Ustawienie stołów na sali weselnej - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-02, 22:28   #1
alishia123
Raczkowanie

Lightbulb

Ustawienie stołów na sali weselnej

Hej jak można ustawić stoły na sali weselnej ?
Jak wy je ustawiacie ?
Bo tak się teraz zastanawiam jak ustawić stoły , gdyż moja rodzinka jest mała a mojego TŻ duża i chciałabym je tak ustawić , żeby nie było widać tej różnicy i żeby rodzinki siedziały razem. Nie chciałabym ustawić stołów w kształcie litery U . Pozdrawiam

http://www.fotografia.slubna.com.pl/...1-06-25/02.jpg

Edytowane przez alishia123
Czas edycji: 2011-02-03 o 18:36
alishia123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-02, 23:23   #2
takaya
Zakorzenienie

Dot.: Ustawienie stołów na sali weselnej

nie rozumiem, chcesz ich rozsadzić tak by twoja rodzina nie siedziała z rodziną TŻta? Byłam na takim weselu i nie jest to dobry pomysł, całe wesele podzieliło się na dwa obozy... Moim zdaniem jeśli stoły sa tradycyjne to powinniście pozwolić ludziom siadać tak jak chcą
My będziemy mieli okrągłe stoliki i sadzamy po 8, 10 osób przy jednym, przed sala będzie mapa stołów każdy zerknie przy którym nr widnieje jego nazwisko a jak znajdzie się przy stoliku to odnajdzie winietkę
takaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-02, 23:52   #3
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Tez za bardzo nie rozumiem pytania?
Bo to brzmi tak jakby twoja rodzina siedziała z prawej strony sali a TŻta z lewej i jak to zrobić żeby nikt nie zauważył ilu gości brakuje z jednej strony.

U mnie bedą stoły owalne po 16-18 osób i podobnie jak takaya beda winietki i plan sali gdzie każdy znajdzie swoje miejsce.
Ale nie mam zamiaru koncentrować stołów swojej rodziny w jednym obozie a TŻta w drugim.

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-02, 23:59   #4
takaya
Zakorzenienie

My będziemy dzielić na młodsze i starsze towarzystwo Nasze pokolenie będzie miało stoliki bliżej siebie ale nie będziemy dzielić sali na "moją i jego" stronę
Stary 2011-02-03, 00:16   #5
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez takaya Pokaż wiadomość
My będziemy dzielić na młodsze i starsze towarzystwo Nasze pokolenie będzie miało stoliki bliżej siebie ale nie będziemy dzielić sali na "moją i jego" stronę
To jest oczywiste Tez nie mam zamiaru sadzać cioci z wujkiem a obok nich moich 20 kilku letnich kuzywów bo umarli byz znudów

A poza tym wesele jest impreza na której rodziny maja się poznać i zintrgrować

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-03, 00:38   #6
Roougee
Zadomowienie

Ja będę miała ustawienie stołów w podkowę, i planuję po lewej stronie usadzić starszyznę a po prawej stronie "młodzież" rodziny będą siedziały naprzeciw, czyli po 1 stronie rodzina TŻ a po drugiej stronie stołu moja.

Roougee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-03, 07:56   #7
badziabadzia
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie to samo mam w planach
Cytat:
Napisane przez Roougee Pokaż wiadomość
Ja będę miała ustawienie stołów w podkowę, i planuję po lewej stronie usadzić starszyznę a po prawej stronie "młodzież" rodziny będą siedziały naprzeciw, czyli po 1 stronie rodzina TŻ a po drugiej stronie stołu moja.
i tak powinno byc wesele ma łączyć rodziny!! jak usiądą naprzeciw siebie to nie ma mowy żeby chociaż jednego słowa między sobą nie zamienili
badziabadzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-03, 18:38   #8
alishia123
Raczkowanie

Cytat:
nie rozumiem, chcesz ich rozsadzić tak by twoja rodzina nie siedziała z rodziną TŻta? Byłam na takim weselu i nie jest to dobry pomysł, całe wesele podzieliło się na dwa obozy... Moim zdaniem jeśli stoły sa tradycyjne to powinniście pozwolić ludziom siadać tak jak chcą
My będziemy mieli okrągłe stoliki i sadzamy po 8, 10 osób przy jednym, przed sala będzie mapa stołów każdy zerknie przy którym nr widnieje jego nazwisko a jak znajdzie się przy stoliku to odnajdzie winietkę

A więc chodzi mi o to żeby właśnie ich połączyć żeby wszyscy siedzieli razem nie chce ustawiać stołów w układzie litery U czy jak to się nazywa.

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

My nie będziemy mieć winietek , bo nam się to nie podoba . Chciałabym właśnie uniknąć ustawienia stołów w podkowę .

Stary 2011-02-03, 18:57   #9
Anduina
Raczkowanie

U nas wyglądało to mniej więcej tak jak w załączniku. Przy yym długim stole siedzieliśmy my i młodsza część gości, a wujki i ciotki przy tych stolikach mniejszych. Wszytsko było odzielone taką ścianką z drzwi od części tanecznej.

Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg j.jpg (10,9 KB, 29 załadowań)

Wymiana książkowia
Anduina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-03, 19:15   #10
alishia123
Raczkowanie

Ja znalazłam jakieś układy stołów na pewnej stronie . Który jest układ najlepszy ? Ten układ w kszcztałcie listery U mi się nie podoba ( ostatni obrazek )

Edytowane przez alishia123
Czas edycji: 2011-02-22 o 19:44
Stary 2011-02-03, 19:57   #11
takaya
Zakorzenienie

Na większości wesel (poza jednym) młodzi mieli swój własny stół (oni +świadkowie +os towarzyszące) i w sumie jeśli nie mielibyśmy okrągłych stolików to taki układ byśmy wybrali:
stoły.jpg

Krótki stół młodych i długie stoły pozostałych gości. Zazwyczaj były trzy i każdy siadał jak chciał
Stary 2011-02-03, 20:05   #12
alishia123
Raczkowanie

Cytat:
Na większości wesel (poza jednym) młodzi mieli swój własny stół (oni +świadkowie +os towarzyszące) i w sumie jeśli nie mielibyśmy okrągłych stolików to taki układ byśmy wybrali:
Załącznik 3716346

Krótki stół młodych i długie stoły pozostałych gości. Zazwyczaj były trzy i każdy siadał jak chciał

No to też dobry układ w sumie

Stary 2011-02-08, 09:49   #13
setsiaq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alishia123 Pokaż wiadomość
No to też dobry układ w sumie
Też bym optowała za tym Wyróżnieni są tylko Ci, którzy siedzą przy stole z młodymi, a pozostali już prawie na równo.
A może jednak zrobić winietki i pousadzać gości np wg wieku? Bo starsi (dziadkowie i wujostwo) na pewno będą mieli ze sobą jakieś tematy i młodzi tak samo. No i szybciej się zintegrują Ja byłam kiedyś na weselu gdzie młodzi sadzali na zmianę. Raz para od młodej, raz od młodego. Przy rosole jeszcze było trochę sztywno, ale przy drugim daniu już się pogaduchy rozkręciły
Na Twoim miejscu alishia123 bałabym się właśnie pozwalania gościom na wybór miejsca. Chcesz połączyć obie rodziny, co jest super pomysłem, tylko wydaje mi się, że jak będą siadać sami, to porobią się takie małe grupki rodzinne...
setsiaq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 20:14   #14
linaya
astro-loszka

U mnie będą stoły okrągłe, po 8-10 osób przy każdym stole. Tylko my i świadkowie będziemy siedzieć przy prostokątnym. Do tego będzie szwedzki stół, na swoich stołach goście będą mieli tylko napoje.
Stary 2011-02-11, 11:55   #15
aneta06082011
Przyczajenie

Witam wszystkich serdecznie, mam na imię Aneta i jestem tutaj nowa, więc proszę o troszkę cierpliwości w razie moich błędów

Kuba oświadczył się mi w naszą drugą rocznicę, wszystko było wymarzone, pierścionek, kwiaty Ślub mamy zaplanowany na 06.08.2011 w Karczmie Michelle w Jankowicach.

Będę ustawiała stoły po dwóch stronach sali, tak jak mają to w standardzie ponieważ na środku jest parkiet. Po "naszej" stronie posadzimy młodych ponieważ jest tam klimatyzacja (tak nam poradzili) osoby starsze mogą narzeka na klimatyzację i prosić o wyłączenie, więc Wam też proponuję to rozważyć. Pozostałych gości posadzę chyba rodzinami ale przy jednym długim stole, będę starała się dopasować, aby każdy miał z kim porozmawiać

Życzę Wam powodzenia w planowaniu

aneta06082011 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-12, 10:40   #16
Aneksss
Raczkowanie

u mnie jest troszkę problem, nie wiem jak podzielić gości, bo będą musieli siedziec w dwoch salach, sale sa długie i raczej wąskie, wiec nie wiem czy próbować opcji ze stolikami okrągłymi, nie wiem też, jak podzielić gości, zeby nie poczuli się urażeni (ludzie są różni), ze jedni siedzą na sali z parą młodą a inni nie. Pierwszy pomysł jest taki, żeby w sali z parą młodą siedzieli : rodzice, babcie, ciotki i wujkowie, w drugiej sali młodzież: rodzeństwo, kuzynostwo, znajomi. Co Wy na takie rozwiązanie?
Aneksss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości