|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Ustawienie stołów na sali weselnej
Hej jak można ustawić stoły na sali weselnej ?
Jak wy je ustawiacie ? Bo tak się teraz zastanawiam jak ustawić stoły , gdyż moja rodzinka jest mała a mojego TŻ duża i chciałabym je tak ustawić , żeby nie było widać tej różnicy i żeby rodzinki siedziały razem. Nie chciałabym ustawić stołów w kształcie litery U . Pozdrawiam ![]() Edytowane przez alishia123 Czas edycji: 2011-02-03 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ustawienie stołów na sali weselnej
nie rozumiem, chcesz ich rozsadzić tak by twoja rodzina nie siedziała z rodziną TŻta? Byłam na takim weselu i nie jest to dobry pomysł, całe wesele podzieliło się na dwa obozy... Moim zdaniem jeśli stoły sa tradycyjne to powinniście pozwolić ludziom siadać tak jak chcą
![]() My będziemy mieli okrągłe stoliki i sadzamy po 8, 10 osób przy jednym, przed sala będzie mapa stołów każdy zerknie przy którym nr widnieje jego nazwisko a jak znajdzie się przy stoliku to odnajdzie winietkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tez za bardzo nie rozumiem pytania?
Bo to brzmi tak jakby twoja rodzina siedziała z prawej strony sali a TŻta z lewej i jak to zrobić żeby nikt nie zauważył ilu gości brakuje z jednej strony. U mnie bedą stoły owalne po 16-18 osób i podobnie jak takaya beda winietki i plan sali gdzie każdy znajdzie swoje miejsce. Ale nie mam zamiaru koncentrować stołów swojej rodziny w jednym obozie a TŻta w drugim.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
My będziemy dzielić na młodsze i starsze towarzystwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A poza tym wesele jest impreza na której rodziny maja się poznać i zintrgrować ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja będę miała ustawienie stołów w podkowę, i planuję po lewej stronie usadzić starszyznę a po prawej stronie "młodzież"
![]()
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A więc chodzi mi o to żeby właśnie ich połączyć żeby wszyscy siedzieli razem nie chce ustawiać stołów w układzie litery U czy jak to się nazywa. ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- My nie będziemy mieć winietek , bo nam się to nie podoba . Chciałabym właśnie uniknąć ustawienia stołów w podkowę . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
U nas wyglądało to mniej więcej tak jak w załączniku. Przy yym długim stole siedzieliśmy my i młodsza część gości, a wujki i ciotki przy tych stolikach mniejszych. Wszytsko było odzielone taką ścianką z drzwi od części tanecznej.
Pozdrawiam
Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrtyobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką Wymiana książkowia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja znalazłam jakieś układy stołów na pewnej stronie . Który jest układ najlepszy ? Ten układ w kszcztałcie listery U mi się nie podoba ( ostatni obrazek )
Edytowane przez alishia123 Czas edycji: 2011-02-22 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Na większości wesel (poza jednym) młodzi mieli swój własny stół (oni +świadkowie +os towarzyszące) i w sumie jeśli nie mielibyśmy okrągłych stolików to taki układ byśmy wybrali:
stoły.jpg Krótki stół młodych i długie stoły pozostałych gości. Zazwyczaj były trzy i każdy siadał jak chciał |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No to też dobry układ w sumie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Też bym optowała za tym
![]() A może jednak zrobić winietki i pousadzać gości np wg wieku? Bo starsi (dziadkowie i wujostwo) na pewno będą mieli ze sobą jakieś tematy i młodzi tak samo. No i szybciej się zintegrują ![]() ![]() Na Twoim miejscu alishia123 bałabym się właśnie pozwalania gościom na wybór miejsca. Chcesz połączyć obie rodziny, co jest super pomysłem, tylko wydaje mi się, że jak będą siadać sami, to porobią się takie małe grupki rodzinne... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
astro-loszka
|
U mnie będą stoły okrągłe, po 8-10 osób przy każdym stole. Tylko my i świadkowie będziemy siedzieć przy prostokątnym. Do tego będzie szwedzki stół, na swoich stołach goście będą mieli tylko napoje.
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich serdecznie, mam na imię Aneta i jestem tutaj nowa, więc proszę o troszkę cierpliwości w razie moich błędów
![]() Kuba oświadczył się mi w naszą drugą rocznicę, wszystko było wymarzone, pierścionek, kwiaty ![]() Będę ustawiała stoły po dwóch stronach sali, tak jak mają to w standardzie ponieważ na środku jest parkiet. Po "naszej" stronie posadzimy młodych ponieważ jest tam klimatyzacja (tak nam poradzili) osoby starsze mogą narzeka na klimatyzację i prosić o wyłączenie, więc Wam też proponuję to rozważyć. ![]() ![]() Życzę Wam powodzenia w planowaniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
u mnie jest troszkę problem, nie wiem jak podzielić gości, bo będą musieli siedziec w dwoch salach, sale sa długie i raczej wąskie, wiec nie wiem czy próbować opcji ze stolikami okrągłymi, nie wiem też, jak podzielić gości, zeby nie poczuli się urażeni (ludzie są różni), ze jedni siedzą na sali z parą młodą a inni nie. Pierwszy pomysł jest taki, żeby w sali z parą młodą siedzieli : rodzice, babcie, ciotki i wujkowie, w drugiej sali młodzież: rodzeństwo, kuzynostwo, znajomi. Co Wy na takie rozwiązanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.