Gdzie to kupić? 'Trzymacz' do kłębka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-01, 21:42   #1
71f1a49ccdda6499050838d6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff1a659f
Konto usunięte

Question

Gdzie to kupić? 'Trzymacz' do kłębka

Z góry przepraszam, jeśli umieszczam wątek w miejscu do tego nie przeznaczonym
Chciałabym zapytać, czy wiecie czy i gdzie można dostać przypominający miseczkę ze ślimakiem 'trzymacz' na kłębek wełny, kordonek etc.
Chodzi mi o cudaka jak na zdjeciu w linku:
http://img3.etsystatic.com/il_fullxfull.240457947.jpg

Będę wdzięczna za jakieś wskazówki
71f1a49ccdda6499050838d6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff1a659f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-01, 22:22   #2
aga__tka
Zakorzenienie

Dot.: Gdzie to kupić? 'Trzymacz' do kłębka

ale to fajne
A myslisz ze to jest na welne, a nie zwyczajnie dostosowana miseczka?

ja widzialam gdzies puszke po kawie przerobiona - wydaje mi sie ze dobrze by spelniala zadanie... ja korzystam z woreczkow foliowych - zwiazuje i zostawiam sobie "otworek" wygodniejsze od puszki, bo latwiej trzymac w torebce... a wloczke staram sie ciagnac ze srodka jesli to jest mozliwe, to mi nie lata....

ale natchniona Twoim zdjeciem wpadlam na pomysl ze moznaby zrobic odpowiedni koszyczek z papierowikliny... kilka dziewczyn sie takimi zabawami para, moze jakas by zrobila cos co by sie nadawalo i wygladalo ladniej niz puszka po kawie? albo wziac puszke i zrobic decupage albo jakies malunki...
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-01, 23:05   #3
Konto usunięte

To gotowiec Tutaj więcej: http://www.etsy.com/listing/73231773...e-1974740473-5

Fajnie by było to dostać gdzieś
71f1a49ccdda6499050838d6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff1a659f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-02, 04:22   #4
mirosek
Zakorzenienie

Możesz dać zlecenie jakiejś osobie, która tworzy w glinie. Taki produkt kwalifikuje się do ceramiki artystycznej. Wydaje mi się, że bez problemu coś takiego ktoś Ci zrobi tym bardziej, że dysponujesz fotką i nie potrzeba wyjaśniać co i jak, i dlaczego dziura czy ślimak ma być tu a nie gdzie indziej
Cudna jest ta misa na włóczkę

aga__tka papierowa wiklina odpada bo jest za lekka i motek razem z koszykiem będzie latał po całej okolicy Ja też zaczynam motek włóczki czy kordonek od środka to wtedy się nie przemieszcza ale czasami kordonek jest na tekturze a włóczka pruta i nawinięta na kłębek i wtedy już się tak nie da zrobić.
Osobiście w domu korzystam z doniczek ceramicznych lub mis szklanych. Ładnie się prezentują i nie przewracają razem z kłębkiem tak jak plastikowe.
mirosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-02, 07:15   #5
ewax
Raczkowanie

A mi sie wydaje,ze te zawijasy z boku beda haczyc wloczke.Ja mam plastikowy dzbanek, dosc szeroki z pokrywka z otworem (taki do miksowania,zeby zawartosc nie chlapala, np, jak robi sie koktajl lub ciasto na nalesniki) wkladam klebek wloczki lub kordonek, wyprowadzam nitke przez otwor w pokrywce nic nie haczy, klebek nie wylatuje z naczynia, i przy rozwijaniu wloczki nie przewroci naczynia, co moze byc w przypadku wyciagania nitki z boku .

Edytowane przez ewax
Czas edycji: 2012-06-02 o 07:17
ewax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-02, 08:26   #6
cocci
Zakorzenienie

a ja kupiła sobie kiedyś niewielki koszyczek wiklinowy z uchem, coś jak na święconkę, tylko większy. I w nim mam aktualny kłębek - zawsze przewijam włoczkę na kłębek, bo mi wtedy wygodniej się rozwija i nie stopuje. A i koszyczek w każdej chwili można zgarnąć ze sobą do ogródka

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-02, 12:33   #7
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mirosek Pokaż wiadomość
Możesz dać zlecenie jakiejś osobie, która tworzy w glinie. Taki produkt kwalifikuje się do ceramiki artystycznej. Wydaje mi się, że bez problemu coś takiego ktoś Ci zrobi tym bardziej, że dysponujesz fotką i nie potrzeba wyjaśniać co i jak, i dlaczego dziura czy ślimak ma być tu a nie gdzie indziej
Cudna jest ta misa na włóczkę

aga__tka papierowa wiklina odpada bo jest za lekka i motek razem z koszykiem będzie latał po całej okolicy Ja też zaczynam motek włóczki czy kordonek od środka to wtedy się nie przemieszcza ale czasami kordonek jest na tekturze a włóczka pruta i nawinięta na kłębek i wtedy już się tak nie da zrobić.
Osobiście w domu korzystam z doniczek ceramicznych lub mis szklanych. Ładnie się prezentują i nie przewracają razem z kłębkiem tak jak plastikowe.
a z tych doniczek to Ci nie wyskakuje jak szybciej pociagniesz?
bo ja wlasnie dlatego mam w woreczkach, zeby mi po ziemi sie nie brudzily, bo niby mam w wiklinowym koszyczku, ale mi ciagle wyskakuje, jak sie nie da ze srodka poprowadzic nitki - np w kordonkach jeszcze mi sie nigdy nie udalo znalezc srodka, a wloczki moherkowe mi hacza ze srodka jak biore... jak robie cos duzego to zawsze najwyzej troche wiecej wyciagne, ale jak nieduzo potrzebuje to juz z wierzchu musze brac...
a papierowiklinowe jakby bylo zamykane, to by nie wyskoczylo nawet jakby pojemnik latal... a otwarty koszyczek moze mozna czyms dociazyc? np talezykiem? - ten patent musze wyprobowac, bo w wymiance dostalam 2 koszyczki to mam jak a jak mi zadziala to wpisze sobie w preferki dodatkowy

a puszke do kawy mozna wziac np szlana z drewnianym zamykaniem i wywiercic odpowiednio otworek jak ewax ma...

fajny pomysl z tym zeby ktos zrobil z gliny mysle ze by sie nie haczylo, ale u mnie to pomysl na przyszlosc podobnie jak szklany sloik jednak czesto zostawiam robotke na wierzchu, a przy malych dzieciach pojemnik moglby miec krotki zywot

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-03, 07:38   #8
mirosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
a z tych doniczek to Ci nie wyskakuje jak szybciej pociagniesz?
aż tak szybko to ja nie ciągnę
Papiero-wiklinie talerzyk na pewno pomoże Dobrze dociąży Ci denko więc będziesz zadowolona

ewax zawijasy na pewno nie będą haczyć bo ceramika jest bardzo grubo lakierowana i wtedy powierzchnie nie są porowate mimo, iż stwarzają takie wrażenie.
Moim zdaniem to PannieE... chodziło konkretnie o ozdobny aspekt tego naczynia stojący dekoracyjnie na komodzie czy też ławie w salonie a nie o plastikowy pojemnik służący do ubijania płynnej substancji zamiennie wykorzystany jako praktyczny trzymacz kłębka

Swoją drogą to ja też mam ten pojemnik z otworkiem w pokrywce i korzystam z niego często ze względu na moje koty

Edytowane przez mirosek
Czas edycji: 2012-06-03 o 07:45
Stary 2012-06-03, 23:30   #9
Konto usunięte

Myślałam o tym trzymaczu jako o prezencie dla osoby robiącej na drutach, byłby to taki praktyczny i jednocześnie ładny gadżet, taki stabilny, kłębek by się nie walał wszędzie
Stary 2012-06-04, 15:47   #10
mirosek
Zakorzenienie

Dobry pomysł sama bym się z takiego cacuszka ucieszyła
Stary 2012-06-04, 20:46   #11
aga__tka
Zakorzenienie

mnie sie tez bardzo pomysl podoba, tylko skad wziac kogos kto lepi z gliny?...
a moze cos z drutu by sie dalo dostac? jakas miske z zawijasami zeby sie jakos dalo przelozyc nitke?

http://www.bellodecor.pl/produkt/318..._misa_na_owoce cos w tym guscie np? moze daloby rade kupic cos rownie powyginanego gdzies?

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2012-06-04 o 20:48

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-06, 17:55   #12
nirshya.dwbh
CraftMod

GG do nirshya.dwbh

przeglądając dziś inspiracje diy znalazłam takie mini foto, może kogoś zainspiruje

sloiki z wloczkami.jpg

nirshya.dwbh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-11, 00:02   #13
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nirshya.dwbh Pokaż wiadomość
przeglądając dziś inspiracje diy znalazłam takie mini foto, może kogoś zainspiruje

Załącznik 4711793
O, też fajne, może nieco bardziej stylowe mogłoby być, mniej słoikowe(?)
Podałabyś link źródłowy?
Stary 2012-06-11, 12:02   #14
nirshya.dwbh
CraftMod

GG do nirshya.dwbh

tu trochę inspiracji klik
i źródło słoiczkowe klik

nirshya.dwbh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-11, 16:09   #15
mirosek
Zakorzenienie

Cytat:
tu trochę inspiracji
no to pojechałaś po całości jakie tam cuda i cudeńka muszę wszystko obejrzeć
a miałam się dżemnąć chwilkę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-12, 03:17   #16
Konto usunięte

Cytat:
tu trochę inspiracji klik
i źródło słoiczkowe klik
Dziękuję
Stary 2012-06-18, 21:52   #17
szarobure
Zadomowienie

Fajne pomysły na te"ujarzmiacze" do kłębków
To ja podam link do bloga kogoś, kto śliczne cudeńka z ceramiki tworzy.
Proszę :

http://art-ceramika.blogspot.com
https://pl.pinterest.com/rubinek
szarobure jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-20, 20:53   #18
babydelfi
Zakorzenienie

A ja ostatnio zaczęłam do trzymania włóczki używać dużego pudełka po płytach kompaktowych , odkręciłam tylko ten trzpień, na który nasadza się płyty i otwór na włóczkę już gotowy. Nie jest to takie duże i łatwo wszędzie ze sobą zabrać, a dzięki temy że jest zamknięty to włóczka z niego nie wyskakuje.
babydelfi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości