Doradźcie mi proszę welon!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-25, 10:11   #1
julka910
Zakorzenienie

Doradźcie mi proszę welon!!

Właśnie zaczynam się zastanawiać - welon, kwiatek czy woalka?? Wcześniej nie chciałam welonu a teraz myślę nad nim (moja mama bardzo mnie namawia na welon, teściowa na woalkę a ja najchętniej chcę kwiatek ).

W załączniku daję moją suknię i kilka przykładów - doradzicie? Jestem niska - 164 cm, włosy będę miała spięte wysoko, ślub będzie 18 czerwca. Wydaje mi się, że skoro sukienka ma koronkę, kryształki i falbanki to welon powinien być gładki, hiszpański chyba odpada bo będzie za dużo. na ostatnim zdjęciu jest sukienka też z falbankami, odrobinę podobnie jak w mojej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (31,9 KB, 312 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w1.jpg (24,2 KB, 120 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w2.jpg (25,1 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w3.jpg (16,5 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w4.jpg (18,6 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w5.jpg (19,5 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w6.jpg (23,1 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w7.jpg (18,7 KB, 101 załadowań)
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 10:54   #2
nestka
Raczkowanie

Dot.: Doradźcie mi proszę welon!!

jak dla mnie (ekspertem nie jestem) to welon lub kwiatek, woalki jakoś tu nie widzę. Welon coś zbliżonego do tej drugiej propozycji jeśli chodzi o długość. Zobaczymy co powiedzą inne Wizażanki.

nestka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 11:02   #3
takaya
Zakorzenienie

Ja stawiałabym na kwiatek! Biała Eustoma ja sama miałam w sobotę eustomę, był upał straszny a eustoma pięknie się prezentowała całe wesele we włosach!
Jestem wielka fanką woalek (sama miałam) ale do Twojej sukni bardziej pasuje mi welon zakończony koronką (tak mimo,ze suknia jest bogata) albo sam kwiat
takaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 11:03   #4
evoonia86
Zakorzenienie

ja też będę miała suknię z takim przedłużeniem i wg mnie i pań w salonie długi welon do tego odpada. woalka bardziej wg mnie lepsza jest dla sukienek delikatnych, na pewno nie takich z trenem czy księżniczek. sama będę miała welon podobny do 1 albo 2 sięgający do tyłeczka kwiatu póki co nie planuję, ale do takiego welonu spokojnie możesz wpiąć.
reasumując: welon i kwiatek jak najbardziej, woalka zdecydowanie odpada
Stary 2011-05-25, 11:04   #5
princess2890
Rozeznanie

Zgadzam się z Nestką. Dłuższy niż do pasa być nie może, bo masz bardzo ładną sukienkę i szkoda, żeby ją zasłonił. Za krótki też nie bardzo bo by śmiesznie wyglądał. I taki najprostszy chyba bym wybrała.
Takie jest moje zdanie... Ale to Ty musisz się sobie podobać, radzę przymierzyć wszystkie i wybrać.
princess2890 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 11:06   #6
zoesonik
Rozeznanie

moim zdaniem woalka nie pasuje, chociaż tez jestem fanką może być kwiat albo welon w1 lub w5, chociaż wolałabym bez tej lamówki.

A. Einstein
zoesonik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 11:07   #7
Javarem
Rozeznanie

GG do Javarem

najbardziej pasuje welon numer 1 nawet ma podobne ozdoby w lamówce jak w sukience.
Javarem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-25, 11:33   #8
julka910
Zakorzenienie

Dziękuję bardzo dziewczyny
Ja najbardziej składniam się do propozycji nr 1, 4 (podoba mi się bardzo ale boję się, że nie będzie pasował do całości, będzie za dużo) lub 5.

Kwiatek chciałabym mieć mimo wszystko, w kolorze wrzosowym, różowym lub fioletowym (pewnie wybiorę storczyk) bo na weselu będę tańczyć w kolorowych butach a nie ślubnych

Mam jeszcze jedną wątpliwość - mam sukienkę w kolorze ecru - boję się, że welon ecru będzie wyglądał na... brudny
Stary 2011-05-25, 11:44   #9
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

według mnie kwiatek albo krótki welon ,ewentualnie woalka

długie welony bedą za cięzkie (osttani według mnie masakryczny,do kazdej sukni )

Hiszpański tez może byc niezły (w sumie takie welony jako jedyne mi się podobają) i wbrew pozorom moze pasowac do sukni,jesli nie bedzie zbyt dlugi /ze zbyt szeroką koronka...http://img0.burak.pl/img/d/d/8/9/wel...zpanski-28.jpg np. taki (niekoniecznie wpięty od góry i moze krótszy)

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684

Edytowane przez stokrotka_to_ja
Czas edycji: 2011-05-25 o 11:47
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 11:49   #10
takaya
Zakorzenienie

Julka ja miałam zielony bukiet i zielone buty a we włosach zieloną eustomę
Stary 2011-05-25, 12:00   #11
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez takaya Pokaż wiadomość
Julka ja miałam zielony bukiet i zielone buty a we włosach zieloną eustomę
taki zielono-limonkowe buty ?

mozna gdzies zobaczyć fotkę?

Stary 2011-05-25, 12:01   #12
julka910
Zakorzenienie

teraz tak myślę.
welon, kwiatek, koronka i falbanki na sukience, kolorowe buty, łańcuszek z brylantem na szyję, obrączka... czy to nie będzie za dużo?

wkradł mi się ogromny bałagan

dodaję fryzurę bukiet i kwiatek jaki planuję mieć we włosach, może mi coś doradzicie bo nie chcę wyglądać jak cyrk w dniu ślubu

Wcześniej miałam mieć kalie ale ponieważ nie bardzo mogłam znaleźć pasujący stroik z kwiatków to zmieniłam na storczyki. Żywego kwiatka nie chcę mieć we włosach. Zdjęcie stroika jest na modelce a nie na mnie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stroik.jpg (27,8 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg storki.jpg (21,7 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2kf8492fd202.jpg (21,4 KB, 66 załadowań)
Stary 2011-05-25, 12:06   #13
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
teraz tak myślę.
welon, kwiatek, koronka i falbanki na sukience, kolorowe buty, łańcuszek z brylantem na szyję, obrączka... czy to nie będzie za dużo?

wkradł mi się ogromny bałagan

dodaję fryzurę bukiet i kwiatek jaki planuję mieć we włosach, może mi coś doradzicie bo nie chcę wyglądać jak cyrk w dniu ślubu

Wcześniej miałam mieć kalie ale ponieważ nie bardzo mogłam znaleźć pasujący stroik z kwiatków to zmieniłam na storczyki. Żywego kwiatka nie chcę mieć we włosach. Zdjęcie stroika jest na modelce a nie na mnie.
zrezygnowałabym z welonu
i przemyslała jednak sprawę zywych storczyków,dobrze się trzymaja a po te sztuczne rzadko kiedy wygladaja fajnie ...

Stary 2011-05-25, 12:31   #14
julka910
Zakorzenienie

Ok, przemyślałam, przeanalizowałam i postanowiłam że jednak welon to zły pomysł, tym bardziej, że sama nie "czuję" go.

We włosach będzie storczyk, bukiet też ze storczyków i tyle. Na szyję łańcuszek z brylancikiem, obrączka i to wszystko.

Dziękuję za rady
Stary 2011-05-25, 12:58   #15
takaya
Zakorzenienie

Julka ja bardzo źle czułam się w welonach a fotograf i wizażystka zachwycili się jak zobaczyli jak wyglądam w woalce

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
taki zielono-limonkowe buty ?

mozna gdzies zobaczyć fotkę?
O tu wkleiłam swoje zdjęcie przy samochodzie , bukiet z zielonej hortensji robił furorę -rzucałam nim na oczepinach

Edytowane przez takaya
Czas edycji: 2011-05-25 o 13:00
Stary 2011-05-25, 13:02   #16
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Julka ja bardzo źle czułam się w welonach a fotograf i wizażystka zachwycili się jak zobaczyli jak wyglądam w woalce

O tu wkleiłam swoje zdjęcie przy samochodzie , bukiet z zielonej hortensji robił furorę -rzucałam nim na oczepinach

pomysł niebanalny... i jaki efekt pięknie

widziałam na jakimś wątku link do tych butów własnie i byłam niesamowicie ciekawa jak będą sie prezentowac z całościa

Stary 2011-05-25, 13:09   #17
takaya
Zakorzenienie

Jak będę miała więcej zdjęć to na pewno pokaże Tu kiepsko widać fason sukni (rybka) więc i całość wygląda inaczej, ale wszyscy byli zachwyceni butami i bukietem.

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Julka no i nie przejmuj się oczepinami, wiązanka naprawdę pięknie wygląda jak się nią rzuca ja swoją oddałam kuzynce na pamiątkę, była tak solidnie zrobiona że nic jej się nie stało podczas lotu i łapania
Będziesz rewelacyjnie wyglądać bez welonu
Stary 2011-05-25, 13:37   #18
aniulkamerry24
Raczkowanie

GG do aniulkamerry24

Cytat:
Właśnie zaczynam się zastanawiać - welon, kwiatek czy woalka?? Wcześniej nie chciałam welonu a teraz myślę nad nim (moja mama bardzo mnie namawia na welon, teściowa na woalkę a ja najchętniej chcę kwiatek ).

W załączniku daję moją suknię i kilka przykładów - doradzicie? Jestem niska - 164 cm, włosy będę miała spięte wysoko, ślub będzie 18 czerwca. Wydaje mi się, że skoro sukienka ma koronkę, kryształki i falbanki to welon powinien być gładki, hiszpański chyba odpada bo będzie za dużo. na ostatnim zdjęciu jest sukienka też z falbankami, odrobinę podobnie jak w mojej.
ja bym wybrala prosty taki jak na 1 lub 5 zdjeciu
Stary 2011-05-25, 14:04   #19
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Jak będę miała więcej zdjęć to na pewno pokaże Tu kiepsko widać fason sukni (rybka) więc i całość wygląda inaczej, ale wszyscy byli zachwyceni butami i bukietem.

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Julka no i nie przejmuj się oczepinami, wiązanka naprawdę pięknie wygląda jak się nią rzuca ja swoją oddałam kuzynce na pamiątkę, była tak solidnie zrobiona że nic jej się nie stało podczas lotu i łapania
Będziesz rewelacyjnie wyglądać bez welonu

"Kapusta" bardzo efektowna
Co do oczepin to właśnie moja Mama nalegała bardzo na welon bo stwierdziła że "u nas się welonem rzuca" i była na mnie zła że się sprzeciwiam "jej" tradycji No ale to mój ślub a nie mojej Mamy i mimo, że ona płaci to chyba ja powinnam zdecydować co chcę mieć na sobie tego dnia by się pięknie i dobrze czuć. Zresztą sama mogę zapłacić za suknię i dodatki. Moja Mama i ja mamy zupełnie różne zdania na większość tematów i już wiem, że moja sukienka "jest paskudna", włosy są "byle jakie", welon "musi być", buty muszą być "białe i nie drogie" a buty na zmianę są "niepotrzebne bo to kolejny bezsensowny wydatek". no ale my tak całe życie
Stary 2011-05-25, 14:25   #20
doris888
Rozeznanie

Cytat:
"Kapusta" bardzo efektowna
Co do oczepin to właśnie moja Mama nalegała bardzo na welon bo stwierdziła że "u nas się welonem rzuca" i była na mnie zła że się sprzeciwiam "jej" tradycji No ale to mój ślub a nie mojej Mamy i mimo, że ona płaci to chyba ja powinnam zdecydować co chcę mieć na sobie tego dnia by się pięknie i dobrze czuć. Zresztą sama mogę zapłacić za suknię i dodatki. Moja Mama i ja mamy zupełnie różne zdania na większość tematów i już wiem, że moja sukienka "jest paskudna", włosy są "byle jakie", welon "musi być", buty muszą być "białe i nie drogie" a buty na zmianę są "niepotrzebne bo to kolejny bezsensowny wydatek". no ale my tak całe życie
ja nie będę mieć welonu i pytałam kwiaciarki i może spokojnie zrobić wianek do rzucania na oczepiny z żywych kwiatów
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 14:36   #21
wika82
Zakorzenienie

Kwiatek.
Stary 2011-05-25, 14:42   #22
takaya
Zakorzenienie

Julka to ja z mamą tez miała pełno wojen, ale pomysł z woalką jej się podobał, a o rzucanie nic się nie martwiła
Na początku myślałam,że będę rzucała woalką, ale ona kiepsko lata Z resztą było bardzo śmiesznie bo pożaliłam się fotografowi, że mówią na moje hortensje kapusta, podłapał to DJ i na oczepinach wołał wszystkie panny na łapanie kapusty

A tytuł paskudnej sukni otrzymałam od jednej z wizażystek A może to było obrzydliwa... TAK suknia obrzydliwa, a samochód (Mustang V8 z 2007r) paskudny

Edytowane przez takaya
Czas edycji: 2011-05-25 o 14:50
Stary 2011-05-25, 15:05   #23
julka910
Zakorzenienie

Woalkę przymierzałam - nie wiem czy to kwestia akurat tej woalki czy czego ale było mi w niej nie do twarzy W kapeluszu też mi było źle. Mam 24 lata, dziecko, męża (mamy ślub cywilny) ale urodę nastolatki i nadal się mnie o dowód w sklepie pytają jak kupuję alkohol a w sklepie pytają "co Ci podać" zresztą jeśli wzięłabym coś co sugeruje teściowa a odrzucę pomysł Mamy to kolejna wojna gotowa

Co do gustów to są one najróżniejsze i nie ma czegoś co podoba się każdemu bez wyjątku. Moja Mama też rozgląda się za sukienką na moje wesele i wybiera same "pogrzebowe" kreacje i nie mówię jej, że są paskudne tylko "wybierz coś wesołego i odpowiedniego dla Ciebie a nie dla 80-latki"

Ja mogę rzucać np. wiązanką, podwiązką nie wiem co tam jeszcze wchodzi w grę poza welonem.

Edytowane przez julka910
Czas edycji: 2011-05-25 o 15:07
Stary 2011-05-25, 15:18   #24
takaya
Zakorzenienie

Ja się w sumie do samego końca zastanawiałam czy zakładać tę woalkę (kupiłam na allegro za 30zł) i cieszę się,że założyłam
W welonie czułam się okropnie! Babki mi pchały je na głowę przy przymierzaniu sukien mimo,że tysiąc razy mówiłam,że ja nie chce welonu
Ja tam opiniami innych się nie przejmowałam ważne, że suknia mi się spodobała, a na weselu nasłuchałam się tylko komplementów że jest prześliczna że aż się czerwieniłam a mamę tez namawiałam na jakieś jasne kolory, ale mówiła,że ona za gruba na takie jasne
Stary 2011-05-25, 15:25   #25
julka910
Zakorzenienie

30 zł to niezła cena ja przymierzałam za 289 zł. Była dobrej jakości? widziałam kilka takich za ok 60 zł ale ciekawa jestem jak prezentują sie na żywo. wklej jakieś zdjecia swojej sukienki w całości z bukietem i woalką Może jakieś jednak tam masz??

Ja sukienkę szyję i na szczęście babki mi nic nie wciskają na siłę, jedynie Teściowa zasypuje mnie pomysłami (na przymiarki jeżdżę z nią) i wciska mi na siłę woalkę bo mówi, że jestem "taka nieubrana w samej sukience". Zwariować można
Stary 2011-05-25, 15:39   #26
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
30 zł to niezła cena ja przymierzałam za 289 zł. Była dobrej jakości? widziałam kilka takich za ok 60 zł ale ciekawa jestem jak prezentują sie na żywo. wklej jakieś zdjecia swojej sukienki w całości z bukietem i woalką Może jakieś jednak tam masz??

Ja sukienkę szyję i na szczęście babki mi nic nie wciskają na siłę, jedynie Teściowa zasypuje mnie pomysłami (na przymiarki jeżdżę z nią) i wciska mi na siłę woalkę bo mówi, że jestem "taka nieubrana w samej sukience". Zwariować można
ja tez byłam taka nieubrana

zdjęcia Takaya ma w podpisie przed chwilą wyszperłam (tylko to taka przedslubna kompozycja )

Stary 2011-05-25, 15:59   #27
takaya
Zakorzenienie

Woalka była bardzo delikatna na grzebyku a z drugiego boku była przyczepiona wsuwką ślub był w sobotę i nie mam jeszcze zdjęć Mąż mi się rozchorował od klimy w samochodzie a sama nie chcę jechać do wujka, który robił tez sporo zdjęć, chyba że nie wytrzymam i pojadę
Mam jedno jedyne zdjęcie (rozmazane) od koleżanki wrzuciłam je na zielony wątek
tu jest
Stary 2011-05-25, 17:40   #28
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem będzie tutaj albo kwiat we włosach albo delikatny welon tzw. mgiełka- bez żadnych lamówek, ciężkich koronek, kilku warstw. Twoja suknia sama w sobie jest bardzo bogata i wyrazista a ozdoba na głowie powinna stanowić tylko delikatny akcent. Bardzo podoba mi się welon zaproponowany na pierwszym zdjęciu
Stary 2011-05-26, 13:29   #29
mealla
Raczkowanie

Cytat:
Ja się w sumie do samego końca zastanawiałam czy zakładać tę woalkę (kupiłam na allegro za 30zł) i cieszę się,że założyłam
W welonie czułam się okropnie! Babki mi pchały je na głowę przy przymierzaniu sukien mimo,że tysiąc razy mówiłam,że ja nie chce welonu
Ja tam opiniami innych się nie przejmowałam ważne, że suknia mi się spodobała, a na weselu nasłuchałam się tylko komplementów że jest prześliczna że aż się czerwieniłam a mamę tez namawiałam na jakieś jasne kolory, ale mówiła,że ona za gruba na takie jasne
a mogłabys podac linka lub nick osoby od której kupiłaś na allegro? bardzo tanio zapłaciłaś.

ps. takaya bardzo ładnie wyglądałaś śliczne te zielone buciki
Stary 2011-05-26, 14:09   #30
takaya
Zakorzenienie

Mealla woalkę kupiłam u ;
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=5684771
Dokładnie o tę:
http://allegro.pl/stroik-slubny-z-wo...602252354.html
Tyle,że bez kwiatka, na samym grzebyku Dziewczyna jest przesympatyczna. Napisałam jej,że chce mieć woalkę zaczepianą z boku głowy i specjalnie pode mnie ja robiła Zrobiła trochę dłuższa abym w razie co mogła przyciąć, ale wizażystka tak ślicznie ją upięła,że nie trzeba było nic podcinać.
Ona jest zrobiona z przeźroczystych żyłek z białymi kropkami (farby?) na łączeniach. jest bardzo delikatna i miękka

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Julka patrzę na Ciebie w tej sukni i naprawdę dobrze ją dobrałaś do siebie! Podkreśla Twoją sylwetkę
Jak juz będziesz miała zdjęcia z przymiarki gdy suknia będzie dopasowana do Ciebie to KONIECZNIE POKAŻ !

Edytowane przez takaya
Czas edycji: 2011-05-26 o 13:59
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości