biorę Yasminelle, ok 37 złotych za opakowanie. Wcześniej brałam dużo tańsze Syndi, ale źle się czułam). W ogólnym rozrachunku- jest ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
dla mnie póki co najlepsza jest spirala miedziowa, ma dużo plusów:
duża skuteczność mały koszt jak się 400zł rozłoży na 5 lat nie zawiera hormonów więc nie ma sensacji jak po tabletkach że sie tyje, włosy wypadają itp. nie trzeba pamiętać o niej na co dzień, wystarczy raz na poł roku iść na kontrolę ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- i nie jest prawdą że spirale są tylko dla kobiet które już rodziły ale niektórzy lekarze taki kity wciskają |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczynki, a jednak nie odezwala się zadna, która wspiera się prezerwatywą... a bylam ciekawa agrumetacji wlasnie tej metody .
Czy zawsze, kiedy zauwazylyscie jakies neipokojące objawy , poszlyscie zmienic tabletki ? Bo tycie, brzydka cera itd, czy jednak zazywalyscie dalej , z nadzieją ze przejdzie? Uwazacie ze tyje sie po samych hormonach, czy po tym jak się "obżera", na wskutek niepohamowanego apetytu spowodowanego czasem antykoncecja hormonalna?
![]() |
#11 |
BAN stały
|
my uzywalismy caly czas gumek, 6.01 zaczelam brac yaz /do 42 zl za op/
poki co uzywamy gumek bo wzielam tabsy poza wyznaczonym terminem, po 13.01 dowiem sie czy partner bedzie chcial uzywac prezerwatyw czy nie (jestem dumna bo wczoraj wszedl na 1 sek bez gumki - wiem ze to ryzykowne ![]() pytal sie o skutki uboczne a kiedy mu opowiedzialam to zapytal sie czy jest warto sie poswiecac, a ja odpowiedzialam, tak bo nie musisz w razie czego ganiac za escapelle i nie tracisz czas na gumiszcze ![]() mialam spirale ale spowodowala u mnie stany zapalne, wiec nie sadze zeby ja mi zalozyli na nowo , chociaz nie powiem, poza obfitszym krwawieniem i nieco bolesniejszym i bolesnym zakladaniem - wygodna byla i byl swiety spokoj |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ceniłam pigułki za regularne i mniej bolesne @, a gumki za (wybaczcie za określenie): "czystość w pochwie po wytrysku" ![]() W sumie największym mankamentem "gumek" jest to, że człowiek się już maksymalnie podnieci, a tu musi swojemu lubemu powiedzieć:"kochanie idź załóż gumkę" ![]() Niestety każda metoda ma swoje wady i zalety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dokładnie. To mi chyba najbardziej przeszkadza w prezerwatywach. Jednak jest to, póki co, jedyna stosowana metoda anty, którą miałam okazję sprawdzić. Jestem generalnie za, aczkolwiek chciałoby się czasem zobaczyć jak to jest bez, ale nie mając innego zabezpieczenia, nie ma co wybrzydzać.
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja preferuje tabletki ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Spirala.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Eee tam z zakładania gumki można zrobić grę wstępną...mnie bardziej wkurzało to, że prezerwatywy pachną lateksem, nie lubię seksu w prezerwatywie, znacznie się różni od takiego bez, poza tym ich skuteczność jest niska, za niska dla mnie..... a że mam stałego partnera to ochrona przed chorobami wenerycznymi niejako odpada.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Dziekuje dziewczynki
![]() ![]() Thx raz jeszcze ![]()
![]() |
#19 |
BAN stały
|
ja ost zaczelam kupowac pake 12 gumek i nie bylo problemu ze nie ma i trzeba leciec. poza tym zawsze pamietalam o tym ze sie powoli koncza i je uzupelnialam
poza tym z tz nigdzie nie nocujemy poza domem - on ma swoje mieszkanie wiec nie ma problemu jesli chodzi o seks, co wiecej mysle ze jesli bysmy wyjechali to bysmy sie zaopatrzyli na miejscu albo zabrali ze soba, jak tak nocowac u kogos 1 noc to mysle ze nie taktem i nie komfortowe byloby uprawiac seks gdzie ludzie za sciana sa, a 1 noc to mozna sobie odpuscic bzykanko dla mnie hormony spirala i gumka to pewne metody antykoncepcji i partner moze w kazej konczyc jak dla mnie, bo ma takie samo prawo do przyjemnosci jak ja Edytowane przez agusiamyszka Czas edycji: 2011-01-10 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
mamy takie mysli, bardziej zartobliwe, ale poki co jest zimno, a 2 ze nie mamy auta. tz ma swoje mieszkanie (nie wynajmowane) wiec nie trzeba nigdzie szukac miejscowek zeby miec przyjemnosc
![]() wczoraj tylko ustalilismy ze bede w weekend nocowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Rozumiem
![]() Ja z moim mezem tez mamy domek swoj, ale czasem zbyt oklepany wydaje sie nam seks w domu, to szukamy innych sposobow i miejsc. Jedziemy no po proacy do domku, czy np u meza w biurze jak jest sam ![]() ![]()
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wlasnie tez to mialam na mysli biuro po godzinach pracy, las, park, auto, dzialka, czy domek u znajomych po imprezie. jesli ktos uzywa gumek to ten dyskomfort ze zawsze trzeba miec je przy sobie.
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Nie wyobrażam sobie lasu parku autka BEZ PREZERWATYWY, no błagam, przecież to dużo większy komfort. Nie wyobrażam sobie wracać z lasku z nasieniem które gdzieś musi znaleźć ujście, to trochę takie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez przesady ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
W biurze to i owszem, ale nie na każdej działce, nie w każdym lesie parku i na każdej plaży czy środku pola albo w samochodzie
![]() nie wiem nigdy nie zastanawiałam się i nie próbowałam czy wkładki higieniczne wchłoną tak gęstą ciecz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Akurat dla mnie to zaden problem , nawet jak coś skapnie na majteczki, to co mam sie brzydzić czegoś od wlasnego męża? No prosze Cię. Ja zawsze mam w torebce chusteczki takie nawilżane jak dla dzieci np z Pampersa czy Nivea i nimi da sie ladnie wdszystko powycierać. A zreszta kto mowi o zakonczeniu w sroku, rownie dobrze mozna w innych miejscach, a zabezpieczając się hormonalnie nie ma obawy totalnie zadnej, nawet jesli bawimy się w stosunek przerywany z finalem w innych ciekawych miejscach
![]() ![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Jak dla nie możesz się tą cieczą wysmarować z góry do dólu, co tam cie ma brzydzić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
muszynianka po co taki sarkazm......między stosunkiem w prezerwatywie a wysmarowaniem się spermą od góry do dołu istnieją jeszcze inne "półśrodki"
![]() Jak was najdzie ochota na seks w aucie i nie będzie prezerwatyw to powiesz : nie bo to niehiginiczne? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() odnosnie tapicerki-sa takie "instutucje" ktore ją piorą, nie wiesz o tym kolezanko muszynianko? Zreszta czym jest plama na tapicerce w porowaniu z towarzysząca temu adrenalinką i "odlotem" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- W prezerwatywie komfort?uuuu o nieee...." najlepszy" komfort jest wtedy jak juz jest się tak daleko a tu nagle trzeba powiedziec "hej kochanie pamietaj o gumce, bo wiesz twoje nasienie we mnie to horror, ono bedzie wyplywac i w ogole"heh dobre. Poza tym seks bez smierdzacego lateksu i obslizglej tlustości jest lepszy , kiedy czuje sie wszystko naturalnie.
![]() Edytowane przez mandarynkka86 Czas edycji: 2011-01-12 o 10:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:56.