Uroczysty obiad po ślubie cywilnym Kraków - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-04, 17:49   #1
rob9
Raczkowanie

Uroczysty obiad po ślubie cywilnym Kraków

Cześć,

zwracam się do Was z prośbą o pomoc w znalezieniu jakieś przyjemnej restauracji w której można urządzić przyjęcie (nie wesele) po ślubie cywilnym. Może Ktoś niedawno organizował albo uczestniczył w tego typu imprezie w Krakowie i podzieliłby się wrażeniami.

Lokali w Krakowie jest masa, a przeglądanie wątków na forum w większości o organizacji wesel nie bardzo się sprawdza bo wesele to 70+ osób. A My potrzebujemy czegoś na osób 20 może 25.

Dziękuję za wszelką pomoc.
rob9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-04, 18:12   #2
weronika9999
Zadomowienie

Dot.: Uroczysty obiad po ślubie cywilnym Kraków

Gdybym miała mieć uroczysty obiad po weselu w Krakowie, to jedyną knajpą, jaką bym wybrała, byłaby La Campana przy Kanoniczej. Wystrój mają cudny, a jeżeli planujesz ślub latem, to na tyłach jest przepiękny, duży ogród. Tak pięknego i dużego ogrodu w restauracji w centrum Krakowa jeszcze nie widziałam :P No i lokalizacja też na plus- wg mnie Kanonicza to jedna z najpiękniejszych uliczek w Krakowie.
Jedzenie jest pyszne, byłam tam x razy i nigdy się na jedzeniu nie zawiodłam. Wiem, że na imprezy okolicznościowe/grupy ustalasz sobie konkretne menu i wtedy jego cena zależy od tego, jakie potrawy wybierzesz. Co prawda nie uczestniczyłam w weselu w tym lokalu, tylko w przyjęciu po chrzcinach, ale organizatorzy byli bardzo zadowoleni.

Edytowane przez weronika9999
Czas edycji: 2015-01-04 o 18:17
weronika9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-04, 20:55   #3
rob9
Raczkowanie

dzięki za szybki odzew
La Campanę mamy na takiej szerokiej liście lokali do sprawdzenia pod kątem organizacji tam obiadu weselnego. Dałaś mi swoim postem dodatkowy powód by się tam wybrać i zobaczyć czy i nam się spodoba. I tak przymierzamy się do ceremonii właśnie w okresie letnim.

Tym nie mniej bardzo chętnie posłucham innych typów i rekomendacji.
Stary 2015-01-05, 09:16   #4
VMK
Rozeznanie

GG do VMK

My taki obiad robiliśmy w restauracji Willi Decjusza i było bardzo fajnie
Z tym, że my też mieliśmy tam ślub cywilny, więc tylko zeszliśmy z gośmi na dół na obiad po wszystkim.
Stary 2015-01-05, 17:08   #5
rob9
Raczkowanie

Pamiętasz może jak to wychodziło w kosztach w willi Decjusza taki obiad (bo na stronie internetowej maja propozycje ale nie obiadów, a całonocnych wesel)...
Stary 2015-01-05, 20:07   #6
VMK
Rozeznanie

GG do VMK

120 zł od osoby i do tego jeszcze zimna płyta po obiedzie
Jest jeszcze opcja 140 zł z tego co pamiętam. Ale tak było w 2013, więc nie wiem czy coś się nie zmieniło
Stary 2015-01-06, 13:54   #7
rutka87
Przyczajenie

Cześć, to mój pierwszy wpis na tym forum, właśnie się zarejestrowałam
Też własnie zaczynam szukać miejsca na obiad po ślubie i rozważałam zarówno La Campanię jak i Villę Decjusza Ciekawa jestem innych propozycji. My potrzebujemy miejsca na kilkanaście osób i na jakieś maksymalnie 3 godziny, bo potem przenosimy się już na bardziej luźną niezobowiązującą imprezę dla większej ilości osób. Tylko tak się zastanawiam czy na Villę to nie za późno, bo ślub w sierpniu, może nie być terminów w restauracji...
rutka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-06, 15:07   #8
VMK
Rozeznanie

GG do VMK

Najlepiej zadzwonić i zapytać my zarezerwowaliśmy willę w sierpniu albo lipcu a ślub był w październiku. Początkowo nie mieli dla nas miejsca ale potem ktoś się rozmyślił i zwolniła się cała restauracja na ten dzień. Nas interesowała tylko jedna mała sala bo było nas 12 osób.
Stary 2015-01-06, 16:50   #9
rob9
Raczkowanie

Pomysł Willi Decjusza jaki podała VMK (bardzo dziękuję za jego podsunięcie) jest fajny bo wszystko odbywa się w jednym miejscu (urokliwości miejsca nie jestem w stanie oszacować, wiadomo gusta są różne) ale zastanawiamy się z dziewczyną nad poziomem cen jakie tam panują. Z tego co wyczytałem na stronie tejże willi samo "wynajęcie sali" na ślub cywilny (w zasadzie 15-20 minut ceremonii) to wydatek 400 zł (naturalnie plus opłaty urzędowe). Podane ceny za obiad (przyjmując, że jeszcze wzrosły bo jak napisała VMK to dane z 2013 roku) też do niskich moim skromnym zdaniem nie należą, bo z tego co zdążyłem pogooglować oferta gastronomiczna na całonocne wesela w wielu lokalach startuje od około 190-200 zł (sam obiad, a całonocne przyjęcie to jednak różnica). Wiem, że nie można wszystkiego przeliczać w tak ważnej chwili swego życia na pieniądze skrupulatnie ale moim zdaniem w przypadku takiego obiadu oferta powinna być bliższa ofertom komunijnym (te startują gdzieś od ok 90 zł za klasyczne menu rosołowo-kotletowe ).

Także Willa zostaje jako jeden z wariantów ale rozglądamy się dalej. Liczę, że może jeszcze Ktoś coś poleci i zabierze głos w temacie. Sami jak coś obdzwonimy, dowiemy się czegoś napiszemy w tym wątku.

Edytowane przez rob9
Czas edycji: 2015-01-06 o 16:54 Powód: jeszcze jedna myśl przyszła
Stary 2015-01-07, 16:02   #10
cornflower_girl
Zakorzenienie

La Campana - faktycznie, dobre jedzenie - z tym, że bywają inne restuaracje, w których można zjeść taniej i lepiej.
Sprawdzaliście może Vidok? Pyszne jedzenie, ceny są też w porządku - i taras widokowy.
Grande Mamma też jest ciekawą opcją.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-09, 20:30   #11
rob9
Raczkowanie

Sprawdziłem polecaną La Campana i no cóż według mnie odpada z kilku względów:
1/ pierwszy podstawowy to toaleta do której trzeba gdzieś schodzić/wychodzić - średnio to wygodne mając na uwadze także kilkoro nieco starszych osób jakie zawitają na przyjęcie.
2/ odrębna kwestia to stan tejże toalety, w mojej opinii szanująca się restauracja mogłaby lepiej się postarać (naturalnie byłem tylko w męskiej) - niestety w wielu barach piwnych toalety robią lepsze wrażenie schludności
3/ Nie wiem (nie pytałem) czy na przyjęcia można sobie wybrać dania inne niż w menu ale te które moglibyśmy skomponować z obecnego menu na nasze przyjęcie niestety Nas nie powaliły.

Także wszelkie dalsze propozycje są mile widziane

Edytowane przez rob9
Czas edycji: 2015-01-10 o 07:51
Stary 2015-01-10, 23:58   #12
andromacha
Raczkowanie

Ja we wrześniu 2014 r. miała swój ślub i wesele w Willi Decjusza, wesele było w formie uroczystego obiadu, bez tańców, ale wybraliśmy menu weselne (190 zł/os jedzenie + 60 zł/os alkohol) i nie żałujemy pod żadnym względem. Jedzenie mają świetne, cała restauracja, w tym obsługa, są na bardzo wysokim poziomie i z tego wynika też cena. To po prostu nie jest miejsce, gdzie podaje się rosół ze schabowym i za "talerzyk" wychodzi 120 zł . Organizacja samego obiadu, który trwa do 2-3 h godzin jest tańsza niż całego wesela. Polecam z czystym sumieniem. Najlepiej jednak, jeśli również bierze się ślub w Willi, bo tak jest wygodnie gościom.
andromacha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-11, 09:50   #13
cornflower_girl
Zakorzenienie

rob9 Może Vidok w Jubilacie? Odpada problem schodów

Cytat:
Napisane przez andromacha Pokaż wiadomość
Ja we wrześniu 2014 r. miała swój ślub i wesele w Willi Decjusza, wesele było w formie uroczystego obiadu, bez tańców, ale wybraliśmy menu weselne (190 zł/os jedzenie + 60 zł/os alkohol) i nie żałujemy pod żadnym względem. Jedzenie mają świetne, cała restauracja, w tym obsługa, są na bardzo wysokim poziomie i z tego wynika też cena. To po prostu nie jest miejsce, gdzie podaje się rosół ze schabowym i za "talerzyk" wychodzi 120 zł . Organizacja samego obiadu, który trwa do 2-3 h godzin jest tańsza niż całego wesela. Polecam z czystym sumieniem. Najlepiej jednak, jeśli również bierze się ślub w Willi, bo tak jest wygodnie gościom.
Mimo wszystko i tak ceny sporo droższe niż za talerzyk i alkohol na całonocną imprezę (jest więcej jedzenia, ciast). Porównywałam oferty z eleganckich miejsc, a nie wersji low costowych - zdecydowanie za drogo.

Stary 2015-01-11, 10:40   #14
yazid
Raczkowanie

Chyba w No7 przy Rynku Głównym organizują przyjęcia weselne. Miejsce urokliwe i lokalizacja fajna.
yazid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-11, 12:54   #15
rob9
Raczkowanie

cornflower_girl do Vidoku jeszcze pójdziemy, dowiem się co i jak

W kwestii willi Decjusza również uważam, że to bardzo drogo, za 250 zł od osoby można taki obiad zorganizować w Wierzynku (właśnie mniej więcej taką ofertę od nich otrzymaliśmy przy 25 osobach) Z tego co się orientuje to w Hotelu Swing można całonocną imprezę z wliczonym alkoholem zorganizować również za 250 zł od osoby. Ja obecnie czekam na info od nich czy będą zainteresowani mniejszymi imprezami jak Nasza.

yazid dzięki za dobry trop pójdziemy sprawdzimy.

Z lokali jakie już sprawdziliśmy (poza La Campaną) jest jeszcze: Oberża Sąsiedzi na Miodowej, zrobiła ona na Nas dobre wrażenie: profesjonalizmem obsługi kelnerskiej, dobrym jedzeniem, bardzo rozsądnymi porcjami.W kwestii organizacji imprez dwie sale: mniejsza na około 16 osób, większa na około 20 osób (lokalizacja piwniczna, podejrzewamy, że nawet latem nie będzie tam za gorąco), menu itd do ustalenia.

Edytowane przez rob9
Czas edycji: 2015-01-11 o 13:29
Stary 2015-01-11, 13:26   #16
andromacha
Raczkowanie

Tak jak napisała - wybraliśmy wersję menu na wesele, które gdyby były tańce mogłoby trwać całą noc, jest jednak tańsza opcja z mniejszą ilością dań i bez płyty, wychodzi to wtedy około 140 zł/0s. bez alkoholu i trawa 2-3 h. Nigdzie nie twierdziłam, że 250 zł/os. to tanio, uważam, że wręcz raczej drożej, ale nie zmieniłabym miejsca i decyzji .
andromacha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-11, 13:32   #17
rob9
Raczkowanie

andromacha to teraz wszystko jasne, ja Cię opacznie zrozumiałem początkowo. Wobec takiego ujęcia tematu to oferta ok.

Stary 2015-01-11, 20:17   #18
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andromacha Pokaż wiadomość
Tak jak napisała - wybraliśmy wersję menu na wesele, które gdyby były tańce mogłoby trwać całą noc, jest jednak tańsza opcja z mniejszą ilością dań i bez płyty, wychodzi to wtedy około 140 zł/0s. bez alkoholu i trawa 2-3 h. Nigdzie nie twierdziłam, że 250 zł/os. to tanio, uważam, że wręcz raczej drożej, ale nie zmieniłabym miejsca i decyzji .
Ja też wywnioskowałam inaczej - taka oferta jest jak najbardziej korzystna. Niestety słyszałam o kilku obiadach weselnych urządzanych w centrum Krk (co najlepsze nie w najdroższych restauracjach), których cena za talerzyk była zbliżona do całonocnej imprezy.

Stary 2015-01-12, 17:19   #19
rob9
Raczkowanie

cornflower_girl organizacja imprez jest usługą także każdy ma prawo podać cenę za swoją usługę jaką uważa, rynek zweryfikuje. Ja jestem skłonny zapłacić więcej (nie szukamy wcale oferty najtańszej) ale muszę mieć przekonanie, że w zamian uzyskuje coś co spełnia moje oczekiwania albo jest czymś w moim przekonaniu ekstra za co warto zapłacić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-17, 12:33   #20
rob9
Raczkowanie

To znowu ja, bo chciałbym podzielić się kilkoma uwagami dotyczącymi miejsc z którymi nawiązałem łączność w sprawie przyjęcia.

Hotel Kazimierz (firma jedna kilka miejsc i sal do wyboru), na papierze bardzo sensownie wyglądająca oferta (dobrze skalkulowana), bardzo dobry kontakt z menadżerką zajmująca się imprezami, duża elastyczność, można przynieść swój alkohol i z komunikacji wynikało, że nie jest pobierane korkowe. Natomiast dla Nas największym mankamentem jest fakt, że zajmują się tylko organizacją przyjęć co sprawia, że nie można sobie po prostu pójść do nich na obiad (nie prowadzą restauracji) i sprawdzić jak gotują (z tego co się dowiedziałem, to w wypadku chęci organizowania wesela całonocnego są organizowane co jakiś czas degustacje).

Wiele miejsc wykazało się natomiast słabą komunikacją wysłałem sporo mail tu i tam, w dużej części bez odpowiedzi, dziwi mnie taka postawa bo moim skromnym zdaniem świadczy o podejściu do klienta ale cóż...
Stary 2015-01-22, 14:45   #21
kunia1
Zakorzenienie

W hotelu Santorini przy Bulwarowej jest sala na takie male przyjęcie/ obiad weselny. Co do kosztu to za salę nic sobie nie życzą , co do menu to w zależności którą opcję sobie zazyczysz to jest koszt od 60zl do ok 130 duza dowolnosc we wszystkim a manager konkretny

kunia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-05, 09:09   #22
rob9
Raczkowanie

Post Dot.: Uroczysty obiad po ślubie cywilnym Kraków

Cześć,

podsumuje nieco nasze poszukiwania odpowiedniego lokalu na około 30 osób.

Odwiedziliśmy wiele stron internetowych rożnych lokali, wysłaliśmy zapytania do kilkunastu miejsc (tu moja dygresyjna uwaga jeśli któryś lokal milczał mailowo uznawaliśmy za niezainteresowany organizacją naszej imprezy - wniosek jest jeden mimo podawania maila, posiadania stron internetowych lokale niezbyt chętnie odpowiadają na merytoryczne listy elektroniczne, a szkoda bo trochę to jednak świadczy o podejściu do klienta), byliśmy w kilku i w końcu wybraliśmy ale nim zdradzę które z miejsc to jeszcze dopisze o miejscach, których nie wybraliśmy.

Uwaga do Kogoś kto będzie szukał lokalu na przyjęciu jak nasze jest taka by silnie artykułować, że chodzi o przyjęcie po ślubie cywilnym - wiele osób z którymi rozmawialiśmy mailowo czy osobiście zatrzymywała się na słowach "po ślubie" i roztaczała wizję wielkiego całonocnego wesela mimo naszych nacisków, że to tylko kilkugodzinne przyjęcie (słowem kontakt z niektórymi ludźmi był średni).

Po obejrzeniu stron internetowych (zwłaszcza galerii) lub mailowej konwersacji odrzuciliśmy następujące miejsca (kolejność przypadkowa w nawiasach ewentualne komentarze):

Hotel Kazimierz (brak możliwości skosztowania menu - hotel organizuje imprezy ale na co dzień nie prowadzi restauracji)

Bombonierka
(zupełnie nie nasz wystrój głównej sali, mniejsza sala za mała jak na nasze potrzeby)

Wierzynek
(wszystko ładnie pięknie, kontakt mailowy bardzo profesjonalny, ceny wysokie - takich się spodziewaliśmy, ale ostatecznie wybraliśmy coś innego, trzeba się nastawić na to, że proponowane menu będzie oparte na kuchni mocno staropolskiej i dziczyźnie - nie każdemu to odpowiada)

Percheron (restauracja była w remoncie nie bardzo było wiadomo jak będzie wyglądać po nim, zaproponowane menu również nas nie przekonało)

Kogel Mogel (to jest swego rodzaju sieciówka - dziwne było to, że napisaliśmy z zapytaniem o Kogel Mogel, a najwidoczniej współdzielony na te wszystkie restauracje manager napisał nam na temat La Campany - o niej osobny akapit poniżej, bo tam akurat byliśmy, w dodatku nie do końca zrozumiano w mailu do Kogla nasze przesłanie, że to tylko krótki obiad, wypisano za to czego nie obejmują cena menu: dodatkowo płatna jest obsługa kelnerska, dekoracja, jak przyjdziemy z naszym tortem to jest ekstra płatny serwis, mamy zapłacić uwaga ZAIKS , dodatkowo dopłata za godziny nocne itd.)

Teraz podsumowanie miejsc gdzie byliśmy (formuła jak powyżej):

La Campana (lokal z polecenia to też bez uprzedniego kontaktu z managmentem zdecydowaliśmy się na wizytę u nich i przebiegała ona przyjemnie (wystrój tej głębiej posadowionej sali nam odpowiadał, jedzenie dobre, porcje ani małe ani wielkie, obsługa ok) aż do chwili gdy chciałem skorzystać z toalety (umiejscowiona gdzieś na zewnątrz, z koniecznością chodzenia po schodach do jakichś podziemi, robiła mocno negatywne wrażenie estetyczne) - daliśmy spokój)

Hotel Swing (bardzo obiecujący kontakt mailowy, wszystko wydawało się być na dobrej drodze by zorganizować tam przyjęcie, byliśmy nawet zjeść kontrolny obiad i jedzenie było spoko ale wizyta osobista u Pani manager (skądinąd bardzo kontaktowa i sympatyczna osoba) przepełniła Nas wątpliwościami: powiedziano Nam, że przedstawiona zostanie oferta choć powoływałem się na konwersacje mailową, okazało się, że nie ma odpowiedniej sali w interesującym Nas terminie, zaproponowano co prawda rozwiązanie ale w mojej opinii bardzo ratunkowo i w praktyce okazało się, że coś co mailowo było już na zaawansowanym etapie załatwiania przepadło)

Sąsiedzi Kazimierz (Lokal wygooglany, po dobrych opiniach zdecydowaliśmy się od razu tam pójść i lokal możemy z czystym sumieniem polecić, ujął mnie profesjonalizm obsługi kelnerskiej w dniu naszej wizyty, dobrym tradycyjnym niezbyt mocno wymyślnym jedzeniem, sensownymi cenami, ogromnymi porcjami ale nie ma tam niestety sali na 30 osób, mniejsza mieści 12-15 i jest w wystroju bardzo cepelijno-krakowska, druga o mniej oryginalnym, spokojniejszym looku ale mieści około 20 osób - było nam szkoda ale ograniczeń lokalowych się nie przeskoczy musieliśmy odpuścić)

Biała Róża (na koniec zostawiłem lokal, który zorganizuje nasze przyjęcie, lokal z polecenia, do którego najpierw napisaliśmy, później poszliśmy na obiad, a następnie umówiliśmy się z niezwykle rzeczową i otwartą na rozwiązywanie wszelkich problemów i rozwiewanie wątpliwości miłą Panią manager, która czekała na Nas z wydrukowaną mailowa korespondencją - wszelkie ustalenia jakie poczyniliśmy elektronicznie były aktualne, dodatkowo uściśliliśmy kilka spraw i mamy lokal na przyjęcie, co do samego lokalu i jedzenie wystrój stonowany, na stołach kwiaty, w toalecie czysto i schludnie, jedzenie bardzo dobre i ciekawie podane, porcje odpowiednie, mam nadzieje, że równie pozytywne wrażenia będziemy mieć już po naszym przyjęciu)
Stary 2015-08-13, 14:01   #23
rutka87
Przyczajenie

Gdyby ktoś jeszcze trafił na ten wątek - może się przyda.
My ostatecznie zdecydowaliśmy się na Kogel Mogel. Kontakt bardzo sprawny i bez nieporozumień. Nie było żadnych dodatkowych opłat, o których wspomniał rob9. Może dlatego, że od razu zostało ustalone, że to krótki obiad. Było uroczyście, ale bez zbędnych hec
My zdecydowaliśmy się na ogródek, który jest naprawdę urokliwy, pełen kwiatów, otoczony starym murem, po którym pną się rośliny i mimo strasznego upału było w nim przyjemnie.
Sale też są ładnie urządzone, ale mi od zawsze marzyło się przyjęcie w ogrodzie
Jedzenie było pyszne, obsługa sprawna i nie rzucająca się w oczy. Niczego nie mogę zarzucić pod względem organizacyjnym i polecam
rutka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-05, 21:41   #24
muzykmariusz
BAN stały

Może Wierzynek na krakowskim Rynku? W linku poniżej kilka zdjęć z wesela / przyjęcia weselnego którego liczba gości oscylowała w ilościach o których piszesz..Kilka zdjęć z tego zlecenia w linku poniżej, jeżeli chodzi o opinie na temat jakości jedzenia, obsługi - zapraszam na priv. Pozdrawiam

<link>

Edytowane przez 201801191006
Czas edycji: 2015-10-22 o 14:38 Powód: reklama
muzykmariusz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-28, 17:52   #25
milatt
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez rob9 Pokaż wiadomość
Cześć,

podsumuje nieco nasze poszukiwania odpowiedniego lokalu na około 30 osób.

Odwiedziliśmy wiele stron internetowych rożnych lokali, wysłaliśmy zapytania do kilkunastu miejsc (tu moja dygresyjna uwaga jeśli któryś lokal milczał mailowo uznawaliśmy za niezainteresowany organizacją naszej imprezy - wniosek jest jeden mimo podawania maila, posiadania stron internetowych lokale niezbyt chętnie odpowiadają na merytoryczne listy elektroniczne, a szkoda bo trochę to jednak świadczy o podejściu do klienta), byliśmy w kilku i w końcu wybraliśmy ale nim zdradzę które z miejsc to jeszcze dopisze o miejscach, których nie wybraliśmy.

Uwaga do Kogoś kto będzie szukał lokalu na przyjęciu jak nasze jest taka by silnie artykułować, że chodzi o przyjęcie po ślubie cywilnym - wiele osób z którymi rozmawialiśmy mailowo czy osobiście zatrzymywała się na słowach "po ślubie" i roztaczała wizję wielkiego całonocnego wesela mimo naszych nacisków, że to tylko kilkugodzinne przyjęcie (słowem kontakt z niektórymi ludźmi był średni).

Po obejrzeniu stron internetowych (zwłaszcza galerii) lub mailowej konwersacji odrzuciliśmy następujące miejsca (kolejność przypadkowa w nawiasach ewentualne komentarze):

Hotel Kazimierz (brak możliwości skosztowania menu - hotel organizuje imprezy ale na co dzień nie prowadzi restauracji)

Bombonierka
(zupełnie nie nasz wystrój głównej sali, mniejsza sala za mała jak na nasze potrzeby)

Wierzynek
(wszystko ładnie pięknie, kontakt mailowy bardzo profesjonalny, ceny wysokie - takich się spodziewaliśmy, ale ostatecznie wybraliśmy coś innego, trzeba się nastawić na to, że proponowane menu będzie oparte na kuchni mocno staropolskiej i dziczyźnie - nie każdemu to odpowiada)

Percheron (restauracja była w remoncie nie bardzo było wiadomo jak będzie wyglądać po nim, zaproponowane menu również nas nie przekonało)

Kogel Mogel (to jest swego rodzaju sieciówka - dziwne było to, że napisaliśmy z zapytaniem o Kogel Mogel, a najwidoczniej współdzielony na te wszystkie restauracje manager napisał nam na temat La Campany - o niej osobny akapit poniżej, bo tam akurat byliśmy, w dodatku nie do końca zrozumiano w mailu do Kogla nasze przesłanie, że to tylko krótki obiad, wypisano za to czego nie obejmują cena menu: dodatkowo płatna jest obsługa kelnerska, dekoracja, jak przyjdziemy z naszym tortem to jest ekstra płatny serwis, mamy zapłacić uwaga ZAIKS , dodatkowo dopłata za godziny nocne itd.)

Teraz podsumowanie miejsc gdzie byliśmy (formuła jak powyżej):

La Campana (lokal z polecenia to też bez uprzedniego kontaktu z managmentem zdecydowaliśmy się na wizytę u nich i przebiegała ona przyjemnie (wystrój tej głębiej posadowionej sali nam odpowiadał, jedzenie dobre, porcje ani małe ani wielkie, obsługa ok) aż do chwili gdy chciałem skorzystać z toalety (umiejscowiona gdzieś na zewnątrz, z koniecznością chodzenia po schodach do jakichś podziemi, robiła mocno negatywne wrażenie estetyczne) - daliśmy spokój)

Hotel Swing (bardzo obiecujący kontakt mailowy, wszystko wydawało się być na dobrej drodze by zorganizować tam przyjęcie, byliśmy nawet zjeść kontrolny obiad i jedzenie było spoko ale wizyta osobista u Pani manager (skądinąd bardzo kontaktowa i sympatyczna osoba) przepełniła Nas wątpliwościami: powiedziano Nam, że przedstawiona zostanie oferta choć powoływałem się na konwersacje mailową, okazało się, że nie ma odpowiedniej sali w interesującym Nas terminie, zaproponowano co prawda rozwiązanie ale w mojej opinii bardzo ratunkowo i w praktyce okazało się, że coś co mailowo było już na zaawansowanym etapie załatwiania przepadło)

Sąsiedzi Kazimierz (Lokal wygooglany, po dobrych opiniach zdecydowaliśmy się od razu tam pójść i lokal możemy z czystym sumieniem polecić, ujął mnie profesjonalizm obsługi kelnerskiej w dniu naszej wizyty, dobrym tradycyjnym niezbyt mocno wymyślnym jedzeniem, sensownymi cenami, ogromnymi porcjami ale nie ma tam niestety sali na 30 osób, mniejsza mieści 12-15 i jest w wystroju bardzo cepelijno-krakowska, druga o mniej oryginalnym, spokojniejszym looku ale mieści około 20 osób - było nam szkoda ale ograniczeń lokalowych się nie przeskoczy musieliśmy odpuścić)

Biała Róża (na koniec zostawiłem lokal, który zorganizuje nasze przyjęcie, lokal z polecenia, do którego najpierw napisaliśmy, później poszliśmy na obiad, a następnie umówiliśmy się z niezwykle rzeczową i otwartą na rozwiązywanie wszelkich problemów i rozwiewanie wątpliwości miłą Panią manager, która czekała na Nas z wydrukowaną mailowa korespondencją - wszelkie ustalenia jakie poczyniliśmy elektronicznie były aktualne, dodatkowo uściśliliśmy kilka spraw i mamy lokal na przyjęcie, co do samego lokalu i jedzenie wystrój stonowany, na stołach kwiaty, w toalecie czysto i schludnie, jedzenie bardzo dobre i ciekawie podane, porcje odpowiednie, mam nadzieje, że równie pozytywne wrażenia będziemy mieć już po naszym przyjęciu)
Jestem zainteresowana organizacja obiadu poslubnego w Bialej Rozy. Czy moglbys napisac prosze jak udalo sie przyjecie?
milatt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-30, 09:12   #26
rob9
Raczkowanie

milatt pozwoliłem sobie odpisać w wiadomości prywatnej, pozdrawiam.
Stary 2016-08-01, 21:14   #27
ella_bf
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez rob9 Pokaż wiadomość
Cześć,

zwracam się do Was z prośbą o pomoc w znalezieniu jakieś przyjemnej restauracji w której można urządzić przyjęcie (nie wesele) po ślubie cywilnym. Może Ktoś niedawno organizował albo uczestniczył w tego typu imprezie w Krakowie i podzieliłby się wrażeniami.

Lokali w Krakowie jest masa, a przeglądanie wątków na forum w większości o organizacji wesel nie bardzo się sprawdza bo wesele to 70+ osób. A My potrzebujemy czegoś na osób 20 może 25.

Dziękuję za wszelką pomoc.
Myśmy zorganizowali uroczysty obiad po ślubie cywilnym we włoskiej restauracji Boscaiola na ul. Szewskiej. Wszystkim gościom oraz nam bardzo się podobało.
ella_bf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-11, 11:23   #28
Katarzynaaaa1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez milatt Pokaż wiadomość
Jestem zainteresowana organizacja obiadu poslubnego w Bialej Rozy. Czy moglbys napisac prosze jak udalo sie przyjecie?
Ja miałam obiad po ślubie w Białej Róży. Generalnie byliśmy zadowoleni.
Katarzynaaaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-21, 12:50   #29
CiociaM
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Uroczysty obiad po ślubie cywilnym Kraków

Taki obiad to nie problem dla wielu knajp. Myślę że można spróbować w Karczmie Pod Blachą - krakowskie Błonia- dokładny adres to nie wiem mają tam różne sale z tego co kojarze, parking. Organizują rózne imprezy zamknięte - ja byłem na imieninach kolegi. Jedzenie staropolskie - bardzo ciekawe i dobre.
CiociaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-03, 09:25   #30
beja01
Przyczajenie

Ja mogę z całego serca polecić QHotel Kraków Plus!!! Wspaniałe miejsce. organizwaliśmy tam wesele i jesteśmy przeszczęśliwi. Wszystko dopięte na ostani guzik, przepysznie i pięknie. Spradźcie, bo na prawdę warto się skusić na taką jakość
beja01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości