Do Szefa: Prywatny wątek - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-25, 15:34   #1
samira22
BAN stały

GG do samira22
Exclamation

Prywatny wątek

Czy jest możliwość stworzenia zamkniętego wątku? Tak, żeby nikt "obcy" nie mógł wchodzić i czytać posty? Ostatnio na wątku w odchowalni : "Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki" miałyśmy nie miłą sytuację, spowodowało to iż zaczęłyśmy się przenosić na inne fora, a bardzo chciałybyśmy zostać na wizażu... Jeśli dałoby radę zrobić coś w tej sprawie to byłoby super.
Np. można będzię wejść na forum po wysłaniu maila do założycielki wątku i jej akceptacji... czekamy na szybką odpowiedź...

Edytowane przez samira22
Czas edycji: 2009-01-25 o 15:38
samira22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 15:57   #2
aniolek-tasmanski
Administrator

Dot.: Prywatny wątek

Cytat:
Napisane przez samira22 Pokaż wiadomość
Czy jest możliwość stworzenia zamkniętego wątku? Tak, żeby nikt "obcy" nie mógł wchodzić i czytać posty?
to technicznie prawie niewykonalne

Cytat:
Np. można będzię wejść na forum po wysłaniu maila do założycielki wątku i jej akceptacji... czekamy na szybką odpowiedź...
to technicznie niewykonalne

ale:
Gdyby utworzyc nowe forum, przeniesc tam Wasz watek, ustanowac moderatora forum ktory mialby uprawnienia do dodawania osob do grupy wczesniej stworzonej ktore moga zobaczyc/wejsc i pisac na tym nowym forum.
Kto by pisal takie prosby do moderatora u udzial w watku ktory jest na forum do ktorego aby wejsc trzeba mniec specjalne uprawnienia

Ogolnie mnustwo zabawy i malo wykonalne
ale ostatecznia decyzja nalezy do ZLO

aniolek
aniolek-tasmanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 18:29   #3
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Jest też możliwość założenia prywatnego klubu, do którego wstęp maja tylko osoby zatwierdzone przez założyciela klubu.

O jakich niemiłych sytuacjach piszesz? Nowe osoby zaczęły psuć atmosferę i rozwalać wątek? Zgłaszajcie takie sprawy do moderatora, czasem PW od moda z prośbą o zmiane tonu wypowiedzi czy zaprzestanie czepiania się słówek może zdziałać cuda.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655

Edytowane przez Aggie125
Czas edycji: 2009-01-25 o 18:30
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 18:38   #4
samira22
BAN stały

GG do samira22

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Jest też możliwość założenia prywatnego klubu, do którego wstęp maja tylko osoby zatwierdzone przez założyciela klubu..
Tak, ale posty widzą wszyscy, a nie tylko zaproszone osoby.... Może jednak złośliwiec coś zaradzi... super by było, żeby wątek był prywatny...
Stary 2009-01-25, 20:15   #5
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

to co wydarzyło się na wątku na forum Mama z klasą jest dość poważnym problemem.
Dla zainteresowanych-> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1203
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1211

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 20:19   #6
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Konto usunięte

Mi sie wydaje, ze problem jest wyolbrzymiony. Fakt, aniajarosz mogla sie poczuc zagrozona, ale w koncu jest to forum publiczne, nie trzeba sie nawet logowac, zeby moc czytac posty.
A teraz zaczyna sie masowa panika, uciekanie z wizazu itp
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 20:22   #7
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1065815 9]Mi sie wydaje, ze problem jest wyolbrzymiony. Fakt, aniajarosz mogla sie poczuc zagrozona, ale w koncu jest to forum publiczne, nie trzeba sie nawet logowac, zeby moc czytac posty.
A teraz zaczyna się masowa panika, uciekanie z wizazu itp[/quote]oczywiście, ucieczka, kasowanie zdjęć nie jest wyjściem, ale tak samo bagatelizowanie problemu nim nie jest.
Ja po takim czymś też bym się wystraszyła

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-25, 20:30   #8
Konto usunięte

Wyjsciem jest (moim zdaniem):
- przyciecie zwierzen, nie wklejanie zdjec, jesli obawiamy sie rozpoznania czy kopowiania ich
- moze nie zbagatelizowanie, ale pogodzenie sie z tym, ze to jest internet i kazdy moze czytac co tylko zechce
- nie podawanie linkow do blogow czy galerii

PS. Pa juz dawno przestalam opisywac na forum szczegoly zycia prywatnego a zdjecia przesylam zainteresowanym poczta mailowa
Stary 2009-01-25, 20:43   #9
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
to co wydarzyło się na wątku na forum Mama z klasą jest dość poważnym problemem.
Dla zainteresowanych-> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1203
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1211
zamieszczanie zdjęć w internecie oznacza zwykle zgodę na ich oglądanie przez każdego, dla mnie nie jest argumentem za niszczeniem forum sytuacja wynikająca z faktu, że ktoś te zdjęcia zobaczył... choć dla niektórych to chyba dość duże odkrycie, jak mniemam.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 21:04   #10
JagnaK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
zamieszczanie zdjęć w internecie oznacza zwykle zgodę na ich oglądanie przez każdego, dla mnie nie jest argumentem za niszczeniem forum sytuacja wynikająca z faktu, że ktoś te zdjęcia zobaczył... choć dla niektórych to chyba dość duże odkrycie, jak mniemam.

Tyle ze tu nie o zdjecia konkretnie chodzi tylko o tzw szpiegowanie i nekanie, tudziez pisanie dwuznacznych postow ktore mozna odbierac jako probe zastraszenia.
JagnaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-25, 21:08   #11
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez JagnaK Pokaż wiadomość
Tyle ze tu nie o zdjecia konkretnie chodzi tylko o tzw szpiegowanie i nekanie, tudziez pisanie dwuznacznych postow ktore mozna odbierac jako probe zastraszenia.
I co mam zrobic?
Zamknac watek? Czy nauczyc naiwne kobiety, ze internet jest mieszkaniem nie tylko milych ludzi, ale tez chorych, nieleczonych psychopatow? Sam nie wiem, niech sie zastanowie...
Stary 2009-01-25, 21:08   #12
a260
Raczkowanie

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1065815 9]Mi sie wydaje, ze problem jest wyolbrzymiony.p[/quote]

To nie jest wyolbrzymienie problemu, ale próba zapobieżenia ewentualności powstania prawdziwego i dużo poważniejszego problemu...
Stary 2009-01-25, 21:10   #13
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez a260 Pokaż wiadomość
To nie jest wyolbrzymienie problemu, ale próba zapobieżenia ewentualności powstania prawdziwego i dużo poważniejszego problemu...
To jest - jak dla mnie - panikarska reakcja na pismo internetowego psychola. Zapewnia, ze tak jak to wyglada teraz, nie wzbudzi zadnej reakcji ze strony administracji forum.
Stary 2009-01-25, 21:17   #14
JagnaK
Zadomowienie

Cytat:
I co mam zrobic?
Zamknac watek? Czy nauczyc naiwne kobiety, ze internet jest mieszkaniem nie tylko milych ludzi, ale tez chorych, nieleczonych psychopatow? Sam nie wiem, niech sie zastanowie...

Nie wiem co masz zrobic, ty tu jestes adminem. I dlatego zwracamy sie do Ciebie, ale nie musisz zachodzic w glowe same problem rozwiazalysmy...
Stary 2009-01-25, 21:18   #15
JagnaK
Zadomowienie

Cytat:
To jest - jak dla mnie - panikarska reakcja na pismo internetowego psychola. Zapewnia, ze tak jak to wyglada teraz, nie wzbudzi zadnej reakcji ze strony administracji forum.
No wlasnie dla Ciebie, a widze ze jesli chodzi o glowne zainteresowane to problem sie bagatelizuje...
Stary 2009-01-25, 21:19   #16
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez a260 Pokaż wiadomość
Alez ja sobie z tego zdaje sprawe, dlatego jak moglas/mogles przeczytac w poscie nizej napisalam co zrobic, zeby nie byc wystawionym na cos takiego w przyszlosci:
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1065845 6]Wyjsciem jest (moim zdaniem):
- przyciecie zwierzen, nie wklejanie zdjec, jesli obawiamy sie rozpoznania czy kopowiania ich
- moze nie zbagatelizowanie, ale pogodzenie sie z tym, ze to jest internet i kazdy moze czytac co tylko zechce
- nie podawanie linkow do blogow czy galerii
[/QUOTE]

Albo po prostu przestac uczestniczyc w forum
Stary 2009-01-25, 21:32   #17
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
No wlasnie dla Ciebie, a widze ze jesli chodzi o glowne zainteresowane to problem sie bagatelizuje...
mozesz nieco jasniej, czego ode mnie oczekujesz?

p.s. wypraszam sobie jakies insynuacje...
Stary 2009-01-25, 21:39   #18
JagnaK
Zadomowienie

Cytat:
mozesz nieco jasniej, czego ode mnie oczekujesz?

p.s. wypraszam sobie jakies insynuacje...

Insynuacje?? Po prostu piszac o nas "naiwne" uwazam ze sie troche zapedziles...mialysmy problem wiec zwrocilysmy sie do (myslalysmy) odpowiednich osob.

Teraz to juz niczego nie oczekuje, jak juz wspomnialam same sobie poradzilysmy.
Stary 2009-01-25, 22:21   #19
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Insynuacje?? Po prostu piszac o nas "naiwne" uwazam ze sie troche zapedziles...mialysmy problem wiec zwrocilysmy sie do (myslalysmy) odpowiednich osob.

Teraz to juz niczego nie oczekuje, jak juz wspomnialam same sobie poradzilysmy.
jest godzina 23.00, a ja zajmuje sie wielkim problemem.
ktos wkleil zjdecia i wybebeszyl swoje zycie prywatne na forum. problem polega na tym, ze ktos inny to obejrzal i przeczytal. oczywiscie winny jest ten, kto obejrzal i przeczytal, bo wiadomo, ze forum nie sluzy do tego.

odpuscmy sobie, peace.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-25, 22:21   #20
samira22
BAN stały

GG do samira22

Cytat:
Człowieku... o czym Ty piszesz... Gdyby to forum miało możliwość prywatyzacji wątków ( są takie fora, że aby pisać na danym wątku i wogóle móc czytać posty na nim, potrzeba akceptacji moderatora) nie byłoby właśnie takich sytuacji! A skoro ta cała sytuacja nie wzbudzi żadnej reakcji ze strony administracji to ciekawe czy wzbudzi taka, że będziecie mieli mniej użytkowników na wizażu... Co to ma być wogóle??? Zwracasz się z prośbą do admina o pomoc, a on ma to gdzieś! Powinno Wam zależeć, żeby użytkownicy czuli się bezpiecznie i mieli możliwość ukrywania zdjęć, postów itd... Oczywiście są osoby, które liczą się z tym, że jest to forum publiczne i im to nie przeszkadza... A co gdyby coś się stało po takich pogróżkach??? Wtedy byście zareagowali??? Wstyd normalnie, myślałam, że wizaż jest "kulturalnym" portalem przyjaznym kobietom, ale widzę, że jest inaczej. Możesz mnie wywalić, nie zrobi to na mnie wrażenia...
Stary 2009-01-25, 22:26   #21
JagnaK
Zadomowienie

Cytat:
jest godzina 23.00, a ja zajmuje sie wielkim problemem.
ktos wkleil zjdecia i wybebeszyl swoje zycie prywatne na forum. problem polega na tym, ze ktos inny to obejrzal i przeczytal. oczywiscie winny jest ten, kto obejrzal i przeczytal, bo wiadomo, ze forum nie sluzy do tego.

odpuscmy sobie, peace.

nie no oczywiscie winna jest ta ktora wkleila te zdjecia i ktora pisze na forum
Stary 2009-01-25, 22:29   #22
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
nie no oczywiscie winna jest ta ktora wkleila te zdjecia i ktora pisze na forum
dosyc.
watek zamykam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości