Klon? i czarna lista na forum zakupowym - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-05, 12:09   #1
Hardwoman
Rozeznanie

Klon? i czarna lista na forum zakupowym

Witam mój nick jak po lewej stronie widać to hardwoman.. Moja siostra rodzona z która mieszkam rownież ma tu konto lecz trafiła na czarna listę nie wiem za co, jednak ja zostałam dopisana jako KLON. Nie rozumiem tego tzn ze ja już nie mów bać udziału bo korzystamy z tych samych komputerów? Proszę o odpowiedz bo nurtuje mnie te pytanie.. Moja przyjaciółka czasem się logowala u mnie to znaczy ze i ona zostanie wpisana? Proszę o odpowiedz dziękuje
Hardwoman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-05, 21:57   #2
aniolek-tasmanski
Administrator

Dot.: Klon?

Cytat:
Napisane przez Hardwoman Pokaż wiadomość
... lecz trafiła na czarna listę nie wiem za co, ...
trafiła na czarną liste forum zakupowego, powód:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...0&postcount=25
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...20&postcount=1

wsapjestsuper i klon: sylwinka134, Hardwoman

Cytat:
jednak ja zostałam dopisana jako KLON. Nie rozumiem tego tzn ze ja już nie mów bać udziału bo korzystamy z tych samych komputerów?
System wykrywa, że z jednego komputera logowano się na wizaż z trzech różnych kont. Nikt nie jest w stanie stwierdzić czy była to jedna osoba ktora posiada trzy rózne konta, czy trzy różne osoby o różnych kontach

Cytat:
Proszę o odpowiedz bo nurtuje mnie te pytanie.. Moja przyjaciółka czasem się logowala u mnie to znaczy ze i ona zostanie wpisana? Proszę o odpowiedz dziękuje
w takiej sytuacji zostałaś wpisana jako klon. Proponuje sprawę wyjaśnić z moderatorami forum Wspólne Zakupy i przekonac ich że konta wymienione jako klony nie maja nic wspolnego z kontem wpisanym na czarną liste.

aniolek

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2011-08-05 o 21:59
aniolek-tasmanski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-06, 09:29   #3
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Raczej nie da się przekonać. Mieliśmy tysiące tłumaczeń o siostrach, braciach, kuzynkach i przyjmujemy jedyne BEZPIECZNE rozwiązanie - blokujemy. Bezpieczne dlatego, że ban za spam jest u nas jednoznaczny - jego zniesienie w 99,9% przypadków kończy się ponownym spamem. Natychmiast lub za kilka dni...
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-09, 14:41   #4
ssaruskaa
Zadomowienie

To powinna być jakaś weryfikacja jaka jest chociażby na szafie. Ja swojej koleżance tez pokazałam jak się może wymieniać (korzystałam z jej kompa) i może tez mnie zablokuja
ssaruskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-09, 16:32   #5
Hardwoman
Rozeznanie

Dokładnie to wrzucanie do jednego wora koleZanka chciała się u mnie zalogować ale dobrze ze tego nie zrobiła nie wiem jak to można udowonic ale to trochę głupie noże się nie znam nie wiem ale to mnie już dyskryminuje z zamówienia mimo iż mam tu konto od niedawna
Stary 2011-08-11, 23:13   #6
Ćwirka
ćwir ćwir

Dot.: Klon? i czarna lista na forum zakupowym

9 tłumaczeń na 10 dziwnym trafem brzmi: to moja siostra... A potem organiztorki zostają z zamówionymi butami, a pieniędzy za nie brak na koncie, bo taka ułaskawiona Wizażanka mająca "niedobrą siostrę" poszła hen.
Stary 2011-08-11, 23:16   #7
Hardwoman
Rozeznanie

... Tylko ze ja prawdę mowie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-16, 12:22   #8
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Hardwoman Pokaż wiadomość
... Tylko ze ja prawdę mowie
Bardzo możliwe, ale nie mamy jak zweryfikować tego, że mówisz prawdę.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-16, 07:12   #9
jolek68
Raczkowanie

Witam!!!
Mam podobny problem ale nie z zakupami a raczej z funkcjonowaniem na forum...
moja córcia i ja mamy tu konto(ja dopiero od wczoraj), zakupów dokonujemy na jej koncie ale czasami logując się na forum korzystamy z jednego komputera(domowego) i moje pytanie, czemu nie można tak funkcjonować???
mnie konto potrzebne jest głównie do pisania i oglądania pewnych rzeczy które można zobaczyć jedynie będąc zalogowanym a na córki koncie dokonujemy zakupów...
czyli, jeśli nie chcę mieć problemów to muszę np usunąć swoje konto bo inaczej dostaniemy bana czy jakiegoś tam klona...
jolek68 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-23, 21:02   #10
aniolek-tasmanski
Administrator

Cytat:
Napisane przez jolek68 Pokaż wiadomość
.... jeśli nie chcę mieć problemów to muszę np usunąć swoje konto bo inaczej dostaniemy bana czy jakiegoś tam klona...
Nie, możesz używać dwóch kont ( a nawet więcej) tak jak to robisz do tej pory, bana za to nie dostaniesz, nawet jeśli system wykrywa konta jako klony.
Problem pojawi sie, jeśli jedno z kont dostanie bana np:. za złamanie jakiegoś punktu w regulaminie Forum, wtedy bana "otrzymują" w spadku pozostałe konta wykryte jako klony.

aniolek

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2011-09-23 o 21:04
Stary 2011-09-24, 19:35   #11
jolek68
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniolek-tasmanski Pokaż wiadomość
Nie, możesz używać dwóch kont ( a nawet więcej) tak jak to robisz do tej pory, bana za to nie dostaniesz, nawet jeśli system wykrywa konta jako klony.
Problem pojawi sie, jeśli jedno z kont dostanie bana np:. za złamanie jakiegoś punktu w regulaminie Forum, wtedy bana "otrzymują" w spadku pozostałe konta wykryte jako klony.

aniolek
dzięki za odpowiedź dobrze że jednak możemy nadal normalnie tu funkcjonować to bardzo ciekawe forum i dzięki że możemy tu razem z Wami być
jolek68 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-24, 19:52   #12
aniolek-tasmanski
Administrator

Cytat:
Napisane przez jolek68 Pokaż wiadomość
dzięki za odpowiedź dobrze że jednak możemy nadal normalnie tu funkcjonować to bardzo ciekawe forum i dzięki że możemy tu razem z Wami być
Cieszymy się, że podoba Ci sie tutaj

aniolek
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości