Jaki bukiet ślubny - błagam o pomoc... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-08, 07:55   #1
bubblebath
Raczkowanie

Jaki bukiet ślubny - błagam o pomoc...

Hej dziewczyny!
Mam ogromny dylemat jesli chodzi o wybór bukietu. Kręci mi się w głowie jak oglądam te wszystkie kwiaty i sama nie wiem na co się zdecydować.
Ślub już za...49dni (27.07)! A ja jestem w kropce!
Mam białą sukienkę (Gala Zasta http://www.galasuknieslubne.pl/zasta.php ) z koronkowym bolerkiem, srebrne buty-delikatne sandałki, kolczyki i bransoletka z kryształkami. Mój TŻ będzie miał na sobie ciemnogranatowy garnitur, białą koszulę i srebrny krawat. Nie wybrałam jakiegoś specjalnego koloru przewodniego...ale srebrny pojawia się w naszych zestawieniach. Obrączki są z białego złota.
Myślałam o bukiecie z niebieskimi kwiatami, ale nie wiem czy to dobry pomysł, czy nie będę wyglądać jak lodowata PM
Liczę na Waszą pomoc...
bubblebath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-08, 12:03   #2
cukraktywna
Zadomowienie

Dot.: Jaki bukiet ślubny - błagam o pomoc...

Cytat:
Napisane przez bubblebath Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Mam ogromny dylemat jesli chodzi o wybór bukietu. Kręci mi się w głowie jak oglądam te wszystkie kwiaty i sama nie wiem na co się zdecydować.
Mam białą sukienkę (Gala Zasta http://www.galasuknieslubne.pl/zasta.php ) z koronkowym bolerkiem, srebrne buty-delikatne sandałki, kolczyki i bransoletka z kryształkami. Mój TŻ będzie miał na sobie ciemnogranatowy garnitur, białą koszulę i srebrny krawat. Nie wybrałam jakiegoś specjalnego koloru przewodniego...ale srebrny pojawia się w naszych zestawieniach. Obrączki są z białego złota.
Myślałam o bukiecie z niebieskimi kwiatami, ale nie wiem czy to dobry pomysł, czy nie będę wyglądać jak lodowata PM
Liczę na Waszą pomoc...
Zacznijmy od tego, że niebieskich kwiatów nie ma zbyt wiele. Na Twoim miejscu sprawdziłabym, czy są jakieś niebieskie kwiaty w lipcu, a jeśli są, to mnie się bardzo podobają niebiesko-biało-różowe (nie fuksja, tylko taki delikatny róż) bukiety, według mnie to piękna kompozycja (:

Jeżeli nie jesteś pewna, czy to dobre rozwiązanie, to możesz sięgnąć po sprawdzoną, zawsze udaną aranżację - biały bukiet ślubny (: Jest cała masa pięknych gatunków białych kwiatów. Mnie osobiście najbardziej podobają się białe melanże, mam na myśli bukiety z różnych gatunków białych kwiatów.
Jeżeli wolisz jeden gatunek, to ja polecam bukiet z białych peonii (piwonii). Załączam link do przeglądania białych bukietów:
https://www.google.pl/search?q=bia%C...w=1333&bih=645

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

A co do srebrnego akcentu - ja mam na swoje wesele taki pomysł, żeby trochę gałązek rozłożyć na gazetach i popsikać złotym sprayem, po czym dodać do bukietów na stołach (: Trochę to szalone, ale jeśli masz odwagę, to dostarcz swojej florystce srebrną farbę w sprayu i poproś żeby dodała jedną lub kilka takich srebrnych gałązek (:
(oczywiście nie mam na myśli takich gałązek z drzewa :P tylko jakieś takie wiechcie, wiecie, takie dodatki z kwiaciarni, które nie mają płatków, tylko listeczki)

Edytowane przez cukraktywna
Czas edycji: 2013-06-08 o 12:05
cukraktywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-08, 13:09   #3
anannke
Zakorzenienie

Tutaj można zobaczyć jaki kwiaty występują sezonowo http://lovemydress.pl/kalendarz-bukietow-slubnych-cz-2/

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-08, 14:54   #4
bubblebath
Raczkowanie

Dziekuje Wam za fajne pomysły!
Nie pomyślałam nigdy o takich gałązkach, może to być ciekawe urozmaicenie stołów.
Jeśli chodzi o biały bukiet, to uważam, że jest to "bezpieczne"rozwiązan ie jak najbardziej, tylko że ...obawiam się że wtedy wszystko się zleje..tzn ja i bukiet
Czy może postawić na białe,kremowe kalie?
Też podobają mi się takie zestawienia blady róż, niebieski i delikatna zieleń w bukietach, ale nie wiem jak to będzie wszystko pasowało.
Nadal poszukuję inspiracji...
Stary 2013-06-08, 16:05   #5
raingirl
Zakorzenienie

Moim zdaniem jeśli chcesz coś niebieskiego to aż się prosi o hortensji pomyśleć Do hortensji pasują fajnie białe róże - zwykłe albo gałązkowe. W zeszłym roku robiłam taki bukiet ale w różu i wszystkim się bardzo podobał - Panna Młoda miała go zostawić w kościele po ślubie ale nie zostawiła bo jej było szkoda
Hortensje są o tyle fajne, że same w sobie "robią" okrągłą formę i można do niej dobrać co dusza zapragnie a będzie razem grało.
Z innych pomysłów to elegancko wyglądają białe eustomy lub frezje z dodatkiem niebieskiego zatrwianu - tu można zrobić kuleczkę na mikrofonie albo z naturalnymi łodygami.
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-08, 19:35   #6
amarela
Zakorzenienie

Hej będę miała podobną górę sukienki i bardzo długo myślałam nad czymś srebrnym w bukiecie generalnie jeśli chodzi o szaro-srebrne kwiatki to możesz się zdecydować na starzec, albo czyściec są to bardziej ozdobne liście do których trzeba dodać jakieś inne kwiatki
natomiast jeśli chodzi o niebieskie, to możesz zdecydować się na chabry, niebieskie margaretki, storczyki, albo kwiaty ostu wrzucam kilka swoich inspiracji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0_0_00_bukiet.jpg (20,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1_chaber.jpg (71,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet-ślubny-chabry-bławatki-3.jpg (32,3 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DynPicWaterMark_ImageViewer (4).jpg (57,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DynPicWaterMark_ImageViewer (2).jpg (32,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DynPicWaterMark_ImageViewer.jpg (47,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stylowi_pl_Slub-i-inne-wydarzenia_groszki-i-rOZe-bukiet-slubny-starzec-kwiaty-balsa-_857012.jpg (21,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DynPicWaterMark_ImageViewer (3).jpg (34,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6a01127918a34b28a4014e605f6e97970c-800wi.jpg (34,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DynPicWaterMark_ImageViewer (1).jpg (44,1 KB, 16 załadowań)
Stary 2013-06-08, 20:05   #7
raingirl
Zakorzenienie

Mogą być jeszcze mikołajki - stalowoniebieski kolor
http://s3.flog.pl/media/foto/5742868...-nadmorski.jpg
Srebrny dodatek do bukietu to np. brunia:
http://www.rainbowflowers.com/imgs/holland/bruniaS.jpg
Stary 2013-06-08, 20:21   #8
bubblebath
Raczkowanie

Naprawdę jestem Wam wszystkim wdzięczna za rady
Sęk w tym, że juz sama nie wiem czy mam wybrać ten niebieski kolor w bukiecie...Czy może cos kontrastowego? Malinowy?
Ale czy całość nie będzie wtedy zbyt przerysowana?
Został mi jeszcze ponad miesiąc i obawiam się, że w ostatniej chwili pójdę do kwiaciarni i wybiorę bukiet pierwszy lepszy.. A tego nie chcę
Stary 2013-06-08, 21:04   #9
raingirl
Zakorzenienie

A jaki masz kolor włosów??

Do srebrnych dodatków lepszy niebieski, ale sporo jeszcze ma do powiedzenia ogólny "koloryt" Panny Młodej
Stary 2013-06-08, 21:54   #10
bubblebath
Raczkowanie

Mam ciemne, długie włosy, będę uczesana w hiszpański kok. Cera: delikatnie oliwkowa w porze letniej

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Nie należę do wysokich (160cm), więc myślę że bukiet nie powinien być zbyt duży?
Stary 2013-06-08, 22:18   #11
raingirl
Zakorzenienie

Moim zdaniem niebieski (ale raczej nie pastelowy błękit) będzie ładnie pasował

Zasady odnośnie dopasowywania do sylwetki są takie, że wydłużone bukiety kaskadowe i wszelkie "łezki" optycznie wydłużają i wysmuklają sylwetkę a kompaktowe kuleczki skupiają i zaokrąglają figurę
Stary 2013-06-08, 22:50   #12
bubblebath
Raczkowanie

Szkoda...bo mi sie właśnie takie "kulki"podobają... z hortensji lub piwonii, no ale nie chcę wyglądać jak "kulka" Słucham się rad eksperta!
Masz może jakieś zdjęcia tych bukietów, które opisywałaś wyżej?
Stary 2013-06-09, 09:57   #13
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Mam ciemne, długie włosy, będę uczesana w hiszpański kok. Cera: delikatnie oliwkowa w porze letniej

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Nie należę do wysokich (160cm), więc myślę że bukiet nie powinien być zbyt duży?
Może pomyśl jak ubierasz się na co dzień w jakich kolorach ci dobrze jakie lubisz jakie nosisz?

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-09, 10:28   #14
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda...bo mi sie właśnie takie "kulki"podobają... z hortensji lub piwonii, no ale nie chcę wyglądać jak "kulka" Słucham się rad eksperta!
Masz może jakieś zdjęcia tych bukietów, które opisywałaś wyżej?
Spokojnie, i bukiet kulkę można przełamać Przykładowo w celu wydłużenia sylwetki do bukietów (zwykle tych na mikrofonie) dodaje się ogon z trawy niedźwiedziej. Florysta może też zrobić plecionkę z drutu ozdobnego (u Ciebie pasowałby srebrny), która będzie spływać z bukietu i nada mu więcej lekkości.Względnie zawsze jeszcze może z rączki spływać wstążka albo kilka ździebeł trawy lub gałązka zieleni.
Ewentualnie można zastanowić się nad użyciem lekkiego wypełniacza - tu genialnie sprawdza się gipsówka, która tworzy nam taką chmurkę i wprowadza do bukietu więcej powietrza - dzięki temu nie jest taki zbity i nie działa tak "zbierająco"

Bukiet z hortensji i róż o którym pisałam wcześniej mogę Ci pokazać w mojej galerii internetowej - zaraz wyślę Ci adres na PW.

Pogrzebałam w moim katalogu z inspiracjami z internetu i wynalazłam to, co w załączniku - parę rozwiązań jak można zrobić bukiet kulkę, lub coś zbliżonego i nie zaokrąglać za mocno Panny Młodej przy okazji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1 (29).jpg (35,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3 (2).jpg (16,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 49398927133315717_qUqqs3Fd_c.jpg (33,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ek1.jpg (42,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img127656.moda.1120481.jpg (44,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg popkorn.pl_Slub-i-inne-wydarzenia_bukiet-Slubny-storczyk-vanda-hortensja-gipsowka-eu_284499.jpg (25,5 KB, 22 załadowań)
Stary 2013-06-10, 20:56   #15
Aklime25
Raczkowanie

Moi faworyci to pierwsza trójka a szczególnie jedynka Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 01.jpg (29,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 02.jpg (33,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 03.jpg (41,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 04.jpg (31,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 05.jpg (120,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 06.jpg (35,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 07.jpg (73,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 08.jpg (45,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 09.jpg (159,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (19,5 KB, 8 załadowań)
Aklime25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 14:06   #16
elffirka
Rozeznanie

Hej wczoraj zamawialam bukiet i pani doradzila mi eustome i frezje lekko pofarbowane na kolor niebieski i bukiet bedzie przeplatany delikatnie niebieskim. Bedzie tez lekko wydluzony bo rowniez mam 160cm wzrostu.
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 10:20   #17
temiraa
Przyczajenie

Farbowane kwiaty?! Nigdy w życiu!
Po pierwsze padną bardzo szybko, trwałość takich eksperymentów jest praktycznie żadna. Po drugie farbują, więc jest duże prawdopodobieństwo, że pobrudzisz nie tylko ręce ale i sukienkę...
Dopytaj, być może w tym terminie są dostępne naturalne niebieskie kwiaty, bez niepotrzebnych udziwnień... W końcu natura najpiękniejsza
temiraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 12:57   #18
clara099
Raczkowanie

masz bardzo popularny model sukni ślubnej, w poszukiwaniu bukietu radzę również "przetrzepać internet" wśród Panien Młodych, które miały tę suknię. zobaczysz co pasuje, co mniej i wybierzesz, co Ci się najbardziej podoba i dopasujesz do kwiatów występujących w Twoim miesiącu. według mnie sprawdzony sposób doboru bukietu do sukni ślubnej.
Stary 2013-06-15, 11:53   #19
marlenka1984
Przyczajenie

Clara zapominasz o wzroście, figurze, karnacji i kolorze włosów PM. do samej sukni nie dopasowuje się bukietu. trzeba patrzeć na całość
marlenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-30, 15:45   #20
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny!
Liczę na Waszą pomoc...
jeśli będziesz wybierać kremowe kwiaty, to przy białej sukni może to różnie wyglądać. Bukiet może wyglądać troszkę jak brudny, jeśli jednak dodasz do tego jakiś kolor, to już nie będzie to takie widoczne.
I chciałam dodać, że piękną sukienkę wybrałaś
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości