|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Acqua Colonia
Poszukując moich wymarzonych perfum macierzankowych natrafiłam na wody kolońskie 4711 Acqua Colonia. Przeszukałam Wizaż, następnie polskie strony na google i....nic
![]() O wodach tych wspominają Fragrantica i Basenotes. Komentarze pozytywne. Zdaję sobie sprawę, że to woda kolońska ale dostępne zapachy mnie intrygują niepomiernie ![]() Spójrzcie jakie urocze zapachy : * BLOOD ORANGE & BASIL * RHUBARB & CLARY SAGE *LEMON & GINGER * LAVENDER & THYME * ROYAL RIESLING * VETYVER & BERGAMOT * MELISSA & VERBENA Stronka : http://www.acqua-colonia.com/en/fragrances.php I takie słodkie buteleczki : |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Acqua Colonia
bo to takie po goleniu shity :P ktore sa odswiezajace a utrzymuja sie od 30min do 1h czasu
jak cos takiego lubisz to mozesz kupic sobie do golenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Na Fragrantice wypowiadają się dziewuchy i z tego co piszą to bardzo przyjemne, naturalne zapachy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
bo to EDC edc to wody kolonskie prawie jak po goleniu
sa bez spraya tylko lane |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No nic, będę się musiała jednak zastanowić nad tą wodą po goleniu ![]() ![]() ************************* ** EDIT : tak mi się to jakoś Yardley'owo kojarzy, być może niesłusznie (wiem, że Yardley to głównie EDT ale mimo wszystko)... Edytowane przez Halkatlah Czas edycji: 2011-02-12 o 17:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
z edc mam tylko begamotto marino GF Ferre
ale to jest nieporownywalnie mocne i nawet spoko ![]() ![]() one sa dobre do tego do czego sluza ![]() ![]() Edytowane przez klystianek Czas edycji: 2011-02-12 o 17:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
W sumie nie przeszkadza mi to EDC, mniej więcej wiem co i jak na podstawie Demeterków. Bardziej chodzi mi o to, czy ktoś używał, jak toto pachnie, czy jest szansa na ulotny choćby ale miły,ziołowy zapach, czy też okażą się być "wodami po goleniu" jak mówisz
![]() Np na Fragrantice dziewczyna pisze : "I had a chance to smell this profusely from testers around and I really like it! Every time I pass by a store that carries this fragrance I spray it. I already own and love 4711 Kolnish Wasser and especially their *******ing tissues in a small box, but Melissa&Verbena is so much better as a cologne. It is much longer lasting and alla in all I classify it as a perfume for summer. In spite of only two notes listed it has more complexity, even if lemon balm and lemon verbena are already very aromatic plants and especially good for women according aromatherapy. Lemon balm is relaxing and soothing especially for female problems and lemon verbena is clean and softly stimulating. Anyway this cologne doesn't smell like a typical aromatherapic mix, because it also has some kick as perfume and it lasts nicely on my skin. It gives some fresh feeling during summer and I think it's perfect for workplaces. I would rate it closer to Guerlain Aqua Allegoria concept. I will buy either this or Guerlain's AA Mandarin Basilic. A man could surely wear this too but I feel it as softly feminine. It's good priced but much more expensive than original." To porównanie do Guerlaina to chyba jednak lekka przesada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Kupiłem na all w ciemno Vetyver & Bergamot. Nie było warto.
Bardzo chemiczne, obok wetiweru toto nawet nie stało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
eeee, co do edc to u mnie wcale źle nie jest. Demetery trzymają się całkiem długo , nawet mogłabym powiedzieć, że lepiej niż nie które edp.
A zapachy , chętnie bym spróbowała: BLOOD ORANGE & BASIL LEMON & GINGER MELISSA & VERBENA może ktoś rozbierze , na spróbowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() słyszałam, że miały być też buteleczki 30 ml ale na allegro nigdy na takie nie trafiłam... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- A i jeszcze może ktoś do tego czasu podzieli się z Nami opinią na temat tych wód. ![]() Chyba najbardziej zainteresowała mnie pomarańcza z bazylią. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
No właśnie mnie też ta pomarańcza zainteresowała i chętnie bym wysłuchała kogoś kto miałby porównanie do np. AA Mandarynki z Bazylią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Opisy na stronie są takie smakowite....zdradliwe sugerować się opisami.... ale..... ![]() Będę Was teraz kusić tą pomarańczką ![]() "This stimulating fragrance brings holiday dreams to life and provides a welcome diversion from the daily grind. When the sky is full of grey clouds, this energy-laden aroma, combining sun-ripened and exotic blood orange with the tangy, distinctive scent of basil, is sure to lift the spirits." Meliska : "This invigorating scent is reminiscent of soothing gardens of healing herbs covered in morning dew, where melissa is grown for its positive effects on the mind, body and spirit. The mysterious combination of revitalizing melissa and harmonious verbena makes the composition a pure elixir of life." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja z tą pomarańczą z bazylią chyba zaryzykuję.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ( z czesem to i ja będe chciała zacząć "rozbieranki" ale najpierw muszę się ogarnąć do końca ze studiami i spokojnie do pracy iść , a no i prawko dokończyć ![]() W razie co Pozzzziomko , wiesz gdzie mnie szukać - jak zdecydujesz się na rozbiórkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oczywiście będę o Was pamiętała, jak będę planowała rozbiórkę, dam znać. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.