|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jaki bukiet ślubny - błagam o pomoc...
Hej dziewczyny!
Mam ogromny dylemat jesli chodzi o wybór bukietu. Kręci mi się w głowie jak oglądam te wszystkie kwiaty i sama nie wiem na co się zdecydować. Ślub już za...49dni (27.07)! A ja jestem w kropce! Mam białą sukienkę (Gala Zasta http://www.galasuknieslubne.pl/zasta.php ) z koronkowym bolerkiem, srebrne buty-delikatne sandałki, kolczyki i bransoletka z kryształkami. Mój TŻ będzie miał na sobie ciemnogranatowy garnitur, białą koszulę i srebrny krawat. Nie wybrałam jakiegoś specjalnego koloru przewodniego...ale srebrny pojawia się w naszych zestawieniach. Obrączki są z białego złota. Myślałam o bukiecie z niebieskimi kwiatami, ale nie wiem czy to dobry pomysł, czy nie będę wyglądać jak lodowata PM ![]() Liczę na Waszą pomoc... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jaki bukiet ślubny - błagam o pomoc...
Cytat:
Jeżeli nie jesteś pewna, czy to dobre rozwiązanie, to możesz sięgnąć po sprawdzoną, zawsze udaną aranżację - biały bukiet ślubny (: Jest cała masa pięknych gatunków białych kwiatów. Mnie osobiście najbardziej podobają się białe melanże, mam na myśli bukiety z różnych gatunków białych kwiatów. Jeżeli wolisz jeden gatunek, to ja polecam bukiet z białych peonii (piwonii). Załączam link do przeglądania białych bukietów: https://www.google.pl/search?q=bia%C...w=1333&bih=645 ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- A co do srebrnego akcentu - ja mam na swoje wesele taki pomysł, żeby trochę gałązek rozłożyć na gazetach i popsikać złotym sprayem, po czym dodać do bukietów na stołach (: Trochę to szalone, ale jeśli masz odwagę, to dostarcz swojej florystce srebrną farbę w sprayu i poproś żeby dodała jedną lub kilka takich srebrnych gałązek (: (oczywiście nie mam na myśli takich gałązek z drzewa :P tylko jakieś takie wiechcie, wiecie, takie dodatki z kwiaciarni, które nie mają płatków, tylko listeczki)
Razem od 6 sierpnia 2007 Zaręczeni od 5 grudnia 2012 Wychodzę za mąż 20 czerwca 2014 ![]() Edytowane przez cukraktywna Czas edycji: 2013-06-08 o 12:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tutaj można zobaczyć jaki kwiaty występują sezonowo http://lovemydress.pl/kalendarz-bukietow-slubnych-cz-2/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Wam za fajne pomysły!
Nie pomyślałam nigdy o takich gałązkach, może to być ciekawe urozmaicenie stołów. Jeśli chodzi o biały bukiet, to uważam, że jest to "bezpieczne"rozwiązan ie jak najbardziej, tylko że ...obawiam się że wtedy wszystko się zleje..tzn ja i bukiet ![]() Czy może postawić na białe,kremowe kalie? Też podobają mi się takie zestawienia blady róż, niebieski i delikatna zieleń w bukietach, ale nie wiem jak to będzie wszystko pasowało. Nadal poszukuję inspiracji... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem jeśli chcesz coś niebieskiego to aż się prosi o hortensji pomyśleć
![]() ![]() Hortensje są o tyle fajne, że same w sobie "robią" okrągłą formę i można do niej dobrać co dusza zapragnie a będzie razem grało. Z innych pomysłów to elegancko wyglądają białe eustomy lub frezje z dodatkiem niebieskiego zatrwianu - tu można zrobić kuleczkę na mikrofonie albo z naturalnymi łodygami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() natomiast jeśli chodzi o niebieskie, to możesz zdecydować się na chabry, niebieskie margaretki, storczyki, albo kwiaty ostu ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Mogą być jeszcze mikołajki - stalowoniebieski kolor
![]() http://s3.flog.pl/media/foto/5742868...-nadmorski.jpg Srebrny dodatek do bukietu to np. brunia: http://www.rainbowflowers.com/imgs/holland/bruniaS.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Naprawdę jestem Wam wszystkim wdzięczna za rady
![]() Sęk w tym, że juz sama nie wiem czy mam wybrać ten niebieski kolor w bukiecie...Czy może cos kontrastowego? Malinowy? Ale czy całość nie będzie wtedy zbyt przerysowana? Został mi jeszcze ponad miesiąc i obawiam się, że w ostatniej chwili pójdę do kwiaciarni i wybiorę bukiet pierwszy lepszy.. A tego nie chcę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A jaki masz kolor włosów??
Do srebrnych dodatków lepszy niebieski, ale sporo jeszcze ma do powiedzenia ogólny "koloryt" Panny Młodej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Mam ciemne, długie włosy, będę uczesana w hiszpański kok. Cera: delikatnie oliwkowa w porze letniej
![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Nie należę do wysokich (160cm), więc myślę że bukiet nie powinien być zbyt duży? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem niebieski (ale raczej nie pastelowy błękit) będzie ładnie pasował
![]() Zasady odnośnie dopasowywania do sylwetki są takie, że wydłużone bukiety kaskadowe i wszelkie "łezki" optycznie wydłużają i wysmuklają sylwetkę a kompaktowe kuleczki skupiają i zaokrąglają figurę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Szkoda...bo mi sie właśnie takie "kulki"podobają... z hortensji lub piwonii, no ale nie chcę wyglądać jak "kulka"
![]() Masz może jakieś zdjęcia tych bukietów, które opisywałaś wyżej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Może pomyśl jak ubierasz się na co dzień w jakich kolorach ci dobrze jakie lubisz jakie nosisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ewentualnie można zastanowić się nad użyciem lekkiego wypełniacza - tu genialnie sprawdza się gipsówka, która tworzy nam taką chmurkę i wprowadza do bukietu więcej powietrza - dzięki temu nie jest taki zbity i nie działa tak "zbierająco" ![]() Bukiet z hortensji i róż o którym pisałam wcześniej mogę Ci pokazać w mojej galerii internetowej - zaraz wyślę Ci adres na PW. Pogrzebałam w moim katalogu z inspiracjami z internetu i wynalazłam to, co w załączniku - parę rozwiązań jak można zrobić bukiet kulkę, lub coś zbliżonego i nie zaokrąglać za mocno Panny Młodej przy okazji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Moi faworyci to pierwsza trójka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Hej wczoraj zamawialam bukiet i pani doradzila mi eustome i frezje lekko pofarbowane na kolor niebieski i bukiet bedzie przeplatany delikatnie niebieskim. Bedzie tez lekko wydluzony bo rowniez mam 160cm wzrostu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Farbowane kwiaty?! Nigdy w życiu!
Po pierwsze padną bardzo szybko, trwałość takich eksperymentów jest praktycznie żadna. Po drugie farbują, więc jest duże prawdopodobieństwo, że pobrudzisz nie tylko ręce ale i sukienkę... Dopytaj, być może w tym terminie są dostępne naturalne niebieskie kwiaty, bez niepotrzebnych udziwnień... W końcu natura najpiękniejsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
masz bardzo popularny model sukni ślubnej, w poszukiwaniu bukietu radzę również "przetrzepać internet" wśród Panien Młodych, które miały tę suknię. zobaczysz co pasuje, co mniej i wybierzesz, co Ci się najbardziej podoba i dopasujesz do kwiatów występujących w Twoim miesiącu. według mnie sprawdzony sposób doboru bukietu do sukni ślubnej.
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Clara zapominasz o wzroście, figurze, karnacji i kolorze włosów PM. do samej sukni nie dopasowuje się bukietu. trzeba patrzeć na całość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I chciałam dodać, że piękną sukienkę wybrałaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.