![]() |
#1 |
BAN stały
|
PIELEGNIARKI- laczmy sie:)
czy sa tu jakies studentki, doswiadczone pielegniarki lub osoby, ktore chcialy by wykonywac w przyszlosci ten zawod??
Chcecie opowiedziec o czym zwiazanym z tym zawodem?? Zapraszam ![]() ja pierwsza- studentka II roku, przekonana o wlaciwym wyborze ![]() ![]() Szanuje ludzi i jestem gotowa poswiecac im swoja energie i nie lubie gdy ktos generalizuje lub przypina ludziom jakas metke.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: PIELEGNIARKI- laczmy sie:)
Jezeli juz tu bedziecie to napiszcie co was sklonilo do wyboru tego kierunku/zawodu?
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Hmm.. wiem ze to takie gornolotne slowa.. ale.. chec pomagania innym ludziom
![]() kontakt z drugim czlowiekiem i niesienie pomocy- to jest to.. Zwlaszcza, ze ma studia medyczne nie bylo mnie stac, pozostalo pielegniarstwo.. i byl to strzal w 10 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Serio jestem jedyna tutaj???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Studentka I roku
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, a czy pielęgniarka może potem mieć jakąś specjalizację, np. pielęgniarka onkologiczna, okulistyczna itp.?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.pielegniarki.info.pl/inde...34&article=108
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
dzięki za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Odkurzam watek
![]() Moze jakas maturzystka ma chec zwiazac przyszlosc z tym zawodem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
ja też studiuję pielegniarstwo nie jest łatwo, ale to bardzo ciekawy kierunek, a tym bardziej przyszłosciowy i praca bedzie-takie jest moje zdanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Witam , ja pracuje 11 rok na odziale chirurgii ogólnej, endokrynologicznej i transplantacyjnej w Akademii Medycznej w Gdańsku, powiem tylko tyle na początek...... łatwo czasami nie jest ale z drugiej strony (zastanawialam się nad tym nie raz) NIGDZIE nie widzę siebie indziej......
Mało jest coś tych pielęgniarek na wizażu........[/U]
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Witam kolezanki, ja ide na studia poelegniarskie za 1,5 roku. Moje obawy to robienie zastrzykow, no poprostu nie znosze tego (ale wiem ze to nie uniknione
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Witam kochane
![]() Wymarzony wątek dla mnie, gdyż już pod koniec maja składam papiery na ten kierunek ![]() ![]() Dziewczyny może opowiecie jakie były progi punktowe na Wasze uczelnie, a może któraś z Was studiuje na ŚlAM ?? ![]() Pozdrawiam, super wątek ![]()
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jestem na etapie wyrabiania książeczki, jak się nie dostanę - zawsze się przyda ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Wita Was pielegniarka,a jakze by inaczej
![]() Jestem pielegniarka juz 5 rok,pracuje na oddziale geriatrycznym w Niemczech.Tutaj porobilam szkoly...tutaj mieszkam od 15 lat.Tak jak inne tu wyzej wymienione pielegniarki..jest to moj wymarzony...ukochany zawod ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i caluje wszystkie Pielegniarki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja też sobie nie wyobrażam niczego innego do roboty. Ale jakoś czuję, że ten zawód nie cieszy się szacunkiem, Kiedy w LO mówiłam gdzie się wybieram każdy kręcił nosem lub dziwne komentarze typu "będziesz starym dziadom dupy podcierać" Troche to przykre
![]()
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
przepraszam za offtopic, ale chciałąm zapyatc gdzie znalazłas takie wypowiedzi fizjoterapeutów??? z tego co kojarze było napisane, ze czesto pielegniarki ulegaja rutynie, ale nie było to zadne generalizowanie ani stwierdzenie o obojetnosci. teraz Ty zachowujesz sie nie w porzadku, bo zamiast napisac to w watku gdzie toczyła sie dyskusja, zebysmy mogły/mogli podyskutowac, piszesz to w watku gdzie fizjoterapeuci/fizjoterapeutki nie zagladna i tym samym nie maja szans sie ani bronic, ani porozmawiac.ode mnie tyle. fizjoterapeutka która szanuje prace pielegniarek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Jestem tegoroczna maturzystką iii jejq bardzo chciała bym się dostać na pielęgniarstwo na ŚAM ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Mareal nie martw się, świadectwo z paskiem nie jest potrzebne, oni patrzą tylko na podst. biologie
![]() Ja już złożyłam papiery właśnie na ŚAM na pielęgniarstwo ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
jejq jak fajnie
![]() wiem, czytałam już to wszystko o rekrutacji i zarejestrowałam się już przez internet, pomimo obaw mam ciągle nadzieje że może jakimś cudem tam się dostane. A jak Tobie poszło na biologii? Na ile mniej więcej liczysz procent ? Skąd jesteś? ...fajnie poznać kogoś już wcześniej ![]() Pozdrawiammm~! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() Ja jestem z Chorzowa. Również mam pełno obaw, ale to od zawsze było moje marzenie, a marzenia się spełniają, jeżeli się mocno w to wierzy ![]() Tam musisz mieć badania lekarskie, więc radzę iść do akademickiej przychodni, bo jest za darmo, a u mnie w przchodni chcieli ponad 200 zł ![]() Może odezwij się na gg ; 3638846
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny napewno sie wam uda...napewno sie dostaniecie.....zycze wam tego z calego serca ![]() To najpiekniejszy zawod swiata...Nie bedziecie zalowac...Pozdrawiam i ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dziękujemy za wsparcie ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Witam Pielegniareczki
Tez jestem pielegniarka.WPolsce skaczylam licencjat i mieszkam obecnie w Niemchech .Jestem bardzo zadowolona z tego wyboru ze wybralam taki zawod, choc jest bardzo ciezki.Narazie tutaj nie pracuje ,najpier jezyk musze poznac......potem praca i mam zamiar dalej sie ksztalcic .Biore przyklad z sr Johanny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam wszystkie pielegniarki- obecne i przyszle.
Jestem studentka I roku studiow pielegniarskich magisterskich. Mimo iz prawo wykonywania zawodu juz mam to nie podjelam jeszcze pracy zawodowej ze wzgledu na dzienny tryb studiow, jednak poszlam na ten kierunek z pelna swiadomoscia i nie wyobrazam sobie wykonywac inny zawod. Plany zyciowe lacze z geriatria. Planuje zrobic doktorat, specjalizacje z pielegniarstwa geriatrycznego i o ile sie uda, zalozyc wzorcowy osrodek dla ludzi starszych. Ambitne co? ![]() Pielegniarka- piekny zawod! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Tak trzymac!!! Mam nadzieje ze Twoje plany z tym doktoratem stana sie w ciagu pare lat rzeczywistoscia i uda ci sie zalozyc ten osrodek.. ![]() ![]() Ja poki co jestem na II roku.. przede mna sesja, 5 egz z 2 lat, 12 zaliczen z ocena.. Zyc sie odechciewa.. ![]() A jeszcze w czasie sesji wyjezdzam za granice.. Bedzie cud jak sie wyrobie z terminami.. Trzymajcie kciuki dziewczyny.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
![]()
Dasz rade! Trzymam mocno za Ciebie kciuki! Pielegniarki to zdolne bestie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nieee.. Tylko nie toooo... Ostatnie 2 egzaminy z poloznictwa i kardiologii mam 2.07!!!! A mam bilet kupiony na 29.06 ![]() albo bilet przebookowac albo prosic sie o zaliczenie przed egzaminem indywidualnie.. Nawet nie wiem czy sie da.. ![]() Swietnie, poprostu swietnie.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.