|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Odchudzanie.
Czy podczas chudnięcia ponoć zostaje nadmiar skóry , i dlatego moje pytania dotyczy właśnie tego. Czy podczas odchudzania można ominąć problem z "nadmiarem skóry" ?? czy są na to specjalne ćwiczenia ? które zmniejszają takie właśnie ową skórę
![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie.
odchudzanie się to nie tylko dieta a ćwiczenia także, cokolwiek, bieganie rower, basen, siłownia czy jakieś ćwiczenia z płytą są niezbędne aby zapobiedz właśnie temu nadmiarowi skóry który towarzyszy diecie nie łączonej z ćwiczeniami.
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Nie można zbyt szybko tracić wagi,bo wtedy która nie ma czasu,żeby się obkurczać.należy dużo pic wody stosować zbilansowaną dietę oraz regularnie ćwiczyć.natomiast jak ktoś ma sporo do zrzucenia i stosuje drakońskie diety lub głodówki to może tak się stać,że zostanie mu nadmiar skóry,tego stanu nie da sie juz cofnąc.ja niestety tak mam na brzuchu:/
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
To zależy jak duża jest nadwaga.Po drugie tempo chudnięcia. Po trzecie osiągnięta waga.Po czwarte wiek. Jak masz mniej niż 25 lat to wszystko szybciej wraca do normy. Źle rokują w tej kwestii też częste wahania wagi. Ale załóżmy, że schudniesz i trochę ci skóra wisi jak np. siedzisz to zawsze możesz zacząć ćwiczenia takie by sflaczałą skórę wypełniły mięśnie.Pytanie jak bardzo jest sflaczała. No i dużą ilość skóry na brzuchu ciężko jest chałupniczo doprowadzić do zadowalającego stanu, aczkolwiek oglądałam kiedyś program w którym kobieta po ciąży z fatalnie wyglądającym brzuchem została poddawana regularnym masażom ( ugniatanie,pocieranie) i o dziwo brzuch jej się obkurczył. W czasie takiego masażu wytwarzany jest podobno intensywnie kolagen. Tyle pamiętam bo to strasznie dawno było.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.