![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Przeklęte miejsca
Czy wierzycie w miejsca przeklęte?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przeklęte miejsca
W jakim sensie przeklęte??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Koleżanka przeprowadziła się do domku i od tej pory wszystko idzie nie tak, sąsiedzi twierdza ze to miejsce przeklęte bowiem dużo nieszczęść wydarzyło się w tym domu poprzez ciężka chorobę , samobójstwo . Z początku tez się z tego śmiałam XXI wiek ,takie zabobony, ale ją tez w przeciągu dwóch lat seria nieszczęść dotknęła.Zbieg okoliczności czy raczej coś w tym jest ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Jak w przeciągu to może trzeba uszczelnić drzwi albo okna?
Nie wierzę w takie rzeczy, wierzę za to, że jesteśmy w stanie sami sobie coś wmówić a potem to już samospełniająca się przepowiednia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Podobno sam Jezus złe duchy wypędzał. Z resztą egzorcyści są katolikami.
---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Księża-egzorcyści w sensie. ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Jak koleżanka jest katoliczką to co najwyżej sama nie powinna próbować domu oczyścić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
No właśnie oto chodzi ze ja twierdze to samo ze to zabobony ,ale to sąsiedzi ja utwierdzają w tym .Z reszta rzeczywiście od pewnego czasu spotyka ja wiele problemów ,nie chodzi o sprawy finansowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jak ona uważa, że to zabobony to po prostu przypadki ją takie dopadły i już. Chyba, że Ci sąsiedzi mają taki dar przekonywania racjonalisty do swoich twierdzeń to:
a) może iść do księdza, jako parafianka (bo jak nie jest to nie ma sensu ![]() b) może spróbować oczyścić dom lub znaleźć kogoś kto to zrobi ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Chyba się w tym celu spalało białą szałwię, ale pewna nie jestem bo nigdy nie stosowałam tej metody. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Sąsiedzi twierdza ze oni bardzo przypominają poprzednich nieżyjących właścicieli .Ksiądz po kolędzie był może coś się zmieni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
... choć nie Westwood
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie wierzę w przeklęte miejsca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
są miejsca których nie lubię:
- mieszkania, w niektórych mam ciarki i nie będę tam mieszkać - Mazury - nic mnie tam nie ciągnie - kilka polanek w lesie, drewutnia u dziadka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
wierzylam dopoki chodzilam do liceum.
![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;24731893]są miejsca których nie lubię:
- mieszkania, w niektórych mam ciarki i nie będę tam mieszkać - Mazury - nic mnie tam nie ciągnie - kilka polanek w lesie, drewutnia u dziadka[/QUOTE] Też mam takie miejsca, szczególnie te małe, ciasne, ciemne, zimne i wilgotne, na szczęście sporadycznie w nich bywam ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
A ja wierzę, znam kilka przypadków w których nawet księża nie wiedzieli co poradzić na różne dziwne dziejące się rzeczy.
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Proponuję sprawdzić zakłocenia pola elektromagnetycznego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;24731893]są miejsca których nie lubię:
- mieszkania, w niektórych mam ciarki i nie będę tam mieszkać - Mazury - nic mnie tam nie ciągnie - kilka polanek w lesie, drewutnia u dziadka[/QUOTE] A co złego jest w Mazurach? ![]() Co do tematu- nie wierzę w miejsca przeklęte. Są tylko takie, w których człowiek sam się nakręca (np. normalne, że w ciemnym spleśniałym domu nie będziemy się czuć komfortowo) a reszta to samospełniająca się przepowiednia.
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ciekawe, czy te negatywne rzeczy działyby się, gdyby koleżanka nie miała pojęcia jak to mieszkanie oceniają sąsiedzi i co się tam wydarzyło.
Ja myślę, że zadziałała klasyczna, znana psychologii - "samospełniająca się przepowiednia". Człowiek podświadomie może wpływać na dokonywanie akurat takich wyborów, że jego życie zamieni się w koszmar. A potem wiadomo- "przecież to wszystko przez to mieszkanie" ![]() Edit- o, widzę, że ktoś już wspomniał o tym tuż nade mną ![]() Edytowane przez MaDaLennA Czas edycji: 2011-01-31 o 08:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Nie wierzę w nic, czego nie da się udowodnić w powtarzalnym i udokumentowanym doświadczeniu: w miejsca przeklęte, omeny, przepowiednie królowej Saby i Nostradamusa, tudzież inne przesądy, zabobony, wróżby. Jestem racjonalistką i jestem z tego dumna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Tak, wierzę.
Budynek w którym pracuję jest przeklęty. Za każdym razem, gdy do niego wchodzę zaczyna mnie boleć głowa.
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Szczerze mowiac,to mam mieszane uczucia na temat przekletych miejsc... Jezeli mnie ktos dobrze nastraszy i opowie przekonujaca historie to maly dreszczyk przejdzie.
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
hej ja tez w to wierze
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ewciaaaaa Czas edycji: 2011-01-31 o 10:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Taaa....to te runy na pewno pomogły. Zawieś jeszcze podkowę i słonia z trąbą koniecznie do góry . Będzie jeszcze lepiej skutkować. I jakąś mandalę szczęścia, krzyż, parę symboli feng shui oraz (na wszelki wypadek, bo to panu bogu świeczkę a diabłu ogarek) - cyfrę 666
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
a ja właściwie nie wiem czy wierzę czy też nie.. nie mam zdania bo nie miałam do czynienia z takimi miejscami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Kalincia taaa śmiej sie śmiej ale jesli tobie przydarzyłoby sie cos dziwnego równiez szukałabyś wszędzie jakiejs "pomocy" , wiec jesli chcesz dopierd. to lepiej sie prosze nie odzywaj
![]() Edytowane przez Ewciaaaaa Czas edycji: 2011-01-31 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc w sumie nigdy nie wiadomo co się może jeszcze wydarzyć. Ludzka wiedza jest dość duża, ale podejrzewam, że tak naprawdę g... wiemy o świecie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez carraluch Czas edycji: 2011-08-26 o 18:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
szczerze mówiąc kreci mnie takie cos ale mam tez stracha hehe
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:35.