![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
- 20kg!!! zapraszam zdeterminowane kobietki do wspólnej walki:)
Cześć dziewczyny
![]() Jestem tu nowa i odrazu pisze żebyście nie krzyczały na mnie za nowo utworzony wątek ![]() ![]() ![]() ![]() Może napisze coś o sobie....mam 23 lata i 20kg do pozbycia sie...waże 80kg przy 176cm wzrostu mój cel 60kg...wiem, tragedia ale nie ma co sie użalać nad sobą tylko działać i ja taki mam zamiar ![]() DIETA START 26.07.10r. MOJE REGUŁY: - jeść regularnie co 2-3h (min.5 posiłkow dziennie) - min.1,5 litra wody niegazowanej - nie jesc 3 h przed snem - ograniczam słodycze (a jak dam rade wyeliminuje je całkowicie) - nie podjadam - i co najważniejsze ĆWICZE!!! PRODUKTY DOZWOLONE: - białko - jajka- ( sadzone, na twardo, na miekko, jajecznica , oczywiscie wszytsko smażone bez tluszczu) - jogurty naturalne - kefiry naturalne i maślanki - chleb razowy - warzywa - owoce (najpóźniej do godz 16.00) - pieczone, gotowane i smażone miesa - sery białe - chude wędliny - zupy tylko zagęszczane jogurtem nat. - ryby PRODUKTY ZAKAZANE I OGRANICZANE: - zakazane białe pieczywo - ograniczam makaron,ziemniaki i ryż - zero śmietany - ograniczam sól - zero sosów zagęszczanych mąką - ograniczam fast foody RUCH: - codziennie: 1000 podskoków na skakance 100 brzuszków 8 min arms 1o min twister - w tygodniu do wyboru: 30 min rowerek stacjonarny 30 min steper bieganie Narazie tyle... ![]() ![]() LISTA DIETKOWICZEK ![]() NICK…..........waga początkowa…..waga aktualna …...cel….......wzrost sarah896..............89kg...................85kg..................65kg.........185cm Mamasynka….........80kg………….....78,5kg….............60kg……...176cm Naaadia……............85kg......................85kg...................77kg............176cm traxx69.................74kg...................73,5kg..............65kg.........176cm redzi13..................74kg...................71kg.................63kg..........174cm Ataegina ..............86kg ..................83 kg .............60 kg.........172 cm reminiscence…...73kg..................68,7kg...............56kg..........171cm herder...................71kg....................71,5kg............60kg..........170cm Evinka87……..........75kg………….......75kg………….55kg…........170cm boinnenazwy............78kg.......................78kg.................58kg............170cm justynano1............74kg...................70kg...............55kg..... ....169cm Renesme18..........68kg....................68kg..............60kg.........168cm Dina025................74kg....................74kg...............58kg........168cm niunia_ona..........84kg....................69,2kg...........55kg.........165cm tusia_czek............72kg....................70kg...............50kg........165cm Hiks…………...........84kg…………........81kg…...……..55kg…......160cm mendoza190........77kg.....................72,9 kg.............55kg........160cm krolewnasniezka....80,1kg................73,8kg...........58kg........158cm teodora.................62kg.....................62kg..............50kg........155cm czarnusia..............89kg....................82kg..............56kg..................... Ily……………..........82kg.......................78kg..................60kg........................ Następne wspólne ważenie 23.08.10r.( poniedziałek ) Edytowane przez mamasynka Czas edycji: 2010-08-30 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: - 20kg!!! zapraszam zdeterminowane kobietki do wspólnej walki:)
Ja się chętnie dołącze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Witam..
![]() ![]() No to startujemy... ![]() ![]() Cieżko będzie ale musze dać rade....wystarczy tylko mocno chcieć i sie uda ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Zycze powodzenia
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja tez się z checia dołącze do was
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co ma na celu wykonywanie 100 brzuszków?- po 1.w jednek serii nie dasz rady wykonać więcej niż 25/30 POPRAWNYCH powtórzeń ![]() ![]() 10 min? nawet rozgrzać porządnie przez ten czas się nie da ![]() ![]() Mam nadzieję, że te uwagi odbierzesz jako pomoc, a nie krytykę ![]() ![]() i polecam poczytać różne wątki na dietetyce i fitnessie ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja bardzo chętnie się podczepię, chociaż mój cel początkowy to jakieś 28 kg – 2,5 już poszło w las ;]
Moja dieta, niezbyt skomplikowana, bo 1500 kcal i mniej więcej codzienne (dzisiaj niestety odpuszczam z braku czystych dresów ;/) wizyty na siłowni. Od początku diety byłam tylko 2razy ![]() Na siłowni siedzę godzinkę albo i dłużej – w zależności od nastroju i zasobu czasu. Ćwiczenia i ograniczenie kalorii ustalam z trenerem – następny krok za jakieś 6 miesięcy. Mam nadzieję dziewczyny, że wzajemnie się zmotywujemy! ![]() No i dzisiejszy jadłospis: Sok jabłkowy Tymbark 100 ml - 126 kcal Kawa z mlekiem i cukrem - 123 kcal - błagam, jeśli ktś się orientuje ile ma kawa rozpuszczalna + 2 łyżeczki cukru +jakies 20 ml mleka 2% bo nie jestem pewna ==. Sok Porzeczkowy - Tarczyn 120 kcal Łazanki z kapustą i grzybami 400 g - 740 kcal Jabłko- ok 50 kcal Winogrono ok 10 dag - 60 kcal Razem: 1219 kcal Mój limit: 1500 kcal. Na kolację walnę chyba jakiś tarożek ze szczypiorkiem. Mniam!
<3 - 25.02.2006 kg - 17.08.2010 Włosy rosną od: 2 miesięcy, 21 dni, 8 godzin i 52 minut Bez słodyczy od: 3 h Nie palę od: 8 dni Jak góra nie chce przyjść do Mahometa, to niech góra spier**la. ![]() Edytowane przez Hiks Czas edycji: 2010-07-26 o 15:43 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć Wszystkim!
![]() ![]() ![]() Dzięki za wątek- myślę, że razem damy radę- jestem mocno, ale to mocno zdeterminowana. Wiem, że tym razem się uda. Mam 23 lata, 170 cm wzrostu, 75 kg. Zaczynam z Wami- od 26. 07.2010 Cel-waga 55 kg Dużo regularnych ćwiczeń i ścisła dieta- nie odpuszczamy sobie! Przede wszystkim silna wola ![]() ![]() ![]() 26-07-2010- 75 kg Idę ćwiczyć, życzę powodzenia i trzymam za Was kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie że nie odbiore to jako krytyke...wszelkie rady wezme pod uwage i postaram sie zmienic moje postanowienia. jeżeli chodzi o nie jedzenie 3 godz przed snem to jakoś tak postanowiłam i tego nie chce zmieniać....Nie wiem dlaczego ale jakoś wbiło mi sie do głowy że po 18 nie powinno sie już jeść a że ja chodze spać koło 23 to postanowilam nie jeść 3 godzinki przed snem żeby nie isc spac najedzona i żeby też nie było dużego odstępu miedzy posiłkami. dlaczego uważasz że nie dam rady wykonać wiecej niż 25 brzuszków w jednej seri? ja robie zawsze pół brzuszki bo uważam że przynoszą lepsze efekty i odrazu zrobie 50 minutka przerwy i kolejne 50. A jeżeli chodzi o twister to myśle że też mi to troche pomoże bo na pewno nie mam zamiaru robić każdego ćwiczenia z godzinna przerwa. wiec 10 minut twistera + 1000 podskoków na skakance ok. 12 minut + brzuszki i 8 min arms to w sumie wyjdzie jakies 30 pare minut no to chyba już sie troche spoce co? a te ćwiczenia bede wykonywała na początku...jak nabiore troche wiecej kondycji to co jakiś czas bede dodawała jakieś ćwiczenia bądź dodawała minuty do tych co napisałam wcześniej. ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Wogóle bardzo sie ciesze że dołaczyło do mnie tyle dziewczyn... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- wogóle dziewczyny może ustalimy jakieś co tygodniowe wspólne ważenie ? co wy na to? Ja proponuje poniedziałki bo w poniedziałek zaczełyśmy nasza walke wiec pierwsze ważenie za tydzień w poniedziałek co?
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Mi pasują poniedziałki ;]
Co do ćwiczeń mój aktualny, ustalony planw wygląda tak: - 10 min cardio (ja biorę zawsze bieżnię) - 3x15 Ciczenia na klatkę, plecy i ramiona (nie wiem, jak się nazywa to ćwiczenie, ale dam jakiś pic jak znajdę) -3x15 siedzę na ławeczce i przyciągam i puszczam odważnik o masie 25 kg - 3x15 3x15 ćwiczenie na nogi - odpycham ok 30 - 40 kg nogami - 3x15 półbrzuszki - 3x15 podnoszenie ciężarków 1,5 kg równolegle do siebie na piłce - 3x15 przysiad z piłką (piłka pomiędzy mną a ścianą, przysiad - ok 90 stopni w kolanach xD) - 30 minut na bieżni Zazwyczaj na bieżni zostaję tak z 50 min bo nie biegam, a chodzę szybkim krokiem "pod górkę" ;] Na razie trzymam się tego i czekam na efekty. Tak na serio zaczynam od dzisiaj, chociaż akrnet mam już miesiąc ![]() Powodzenia laski!!!
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich! Mam nadzieje, że mogę się przyłączyć
![]() Jak widać po moim podpisie przede mną ok 20 kg ![]() ![]() ![]() Odchudzałam się tyle razy. Traciłam po ok 2-5kg i pozwalałam sobie. Coraz bardziej i bardziej. A potem nie było sensu się odchudzać bo przytyłam z nawiązką. Jest lato, a ja nie pójde na basen bo się wstydzę, boje się iść na zakupy bo nie znajdę sukienki, w której wyglądałabym dobrze, bo kupie XL zamiast emki, eski, o której marze. Nie chce żeby znowu skończyło się niepowodzeniem.
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a ile masz wzrostu? Mam nadzieje że sie nie obrazisz ale skróciłam twój nick do listy bo był troszke za długi... ![]()
Start 31.08 80-79-78-77-76-75 ![]() ![]() cel I- 75kg zero słodyczy 0/50 min. 1,5 litra wody 0/50 ćwicze 0/50 Edytowane przez mamasynka Czas edycji: 2010-07-26 o 18:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do basenu - chciałam zacząć chodzić bo dieta, zawsze jakieś ćwiczenia, upały, wypełnienie czasu i tak jak Ty - po prostu lubię ![]() Ale jak tu chodzić skoro w nawet jednoczęściowym stroju będzie widać moje uda? Może w końcu się przemogę i będę chodzić o 8 rano lub późno wieczorem ![]() No i kiecki - też szukałam czegoś. Ale albo coś podkreślało moje niedoskonałości, było za male/przyciasne, brzydkie albo za krótkie. Trudno znaleźć mi coś w czym wyglądałabym ładnie i korzystnie ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
ciesze sie ze nie jestem sama z tym odchudzaniem juz od początku wakacji przygotowje sie do diety... narazie sie ograniczyłam a teraz zamierzam przejść na diete... wszystko stopniowo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
o widzę nawet się tabelka pojawiła
![]() ![]() ![]() Ja właśnie zassysam wode niegazowaną . I dziewczyny , słodycze jeśli ograniczacie to super ale są fajne dietetyczne przepisy np. na sernik , babeczki serowe , desery różne więc jeżeli nie możecie się powstrzymać to przepis i do roboty . Mi dokłanie chodzi o przepisy dukanowe , które znajdziecie w wątku o tej diecie , tam są strony podane ![]() www.redandpale.blox.pl
![]() |
#17 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Schudne do 70 to też się wbije w kostium i pójdę ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Wiecie co dziewczyny....a ja tak dziś stwierdziłam że chyba słodycze to ja jem tak poprostu z przyzwyczajenia....uwielb iam je i nie umiem dnia wytrzymac bez czegos słodkiego( wmowiłam sobie to) ale jak już je mam w rece i jem to nie mam na nie ochoty..nigdy ich sobie nie odmowiłam i jadłam....to jest chore...po co cos jesc jak sie nie ma na to ochoty...?
![]() |
#19 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ja chetnie dołącze.
Waga startowa 89 kg Waga aktualna 82 kg Waga docelowa 56 kg ![]() Odchudzam juz sie ponad miesiac i jak widac, sa efekty, ale przezywam wlasnie małe załamanie. Co robie? 3/4 razy w tygodniu godzina roweru, 30 min twistera dziennie, jem 1000-1200 kcal, i zdrowo, nie jem smazonych potraw, chleba, makaronow, slodyczy, fast foodow.
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
To ja z chęcią się dołączę
![]() Mam 23 lata wzrost 169 cm odchudzam się juz tydzień wiec było 74kg dziś 70kg... zawsze na początku diety szybko chudne, a potem stoje na wadze i to mnie denerwuje i przewaznie konczy sie moje odchudzanie :P tak jak w podpisie wczesniejsze odchudzanie zaczelo sie w marcu od wagi 77kg i ok maja bylo w przelotach juz 65 kg lecz przyszla powoli sesja, mniej czasu na skupianiu sie na sobie ... i moja najwieksza zmora czyli jedzenie wszystkiego o poznych porach podczas nauki, jakos jak sie ucze i siedze po nocach to jestem taaaka glodna ze nie mysle o nauce tylko co by tu przegryźć i dlatego wrocily kilogramiki. od tygodnia znow wypowiedziałam im wojnę i teraz mam nadzieje ze z Wami mi się uda ![]() a co do odchudzania to nie stosuje jakies konkretnej diety, przerzuciłam się na warzywka, nie jem chleba i słodyczy, pije zieloną herbatke i taka herbatke na spalanie z L-karnityna z biedronki (moim zdaniem duzo nie pomaga, ale nie szkodzi) no i codziennie godzinnka areobiku... to tak pokrotce ![]() co do motywacji to 25.09 mam wesele w rodzinie Tża i chce się zmieścić w śliczną sukienkę w ktorej bede super wyglądać przy wadze 65/66 kg no gora 67kg :P a pozniej kto wie co bedzie .... mi sie marzy 55 kg ![]() Pozdrawiam serdecznie
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Mój wzrost to 160 cm
![]() Jutro mam rozmowę o pracę!!! Jedyny minus - w ramach uczczenia zeżarłam Kinder Bueno ;/ A caly dzień trzymalam się swojego 1500 kcal ==. No nic, chyba się zmieściłam w limicie bo na wieczór zostało mi nie wykorzystanych 300 kcal ![]() Branoc wszystkim i chudnących snów!
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() Jeżeli chodzi o wasza wage startowa to w tabelce pisałam aktualna tak żeby zaczac wspólnie sie odchudzac chyba że komuś nie odpowiada to pisać zmienie ![]() zaczynamy kolejny dzien ![]() miłego dnia kobietki ![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Witam kolejne odchudzające się koleżanki
![]() Hiks powodzenia na rozmowie ![]() A ja własnie zjadłam jajeczniczke z dwóch jaj i pomidora + kawa z mlekiem i 2 łyżeczkami cukru. Jutro kupuje słodzik.. może kiedyś nauczę się pić kawe bez cukru.. ehhh A u mnie znowu pada.. mam nadzieje, że przestanie bo zaplanowałam na wieczór rower.. co prawda mam stacjonarny w domu - ale takie pedałowanie w domu jest nudne jak cholera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
No to trzymamy mocno kciuki żeby się udało ![]() ehh ja tez po śniadanku już (jogurt naturalny z chrupkim chlebkiem) i po małej rozgrzewce na dobry dzień (skręty tułowia, przysiady, brzuszki) czas zabrać się za kończenie planu na moją pracę magisterską i trzeba zacząć ja pisać ![]() jest ciemno pochmurno i mży ![]() ![]() no coż pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za kolejny dzien walki z kochanymi kilogramikami ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() co do kawki to ja nie zrezygnuje ze słodzenia, tzn wypijam tylko jedną z mleczkiem i dwoma plaskimi łyżeczkami cukru, jedyna przyjemność w ciągu całego dnia odchudzania ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Hiks Ja tez Ci życze powodzenia...
![]() ![]() ![]() Śniadanko wszamane ![]() Dziewczyny a ja kiedyś wyczytałam że 1 łyżeczka cukru ma 30kcl? chyba cos ktoś źle napisał bo też mi sie wydaje że ma 120kcl.
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja na szczescie kawy nie lubie ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.