|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
dziwne zjawisko
Witam.
Mam pytanie do was Kobitki. Otóż, dziś po włożeniu sobie Palca do pochwy, poczułam że ścianki błony śluzowej macicy są takie jakby szorstkie. Po wyciągnięciu palca miałam na nim taki jakby naskórek. Tak jakby się łuszczył. Czy to są skutki zaczynającego się okresu ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: dziwne zjawisko
Możliwe.. Nie jestem w stanie tego stwierdzić gdyż tego nie widziałam. Jeśli po okresie dalej będzie TO miała to idź do ginekologa
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli masz podejrzenie ciązy to zrob test 14 dni po stosunku. a nie kombinujesz z nabłonkiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Hej, piszę do Was tutaj z braku innego wątku. Nie chciałam zaczynać nowego, a ten tytuł jest dosyć adekwatny do mojego problemu. Otóż, nie dawno miałam okres. Trwał raczej tyle co zwykle, ale wydawało mi się, że był bardziej obfity. Po jego zakończeniu miałam cały czas uczucie, jakby lała się ze mnie woda. Wiem, że tak jest podczas dni płodnych, ale wtedy ich przecież nie miałam. To było zaraz po miesiączce. Takie coś ciągnie mi się już od około 10 dni. Jaka może być przyczyna? I czy powinnam iść z tym do ginekologa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
1-2 cykle w roku mogą być odstępstwem od normy. Niewykluczone, że w ty cyklu dni płodności rozpoczęły się u Ciebie wcześniej i objawy będą nieco dłużej trwać (nie każde podejście do owu musi być udane czasem do niej nie dochodzi i ścieżka śluzowa się wydłuża).
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Czyli wychodzi na to, że mam teraz dni płodne ? I ten śluz będzie się utrzymywał aż do planowanej owulacji tak ? bo to wystąpiło u mnie zaraz po zakończeniu miesiączki. aha i nie muszę iść z tym do lekarza, to nie jest nic dziwnego ani poważnego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jeśli nie prowadzisz dokładnej obserwacji NPR od kilku cykli to nikt nie jest w stanie powiedzieć ci co akurat taki śluz oznacza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:19.