|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Prosze...
Kochane!
Szukam jakiegoś dobrego kursu j. angielskiego na CD.. nie musi byc bardzo szybki..ale raczej chodzi mi o skuteczność- żebym (wreszcie) nauczyła sie cokolwiek mówic. W szkole-jak w szkole.. nawet jak chce słuchać to reszta tej inteligentnej klasy robi sobie jaja.. Pani prof. ich caly czas upomina- i na tym polega lekcja.. a w ogóle to nie może do mnie dotrzeć jej sposób uczenia.. nie wiem.. może jestem jakaś mega niekumata. Dlatego prosze was o porade. Marze żeby mówić po angielsku.. a na taki prawdziwy kurs po prostu mnie nie stać ![]() ![]() (PRzepraszam z góry jeśli taki wątek ju był.. ale na rynku jest coraz więcej takich kursów.. i tamte wątki moga być nieaktualne.. prosze o wyrozumiałość. ![]() I druga sprawa.. jestem teraz w liceum.. dopiero zaczełam.. Chodze do Krakowa.. ok 60km od mojej miejscowości. Przyszłam tu sama.. ponieważ chce trenować (chodze do szkoł sportowej ![]() ![]() ![]() Kilka miesięcy temu poznałam świetnego chłoapaka.. chyba sie zakochałam.. (od razu mówie że nie nawidze jak ludzie nadużywaja słowa "kocham") uwielbiam z nim rozmawiać.. i uwielbiam jak sie śmieje.. moje przyjaciółki mi powiedziały że 'przeciez jest od ciebie niższy' ale mi to nie przeszkadza.. przeszkadza mi tylko to że.. ja sie boje.. boje sie z nim rozmawiac żeby czegos nie palnać.. chciałabym z nim swobodnie rozmawiać.. ale przez tą zasraną klase..czuje sie.. gorsza..- może tak to okresle..taka nudna. Bardzo chciałabym wrócić.. ale nie umiem. powiedzcie mi co mam zrobić.. taka jak teraz- nie jestem soba. Chce sie uczyć.. i chce wrócic.. Przepraszam że połączyłam te dwa wątki.. Proszę o pomoc.
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prosze...
Polecam czatruletkę nauczysz się mówić po angielsku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=61
Hej, Polecam wejsc na Kobieta-Forum plotkowe- Multi Cultural Zone - tam znajdziesz wiele watkow motywujacych do nauki jezykow obcych, ludzie dziela sie doswiadczeniami i ich sposobami na nauke. Ja osobiscie polecam polaczenie pozytecznego z przyjemnym - ogladanie filmow z napisami angielskimi (komedie dla poprawy humorku ![]() ![]() A dla pocwiczenia gramatyki polecam 'English grammar in use' - R. Murphy Powodzenia! Edytowane przez Gasienica Czas edycji: 2011-01-27 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja polecam miej więcej to co Muszynka
![]() ja angielski i niemiecki wyszkoliłam na Skype,msn i innych tego typu.To jest o wieeele lepsze niż bezsensowne zakuwanie ![]() ![]() ![]() a drugiej sprawy to zabardzo nie kumam?dokąd wrócić ? tzn. jak pomóc? przełamać się ? ja też zawsze uważana byłam za kujonkę, uczyłam się dużo,pod koniec średniej szkoły zaprzyjazniłam się z największą krejzolką w klasie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
W niektórych kawiarniach w Krakowie są organizowane konwersacje z obcokrajowcami, najczęściej po angielsku. Oczywiście są darmowe, a możesz z nich wiele wynieść jeśli chodzi o naukę
![]() A co do klasy - odwagi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
dziękuję wam za odpowiedzi
![]() przed tymi rozmowami na skype itp wolałabym najpierw jakos sama podszkolic język. GRAMATYKE !! Możeecie polecić jakiś niedrogi kurs na cd?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.