Profesjonalna nazwa - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-11, 16:53   #1
Barbii
Raczkowanie

Profesjonalna nazwa

Witajcie!
Mam wielki problem : mianowicie chciałabym sobie znaleźć na necie albo w jakiejś hurtowni daną aplikację na suknię tylko nie mam pojęcia jak to się nazywa, byłam wczoraj u krawcowej i widziałam że ma takie wielkie aplikacje do przyszycia ale jeśli sobie nie znajdę coś lepszego to będę znana na krawcowej aplikacje. A najgorsze jest to że nie zapytałam jak to się profesjonalnie nazywa. Może któraś z Was mi pomoże. Załączę zdjęcie i z boku po prawej stronie na sukience jest taka piękna aplikacja i chciałabym sobie coś podobnego znaleźć. Będę wdzięczna jak któraś mi odpowie.
pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1200x1200_1289320989639-Y2945Bsm.jpg (84,9 KB, 170 załadowań)
Barbii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-11, 17:43   #2
@mik@
Raczkowanie

Dot.: Profesjonalna nazwa

nie jestem ekspertem krawieckim, ale znalazłam coś takiego

http://www.jorg.net.pl/aplikacje.htm

http://www.bazardekoracji.pl/cat-pol...-do-sukni.html

chyba się to nazywa zwyczajnie aplikacja ślubna

Edytowane przez @mik@
Czas edycji: 2011-02-11 o 17:50
@mik@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-11, 23:11   #3
mylady21
Wtajemniczenie

To nie sa aplikacje gotowe. To są aplikacje wycięte z koronki.
JEJKU ILE RAZY MAM PISAC NA TYM FORUM, ZE SZUKANIE KORONKI TO POWINNO BYĆ ZMARTWIENIE TYLKO I WYŁACZNIE KRAWCOWEJ (NIE PM?)
Stary 2011-02-12, 21:46   #4
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Barbii Pokaż wiadomość
Witajcie!
Mam wielki problem : mianowicie chciałabym sobie znaleźć na necie albo w jakiejś hurtowni daną aplikację na suknię tylko nie mam pojęcia jak to się nazywa, byłam wczoraj u krawcowej i widziałam że ma takie wielkie aplikacje do przyszycia ale jeśli sobie nie znajdę coś lepszego to będę znana na krawcowej aplikacje. A najgorsze jest to że nie zapytałam jak to się profesjonalnie nazywa. Może któraś z Was mi pomoże. Załączę zdjęcie i z boku po prawej stronie na sukience jest taka piękna aplikacja i chciałabym sobie coś podobnego znaleźć. Będę wdzięczna jak któraś mi odpowie.
pozdrawiam

Jak na moje oko to jest fragment wyciętej koronki jesli chodzi o tą dużą aplikację w pasie, bo nie wiem czy chodzi Ci o prawą strone na modelce, czy na zdjęciu

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-12, 23:42   #5
Barbii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mylady21 Pokaż wiadomość
To nie sa aplikacje gotowe. To są aplikacje wycięte z koronki.
JEJKU ILE RAZY MAM PISAC NA TYM FORUM, ZE SZUKANIE KORONKI TO POWINNO BYĆ ZMARTWIENIE TYLKO I WYŁACZNIE KRAWCOWEJ (NIE PM?)
mylady21 wiem ze koronki to zmartwienie krawcowej , ale jeśli zbytnio się nie zainteresuje ta sprawa co jest na tej sukience to po prostu może być tak ze będę miała jakiś wzór po prostu koronki jaki jej pozostał a nie jaki mnie się podoba prawda

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
Jak na moje oko to jest fragment wyciętej koronki jesli chodzi o tą dużą aplikację w pasie, bo nie wiem czy chodzi Ci o prawą strone na modelce, czy na zdjęciu
arnama masz racje to zapewne jest fragment koronek , chodzi mi o wzór w pasie
Barbii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-13, 10:04   #6
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Barbii Pokaż wiadomość
mylady21 wiem ze koronki to zmartwienie krawcowej , ale jeśli zbytnio się nie zainteresuje ta sprawa co jest na tej sukience to po prostu może być tak ze będę miała jakiś wzór po prostu koronki jaki jej pozostał a nie jaki mnie się podoba prawda

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

arnama masz racje to zapewne jest fragment koronek , chodzi mi o wzór w pasie
Moja krawcowa pokazała mi próbki materiałów do wyboru (miałam suknię satynową i było tej satyny kilka rodzajów) i podobnie było z koronkami. Najpierw wybrałam koronkę, a potem uzgadniała ze mną jaką jej część wytnie i gdzie umieści Właściwie to moja każdy szczegół sukni ze mną ustalała, nawet pod jakim kątem ma iść drapowanie w pasie, by najlepiej podkreśliło talię zawsze dawała dwie lub kilka propozycji, pokazywała na "szkielecie sukni" podczas przymiarki i ja decydowałam
Poproś swoją krawcową o to samo

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości