|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() hpv-dysplazja a seks
witam...
bylam niedawno sprawdzic wynik cytologii a tam wirus HPV i CIN1 ![]() dostalam wraz z partnerem heviran(na 6 dni,5 razy dziennie) duzo juz sie naczytalam na ten temat.. ale nigdzie nie moge znalezc informacji,czy jak juz skoncze brac tabletki to moge wspolzyc?czy podczas dysplazji mozna wspolzyc czy to pogarsza moja sytuacje? moze ktoras z Was wie co i jak... prosze o rady ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: hpv-dysplazja a seks
CIN I nie jest przeciwskazaniem do współżycia. To po prostu efekt zakażenia HPV.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
współżyć możesz nawet teraz w trakcie przyjmowania tabletek , ale przy CINI robi sie kolposkopie
---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- nie leczony CIN I przechodzi w CINII a potem w CIN III ale to nie ma nic wspólnego ze współżyciem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
ginekolog dala mi te tabletki i nastepna wizyta za 3 miesiace...
to one maja zapobiec przejsciu z cin1 do cin2? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
nie martw sie to jest ok , dobrze ,że masz wizyte za 3 miesiace , bo po tej kuracji lek.ginekolog oceni stan i myśle ,że bedziesz miała kolposkopie ! a przejście CIN w kolejne stadium nie jest procesem szybkim
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
a,i powiedziala "nie wspolzyc"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
no to skoro masz takie zalecenie! ale to czy bedziesz współżyła czy nie już niczego nie zmieni ,tym bardziej ,że partner też przyjmuje heviran
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
a skoro dostalam heviran na hpv,to pomoze jakos?
czy juz teraz zawsze bede musiala wraz z partnerem zabezpieczac sie prezerwatywa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
ale nie wiem czy masz HPV typ onkogenny czy typ nieonkogenny 6,11 ,bo nieonkogenny jest odpowiedzialny za powstawanie kłykcin kończystych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
nawet ja tego nie wiem:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
odnośnie prezerwatywy nie , nie musicie sie zabezpieczać skoro on też będzie leczony
---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ---------- wiesz to po to na razie masz poprzyjmować heviran , potem będziesz miała kolposkopie , bo HPV są niebezpieczne dla kobiet bo sprzyjaja rozwojowi raka szyjki macicy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
dobra,ja uciekam spac
![]() dziekuje Ci serdecznie za te informacje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
i dlatego lekarka to oceni ,nie martw sie
---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- a jesteś pewna ,że to HPV ? a może HSV? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
no na wyniku cytologii bylo "zmiany zwiazane z infekcja HPV" no i ta dysplazja CIN1..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
dlatego Twoja pani dr na razie podjeła leczenie bo CIN I -dysplazja małego stopnia może ulegać samoistnemu cofnieciu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
patrzylam jak wygladaja te klykciny w necie i ja nie mam nic takiego..a jakbym miala wewnatrz to chyba ginekolog by mi powiedziala.......(?)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
podczepie sie pod ten watek, bo tez mam w wyniku cytologii hpv i cin1 dysplazja malego stopnia. objawow zewnetrznych zadnych. najgorsze jest to, ze kilka lat temu mialam ten sam wynik, potem cytologia juz tego nie wykazywala a teraz wrocilo. mam wrazenie ze lekarze do ktorych trafialam wiedzieli o hpv tyle co ja z internetu. co z tego ze robie cytologie raz na pol roku, skoro jakos nie moga mnie wyleczyc? mowi sie ze to wina kobiet bo sie nie badaja. ja sie badam i co dalej? czy istnieje w ogole skuteczne leczenie wirusa hpv, jesli nie sa to klykciny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
ja też mam CIN1 i hpv. dostałam globulki dopochwowe i za 2 miesiące na cyto.
Nie bój się! 80% infekcji hpv organizm zwalcza, a jeśli jest progresja do CIN1 to z tych 20% tylko 5% przechodzi do CIN2, po latach nieleczenia!. W przypadku zastosowania leczenia jesteś na dobrej drodze żeby wszystko wróciło do normy ![]() ![]() Oczywiście że macie korzystać z gumek - nie wiadomo jakie hpv masz Ty, a jakie Twój partner. Są przypadki, w których partner ma więcej niż tylko jeden typ wirusa a zaraża partnerkę tylko jednym, dlatego prezerwatywy po to, żeby nie zarazić się innymi (na wypadek). Zrób testy dna na hpv ![]() Na Twoim miejscu poszłabym na wycinek, będzie bardziej wiarygodny niż kolposkopia (która zależy od interpretacji i jest droższa od wycinka). Bardzo mądra stronka, tutaj artykuł o hpv, myślę, że każda kobieta powinna go przeczytać: http://www.kolposkopia.com/index.php...abel_straszny/
Edytowane przez mel89 Czas edycji: 2011-02-06 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
juhu! zrobilam test dna na obecnosc wirusa hpv i .. nie stwierdza sie tego goscia w moim organizmie!! czy w takim razie w ogole byl? nie wiem. ale jesli cytologia pokazuje wam hpv warto zrobic dodatkowo test dna - wzbranialam sie przed tym dlugo ale teraz kamien spadl mi z serca. a na cin I tez dostalam globulki i wierze ze bedzie wszystko dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.