|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Rozstanie ... proszę o wsparcie
Witam drogie kobietki.
Od pewnego czasu, dokładnie mówiąc od stycznia mój Tż zakomunikował mi iż chce się rozstać. Walczyłam o ten związek lecz w pełni nie było to możliwe ( mieszkamy od siebie ponad 100km ) a do tego on zaczął chodzić na imprezy i poznawać laski... Dwa dni temu napisałam mu długi list o moich uczuciach itp lecz powiedział, że nic to nie zmieni. Przedwczoraj zdawało mi się, że było ok, jakby chyba chciał spróbować... za to wczoraj kompletna cisza cały dzień nic się nie odzywał, dzisiaj mi oznajmił, że to definitywny koniec, że chce jutro ze mną zerwać więc się pytam skąd taka nagła zmiana : bejbe 20:16:20 nie wiem sam bejbe 20:16:27 nie chce Ci dawać nadziei bejbe 20:16:41 na przykład wczoraj jak byłem w klubie bejbe 20:16:45 poznałem dziewczyne bejbe 20:16:50 i fajnie mi sie rozmawiało bejbe 20:17:10 i kto wie co bedzie Ja2 20:17:28 jeszcze oficjalnie nie zerwałes ze mną a już krecisz na boli brawo bejbe 20:17:54 nie krece bejbe 20:17:55 rozmawiam bejbe 20:17:59 od poczatku bejbe 20:18:24 od poczatku stycznia Ci pisalem ze nie wiem czy to ma sens Ja2 20:18:37 ale oficjalnie nie zerwaliśmy jesteśmy ze sobą ponad rok, on stwierdził przez gg ,że to jest koniec ale definitywne zerwanie nastąpi jutro a już sobie gada z pannami na imprezach :| to mnie najbardziej boli. Jak można się w kimś odkochać z dnia na dzień, mówić że odda się życie za tą osobę, serce abym żyła a teraz zacząć mówić ,że ktoś inny wpadł mu w oko ;/ Czuję się jakby ktoś mi wyrwał serce i powycierał nim podłogę... Dla niego to nic nie znaczy takie rozmawianie ale dla mnie ... Nigdy tak nie robiłam i może jest to dla mnie trudne aby w pełni to zrozumieć... Co wg was powinnam zrobić ? |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie ... proszę o wsparcie
Ciesz się, że zmarnowałaś z takim kretynem rok, a nie więcej
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
To jakaś dziecinada... ile On ma lat, nawet nie umie zakończyć związku
olej go, nie proś, nie błagaj, na co Ci taki facet, nawet się z tym nie kryje, że szuka kogoś innego. A tak w ogóle zapraszamy na wątek rozstaniowy, tam dostaniesz dużo dobrych rad i kopa w tyłek, który pomoże pozbierać się po rozstaniu. Naprawdę nie warto być z kimś takim.https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post24739899
|
|
#4 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I, choć pewnie będzie Ci bardzo ciężko, bądź twarda i ani się z nim nie kontaktuj, ani nie odpowiadaj na jego kontakt. Pokaż swoją klasę. Trzymaj się! |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze kretyn znajdziesz sobie lepszego faceta nie masz co sobie nim głowy zawracać... Ja się też niedawno rozstałam po 1,5roku i bardzo się ciesze bolało dopuki nie zrozumiałam że to zwykła pi.zdeczka była
ach a życie wolnej kobiety jest wspaniałe, zacznij się umawiać na randki i pokaż że stać Cie na więcej ja z jednej właśnie wróciłam i jestem bardzo zadowolona... od kąt się uwolniłam od tego zamartwiania się jestem najszczęśliwsza na świecie
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Wyobrażam sobie jak musisz się czuć i bardzo mi przykro z tego powodu ;*
Nie wiem, jakie słowa podniosą Cię na duchu... Ale napewno wiem, że nie zmusisz nikogo do miłości. To bardzo smutka sprawa-tak myślisz i tak to odczuwasz, ale co zrobisz jak on nie chce już z Toba być. To może nawet nie była miłość, gdyby była to napewno nie zachowałby się tak. Zaznał teraz innego życia i zwyczajnie mu się znudziłaś. Kretynem jest, ale ciesz się, że nie trwało to np. z 3 lata czy lepiej, pomyśl jak wtedy byłoby ciężko, o wiele bardziej... I napisze Ci, że tak naprawde to czas leczy rany. Za kilka lat napewno bedziesz smiać sie z tej sytuacji, albo nie tyle co smiać, ale napewno nie ubolewać. Nie warto za nim już się uganiać, bo do tanga trzeba dwojga, sama nic nie zdziałasz chociażbyś niewiadomo jakie chęci miała! Trzymaj się kochana! |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Co znaczy "oficjalnie rozstać?" Wysyłacie sobie polecony z oświadczeniem woli czy co?
W styczniu facet ci powiedział, że już nie ma ochoty na związek, ty to przeciągałaś miesiąc (i łudziłaś się), ale się rozpadło i już.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Proste. Nie kochać w ogóle.
Słowa niewiele mają tu do rzeczy.
|
|
#9 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie przeciągałam. Sam chciał zobaczyć czy się zmienię ale to on zaczął mieć inne priorytety , w tym wyjścia do klubów , których niby nie lubi ale chodzi i poznaje laski... Raz mówił, że chce spróbować, za dwa dni,że to nie ma sensu to ja od miesiąca chodzę jak wrak człowieka czekający na jego decyzję... Jest mi ciężko ale to on co chwilę zmieniał decyzję, sam nie wiedział czego chce... i chyba tak jest dalej... Tylko po prostu do tej pory nie rozumiem jak można przestać kochać z dnia na dzień |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Z własnego doświadczenia wiem jedno: nie chce to nie, nie narzucaj się. Odejdź z honorem, nie płaszcz się przed nim i nie wyznawaj mu miłości. Skoro przez miesiąc nie zmienił zdania to nagle mu się nie odwidzi. A gdy jednak postanowi wrócić to ty będziesz miała przewagę i to ty zdecydujesz. Tylko, że ja bym się wtedy poważnie zastanowiła bo to jednak mocno by mnie zraziło gdyby facet chciał roczny związek zakończyć przez laskę z klubu... Zresztą jak on z Tobą rozmawia: poznałem dziewczynę, kto wie co z tego będzie? Ja w tym momencie już bym się nie zastanawiała tylko olała gościa. Poboli, poboli i przestanie. Znajdziesz lepszego, który będzie cię szanował
|
|
|
|
|
#11 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Bo chyba nie chcesz powiedzieć, że dalej chcesz być w związku z facetem, który nawet zerwać z dziewczyną nie potrafi...Ciesz się, że powiedział wprost "to nie ma sensu", zamiast podrywać inne za Twoimi plecami. Dobrze, że to koniec. Znajdziesz sobie lepszego faceta
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Widocznie on Cię nie kochał, może tak mu sie wydawało tylko że Cię kocha. A tu poznał inne dziewczyny i mu sie odmieniło.
Szkoda tracić czas na niego, nawet z nim nie gadaj, olej i tyle. Jak nie umiał docenić to co miał to niech spada! |
|
|
|
|
#13 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i zapomnij o nim jak najszybciej trzymam kciuki.
|
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem tej sytuacji z "oficjalnym zerwaniem"
Facet już jakiś czas temu powiedział, że nie chce się spotykać i jak dla mnie to był moment kończący związek.Mam nadzieję, że znajdziesz w sobie siłę i nie będziesz starała się ożywiać czegoś, co już dawno zdechło - nie warto bawić się w dr Frankensteina w przypadku kogoś, kto opowiada załamanej byłej dziewczynie o swoich klubowych podbojach.
Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2011-01-31 o 00:08 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba po roku bycia razem, miłości z jego strony należy mi się powiedzenie tego prosto w oczy a nie przez gg... Chyba nikt nie chciałby zakończyć tak znajomości po roku bycia w związku |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chłopak chciał się rozstać kulturalnie, to niestety schrzanił sprawę i czy tego chcesz czy nie, zostawił Cię przez gg. Teraz na żywo pozostanie Wam jedynie możliwość porozmawiania o przyczynach. I nie słuchaj jego tekstów o "oficjalnym zerwaniu", bo facet najwyraźniej chce wyjść na porządnego chłopaka, który nie zrywa przez internet - a niestety tak właśnie zrobił, więc nie wybielaj go teraz, bo tylko bardziej przykro Ci będzie.
Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2011-01-31 o 00:28 |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak i oto właśnie mi w głównej mierze chodzi. Nie będę go przekonywać do siebie ani się przed nim płaszczyć.
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Oby, oby! Ale wiedz, że na takich pożegnalnych spotkaniach często nerwy puszczają i człowiek się nie trzyma wcześniejszych postanowień. A potem żałuje upokorzenia, nie życzę Ci tego. Jak już koniecznie chcesz tam iść, to usłysz co masz usłyszeć, pożegnaj się (słownie!) i wyjdź. Żadnych ckliwych scen, przytuleń, buziaków na do widzenia itd. Nie wyrzucaj mu, że mówił, że kocha, a teraz zrywa itd. Zrywa, znaczy się to wcale nie była żadna wielka miłość. Poza tym on nie jest chyba na etapie, gdzie taka miłość może wystąpić, sądząc po jego zachowaniu.
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję wam za słowa wsparcia, nie poradziłabym sobie bez was. Cieszę się, że ktoś mnie rozumie a nie od razu beszta
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro mówi Ci od miesiąca, że nie chce to znaczy, że NIE CHCE i nic tego nie zmieni. Skoro lata już po imprezach, i ma Cię gdzieś rozmawiając z Tobą w taki sposób to szkoda nerwów. Jak najszybciej zerwać kontakt, nie będziesz widywać go na ulicy bo 100km to spora odległość i będzie Ci prościej, być może się więcej nie spotkacie, bo jakby kochał to by walczył o to uczucie. Po roku czasu powinny być jeszcze motylki w brzuchu, a nie takie sytuacje. Wiem, co mówię, bo sama 10 m-scy temu rozstałam się z facetem po 5 latach. Był ból, łzy, też się upokorzyłam nie raz, a teraz jestem szczęśliwie zakochana i wiem, że nie warto było zachodu. Pozbierałam się, a myślałam, że nie dam rady. Było ciężko, ale teraz jest o niebo lepiej. Więc głowa do góry, bo bycie Singlem jest fajne i ma swoje dobre strony, a kiedyś spotkasz kogoś, kto Cię pokocha szczerze i nie powie Ci, że spotkał jakąś laskę na imprezie i nie wie, co z tego będzie.
A co do oficjalnego zerwania, nie idź nie warto, chcesz kolejny raz usłyszeć, że on Cię nie chce. Szkoda łez, i upokorzenia jakie przeżyjesz spotykając się z nim. Nie warto, przez ten czas lepiej wyjdź z koleżankami, na zakupy, imprezę, gdziekolwiek byle nie siedzieć w domu. Nie gadaj z nim, zacznij żyć na nowo. Co nas nie zabije to nas wzmocni
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nie liczysz na to, że powie Ci prawdę - okłamywałem Cię co do mojego uczucia, szukam już sobie nowej kobiety, nie interesują mnie Twoje uczucia. Pewnie zacznie coś bredzić o wypaleniu, o jego wewnętrznym rozdarciu, że to było wielkie uczucie, ale coś je popsuło itd. Nie warto się na to narażać, szczególnie, że jesteś teraz wrażliwa na takie teksty. No ale jak pójdziesz, to chociaż trzymaj się tam twardo, nie daj się upokorzyć. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj nie dam On jest taki, że co by nie zrobił to i tak moja wina, że np hmmmm nie okazywałam mu uczucia tak jakby chciał, że nie miał we mnie oparcia.Dzisiejszy jeden jego tekst mnie rozwalił : dobrze mi się z nią rozmawiało jest miła bejbe (30-01-2011 21:57) nie wiem czy lepsza bejbe (30-01-2011 21:57) ale jest miła i wesoła bejbe (30-01-2011 21:57) i lubi rozmawiać bejbe (30-01-2011 21:57) polubiłem ją jakbym ja taka nie była... masakra. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez magda8999 Czas edycji: 2011-01-31 o 01:45 |
|
|
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
Też tak sądzę, wiesz jak ja bym tak się zachowywała np będąc jeszcze w normalnym związku np poszłabym na imprezę i napisałabym mu,że poznałam jakiegoś kolesia i jest miły i fajnie mi się z nim gada od razu by zerwał... ;/ nie rozumiem już facetów.
Jak się kogoś kocha trzeba dać odejść osobie która nie chce już być z nami, nie jest szczęśliwa i ja tak zrobię. Walczyłam nic to nie dało, wolał sobie już znaleźć inną... |
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I uwierz mi, że będzie bolało, bo zawsze boli, ale z czasem minie. Najważniejsze to się nie zadręczać, nie siedzieć w domu i starać się nie myśleć, ale wyjść do ludzi, zająć się czymś, a przede wszystkim nie poddawać. Poboli, poboli i przestanie.
Edytowane przez slonko8918 Czas edycji: 2011-01-31 o 01:56 |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a i też ważna część... 6 dzień spóźnia mi się okres ... miałam nudności ponad tydzień temu a On mówi, że to z nerwów ;| |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 02:20 ---------- Poprzedni post napisano o 02:18 ---------- Mi po rozstaniu @ spóźniała się ponad miesiąc czasu, więc nie ma, co od razu brać w głowę
|
|
|
#30 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

olej go, nie proś, nie błagaj, na co Ci taki facet, nawet się z tym nie kryje, że szuka kogoś innego. A tak w ogóle zapraszamy na wątek rozstaniowy, tam dostaniesz dużo dobrych rad i kopa w tyłek, który pomoże pozbierać się po rozstaniu. Naprawdę nie warto być z kimś takim.
ach a życie wolnej kobiety jest wspaniałe, zacznij się umawiać na randki i pokaż że stać Cie na więcej
Facet już jakiś czas temu powiedział, że nie chce się spotykać i jak dla mnie to był moment kończący związek.
Cieszę się, że ktoś mnie rozumie a nie od razu beszta