Prosze... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-27, 20:06   #1
ola280
Raczkowanie

GG do ola280
Arrow

Prosze...

Kochane!
Szukam jakiegoś dobrego kursu j. angielskiego na CD.. nie musi byc bardzo szybki..ale raczej chodzi mi o skuteczność- żebym (wreszcie) nauczyła sie cokolwiek mówic. W szkole-jak w szkole.. nawet jak chce słuchać to reszta tej inteligentnej klasy robi sobie jaja.. Pani prof. ich caly czas upomina- i na tym polega lekcja.. a w ogóle to nie może do mnie dotrzeć jej sposób uczenia.. nie wiem.. może jestem jakaś mega niekumata.
Dlatego prosze was o porade. Marze żeby mówić po angielsku.. a na taki prawdziwy kurs po prostu mnie nie stać
(PRzepraszam z góry jeśli taki wątek ju był.. ale na rynku jest coraz więcej takich kursów.. i tamte wątki moga być nieaktualne..
prosze o wyrozumiałość.)

I druga sprawa.. jestem teraz w liceum.. dopiero zaczełam..
Chodze do Krakowa.. ok 60km od mojej miejscowości. Przyszłam tu sama.. ponieważ chce trenować (chodze do szkoł sportowej ) Bardzo zalezy mi na nauce.. ponieważ wiem ile tudu wkładaja moi rodzice żebym mogła spełniać swoje marzenia.. wiem że dali mi tak wielką szanse.. . Dawniej byłam mega krejzolem.. miałam mase znajomych i cały czas pozytywne ADHD a teraz..? w klasie uważają mnie za kujonice.. bo słucham na lekcjach.. mam zawsze notatki.. zgłaszam sie.. po prostu staram. Dlatego mam mniej znajomych.. a poza tym jakos boje sie otworzyć.. ludzie pytaja mnie o zadanie domowe.. kiedy sprawdzian itd.. a mało jest takihc którzy pogadają o czys innym. najgorsze że oceniaja mnie, choć nie znaja..

Kilka miesięcy temu poznałam świetnego chłoapaka.. chyba sie zakochałam.. (od razu mówie że nie nawidze jak ludzie nadużywaja słowa "kocham") uwielbiam z nim rozmawiać.. i uwielbiam jak sie śmieje.. moje przyjaciółki mi powiedziały że 'przeciez jest od ciebie niższy' ale mi to nie przeszkadza.. przeszkadza mi tylko to że.. ja sie boje.. boje sie z nim rozmawiac żeby czegos nie palnać.. chciałabym z nim swobodnie rozmawiać.. ale przez tą zasraną klase..czuje sie.. gorsza..- może tak to okresle..taka nudna.
Bardzo chciałabym wrócić.. ale nie umiem. powiedzcie mi co mam zrobić.. taka jak teraz- nie jestem soba. Chce sie uczyć.. i chce wrócic..

Przepraszam że połączyłam te dwa wątki..
Proszę o pomoc.

znalazłam idealny sposób na podkreślenie moich loczków! nareszcie! Jesli dalej borykasz sie z niesfornymi włosami pisz. chętnie pomogę
ola280 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-27, 20:47   #2
muszynianka
Zakorzenienie

Dot.: Prosze...

Polecam czatruletkę nauczysz się mówić po angielsku nie zrażaj się penisami, ja poznałam naprawdę wiele ciekawych osób! Na facebooku mam 5 znajomych, z Ukrainy, Turcji, dwóch z USA jednego z Hiszpanii i konwersujemy po angielsku. Kontakt z amerykaninem czy anglikiem jest lepszy niż jakaś płytka cd. Chociaż zależy z czego masz braki.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-27, 21:49   #3
Gasienica
Raczkowanie

https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=61
Hej, Polecam wejsc na Kobieta-Forum plotkowe- Multi Cultural Zone - tam znajdziesz wiele watkow motywujacych do nauki jezykow obcych, ludzie dziela sie doswiadczeniami i ich sposobami na nauke. Ja osobiscie polecam polaczenie pozytecznego z przyjemnym - ogladanie filmow z napisami angielskimi (komedie dla poprawy humorku ), wtedy zalapujesz pisownie i wymowe slowka i od razu kontekst. Jak lubilam jakas piosenke to szukalam tekstu i sobie tlumaczylam. Potem sobie podspiewujesz i zapamietujesz nowe slowka

A dla pocwiczenia gramatyki polecam 'English grammar in use' - R. Murphy

Powodzenia!

Edytowane przez Gasienica
Czas edycji: 2011-01-27 o 22:19
Gasienica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-28, 09:48   #4
Ieka
Zakorzenienie

ja polecam miej więcej to co Muszynka
ja angielski i niemiecki wyszkoliłam na Skype,msn i innych tego typu.To jest o wieeele lepsze niż bezsensowne zakuwaniei teraz mam mnóstwo przyjaciół z całego świata w tym bliską przyjaciółkę z Malezji, takie rozmowy to same korzyści.polecam

a drugiej sprawy to zabardzo nie kumam?dokąd wrócić ?
tzn. jak pomóc? przełamać się ?
ja też zawsze uważana byłam za kujonkę, uczyłam się dużo,pod koniec średniej szkoły zaprzyjazniłam się z największą krejzolką w klasie i odtąd jesteśmy najlepszymi przyjaciółkami
Ieka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-02, 20:46   #5
Sophie86
Zadomowienie

W niektórych kawiarniach w Krakowie są organizowane konwersacje z obcokrajowcami, najczęściej po angielsku. Oczywiście są darmowe, a możesz z nich wiele wynieść jeśli chodzi o naukę Nie wiem, czy bym polecała tylko i wyłącznie naukę przez konwersacje na skypie. Sama miałam "szczęście" do osób mieszkających w krajach arabskich, czy imigrantów z Anglii, którzy mieli angielski na bardzo, bardzo niskim poziomie...

A co do klasy - odwagi Widać, że jesteś mądrą osóbką. Wiele osób z Twojej klasy pewnie nie rozumie, że można się uczyć i być kimś fajnym, pozytywnie zakręconym. Nie przejmuj się docinkami - najgorsze, co możesz zrobić, to zamknąć się w sobie. Nie bój się ich, bo paradoksalnie są w podobnej sytuacji jak Ty - jeśli docinają, to znaczy, że sami nie do końca dobrze czują się ze sobą i tak muszą złapać trochę pewności siebie. Dużo uśmiechu, wyjdź do tych osób, które wydają Ci się najsympatyczniejsze. Zapytaj, co u nich, zacznij pytać o to, czym się interesują, co lubią. Pierwsze lody przełamiesz i na pewno oni poznają Cię lepiej. Powodzenia

Once I wanted to be the greatest

Sophie86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-04, 16:41   #6
ola280
Raczkowanie

GG do ola280

dziękuję wam za odpowiedzi

przed tymi rozmowami na skype itp wolałabym najpierw jakos sama podszkolic język. GRAMATYKE !!
Możeecie polecić jakiś niedrogi kurs na cd?

znalazłam idealny sposób na podkreślenie moich loczków! nareszcie! Jesli dalej borykasz sie z niesfornymi włosami pisz. chętnie pomogę
ola280 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości