|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Duży problem
Hmmm, jak w temacie mam duży problem komputerowy, który dla Was pewnie jest banalny, ale ja nie wiem co zrobić i nie za bardzo mam kogo spytać, bo wszytskie osoby w moim otoczeniu są równei "zdolne komputerowo" jak ja
![]() Chodzi o to ,że zupelnie nei mogę oglądać żadnych zdjęć zapisanych na dysku, ostatnio np. nie mogłam obejrzeć zdjęć ze studniówki koleżanki zapisanych na płycie ![]() ![]() ![]() ![]()
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Duży problem
A jak wygląda ikonka widoczna przy plikach jpg? Taki widnowsowy znaczek, czy coś innego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ikonka wygląda jak kartka z zagiętym rogiem i na dole w prawym rogu ta "niby-kartka" ma dużą czerwoną literkę A.
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
To chyba masz przypisane pliki .jpg do programu, którego nie masz już na dysku
![]() Spróbuj tak: Start--->Ustawienia--->Opcje folderów--->zakładka: "Typy plików" Zajdź "Obraz JPEG", kliknij dwa razy. W okienku, które Ci się otworzy, zaznacz "Open", a następnie- edit. W polu "Aplikazja używana do wykonywania akcji" zmień program na jakiś, który masz, np. Internet Explorer. Zrób to ze wszystkimi "Obrazami JPEG", bo pewnie będziesz miała 4- każdy tyczy się innego rozszerzenia. Podejrzewam, że to powinno pomóc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Hmmmm słoneczko zrobiłam tak jak mowiłaś doszłam do aplikacji używanej do wykonywania akcji (obecnie w tym okienku jest zapisane coś takiego, kopiuję dokładnie-"C:\PROGRA~1\INTERN~1\iex plore.exe" -nohome), skasowałam to i wpisałam Internet Explorer, na co wyślwietliła mi się tablica:Nie można odnaleźć podanego programu. Sprawdź czy nazwa pliku i ścieźka są poprawne. I tu utknęłam
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
A może po prostu ściągnij sobie np. program irfanview do przeglądania zdjęć, darmowy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Bo nie możesz wpisać samo "Internet Explorer", tylko podać ścieżkę do niego, u mnie jest to: C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE
Ale najlepiej ściągnij sobie jakiś inny program, zainstaluj go i napisz ścieżkę do niego (aż do pliku .exe) |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Aaaa dziękuję ślicznie już się udało- w tych typach plikach wybrałam zamiast obraz jpeg plik jpg, który miał własnie tę dziwną ikonkę z dużym A i wpisałam ścieżke do Internet Explorera i...udało się! Ale jestem zadowolona- mała rzecz a cieszy
![]() Dziekuje Wam obu za pomoc- jesteście kochane ![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.