|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Co się stało z moimi włosami?
Dotychczas miałam proste włosy. Kilka tygodni temu zobaczyłam, że oprócz prostych włosów mam na głowie kilka bardzo grubych, poskręcanych w różne strony i sztywnych. Od tamtego czasu takich włosów zaczęło przybywać, a teraz prawie każdy mój włos jest właśnie taki. Na początku się tym nie przejmowałam, bo każdy człowiek ma tzw. włosy dystroficzne, ale tylko 3%. Ale teraz...?
To nie może być zwykłe skręcanie się włosów w loki. Po pierwsze, te włosy są trzy razy grubsze od innych. Po drugie, można je wyrwać bez najmniejszego bólu. Po trzecie, wokół cebulki włosa jest jakaś otoczka, której nie ma na innych włosach. O włosach dystroficznych można znaleźć w Internecie bardzo mało informacji. Żadna odżywka na nie nie działa. Pomóżcie! Co na to poradzić? Jakieś zioła, kosmetyki? I co to w ogóle jest? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Co się stało z moimi włosami?
Najlepiej wybierz się do trychologa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
hmm... a jak wygląda Twoja codzienna pielęgnacja włosów? być może stosujesz nieodpowiednie kosmetyki.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja mam podobnie od kilku dobrych lat tylko tych włosów nie przybywa, dziwne są jak szczecina, grubsze i poskręcane.
Niedawno wykryto u mnie ogromną nadczynność tarczycy- bardzo duże zapalenie,które toczy się w moim organizmie od kilki dobrych lat tylko nikt się mną dobrze nie zajął mimo kompletu badań, lekarze wcześniej zbagatelizowali małe zmiany .Teraz nie dosyć,że łysieję ![]() Ja obstawiam hormony |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
a wypadają Ci nadmiernie włosy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
może to Ci jakoś pomoże? http://kosmetycznealterego.blogspot....lastyczne.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.