![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Kosmetyki naturalne, mineraly i inne ;-)
NIEAKTUALNE
Witam wszystkich w moim pierwszym wymiankowym wątku ![]() chętnie wymienię poniższe kosmetyki. Niektóre z nich są nietrafionym prezentami, niektóre nie służą mojej cerze, z niektórych robię duże odsypki, by nie minął im termin ważności. Zgadzam sie wysyłać pierwsza z racji małej ilości przekupek Rodzaj przesyłki (ekonomiczna/priorytet) do uzgodnienia Prowadzę rozmowę w watku, w którym sie zaczeła, ale jesli ktos ma inne zasady jestem elastyczna Starannie i zgodnie z prawdą opisuje wszystkie przedmioty, tego samego oczekuję od drugiej strony Zdarza mi sie wycofywać z wymianki (oczywiście nie w trakcie negocjacji) kosmetyki które zdecyduje sie przygarnąć ktos z rodziny. Moja wish lista ----> patrz post trzeci ![]() ZAPRASZAM DOKŁADKA 15.01.2011 Mineral flowers - krem na dzień do cery tłustej (seria - Geranium i róża) - odlewka 25-30ml Ekologiczny hydrolat z róży damasceńskiej (z Mazideł) - zostało ok. 35ml (obu produktów pozbywam się z powodu podrażnień po róży ) Ekstrakt z cytryny (z Mazideł) - zostało jakieś 8 z 10 gramów Lush - Mask of Magnaminty - mogę zrobić małą odlewkę (15-20ml), maska ważna do konca lutego Cień firmy Meow w odcieniu Amazon rainforest - próbka użyta kilka razy, oddaje bo jednak nie pasuje mi odcień 1. Glinka zielona, zakupiona na allegro, 45ml, w plastikowym opakowaniu z oskubaną etykietką (taki głupi mam nawyk ![]() 2. Korektor mint (zielony) firmy EDM - próbka 0,75ml 3. Macerat (olej) brzozowy z Mazideł, ważny do 02.2011 , odlewka do 15ml 4. Niacynamid (wit. B3) z Mazideł, ważny do 09.2011, 15ml 5. Pędzel do korektora, Costal Scents, dlugość - 14,5 cm. Stan: użyty i prany jakies 10 razy, nie wypadł z niego ani jeden włosek, ma kilka rysek na tej metalowej cześci, chyba z przechowywania z wypchanej rzeczami kosmetyczce. wymieniam, bo nie przekonałam sie do proszkowych korektorów, a płynne wole paluchem nakładać ![]() 6. Brązer Happynes, EDM, 1ml w strunie raz wypróbowany (od razu ostrzegam że zadnym chlodnym/neutralnym cerom nie podpasuje) 7. Róż SoCo, EDM, 1ml w strunie, próbowany 2-3 razy 8. Róż Misting Well, EDM, 1ml próbka w strunie pochodząca z wymianki, ok 70% zostało 9.L`biotica, Vax, maseczka do włosów słabych i skonnością do wypadania, saszetka 20ml. Ważna do 03.2011 10. Floss Lek, antybakteryjny żel punktowy z serii Ideal skin, 4 saszetki po 2ml, ważny do 01.2011 11. Słoik po pudrze sypkim inglot, z sitkiem, pojemnosc 25g - może być wykorzystany na minerały 12. Regularnie przygotowuję pastę cukrową, mogę sie podzielić z osobami którym to cudo nie wychodzi a chcą spróbować jak działa. Ilość dowolna ;-) Wymienione: Pixie, formuła Natural finish, odcien Trixie 1, tester, użyty dwa razy do próby paskowej Spirulina z Mazideł, ważna do 02.2011, użyta 3 razy, mogę podzielić na odsypki Hydrolat oczarowy BU, ważny do 01.2013, ok. 100ml, mogę podzielić na mniejsze odlewki. Inglot, puder sypki, odcień nr 14, nowy, nigdy nie otwierany, w kartoniku firmowym. Puder bambusowy BU, ważny do 12.2013, 15ml w firmowym opakowaniu lub jakies mniejsze odsypki w stunie (kupiłam całe opakowanie, ale zuzywam tak wolno, że wole go podzielić dopóki jest świeży) oznaczenia w wątku: Dokładki Rezerwacje Wymienione Edytowane przez biala17a Czas edycji: 2011-04-09 o 22:20 Powód: dokładka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
korzonek
Przekupka: 94 pkt / 100% pozyt.
|
Dot.: Kosmetyki naturalne, mineraly i inne ;-)
Coś za:
Hydrolat oczarowy BU, ważny do 01.2013, ok. 100ml, mogę podzielić na mniejsze odlewki. Glinka zielona - odsypka 5ml Puder bambusowy BU, ważny do 12.2013, odsypka w ilosci od 1 do ok. 20ml Inglot, puder sypki, odcień nr 14, nowy, nigdy nie otwierany, w kartoniku firmowym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Można mnie kusić:
- - minerałkami(podkładyw tonacji beżowej/neutralnej, korektory, cienie w chłodnych tonacjach, primery, finishery itp) - BB cremami - cieniami do oczu w chlodnych kolorach (szary, grafit, fiolet, zielen...) - filtrami (SPF 50, najchetniej próbki, odlewki - ogolnie niewielkie ilosci, bo dopiero szukam ideału) - z kosmetyków naturalnych chetnie wypróbuje skladniki polecane to cery problematycznej, sklonnej na zapychanie - z ubran w grę wchodzą jedynie staniki - 28D lub 30C To tak mniej wiecej, konkretne zachcianki opisuje na bieżąco w tym wątku Można smiało proponować inne rzeczy, niezależnie od decyzji odpisuje w max 24h ![]() Edytowane przez biala17a Czas edycji: 2011-01-15 o 17:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
coś za hydrolat oczarowy?
chętnie całe 100ml
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Hej może znajdziesz coś u mnie za:
Hydrolat oczarowy BU, ważny do 01.2013, ok. 100ml, mogę podzielić na mniejsze odlewki. Glinka zielona - odsypka 5ml 3. Kosmetyki drogeryjne Inglot, puder sypki, odcień nr 14, nowy, nigdy nie otwierany, w kartoniku firmowym. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
A wiesz że widziałam Twój wpis na wymiankowym mazidłowym i zastanawiałam sie czy nie napisać co chcesz za oczarowy
![]() W ogóle jakim cudem odkopałaś mój wątek ![]() Muszę zrobić tam porządek, przejrzeć moje rzeczy co mam do oddania. Ale tak jak mówię za oczarowy oddam z chęcią ![]() Spirulinę bym też zgarnęła z chęcią ale byś musiała wtedy coś dobrać, a żebyś coś mogła dobrać to ja muszę uzupełnić wątek ![]() Edytowane przez Kathja Czas edycji: 2010-06-25 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no to super, ze ci cos podpasowalo ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Przeglądam właśnie rzeczy i mi tak wychodzi, że za wiele do oddania to w sumie nie mam.
Muszę porozmyślać co na pewno chcę oddać, myślałam że większość, a tu wychodzi że ja może jeszcze będę używać.. ![]() ![]() Jak możesz to zarezerwuj wstępnie dla mnie i oczar i spirulinę (do zapachu się przyzwyczaiłam ![]() Kurczę mam trochę minerałów różnych ale tak je testuję jakbym chciała a nie mogła :P Także sama nie wiem co mi pasuje a co nie, używam raz tego raz tego, także próbek pewnie nie oddam na razie bo po prostu nie wiem które mi pasują ![]() Mam biga light medium i light neutral EDM więc z nich mogłabym jakąś odsypkę zrobić jeśli taki kolor Cię interesuje, tylko nie używam ich teraz i nie wiem nawet ile tego mi zostało. Z korektorów mam jeszcze sunlighta to z niego też bym mogła zrobić jakąś odsypkę. Postaram się do wieczora ogarnąć te rzeczy, bo dopiero do domu wróciłam ze studiów i generalnie gdzieś to wszystko jest i dam Ci znać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ogarnęłam w końcu te rzeczy, troszkę dodałam.
Odezwij się u mnie. ![]() Przepraszam, że tak długo musiałaś czekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
A powiedz ile spiruliny
![]() ![]() ![]() Domyślam się że spirulinę pewnie wzięłaś tę wersję 10g na spróbowanie ![]() Powiedz mi ile zostało jej ![]() ![]() ![]() ![]() Minta mam jakiś 1ml bo zamawiałam kiedyś na allegro próbki ale mi on nie pasuje, więc nawet nie dosypię więcej chociaż bym chciała.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Ty zużyłaś 2,5g spiruliny a mi zostało 2,5g alantoiny
![]() ![]() Podsumujmy czy ja się nie pogubiłam, bo to co zabieram od Ciebi to wiem - spirulinę i oczarka ![]() ![]() - mazidła, frakcja ~5g - mazidła, alantoina - wyliczeniowo podobno 2,7g ![]() - EDM, int concealer medium, 1ml - EDM, multi-intensive, 1ml - EDM, multi-tasking, 1ml - EDM, mint, 1ml - EDM, ten fioletowy cień, 1ml ![]() - kupka afrykańskiego ![]() ![]() ![]() ![]() A jeszcze chciałam zapytać czy mogę Ci też zabrać pixie? Właściwie to chciałam przetestować formułę cover de lux, bardziej kryjącą, ale może bym zobaczyła i tą ![]() minta, int concealer medium i fioletowy cień znalazłam, także informuję że nie zagubione w czasie przewożenia rzeczy, a pozostałe dwa musze odsypać - także je dostaniesz w woreczkach, bo tych malutkich probóweczek (w których są pozostałe odsypki) nie mam już, w porządku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Testerek podkładu Pixie tez chetnie Ci oddam (zapakowany w woreczek strunowy - usciślam, bo nie napisalam w pierszym poście). mam także w w woreczku strunowym puder Kiss of sun tej firmy, ilosc na jedno - dwa użycia, raczej nie uzyje (bo mimo ze bardzo chwalony to wydaje mi sie ze u mnie robi efekt brzoskwini z wloskami na twarzy ![]() Co do produktow EDM nie ma zadnego problemu, ze są w woreczkach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Te które mam w probóweczkach(fiolkach) to oddam w nich, a tamte 2 pozostałe korektory mam bigi dlatego muszę do woreczka wsypać, bo nie mam niczego innego
![]() Kiss of sun nie testowałam, mogę spróbować ![]() ![]() Czyli co? Dogadane? Adresy na PW? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
dogadane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
To ja Ci zrobię niespodziankę i coś jeszcze wrzucę do testowania, ale Ty o tym nie wiesz na razie
![]() Przesyłam adres ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A przesyłeczkę do ciebie wysłałam dziś w południe, pytalas o hydrolat - pochodzi z BU i jest w plastikowej butelce (zawiazałam go szczelnie w woreczku foliowym). Suche produkty dałam w woreczek firmowy Pixie, a całość oczywiscie w kopertę bąbelkową ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Nie lubię tych butli z BU, szklane z mazideł są o wiele fajniejsze, sobie przeleję
![]() Przepraszam, Cię za ten wzorowy kontakt ze mną ![]() Wysłałam w poniedziałek paczuszkę do Ciebie, mam nadzieję że dojdzie cała i szybciutko ![]() (jak coś to pisz u mnie, bo nie subskrybuję Twojego wątku i dopiero wczoraj się dopatrzyłam, że napisałaś, że wysłałaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Na razie się nie pojawiła, dam znać jak dojdzie i Ciebie proszę o to samo
![]() Pewnie, że plastik o wiele lepszy do wysyłki, bezpieczniej i też lżej, ale do używania fajniej w szklanej ![]() Dobra nie zaśmiecam Ci już wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
dziękuję za propozycję, przemyślę ją na spokojnie czy potrzebne mi takie z pompką
![]()
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
up up
Zrobiłam porządek w watku i małą dokladkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Witaj znajdziesz coś u mnie za pędzelek wax i flos lek?,
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
czesc, niestety nie wypatrzylam niczego wiekszego za pędzel. Podobają mi sie za to
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
2. Puder bambusowy BU, ważny do 12.2013, 15ml w firmowym opakowaniu lub jakies mniejsze odsypki w stunie (kupiłam całe opakowanie, ale zuzywam tak wolno, że wole go podzielić dopóki jest świeży)
3. Macerat (olej) brzozowy z Mazideł, ważny do 02.2011 , odlewka do 15ml coś u mnie za powyższe? odpisz proszę w moim wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=455194 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.