|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
zabiegi dla cery mieszanej
Jakie zabiegi można wykonać w gabinecie kosmetycznym dla cery mieszanej??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: zabiegi dla cery mieszanej
Up Up, też byłabym zainteresowana. Ostatnio jak byłam u kosmetyczki to zaproponowała mi oczyszczanie po którym no cóż miesiąc się "wylizywałam". Chciałabym pójść do kosmetyczki i wyjść z tamtąd piękna a nie jak czerwona bańka. Jest to w ogóle mozliwe ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Tez jestem ciekawa tych zabiegów...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Oczyszczanie cery wykonuje się tylko wtedy gdy jest to konieczne. Ja polecam przede wszystkim peeling ultradźwiękowy. Dla mieszanej cery są ciekawe zabiegi ,które mają za zadanie poprawić wygląd skóry - czyli zmniejszać przetłuszczanie się strefy T , oczyścić ,rozjaśnić tę strefę a poza tym dobrze nawilżyć i jeśli trzeba to także odżywić skórę. Większość firm kosmetycznych ma w swojej ofercie takie zabiegi -a jeśli kosmetyczka pracuje z wykorzystaniem takich kosmetyków w których nie ma gotowego zabiegu to wystarczy ,że sama dobrze przemyśli kompozycję zabiegu i stworzy indywidualny zabieg dla swojej klientki. Ja często tak robię , nie lubię trzymać się schematów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.