|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
wiszaca maranta??
tak oto wygląda moja roczna maranta. z tego co wiem, nie jest to wiszący kwiat. co zrobić aby była ładna, marantowata?
A może to nie jest maranta??
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: wiszaca maranta??
jak dla mnie to wyciąga się bo ma za ciemno. ciemna ściana też nie pomaga. i owszem, to nie jest kwiatek wiszący. ogólnie warunki nie sprzyjające.
jeśli chcesz odratować to postaw w miejscu lepiej doświetlonym, teraz zimą może być nawet parapet okna, latem nie bezpośrednie nasłonecznienie, bo ostrego światła też nie lubi. ja bym poczekała aż wypuści nowe liście na krótszych ogonkach i ścięła te wyciągnięte badyle, bo mi osobiście się nie podobają, uroku kwiatkowi na pewno nie dodają. zdrowy kwiatek powinien przypominać krzak a nie łysy bluszcz. ![]() może ktoś jeszcze coś podpowie. aaaa i nawóz jakiś do liściastych, żeby szybciej liście odrastały, chociaż samo przestawienie w słoneczniejsze miejsce powinno pomóc. tam gdzie jest ma naprawdę za ciemno.
![]() |
#3 |
Uzależnienie
|
Dot.: wiszaca maranta??
poprzycinaj końce to się zagęści
![]() Odcięte końce możesz ukorzenić, najlepiej dawać po klika do doniczki.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.