|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wizzairem do Paryża
Hej dziewczyny
![]() W piątek jadę do Paryża z lotniska w Gdańsku (linia wizzair). Tnę po kosztach, więc nie biorę bagażu rejestrowanego, tylko podręczny. Oczywiście wszystkie płyny w pojemności do 100 ml i maksymalna waga bagażu to 10 kg. Ale w związku z wyjazdem mam kilka pytań: 1. Mój bagaż podręczny przekracza dosłownie o 2 cm dopuszczalne wymiary (na długości jak weźmiemy pod uwagę kółka) i na szerokości też około 2 cm. Mogą się o to przyczepić? 2. Jest jakiś wymóg ile płynów do 100 ml mogę ze sobą zabrać? Bo jak spakowałam małą wersję szamponu, żelu pod prysznic, antyperspirant, podkład, perfumy to ta torebeczka foliowa jest jakby to delikatnie ująć wypchana po brzegi i zastanawiam się czy nikt nie będzie robił mi z tego powodu problemów. 3. Jak z ceną 0,7 wódki na bezcłówce? Zbliżona do ceny sklepowej, wyższa, niższa? Dzięki za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wizzairem do Paryża
1. jak upchniesz do stojaka (w razie wyraźnej prośby ze stroby obsługi lotniska) to jest ok (a stojaki są ciut większe od wymaganych wymiarów)
2. suma nie może przekraczać 1l 3. to zależy...jaka wódka, jaka promocja-czyste zwykłe wódki sa bez rewelacji cenowej 5zł w tą czy tamtą to żadna róznica (no ale zmuszona jesteś kupić w bezcłowej, bo do podręcznego nie wsadzisz takiej butli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
do stojaka?
Suma nie przekracza 1 l, wyszło coś około 650 ml, ale no taka napchana ta torba :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie przejmuj się, czasami sprawdzają dokładnie te woreczki, czasami nie jak masz np.10buteleczek po 100ml jest ok, a jak je tam upchnąć to inna bajka ![]() http://www.fly4free.pl/oszczedzamy-1...-z-podrecznym/ tu masz fote takiego kosza na bagaż Edytowane przez dorka1980 Czas edycji: 2011-01-31 o 11:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Co do wielkosci bagazu - zalezy kiedy lecisz. Ja zazwyczaj latalam Wizzarem na trasie Katowice- Rzym i nigdy nie mialam problemu az do wylotu z Polski 7 stycznia. Okres poswiateczny, ludzi pelno a tu podchodzi pan i kaze wazyc i wkladac torby do stojakow. Moja ma plastikowa wystajaca raczke i wlasmnie o nia jest wieksza 2, 3 cm. I co - doplata 272 zl!
![]() Pan powiedzial ze bagaz ma sie zmiescic w stelaz i koniec. Zadnych ze raczka wystaje - nie obchodzi go. ![]() Teraz nie wiem czy jak bede leciec do Polski znowu czy nie poszukam innej torby. Ale powtarzam - pierwszy raz tekie cos bylo jak latam juz pare ladnych lat. Moze musieli straty przez wulkan i snieg sobie odrobic ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Pamiętaj tylko, że wszystkie rzeczy zakupione w bezcłówce musisz schowac do tego bagażu podręcznego.... Pamiętam jak przy wejściu na pokład kazali mi upychac kilka paczek czekoladek (miały byc prezentem) ..
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Wezmę ze sobą o wiele mniejszą torbę na lotnisko - i jeśli się do mnie przyczepią o te 2 cm to wtedy po prostu pójdę się przepakować do tej mniejszej. Chyba to możliwe? :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
No coz - ja tez bylam w szoku!
![]() Ostatnio leciala wizzarem znajoma i nie bylo wazenia bagazu podrecznego ani wkladania do stelazu. Moze wiec w okresie swiatecznym takie restrykcje - oby bo juz zastanawialam sie jak ta raczke urwac ![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Ja już myślę o śrubokręcie, żeby te kółka odkręcić :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Co ty - kolka sa potrzebne ale ta raczka od gory juz nie - bo jest ta wysuwana - ktora nie odstaje
![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.